Кекс у духовці в силіконовій формі — простий рецепт з фото

Добрий день всім читачам блогу «Кулінарія — моє хобі»! Сьогодні розповім наш домашній рецепт приготування кексу. У нашій родині один з улюблених фруктів, це банани. Трапляється так, що залишається 3-4 банана, які переспели і почали темніти. Найкращий спосіб їх подальшого використання, це спекти банановий кекс.

Це простий рецепт. Час підготовки всіх інгредієнтів всього 10 хвилин, а випічка в духовці займає 50 хвилин. Кекс виходить з хрусткою, розсипчастою скоринкою і м’яким, ніжним, ароматним м’якушем. Смак банана поєднується з ваніліном. Іноді готуємо, додаючи трохи лимонної цедри або робимо шоколадним, додавши трохи какао-порошку.

Це відмінний варіант для використання злегка вже переспілих фруктів. Рецепт перевірений багато разів. Випечений кекс відмінно йде не тільки як десерт, але я люблю його на сніданок з сиром і гарячою кавою. Іноді, такий кекс називаємо домашній банановий хліб.

Простий рецепт кексу в духовці в силіконовій формі

Для прикраси, обов’язково зверху посипаємо цукровою пудрою.

Ингредиенты

  • Борошно — 280-290 грам
  • Розпушувач з ваніліном — 1,5 ложки з гіркою
  • Яйця — 2 шт.
  • Масло вершкове — 110 грам
  • Банани — 3-4 шт.
  • Цукор — 220 грам
  • Сіль — щіпка
  • Цукрова пудра

Приготування

Готуємо всі інгредієнти. Заздалегідь дістаємо їх з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Включаємо на розігрів духовку на 180 градусів.

Банани чистимо від шкірки. Розминаємо виделкою до стану кашки. Якщо залишаються невеликі грудочки, нічого страшного, вони приємно доповнять смак в готовому кексі.

Банани для цього рецепта, краще брати стиглі, навіть трохи переспілі.

Вершкове масло кімнатної температури, в невеликій мисці, ставимо в мікрохвильовку і розтоплюємо. Це можна зробити і на водяній бані. Потрібно щоб залишився невеликий шматочок розм’якшеного масла.

Переливаємо масло в глибоку миску, висипаємо близько склянки цукрового піску. Можете використовувати цукру трохи менше, але це кількість встановили з практики приготування. Кекс виходить з потрібною солодкістю, притаманною десерту.

Суміш ретельно перемішуємо вінчиком до однорідного стану.

В невелику миску вбиваємо два яйця. Обов’язково переконайтеся, що вони не холодні.

Збиваємо виделкою до тих пір, поки повністю не змішаються білок і жовток.

Виливаємо яйця в масляну суміш, добре перемішуємо.

висипаємо борошно півтори ложки з гіркою розпушувача з ваніліном. Якщо такого немає, можна використати простий розпушувач і додати половину чайної ложки ваніліну. Додаємо дрібку солі. З’єднуємо ці сухі інгредієнти, перемішуючи.

Тепер змішуємо розім’яті банани з яєчною сумішшю, добре перемішуємо.

Тепер починаємо готувати тісто. Всю борошняну суміш просіваємо відразу в миску з бананами. У нас для цього є спеціальна гуртка, можна використовувати звичайне сито.

Замішуємо тісто дерев’яною лопаткою або великою ложкою. Тісто має стати тягучим, без борошняних грудочок.

Даємо тісту постояти 2-3 хвилини, а за цей час паперовий рушник змочують у рослинній олії. Змащуємо їм силіконову форму.

Викладаємо в неї тісто ложкою розрівнюємо поверхню. Можна трохи форму кілька разів струсити, щоб воно рівно розподілялося. Ставимо запікатися в гарячу духовку на 50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною зубочисткою.

Дістаємо готовий випечений кекс. Перевертаємо і обережно знімаємо силіконову форму. Вона легко зніметься.

Кекс у духовці самий ніжний і смачний

Даємо трохи охолонути. Зверху, кекс посипаємо цукровою пудрою. Даємо хвилин 20-30 охолонути.

Наливаємо холодного молока, відрізаємо шматочок теплого кексу і пробуємо. М’якуш ніжний, з ароматом ваніліну і смаком банана. Скоринка виходить хрустким, розсипчастою. Це просто смак.

Такі кекси печемо часто. Іноді під час замішування тіста, додаємо столову ложку лимонної цедри. Смак виходить ще рясніша. Або додавши столову ложку какао-порошку, отримуємо шоколадний кекс. Спробуйте, відмінний десерт до чаю.