Вітаю, вас, дорогі читачі мого кулінарного блогу! Я сьогодні виконую свою обіцянку і пропоную спекти медовий торт незвичним способом приготування. Як спекти медовик за класичним рецептом я розповідав і показував на сторінках блогу. А це не менш смачний торт, але тільки більш легкий у приготуванні, оскільки коржі випікаються на раз-два – три.
В цьому рецепті не потрібно розкачати коржі, тісто просто розливається в деко. Випікається буквально 10-15 хвилин. Тому такий медовик робиться на швидку руку.
Класичний торт медовик в домашніх умовах зі сметанним кремом
Це дуже смачний і ароматний торт, який готується дуже просто.
Головне розгортати нічого не потрібно і по часу це займе з півгодини, не більше. До речі, його практично можна і відразу подавати.
Це такий домашній тортик до чаю на швидку руку, для приготування якого знадобляться звичайні продукти.
Інгредієнти для коржів:
- масло вершкове (або маргарин) – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 200 г;
- борошно – 320 г;
- мед – 2 ст. л. (повні);
- сода – 1 ч. л.
Для крему:
- сметана (від 25% жирності) – 500 г;
- цукор або цукрова пудра – за смаком.
- ванільний екстракт або ванільний цукор
Коржі виходять досить солодкими, тому в сметану можна додати лише 2-3 великих ложок цукрової пудри з гіркою або ½ склянки цукру.
Як приготувати медовий торт:
Крок 1. Починаємо з того, що включаємо духовку на 200 градусів. Далі у сотейник або казанок кладемо масло або маргарин.
Крок 2. Додаємо цукор або цукрову пудру.
Крок 3. Кладемо мед, бажано темного відтінку, але можна будь-який.
Крок 4. Ставимо на вогонь і помішуючи, доводимо до кипіння.
Крок 5. Як з’являться перші бульбашки, додаємо соду і швидко вмішуємо її. Маса почне пінитися – це нормально.
Крок 6. Тепер медової масою даємо охолонути. Вона стане густішим і потемніє.
Крок 7. Додаємо яйце і збиваємо міксером на середній швидкості.
Крок 8. Додаємо друге яйце і точно так само збиваємо
Крок 9. Додаємо всю просіяну муку і на малій швидкості міксера вводимо її в яєчно-медову масу.
Крок 10. Має вийти ось така не дуже густа маса.
Крок 11. А тепер підготуємо лист від духовки. Щоб на ньому добре трималася папір і було легше розподілити тісто, застосуєте таку ось хитрість або як модно зараз говорити лайфхак – змастіть його невеликою кількістю рослинного масла.
Крок 12. А тепер застеліть деко папером для випічки. Вона добре прилипає до основи дека.
Крок 13. Розподіляємо тісто на дві рівні частини і викладаємо її на деко.
Крок 14. Розрівнюємо тісто по поверхні і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Крок 15. Готовий корж злегка карамельного кольору.
Крок 16. Ставимо в духовку другий корж (якщо є два однакових листа, якщо ні, тоді почекаємо коли звільнитися єдиний). А готовий корж відразу ж звертаємо на решітку і починаємо знімати папір – вона дуже легко відходить.
Крок 17. В такому стані даємо коржу охолонути.
Крок 18. Потім коржі вирівнюємо, обрізаючи краю (залишки підуть на крихту) і розрізаємо його на 3 або 4 однакові частини (хто як хоче). Коржі дуже ніжні, тому дійте акуратно, щоб їх не зламати.
Крок 19. Тим часом випікся другий корж. Дістаємо його і точно також робимо все, що з першим.
Крок 20. В результаті у мене вийшло 8 коржів.
Обережно ножем підрівнюємо краю, щоб всі верстви були однакового розміру.
Крок 21. Робимо крем: у сметану додаємо цукор і ванільний екстракт (можна ванільний цукор або порошок).
Крок 22. Збиваємо крем до загустіння.
Крок 23. А далі збираємо торт: за принципом перший корж і крем.
Крок 24. Зверху кладемо наступний корж і знову крем.
Крок 25. Намазуємо всі коржі кремом, поки не зберемо весь тортик.
Крок 26. Боки і верх торта також обмазуємо збитою сметаною.
27 Крок. З обрізків коржів робимо крихту, якщо її мало, можна додати горіхову крихту (волоські або мигдаль).
28 Крок. І посипаємо весь торт крихтою.
Домашній торт медовик зі сметанним кремом
Прикрасьте на свій розсуд або залиште як є.
Такий тортик можна розрізати вже через півгодини.
повітряний Торт, дуже м’який, ніжний і ароматний – кожен шматочок тане в роті. Одна насолода ласувати таким десертом.
У медового торта домашній смак і він дуже швидко з’їдається. Приємного чаювання і затишної атмосфери в будинку!
І ще 2 рецепти домашнього десерту спечених за класичним варіантом.
