Рецепти торта Медовик зі сметанним кремом в домашніх умовах

Вітаю, вас, дорогі читачі мого кулінарного блогу! Я сьогодні виконую свою обіцянку і пропоную спекти медовий торт незвичним способом приготування. Як спекти медовик за класичним рецептом я розповідав і показував на сторінках блогу. А це не менш смачний торт, але тільки більш легкий у приготуванні, оскільки коржі випікаються на раз-два – три.

В цьому рецепті не потрібно розкачати коржі, тісто просто розливається в деко. Випікається буквально 10-15 хвилин. Тому такий медовик робиться на швидку руку.

Класичний торт медовик в домашніх умовах зі сметанним кремом

Це дуже смачний і ароматний торт, який готується дуже просто.

Головне розгортати нічого не потрібно і по часу це займе з півгодини, не більше. До речі, його практично можна і відразу подавати.

Це такий домашній тортик до чаю на швидку руку, для приготування якого знадобляться звичайні продукти.

Інгредієнти для коржів:

  • масло вершкове (або маргарин) – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 320 г;
  • мед – 2 ст. л. (повні);
  • сода – 1 ч. л.

Для крему:

  • сметана (від 25% жирності) – 500 г;
  • цукор або цукрова пудра – за смаком.
  • ванільний екстракт або ванільний цукор

Коржі виходять досить солодкими, тому в сметану можна додати лише 2-3 великих ложок цукрової пудри з гіркою або ½ склянки цукру.

Як приготувати медовий торт:

Крок 1. Починаємо з того, що включаємо духовку на 200 градусів. Далі у сотейник або казанок кладемо масло або маргарин.

Крок 2. Додаємо цукор або цукрову пудру.

Крок 3. Кладемо мед, бажано темного відтінку, але можна будь-який.

Крок 4. Ставимо на вогонь і помішуючи, доводимо до кипіння.

Крок 5. Як з’являться перші бульбашки, додаємо соду і швидко вмішуємо її. Маса почне пінитися – це нормально.

Крок 6. Тепер медової масою даємо охолонути. Вона стане густішим і потемніє.

Крок 7. Додаємо яйце і збиваємо міксером на середній швидкості.

Крок 8. Додаємо друге яйце і точно так само збиваємо

Крок 9. Додаємо всю просіяну муку і на малій швидкості міксера вводимо її в яєчно-медову масу.

Крок 10. Має вийти ось така не дуже густа маса.

Крок 11. А тепер підготуємо лист від духовки. Щоб на ньому добре трималася папір і було легше розподілити тісто, застосуєте таку ось хитрість або як модно зараз говорити лайфхак – змастіть його невеликою кількістю рослинного масла.

Крок 12. А тепер застеліть деко папером для випічки. Вона добре прилипає до основи дека.

Крок 13. Розподіляємо тісто на дві рівні частини і викладаємо її на деко.

Крок 14. Розрівнюємо тісто по поверхні і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин.

Крок 15. Готовий корж злегка карамельного кольору.

Крок 16. Ставимо в духовку другий корж (якщо є два однакових листа, якщо ні, тоді почекаємо коли звільнитися єдиний). А готовий корж відразу ж звертаємо на решітку і починаємо знімати папір – вона дуже легко відходить.

Крок 17. В такому стані даємо коржу охолонути.

Крок 18. Потім коржі вирівнюємо, обрізаючи краю (залишки підуть на крихту) і розрізаємо його на 3 або 4 однакові частини (хто як хоче). Коржі дуже ніжні, тому дійте акуратно, щоб їх не зламати.

Крок 19. Тим часом випікся другий корж. Дістаємо його і точно також робимо все, що з першим.

Крок 20. В результаті у мене вийшло 8 коржів.

Обережно ножем підрівнюємо краю, щоб всі верстви були однакового розміру.

Крок 21. Робимо крем: у сметану додаємо цукор і ванільний екстракт (можна ванільний цукор або порошок).

Крок 22. Збиваємо крем до загустіння.

Крок 23. А далі збираємо торт: за принципом перший корж і крем.

Крок 24. Зверху кладемо наступний корж і знову крем.

Крок 25. Намазуємо всі коржі кремом, поки не зберемо весь тортик.

Крок 26. Боки і верх торта також обмазуємо збитою сметаною.

27 Крок. З обрізків коржів робимо крихту, якщо її мало, можна додати горіхову крихту (волоські або мигдаль).

28 Крок. І посипаємо весь торт крихтою.

Домашній торт медовик зі сметанним кремом

Прикрасьте на свій розсуд або залиште як є.

Такий тортик можна розрізати вже через півгодини.

повітряний Торт, дуже м’який, ніжний і ароматний – кожен шматочок тане в роті. Одна насолода ласувати таким десертом.

У медового торта домашній смак і він дуже швидко з’їдається. Приємного чаювання і затишної атмосфери в будинку!

І ще 2 рецепти домашнього десерту спечених за класичним варіантом.

