Чебуреки з — самий вдалий рецепт з хрустким тестом

Привіт! Сказати, що в моїй родині дуже люблять чебуреки, це нічого не сказати. Розлітаються тільки встигай викладати зі сковороди. Взагалі будь-який шедевр з тестом особисто у нас, йде на «Ура». Так що намагаємося готувати, як з’являється можливість.

Сам чебурек бере свій початок з Кримсько-татарської кухні, і начинка складалася з м’яса баранини. З часом люди пристосували м’ясну начинку під свій смак, так з’явилися чебуреки з яловичим фаршем, зі свинячим фаршем і навіть з курячим.

Напевно кожен з нас купував випічку в магазинах або кіосках. Але результат не завжди виправдовував своїх надій. Так ось в цій статті, я розповім вам простий рецепт приготування дуже смачних чебуреків. Де на відміну від магазину, багато начинки і мало тесту.

Виходять з хрустким тестом і дуже соковиті. Давайте приступимо до приготування.

Хрусткі домашні чебуреки, самий вдалий рецепт з яловичим фаршем

Зазвичай намагаємося готувати з мішаного фаршу — свинина з яловичиною, але в цей раз купили дуже хороший, свіжий фарш з яловичини. Вийшло просто чудово.

Час приготування — 1,5-2 години. Кількість порцій — 18.

Енергетична цінність в 100 гр. — 248,1 ккал. Білки — 17 гр., жири — 12,8 гр., вуглеводи — 16,2 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Нам буде потрібно:

Для начинки:

  • охолоджений Фарш яловичий — 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Масло рослинне для смаження — 3-4 стіл. ложки
  • Сіль, перець, спеції за смаком

Для тіста:

  • Ряжанка — 200 мл
  • Сіль — 0,5 чайн. ложки
  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Масло рослинне — 1 стіл. ложка
  • Борошно пшеничне вищого сорту — 500-600 гр.

Приготування чебуреків на кефірі

Краще всього фарш готувати самим, зазвичай беремо хороший не дуже жирний шматок свинини, додаємо трохи яловичини. Цибулю можна з м’ясом пропустити через м’ясорубку, але ми ріжемо дуже дрібно ножем, але щоб обов’язково відчувалися шматочки. Смажимо чебуреки з сирим фаршем, додавши в нього трохи води для соковитості.

цього разу купили дуже хороший яловичий фарш, а так як він готується довше, спочатку його трохи обсмажили в олії на сковороді.

Першим ділом відправляємо обсмажуватися фарш на розігріту сковороду з додаванням рослинної олії. Кількість масла залежить від кількості жиру в самому фарші. Якщо ж у вас заморожений фарш, перед приготуванням його необхідно повністю розморозити, інакше у фарші буде багато рідини і час на приготування фаршу піде більше. Обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.

Поки фарш обсмажується, готуємо цибулю. Очищаємо від лушпиння, промиваємо в проточній воді і ріжемо як можна дрібніше.

Через хвилин 10 — 15 від смаження фаршу, додаємо до нього лук. При необхідності, якщо цього вимагає фарш, додайте ще масла. Тільки не перелийте. Фарш з цибулею перемішуємо, вогонь зменшуємо.

Додаємо сіль, спеції за смаком. У мене в даному випадку суміш перців. Універсальна, на мій погляд, підходять до будь-якої страви. Перемішуємо, закриваємо кришкою і доготавливаем приблизно хвилин 10 на маленькому вогні. Не забувайте помішувати. Для соковитості можна трохи додати води.

А поки фарш доходить до готовності, ми підготуємо тісто. В зручну для вас посуд виливаємо склянку ряжанки. Додаємо в неї 2 яйця, розмішуємо віночком. Поступово вводимо муку, для початку 1 склянку. Розмішуємо до однорідної консистенції.

Додаємо трохи рослинного масла у наше майбутнє тісто (приблизно 1 стіл. ложку) і щіпку солі. Знову ретельно перемішуємо віночком (або виделкою, якщо є міксер ще краще).

Поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке і еластичне тісто. З борошном не переборщіть. Я замішувала тісто так, що б воно мало прилипало до рук. Тісто готове до роботи.

Відщипуємо невеликі кульки від тіста, з додаванням борошна обкачуємо в руках. Дошку і качалку присипати борошном, розкачуємо наш кругляш до потрібних вам розмірів. Я беру підлозі-порціонну тарілку, чебуреки виходять середньої величини. Тарілку акуратно кладемо дном вгору на розкатане тісто. Трохи придавлюємо, гострим тонким ножем обводимо тісто по радіусу тарілки.

Акуратно прибираємо тарілку й обрізки (можуть згодитися) в сторону. Візуально коло з тіста розділіть на дві частини. В одну з них покладіть готовий фарш з цибулею (у мене вийшло близько двох стіл. ложок), а іншою стороною накрийте його (фарш). Краї закладаємо виделкою попередньо вирівнявши їх. Трохи придавлюємо долонькою одержаний сирої чебурек.

На сковороду додаємо олії, даємо трохи прогрітися. Відправляємо в неї наш сирої чебурек. Вогонь ставимо між самим маленьким і середнім. Обсмажуємо з обох боків (по 0,5-1 хвилині з кожного боку).

Чебуреки з з хрустким тестом

Ту ж саму процедуру проробляємо з рештою фаршем і тестом, поки що-небудь з них не закінчиться. Відразу ж після зняття чебурека зі сковороди, він готовий до вживання. Якщо ви їсте їх відразу, вони хрусткі, дуже смачні. Можна вживати холодними, але тісто з фаршем стане м’яким і тільки місце скріплення залишиться хрусткому. Приємного вам апетиту!

Ще кілька домашніх рецептів ви можете прочитати на моєму блозі «Як смачно приготувати»