Рецепт медового торта зі сметанним кремом в домашніх умовах
Медовий торт зі сметанним кремом: приємна, пишна текстура, вологий, з горіховим присмаком. Мед надає торту солодкість; чудове поєднання зі сметанною глазур’ю.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Інгредієнти
Для коржів:
- 8 яєць (кімнатної температури)
- 1 склянку цукрового піску
- 4 столові ложки меду
- 1/4 чайної ложки харчової соди
- 1,75 склянки борошна загального призначення
Для крему і прикраси:
- 450 гр. сметани (холодної з холодильника)
- 225 гр. охолодженого вершкового морозива
- 0,5 склянки цукрового піску
- 0,25 чайної ложки ванільного екстракту
- 125 гр. подрібненого мигдалю (підсмажений)
Як приготувати медовий торт:
- Розігрійте духовку до 180 гр.С. Форму для випікання змастіть маслом або збризніть кулінарним спреєм.
- У невеликій мисці розігрійте в мікрохвильовій печі 4 столові ложки меду протягом 40-60 секунд. Посипте його 1/4 ч. л. харчової соди та розмішайте ложкою до пишноти. Залиште остигати.
- У великій мисці міксером збийте 8 яєць, 1 склянка цукру на високій швидкості протягом 8-10 хвилин, поки яйця не стануть світлого кольору, густими і пишними.
- Додайте теплу медову суміш і збивайте протягом 30 секунд.
- Невеликими порціями додайте просіяне борошно, ручним віночком перемішувати до тих пір, поки не залишиться грудочок.
- Розділіть тісто на 3 рівні частини. Кожну окремо залийте у форму і випікайте в духовці протягом 13-15 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
- Коржі вийміть з форми залиште повністю охолонути. Збирати торт будемо при охололих коржах.
- Обсмажте мигдаль в духовці на деку при 180 градусах хвилин 8-10. Після цього подрібніть в блендері.
- Приготуйте крем. У міксері збийте сметану з морозивом, цукром і ваніллю на високій швидкості протягом 10 хвилин. Крем вийде густим. Поставте в холодильник.
- Виріжте з картону круг діаметром з корж. Оберніть фольгою. Перед тим, як викласти перший корж, нанесіть чайну ложку крему на фольгу.
- Збирайте торт на колі шарами, кожен шар змащуйте кремом (приблизно по 4 столові ложки). Промажте верх і боки торта, посипте меленим мигдалем. Поставте в холодильник на кілька годин для просочення. Добре зберігається в холодильнику 3-4 дні.
Покроковий домашній рецепт медового торта (Медівник) з кремом зі сметани
Загальний час приготування: 2 години 25 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність – 514 ккал. Жири – 25 гр. Вуглеводи – 66 гр. Білки – 6 гр.
Інгредієнти на 12 порцій
Для коржів:
- 4 столові ложки меду(1/4 склянки)
- 3/4 склянки цукрового піску
- 2 столові ложки вершкового масла
- 3 великих яйця (кімнатної температури збити вилкою)
- 1 ч. л. харчової соди
- 3 склянки борошна
Для сметанного крему:
- 900 гр сметани
- 2 склянки цукрової пудри
- 1 стакан жирних збитих вершків
Для начинки:
- 225 гр. полуниці, за бажанням
Як приготувати коржі для торта:
- Додайте цукор, мед і 2 ст. л. вершкового масла в середню каструлю і розтопіть їх повільному вогні, періодично збиваючи, поки цукор не розтане (5-7 хвилин).
- Як тільки цукор розчиниться, зніміть з вогню, додайте збиті яйця тонким струменем, енергійно збиваючи до повного змішування.
- Вмішайте харчову соду, потім кулінарної лопаткою замісіть 3 склянки борошна по 0,5 склянки за раз, поки тісто не набуде глинисту консистенцію і не перестане прилипати до рук.
- Розріжте тісто на 8 рівних частин. На посипаній борошном поверхні розкачайте кожен шматочок в тонкий коло (товщиною близько 1,5 см).
- Візьміть широку тарілку, покладіть на тісто і ножем обріжте по периметру, щоб вийшов ідеальний коло. Обрізки відкладіть.
- Перекладіть тісто на великий лист пергаментного паперу і випікайте при температурі 350 °C протягом 4-5 хвилин або до золотистого кольору.
- Перекладіть на решітку і дайте повністю охолонути перед укладанням. Повторіть з рештою шарами.
- Нарешті, спечіть обрізки, рівномірно розкладені на аркуші пергаменту. Після того як вони испекутся, охолонуть і стануть твердими, подрібнити їх качалкою або в кухонному комбайні до дрібної крихти.
Як приготувати сметанний крем:
- Збийте склянка жирних вершків до утворення пишних і жорстких піків (1-2 хвилини на високій швидкості).
- В окремій мисці збийте сметану з цукровою пудрою. Вмішайте збиті вершки-у сметану. Охолодіть.
Як зробити торт:
- Намажте приблизно по 1/3 склянки крему на кожен корж шарами. Покрити верх і боки залишилися кремом.
- Посипте верх і боки подрібненої крихтою, потім накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на ніч.
- Перед подачею прикрасити ягодами полуниці.
Ось такі красиві і дуже смачні варіанти домашнього медовика. Успіхів у кулінарії і приємного апетиту!