Доброго часу доби шановні читачі мого блогу. Сьогодні хочу поділитися з вами трьома рецептами приготування домашньої піци. Перед вихідними днями, на сімейній раді вирішили організувати невеликий конкурс. Хто спече найсмачнішу піцу. Основним критерієм було використовувати різні світові кухні.
Я вирішив пошукати прийнятний варіант з Американської кухні, дружина запевнила, що тільки справжня Італійська піца, діти вибрали варіант приготування з Франції, але так вийшло, що рецепт посилався на Італію.
Тим не менш, вихідні вийшли продуктивні щодо обіду. За суботу та неділю ми з’їли три піци. Кожен, звичайно, стверджував, що його найкраща. В кінці огляду, я скажу свою думку, АЛЕ, спробуйте зробити за цими рецептами свої і хто не погодиться з моєю думкою. Тим більше, що з трьох рецептів, дві — це «Маргарита»
Не претендую на унікальність, так як довелося деякі продукти замінити на ті, що є в нашій торгівлі. Так що для вас рецепти Американської, Італійської, Французької піци, адаптованих під Російську дійсність.
Отже приступаємо!!!
Рецепт смачної піци в домашніх умовах як у піцерії
Ця піца зроблена за Американським рецептом, правда виходячи з того, що не всі продукти у нас є, я знайшов взаємозамінність. Наприклад в рецепті рекомендують використовувати борошно без клейковини і додавати ксантанова камедь, я використовував борошно вищого гатунку з клейковиною не менше 28%. А замість сиру Колбі Джек — використовував Чеддер, що практично одне і теж.
Час на підготовку: 15 хвилин. Час приготування: 18 хвилин. Загальний час: 33 хвилини Вихід: 8 шматочків.
На одну порцію: Калорійність — 132 ккал. Жири — 1,8 гр. Насичені жири — 0,3 гр. Холестерин 0 мг. Натрій — 244,5 мг. Вуглеводи -28 гр. Цукор — 0 гр. Білок — 1,7 гр. Залізо — 0,4 мг. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти:
Тісто
- 250 гр борошна вищого сорту
- 3,5 ч. л. розпушувача
- 3/4 ч. л. дрібної солі
- Склянку (250 мл) теплої води
- 1 ст. ложка оливкової олії
Начинка
- 1/3 склянки соусу барбекю
- 150-170 гр. тертого сиру Чеддер
- 1 склянка нарізаних навпіл помідорів чері
- 2 склянки рукколи
- Від 1/4 до 1/3 склянки нарізаного дрібними кубиками цибулі
- сіль перець
- сир фета
- нарізана кінза, для прикраси
Як приготувати домашню піцу в духовці
Включаємо на розігрів духовку до 230 градусів С.
Тісто без дріжджів для піци
Крок 1. В глибоку миску висипаємо просіяне борошно.
Крок 2. Додаємо 3,5 чайної ложки розпушувача, трохи менше столової ложки солі.
Крок 3. перемішуємо Вінчиком сухі інгредієнти.
Крок 4. Відміряємо склянку теплої води. Тонкою цівкою вливаємо 2/3 склянки суху суміш, перемішуючи кулінарної лопаткою.
Крок 5. Решту воду додаємо в залежності від борошна, щоб вийшло м’яке, липке тісто. Якщо тісто виходить занадто сухе, додаємо трохи води, по 1-2 столові ложки за раз.
Крок 6. Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню, вимішуємо руками і формуємо гладкий кулю.
Крок 7. Потім розкачуємо тісто по колу тонким шаром. Можливо, вам доведеться кілька разів підняти тісто і повернути його, щоб сформувати коло. Якщо тісто починає приставати до качалку або столу, просто посипте його невеликою кількістю борошна.
Випікаємо основу піци
Крок 8. Чавунну форму або форму для піци змащуємо оливковою олією. Викладаємо розкачане тісто, пальцями розтягуємо його по всій площі. Зверху збризкуємо 1 столовою ложкою оливкової олії.
Крок 9. Відправляємо форму в розігріту духовку на 10 хвилин. Через 10 хвилин виймаємо й даємо трохи охолонути.
Готуємо піцу з начинкою
Крок 10. На запечену скоринку піци викладаємо 4-6 столових ложок соусу барбекю. Розмазуємо рівним, тонким шаром.
Крок 11. Посипаємо дрібно порізаним червоним цибулею і тертим на крупній тертці сиром Чеддер.
Крок 12. По всій поверхні викладаємо нарізані навпіл помідори Черрі, зверху розкладаємо рукколу. Розподіляємо їх рівномірно по всій поверхні.
Крок 13. Дрібно ріжемо сир фета, присипаємо їм піцу. Додаємо трохи солі і перцю.
Крок 14. Ставимо випікатися в духовку ще 8-10 хвилин або до золотистої скоринки.
Крок 15. Дістаємо готову піцу, даємо їй охолонути протягом 5 хвилин.
Домашня піца з тіста без дріжджів з сиром і помідорами
Прикрашаємо рубаною кінзою, якщо необхідно трохи підсолити і поперчити. Розрізаємо на шматочки.
Розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл.
Можна пробувати, смак вийшов просто відмінним. Приємного апетиту!
Тісто можна приготувати заздалегідь і не на одну, а не кілька штук і заморозити в холодильнику ( зберігається до 1 місяця). Потім просто розморозити, розкачати, покласти начинку і духовку. Дуже швидко і смачно.
