Класичний торт Зебра на молоці в духовці, в домашніх умовах

Сьогодні хочу запропонувати Вам дуже цікавий рецепт торта Зебра. Готувати будемо на молоці з дріжджами і яйцями. Для аромату додамо екстракт ванілі. Виходить м’який і повітряний бісквіт.

Це ідеальний рецепт для дітей, вони з величезним задоволенням допоможуть вам його спекти, так і в поїданні виявляться самими активними. А якщо приготувати гарячий шоколад, то напевно, будете відрізати їм ще шматочки добавки.

Рецепт дуже простий, час підготовки інгредієнтів близько 10-15 хвилин, а випікання займе 40 хвилин. Так що не будемо відкладати в довгий ящик. Починаємо приготування красивого, смачно торта.

Торт Зебра — класичний рецепт з молоком і яйцем в домашніх умовах

Харчова цінність на 1 порцію = 127 гр. Калорії: 490 ккал. Вуглеводи: 53,6 гр. Жир: 26 гр. Жир насичений: 3,6 гр. Білки: 8,8 гр. Цукор: 27,4 гр.

Інгредієнти для домашнього торта Зебра

Кількість порцій: 8

  • 4 яйця
  • 200 гр цукру
  • 200 мл рослинного масла
  • 100 мл молока
  • 300 гр борошна
  • 2 чайні ложки дріжджів
  • 20 гр какао- порошку
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 щіпка солі

Як приготувати класичний домашній торт Зебра на молоці з яйцями

Крок 1. Для початку приготування беремо яйця кімнатної температури, вбиваємо їх миску, додаємо 200 грам цукру і дрібку солі.

Наливаємо в миску рослинне масло і молоко.

Крок 2. Збиваємо суміш віночком до однорідності, потім всю суміш ділимо на 2 частини.

Крок 3. В першу половину суміші додати 175 грам просіяного борошна, 1 чайну ложку дріжджів і ванільний екстракт. Все добре перемішуємо.

Крок 4. У другу половину висипаємо борошно (125 гр), другу чайну ложку дріжджів і какао-порошок, його теж краще просіяти. Теж ретельно перемішуємо.

Крок 5. В приготовлену силіконову форму, змащену маслом, на центр викладаємо 3 ч. л. какао суміші.
Крок 6. Потім зверху в центр викладаємо 3 ч. л. ванільної суміші. Суміші будуть злегка розпливатися.

Крок 7. Повторюємо операцію, чергуючи по 3 ложки какао і ванільного тесту. Викладаємо шари поки не закінчиться тісто.
Крок 8. Нагріваємо духовку до 180 ° С. Ставимо в неї форму на 40 хвилин випікатися.

Класичний торт Зебра з молоком і яйцем в духовці

Через 40 хвилин перевіряємо готовність. Зробити це можна простою дерев’яною зубочисткою. Ваш торт Зебра готовий, злегка остуджуємо і дістаємо з форми.

Ріжемо на шматочки подаємо з чаєм або холодним молоком.

Виходить дуже ніжний, з ароматом ванілі, бісквітний торт. Приємного апетиту!

Відео рецепт приготування торта Зебра на молоці в духовці

Подивіться на відео як приготувати торт Зебра за таким же рецептом. Тільки тісто без дріжджів з розпушувачем.