Рецепт медового торта зі сметанним кремом в домашніх умовах

Медовий торт зі сметанним кремом: приємна, пишна текстура, вологий, з горіховим присмаком. Мед надає торту солодкість; чудове поєднання зі сметанною глазур’ю.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Інгредієнти

Для коржів:

  • 8 яєць (кімнатної температури)
  • 1 склянку цукрового піску
  • 4 столові ложки меду
  • 1/4 чайної ложки харчової соди
  • 1,75 склянки борошна загального призначення

Для крему і прикраси:

  • 450 гр. сметани (холодної з холодильника)
  • 225 гр. охолодженого вершкового морозива
  • 0,5 склянки цукрового піску
  • 0,25 чайної ложки ванільного екстракту
  • 125 гр. подрібненого мигдалю (підсмажений)

Як приготувати медовий торт:

  1. Розігрійте духовку до 180 гр.С. Форму для випікання змастіть маслом або збризніть кулінарним спреєм.
  2. У невеликій мисці розігрійте в мікрохвильовій печі 4 столові ложки меду протягом 40-60 секунд. Посипте його 1/4 ч. л. харчової соди та розмішайте ложкою до пишноти. Залиште остигати.
  3. У великій мисці міксером збийте 8 яєць, 1 склянка цукру на високій швидкості протягом 8-10 хвилин, поки яйця не стануть світлого кольору, густими і пишними.
  4. Додайте теплу медову суміш і збивайте протягом 30 секунд.
  5. Невеликими порціями додайте просіяне борошно, ручним віночком перемішувати до тих пір, поки не залишиться грудочок.
  6. Розділіть тісто на 3 рівні частини. Кожну окремо залийте у форму і випікайте в духовці протягом 13-15 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  7. Коржі вийміть з форми залиште повністю охолонути. Збирати торт будемо при охололих коржах.
  8. Обсмажте мигдаль в духовці на деку при 180 градусах хвилин 8-10. Після цього подрібніть в блендері.
  9. Приготуйте крем. У міксері збийте сметану з морозивом, цукром і ваніллю на високій швидкості протягом 10 хвилин. Крем вийде густим. Поставте в холодильник.
  10. Виріжте з картону круг діаметром з корж. Оберніть фольгою. Перед тим, як викласти перший корж, нанесіть чайну ложку крему на фольгу.
  11. Збирайте торт на колі шарами, кожен шар змащуйте кремом (приблизно по 4 столові ложки). Промажте верх і боки торта, посипте меленим мигдалем. Поставте в холодильник на кілька годин для просочення. Добре зберігається в холодильнику 3-4 дні.

Покроковий домашній рецепт медового торта (Медівник) з кремом зі сметани

Загальний час приготування: 2 години 25 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність – 514 ккал. Жири – 25 гр. Вуглеводи – 66 гр. Білки – 6 гр.

Інгредієнти на 12 порцій

Для коржів:

  • 4 столові ложки меду(1/4 склянки)
  • 3/4 склянки цукрового піску
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 3 великих яйця (кімнатної температури збити вилкою)
  • 1 ч. л. харчової соди
  • 3 склянки борошна

Для сметанного крему:

  • 900 гр сметани
  • 2 склянки цукрової пудри
  • 1 стакан жирних збитих вершків

Для начинки:

  • 225 гр. полуниці, за бажанням

Як приготувати коржі для торта:

  1. Додайте цукор, мед і 2 ст. л. вершкового масла в середню каструлю і розтопіть їх повільному вогні, періодично збиваючи, поки цукор не розтане (5-7 хвилин).
  2. Як тільки цукор розчиниться, зніміть з вогню, додайте збиті яйця тонким струменем, енергійно збиваючи до повного змішування.
  3. Вмішайте харчову соду, потім кулінарної лопаткою замісіть 3 склянки борошна по 0,5 склянки за раз, поки тісто не набуде глинисту консистенцію і не перестане прилипати до рук.
  4. Розріжте тісто на 8 рівних частин. На посипаній борошном поверхні розкачайте кожен шматочок в тонкий коло (товщиною близько 1,5 см).
  5. Візьміть широку тарілку, покладіть на тісто і ножем обріжте по периметру, щоб вийшов ідеальний коло. Обрізки відкладіть.
  6. Перекладіть тісто на великий лист пергаментного паперу і випікайте при температурі 350 °C протягом 4-5 хвилин або до золотистого кольору.
  7. Перекладіть на решітку і дайте повністю охолонути перед укладанням. Повторіть з рештою шарами.
  8. Нарешті, спечіть обрізки, рівномірно розкладені на аркуші пергаменту. Після того як вони испекутся, охолонуть і стануть твердими, подрібнити їх качалкою або в кухонному комбайні до дрібної крихти.

Як приготувати сметанний крем:

  1. Збийте склянка жирних вершків до утворення пишних і жорстких піків (1-2 хвилини на високій швидкості).
  2. В окремій мисці збийте сметану з цукровою пудрою. Вмішайте збиті вершки-у сметану. Охолодіть.

Як зробити торт:

  1. Намажте приблизно по 1/3 склянки крему на кожен корж шарами. Покрити верх і боки залишилися кремом.
  2. Посипте верх і боки подрібненої крихтою, потім накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на ніч.
  3. Перед подачею прикрасити ягодами полуниці.

Ось такі красиві і дуже смачні варіанти домашнього медовика. Успіхів у кулінарії і приємного апетиту!