Піца Маргарита — рецепт в домашніх умовах в духовці
Піца Маргарита, якщо хтось і не пробував, то вже точно чув про такий. Рецепт максимально наближений до італійського варіанту. Саме такого, який був приготований для королеви Маргарити Савойської і названий на її честь. Хоча в даний час багато рецепти зазнали зміни і доповнення. Але, тим не менш готуємо за зразком і ось що вийшло.
Час приготування: 30 хв. Час приготування: 20 хв. Загальний час: 50 хв + 3 години закваски. Починаємо готувати.
Інгредієнти
- 300 грам борошна для піци або «Екстра»
- 150 мл води
- 5 гр. свіжих дріжджів
- 2 чайні ложки солі
- 2 чайні ложки оливкової олії першого віджиму
- 250 гр. моцарели
- 200 гр. очищених помідорів
- сіль
- Базилік
Як приготувати піцу Маргарита
Просіваємо борошно, висипаємо її в глибоку миску, робимо поглиблення в центрі гірки, додаємо раскрошенные дріжджі з невеликою кількістю теплої води.
Починаємо кулінарної лопаткою розмішувати суміш, поступово підливаючи воду продовжуючи перемішувати.
Коли тісто стане в’язким, додаємо оливкову олію, сіль і інтенсивно вимішуємо, поки тісто не стане гладким і еластичним. Для зручності і швидкості, краще робити це тестомесом.
Тепер накриваємо кульку тесту рушником, даємо йому піднятися, близько 40-45 хвилин або поки воно не збільшиться в об’ємі вдвічі.
Як тільки грудку збільшиться в два рази викладаємо на стіл, присипаний борошном. Руками придавлюємо його і розтягуємо в коло, поки не утвориться коло діаметром близько 32 див.
Краю робимо дещо товщі, ніж інша поверхня.
Форму для піци змащуємо оливковою олією. Розкладаємо в ній зроблену основу піци, обов’язково роблячи краю трохи товщі.
Тепер готуємо томатну складову начинки. Першим ділом очищаємо від шкірки помідори. Для цього на кілька секунд томати відправляємо в окріп, а потім відразу перекладаємо в холодну воду. Після цього шкірка легко зніметься. Самі помідори подрібнюємо, додаємо до них сіль, масло, нарізаний базилік. Усе ретельно розмішуємо.
Тепер цей соус виливаємо на тісто. Ложкою розподіляємо по всій поверхні. Відправляємо форму в розігріту духовку при 220 ° С і запікаємо п’ятнадцять хвилин.
Поки запікається піца, ріжемо невеликими кубиками моцарелу.
Як тільки піца «Маргарита» буде майже готова, дістаємо її з духовки, посипаємо дрібними шматочками сиру. Ставимо знову в духовку і запікаємо ще 5 хвилин.
Запечену піцу дістаємо, даємо кілька хвилин охолонути.
Перекладаємо з форми на тарілку.
Ріжемо на порції і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Класичний рецепт піци як у піцерії
Третій варіант був теж Маргарита, але вже за французьким рецептом, хоча було посилання на те, що використовують італійський спосіб приготування. Але для нас було важливо, в якій з трьох країн готують найсмачнішу.
Страву на 6 порцій. Готується всього 1 годину 15 хвилин. Калорійність 270 ккал.
Інгредієнти
Для тіста:
- 200 мл води
- 30 мл оливкової олії
- 280 гр. борошна
- 3 гр. пекарських дріжджів
- 1/2 чайної ложки солі
Начинка:
- Моцарелла
- томатний соус
- базилік (свіжий)
- орегано
Як спекти піцу в домашніх умовах
Крок 1. В глибоку миску всипаємо борошно, наливаємо воду і перемішуємо руками, поки не вийде кулька з тіста.
Крок 2. Накриваємо миску, в якій знаходиться кулька, кухонним рушником і даємо постояти 20 хвилин.
Крок 3. Через 20 хвилин беремо ще одну миску і перекладаємо в неї кульку з тіста. Додаємо сіль, пекарські дріжджі, 30 мл оливкової олії.
Крок 4. Добре вимішуємо 10 хвилин. Тісто має вийти м’яке, добре розтягуватися.
Крок 5. Через 10 хвилин беремо ще одну миску. Змащуємо її маслом, перекладаємо кулька з тіста. Накриваємо кухонним рушником і даємо постояти, поки він не збільшиться вдвічі.
Крок 6. Коли кулька з тіста буде готовий, викладаємо його на стіл, присипаний борошном.
Наливаємо трохи олії на руки і ще раз вымешивам. Після цього, формуємо кулю і кладемо його на деко, застелений пергаментним папером.
Крок 7. Тепер поступово розтягуємо тісто пальцями, формуємо з нього круглу основу піци. Намагайтеся не порвати і зробити однакову товщину. Краю робимо трохи товщі.
Крок 8. Наливаємо кілька ложок томатного соусу. Розрівнюємо по всій поверхні.
Крок 9. Моцарелу ріжемо тонкими пластиками. Розкладаючи їх у малюнок, який вам більше сподобається.
Зверху кладемо листочки базиліка, посипаємо орегано.
Крок 10. Ставимо деко в духовку. Випікаємо 10-15 хвилин при 210 ° C, поки піца не стане золотистою.
Тепер готову піцу дістаємо, даємо трохи охолонути, ріжемо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Тепер про свої враження! Всі піци вийшли дуже смачними, з’їли їх із задоволенням. У першій особливий смак надали шматочки помідорів, у другий — соус з додаванням шматочків моцарелли, а у третьої, великі пластики сиру з базиліком. Складно виявилося вибрати найліпшу. Найголовніше — у вихідні ми всією сім’єю зібралися за обіднім столом, і всі залишилися задоволені. Вирішили і далі практикувати такі смачні, різноманітні обіди.