Сьогодні хочу запропонувати Вам дуже цікавий рецепт торта Зебра. Готувати будемо на молоці з дріжджами і яйцями. Для аромату додамо екстракт ванілі. Виходить м’який і повітряний бісквіт.
Це ідеальний рецепт для дітей, вони з величезним задоволенням допоможуть вам його спекти, так і в поїданні виявляться самими активними. А якщо приготувати гарячий шоколад, то напевно, будете відрізати їм ще шматочки добавки.
Рецепт дуже простий, час підготовки інгредієнтів близько 10-15 хвилин, а випікання займе 40 хвилин. Так що не будемо відкладати в довгий ящик. Починаємо приготування красивого, смачно торта.
Торт Зебра — класичний рецепт з молоком і яйцем в домашніх умовах
Харчова цінність на 1 порцію = 127 гр. Калорії: 490 ккал. Вуглеводи: 53,6 гр. Жир: 26 гр. Жир насичений: 3,6 гр. Білки: 8,8 гр. Цукор: 27,4 гр.
Інгредієнти для домашнього торта Зебра
Кількість порцій: 8
- 4 яйця
- 200 гр цукру
- 200 мл рослинного масла
- 100 мл молока
- 300 гр борошна
- 2 чайні ложки дріжджів
- 20 гр какао- порошку
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 щіпка солі
Як приготувати класичний домашній торт Зебра на молоці з яйцями
Крок 1. Для початку приготування беремо яйця кімнатної температури, вбиваємо їх миску, додаємо 200 грам цукру і дрібку солі.
Наливаємо в миску рослинне масло і молоко.
Крок 2. Збиваємо суміш віночком до однорідності, потім всю суміш ділимо на 2 частини.
Крок 3. В першу половину суміші додати 175 грам просіяного борошна, 1 чайну ложку дріжджів і ванільний екстракт. Все добре перемішуємо.
Крок 4. У другу половину висипаємо борошно (125 гр), другу чайну ложку дріжджів і какао-порошок, його теж краще просіяти. Теж ретельно перемішуємо.
Крок 5. В приготовлену силіконову форму, змащену маслом, на центр викладаємо 3 ч. л. какао суміші.
Крок 6. Потім зверху в центр викладаємо 3 ч. л. ванільної суміші. Суміші будуть злегка розпливатися.
Крок 7. Повторюємо операцію, чергуючи по 3 ложки какао і ванільного тесту. Викладаємо шари поки не закінчиться тісто.
Крок 8. Нагріваємо духовку до 180 ° С. Ставимо в неї форму на 40 хвилин випікатися.
Класичний торт Зебра з молоком і яйцем в духовці
Через 40 хвилин перевіряємо готовність. Зробити це можна простою дерев’яною зубочисткою. Ваш торт Зебра готовий, злегка остуджуємо і дістаємо з форми.
Ріжемо на шматочки подаємо з чаєм або холодним молоком.
Виходить дуже ніжний, з ароматом ванілі, бісквітний торт. Приємного апетиту!
Відео рецепт приготування торта Зебра на молоці в духовці
Подивіться на відео як приготувати торт Зебра за таким же рецептом. Тільки тісто без дріжджів з розпушувачем.