Що може бути краще, ніж бісквітний торт з вершковим кремом та свіжою полуницею, коли за столом збереться вся родина за столом, випити ароматного чаю. Сьогодні я запрошую вас приготувати цю класичну французьку випічку в домашніх умовах!
Крок за кроком, дотримуйтесь всіх етапів приготування чудового десерту з цього, досить, простим рецептом. Процес не складний, правда багато часу йде на охолодження. Правда воно не вимагає присутності на кухні. Можна зайнятися чимось іншим.
Торт виходить чудовим. Ніжний крем, смак і аромат свіжої полуниці, м’який ванільний бісквіт. Що ще потрібно за сімейними розмовами за чашкою чаю.
Домашній рецепт дуже смачного бісквітного торта з кремом і полуницею
Прикрасити його можна додатково невеликими шматочками апельсина або ківі. Тут величезний простір для вашої фантазії.
Інгредієнти для смачного бісквітного десерту
Для крему:
- 420 мл молока
- 1 пакетик ванілі
- 4 яєчних жовтка
- 125 гр цукру
- 60 гр кукурудзяного крохмалю
- 190 гр вершкового масла (90 гр + 100 гр)
Бісквіт:
- 2 яйця
- 60 гр борошна
- 60 гр цукру
Для сиропу сиропу:
- 60 гр цукру
- 50 мл води
Прикраса:
- 500 гр полуниці
- 150 гр варення
Рецепт приготування торта з полуницею
Готуємо вершковий крем
Крок 1. 100 гр вершкового масла залишаємо для повного розм’якшення при кімнатній температурі. В молоко додаємо ванілін, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Жовтки яєць вбиваємо в глибоку миску, зручну для збивання.
Поки закипає молоко, висипаємо в жовтки, цукор і збиваємо міксером на середніх оборотах, поки суміш не стане білою. Додаємо 160 грам кукурудзяного крохмалю і добре перемішуємо.
Крок 2. Коли молоко закипить, додаємо його потроху в яєчну суміш, постійно перемішуючи.
Після чого перелити всю молочну суміш у велику миску. Ставимо на плиту на середній вогонь. Постійно помішуємо міксером, поки суміш добре не загусне.
Крок 3. Густий крем перекладаємо в окрему миску, додаємо 90 гр розм’якшеного вершкового масла і добре перемішуємо. Накриваємо миску з кремом харчовою плівкою «в контакт», тобто плівка повинна стосуватися крему, щоб уникнути підсихання зверху.
Бісквіт для торта – смачний і простий рецепт
Крок 4. Включаємо на розігрів духовку до 180 ° C. У чашу міксера вбиваємо 2 яйця висипаємо цукор. Збиваємо масу на великій швидкості протягом 5 хвилин, суміш повинна подвоїтися в розмірі. Стати густий.
Крок 5. В яєчну суміш додаємо просіяне борошно і акуратно перемішуємо, щоб не збити пишність, піднімаючи суміш над борошном.
Будьте обережні, щоб не залишити борошно на дні чаші. Ретельно з’єднайте суміш до однорідності.
Готуємо роз’ємну форму діаметром 18 см, змащуємо її маслом. Виливаємо в неї тісто, ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при 180 ° C.
Готуємо сироп для змочування коржів бісквіта
Крок 6. Висипаємо цукор і наливаємо воду в каструлю. Ставимо на плиту на середній вогонь. Коли суміш закипить, знімаємо з вогню.
Збираємо торт
Крок 7. Випечений бісквіт дістаємо з духовки. Готовність можна перевірити сухою дерев’яною зубочисткою. Даємо трохи охолонути, розбираємо форму і даємо повністю охолонути. Розрізаємо остиглий бісквіт навпіл по ширині, гострим довгим ножем, намагаючись зробити дві рівні по висоті частини.
Крок 8. Для складання торта беремо кільце діаметром більше нашого бісквіта. В середину кільця кладемо одну частину бісквіта, розрізом вгору. Використовуючи пензлик, змочуємо його поверхню сиропом. Не забудьте добре змочити краю, які більш сухі.
Крок 9. Промиваємо полуницю, розрізаємо її навпіл. Розкладаємо половинки ягід навколо бісквіта, різаною стороною назовні.
Крок 10. За цей час крем повинен охолонути (він не повинен бути занадто холодним). Прибираємо плівку, злегка перемішуємо, потім поступово додаємо решту 100 гр розм’якшеного масла, збиваючи міксером на середній швидкості. Як тільки масло додано, збиваємо протягом 2 хвилин на повній швидкості, вінчик повинен залишити видимі сліди в кремі.
Крок 11. Перекладаємо крем в кулінарний пакет. Наносимо його між полуницею (слідкуйте, щоб не залишилося порожнього місця). Потім наносимо по колу шар крему на бісквіт і повністю покриваємо полуницю по краях вершковим кремом.
Крок 12. що Залишилася полуницю розрізаємо на маленькі шматочки і розкладаємо їх зверху.
Крок 13. Змочують сиропом 2-й коло бісквіта і поміщаємо його, крихтою всередину, на крем. Добре натискаємо, вдавлюючи,щоб підняти крем трохи по краях.
Використовуючи кулінарний шпатель, покриваємо кремом і максимально розрівнюємо. Ставимо охолодитися не менше 4 годин, краще в холодильник.
Прикрашаємо торт
Крок 14. Розігріваємо полуничне варення в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Протираємо через сито, щоб видалити шматочки і залишився тільки полуничний сироп.
Потім виливаємо сироп на охолоджений торт. Повертаючи його в різні боки, злегка нахиляючи, розподіляємо варення по всій поверхні. Охолоджуємо в холодильнику ще близько 1 години.
Крок 15. Акуратно знімаємо форму. Якщо торт дуже холодний і форма погано знімається, можна злегка прогріти феном форму по колу, щоб вона нагрілася і її було легше зняти.
Нарізаємо полуницю на кружечки, акуратно розкладаємо їх по поверхні в шаховому порядку на стороні торта. Якщо у вас залишилося трохи вершкового крему, використовуйте кондитерський пакет для прикраси між шматочками полуниці.
Дуже смачний домашній бісквітний торт з кремом і полуницею
Чудовий бісквітний торт з вершковим кремом і свіжою полуницею готовий! Можна подавати десерт до чаю. Ріжемо на шматочки, розкладаємо по десертних тарілочках, заварюємо ароматний чай і пригощаємо сім’ю, друзів відмінною вкусностью. Приємного апетиту!
Готуйте, якщо Вам сподобався цей десерт, діліться рецептом з друзями, напишіть про це в коментарях.