Зазвичай роблять пампушки смаженими, в моєму варіанті випікаємо їх в духовці. Це не традиційний спосіб приготування. Вони схожі на невеликі кекси, вкриті полуничної глазур’ю.
Полуницю зараз, можна знайти в продуктових магазинах, практично, цілий рік. Глазур не є обов’язковою, але я настійно рекомендую зробити її. Вона прикрашає десерт, робить його ароматним і дуже смачним. Для прикраси посипаємо цукровою пудрою.
вони Зберігаються кілька днів в холодильнику в закритому пластиковому контейнері. Але думаю, що довго їм зберігатися не доведеться, вони швидко будуть з’їдені з чаєм, за столом всією родиною.
Рецепт дуже смачних домашніх пончиків в глазурі на молоці
Цей рецепт пончиків стане вашим улюбленим способом приготування. Тістечка з полуничною глазировкой відмінно підходять для дітей. Їх дуже легко приготувати. Ідеально підходить для сніданку або десерту.
Час на підготовку: 15 хв. Час приготування: 20 хв. Загальний час: 35 хвилин
Кухня: американська. 1 порція містить: Калорій: 215. Цукор: 20 гр. Натрій: 20 мг. Жири: 2,5 гр. Насичені жири: 0,7 гр. Трансжири: 0 гр. Вуглеводи: 39 гр. Клітковина: 1,6 гр. Білки: 5,4 гр. Холестерин: 53 мг. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти:
- 1 3/4 склянки пшеничного борошна, просіяного
- 2/3 склянки цукру або 1/2 склянки замінника цукру для варіанту з пониженим вмістом цукру. (див. примітки)
- 2 ч. л. розпушувача
- 1/4 чайної ложки солі
- 1 1/4 склянки нарізаної полуниці (при бажанні додатково для прикраси)
- 1 велике яйце
- 1/2 склянки рослинного молока (кокосового, соєвого)
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 2 столові ложки несолоного топленого вершкового масла
Глазур
- 1 склянка цукрової пудри або замінника цукру
- 2 столові ложки простого грецького йогурту
- 1 чайна ложка кокосового, соєвого молока або води
- 1 столова ложка сиропу полуничного варення або 3 краплі натурального червоного барвника
Як приготувати пончики з глазур’ю
Ставимо на розігрів духовку на 180 градусів С. Змащуємо маслом форму для пончиків і відставляємо в сторону.
У велику миску просіваємо борошно. Додаємо до просіяної муки цукор, розпушувач і сіль.
Суху суміш ретельно перемішуємо до однорідності. Відставляємо в сторону.
Ріжемо полуницю, висипаємо в чашу блендера, наливаємо молоко. Включаємо блендер і збиваємо до тих пір, поки не утворюється суміш, схожа на смузі.
Якщо у вас немає блендера, ви можете використовувати кухонний комбайн або ручний міксер.
Після змішування включаємо блендер на найменшу швидкість, додаємо яйце. Якщо у вас не дуже великі яйця, додайте білок ще одного яйця.
Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані, заливаємо в ягідну суміш, додаємо ваніль.
На малій швидкості , акуратно перемішуємо суміш до однорідності.
Виливаємо одну третину полуничної суміші з блендера в просіяне борошняну суміш.
Обережно перемішуємо лопаткою.
Повторюємо ще двічі, підливаючи по третині суміші, поки тісто в мисці не стане однорідним.
Воно буде схожий на тісто для мафінів.
Поряд з мискою з тестом ставимо змащену форму.
Ложкою невеликими порціями розкладаємо тісто у форму. Якщо ви хочете, щоб пампушки мали ідеальну форму, використовуйте замість ложки кондитерський мішок. Ми наповнили дві форми для пончиків, вийшло 12 штук.
Ставимо форму в духовку на центральну грати на 15-17 хвилин. Через 15 хвилин, дивимося, поверхню випічки повинна стати золотисто-коричневого кольору.
Полунична глазур для пончиків
Поки випікається наш десерт, перемішуємо глазур.
Беремо невелику миску, діаметр якої повинен бути більше діаметра пончиків. Змішуємо в ній склянку цукрової пудри, 2 ложки грецького йогурту, молоко і полуничне варення. Якщо у вас немає грецького йогурту, нижче я розповім чим і як його замінити.
Повинна вийти така полунична глазур.
По густоті, повинна плавно стікати з ложки.
Коли пончики испекутся, виймаємо їх з духовки і даємо охолонути на решітці протягом 5-10 хвилин.
Беремо окремо кожен пончик.
Потім його верхньою стороною в глазур.
Даємо трохи стекти.
Розкладаємо на решітку на відстані один від одного.
Даємо трохи застигнути. Обсипаємо зверху цукровою пудрою і залишаємо до повного підсихання глазурі.
Дуже смачні домашні пончиків з глазур’ю без дріжджів
Виходить дуже смачний десерт, не дуже солодкий з полуничним ароматом. Чудово піде на сніданок і в якості легкого десерту.
Зберігайте їх у герметичному металевому контейнері в холодильнику. Вони залишаться свіжими протягом декількох днів.
Чим замінити грецький йогурт для глазурі
Візьміть йогурт густий, жирний. Зробіть наступне:
- Купіть звичайний жирний йогурт без цукру та фруктових добавок.
- Візьміть миску і накрийте її марлею.
- Зробіть в центрі марлі невелике поглиблення, влийте йогурт і процідіть рідину.
- Після проціджування з’єднайте краї марлі, щоб вийшов мішечок, відіжміть.
- Поставте миску з марлевим мішечком в холодильник, щоб до кінця видалити сироватку. Коли сироватки практично не буде, отриманий йогурт можна брати і використовувати за призначенням.
- Такий густий йогурт, який у вас вийшов, іноді називають йогуртовим сиром.
Зроблений йогурт практично нічим не відрізняється від справжнього грецького. Ну, хіба що, ароматом. Він з успіхом може використовуватися в різних рецептах, як і оригінальний. Якщо вам хочеться приготувати страви з грецьким йогуртом, а його немає, ви тепер знаєте, як вийти з положення.