Червона квасоля на гарнір. Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір

Вітаю, дорогі друзі, вас на сторінках мого блогу! Збирався на дачу і думав чим би там перекусити? Згадав, що з осені залишилися деякі припаси і ще трохи солінь – до речі, все з власного врожаю. Захопив тільки з собою чорний хліб і тушонку (теж домашнього приготування – поділюся як-небудь обов’язково тим, як я її готую). Ну а тепер про сьогоднішній блюді.

цього частування є і історія. У свій час я багато подорожував – так от згадав, як часто в українських і молдавських селах пригощали квасолею по-селянськи. Всього три інгредієнти і чудова закуска до склянки домашнього вина готова.

Квасоля по-селянськи — простий і смачний рецепт з тушонкою на сковороді

А знадобиться для його приготування зовсім мало продуктів. Основні – квасоля, часник, тушонка або обсмажене сало, шкварки). Трохи зелені для прикраси.

Ингредиенты:

  • квасоля (варена, можна консервовану) – 300 г;
  • тушонка – 150 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль – за смаком;
  • зелень кропу для прикраси.

Тушонку можна взяти і магазинну, але з домашньої набагато смачніше. Якщо немає домашньої, то можна обрізі сала обсмажити до виділення жиру та утворення шкварок (добре, коли м’ясні).

Приготування:

Крок 1. Квасоля будь-якого сорту (у мене двоколірна) переберіть і замочіть приблизно на 5-6 годин. Можете залишити на ніч. Так вона швидше звариться і буде більш розсипчастою.

Крок 2. Можете взяти і готову консервовану квасолю, але я рекомендую відварити самим. Тим більше що багато дачники боби вирощують у себе на ділянках. Варіть квасолю до готовності в підсоленій воді. У мене це зайняло близько 1,5 годин, у вас може більше або менше – все залежить від сорту і скільки вона пробула у воді.

Крок 3. до Речі, квасоля, як і тушонку або шкварки можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодному місці. Коли захочеться перекусити, просто розтопіть тушонку або жир зі шкварками на сковороді.

Крок 4. Розповім все-таки, як приготувати для такої квасолі шкварки, коли немає тушонки.

Крок 5. Зазвичай у мене завжди в морозилці є сальні обрізки. Так ось для цієї страви знадобиться грам 200 такого сала. Просто подрібніть його ось так на невеликі шматочки.

Крок 6. Далі закиньте їх прямо в сковорідку, зробіть середній вогонь і залиште плавитися під кришкою.

Крок 7. Через 2-3 хвилини помішуйте, тільки перед цим зменшіть вогонь, щоб зменшити бризки. Як тільки шкварки стануть золотистого кольору і віддадуть практично весь жир, кидайте відварену квасолю.

Крок 8. Додати боби і відразу розтлумачте їх прямо в сковорідці товкачем або просто ложкою, виделкою – ніж зручно. Якщо квасоля добре зварилася, зробити це дуже легко: вона швидко перетворюється в пюре. Посоліть за смаком.

Крок 9. Подрібніть часник або дрібно порубаєте його. Можете пропустити через прес, мені зручніше його натирати на маленькій тертці.

Крок 10. Додайте часник до квасолі з тушонкою прямо в сковорідці або натріть його зверху страви. Прикрасьте зеленню.

Смачну страву з квасолі з тушонкою на сковороді

Крок 11. Подавайте таку закуску з чорним хлібом до склянки домашнього вина.

І обов’язково з соліннями: квашенными червоними помідорами, солоними зеленими помідорами, солоними огірками, квашеною капустою. У мене всі ці овочі ростуть на дачі, і з осені всі ці заготовки робляться.

Спробуйте це сільське блюдо, воно з простих, але ситні. Скоро весна і це саме те для перекусу між дачними справами. Ну і як закуска добре йде під стаканчик вина з сусідом по ділянці, з яким давно не бачилися. Квасоля в такому вигляді добре розмазується на хліб. Ну, що стільки говорити – пробуйте, друзі! Рекомендую!