Кальмари — найсмачніший рецепт приготування в домашніх умовах

Всім привіт! Тема морепродуктів дуже актуальна на сьогоднішній день. У всякому разі в нашій родині, будь-яку страву з дарів моря завжди бажане, з’їдається із задоволенням і часто присутня в домашньому меню. Днями готували кальмари, тушковані на сковороді. Вийшла чудова закуска, яку можна назвати гарячим салатом. До неї в якості гарніру зварили спагетті. Вийшов чудовий вечерю.

Тому сьогодні хочу поділитися з вами цим чудовим рецепт – кальмари тушковані з овочами і грибами. Найкраще кальмари поєднуються і засвоюються нашим організмом саме з овочами.

Грибочки у вигляді печериць додадуть страві додатковий аромат і смак. Замість печериць підійдуть гливи. Білі гриби теж варіант, тільки попередньо їх треба відварити і дати добре стекти.

Кілька днів тому розповідав як готували чудовий святковий салат з цього морського делікатесного молюска.

  • Самий смачний салат з кальмарами

Кальмари з овочами на сковороді — найсмачніший рецепт приготування

Особливу увагу при приготуванні слід звернути на підготовку тушки кальмара. Розморожувати його слід при кімнатній температурі або в холодній воді, додавши трохи солі. Щоб м’ясо вийшло м’яким, ніжним, досить очищене філе залити крутим окропом, накрити кришкою і залишити на кілька хвилин.

Кальмари тушковані з овочами і грибами готується дуже швидко і просто, а виходять дуже смачними!

Час приготування: 45 хвилин кількість порцій: 8.

Нам знадобляться ось такий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Кальмари – 400 гр.
  • Гриби (печериці) – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 2 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Кунжутне масло – 1 чайна ложка.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Рослинне масло – для обсмажування 3 – 4 столові ложки.
  • Кунжутне насіння – за смаком
  • Сіль – за смаком.

Приготування

Крок 1. Овочі і гриби помийте, обсушіть, цибулю очистіть. Кальмари, якщо очищені, просто вимийте, якщо не очищені, потрібно їх почистити. Для цього обшпарте тушки в окропі, секунд 10-15, потім зніміть шкірку і видаліть хрящ.

Крок 2. Тепер приступаємо до нарізки продуктів.

Ріпчасту цибулю розрізати навпіл і нарізати півкільцями або невеликими кубиками (не принципово).

Моркву очистити і нарізати тонкою соломкою.

Солодкий болгарський перець очистити від насіння, плівочок, порізати соломкою.

Гриби печериці нарізати тонкими слайсами.

Кальмари заливаємо окропом, залишаємо під кришкою на 2-3 хвилини, потім подрібнюємо тонкою соломкою.

А баклажани тонкими кружечками, які ділимо на чотири частини.

Для зручності приготування всі розкладемо в окремі тарілки.

Крок 3. Все підготували для гасіння. Приступаємо до приготування страви.

Беремо глибоку сковороду наливаємо олію.

Потім додаємо кунжутна олія 1 чайну ложку і прогріваємо на вогні.

Крок 4. Першим ділом в сковороду викладаємо цибулю.

Злегка обсмажуємо і додаємо соєвий соус 1 чайну ложку.

Потім викладаємо моркву і тушкуємо 3 -4 хвилини.

Висипаємо з миски солодкий болгарський перець.

Перекладаємо нарізані баклажани.

За смаком додаємо сіль. (Для початку я використовував половину чайної ложки).

пропускаємо Через прес часник і перемішуємо.

Закриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин.

Крок 5. Беремо іншу сковороду, наливаємо олію і прогріваємо. Викладаємо печериці.

Додаємо сіль за смаком.

Обсмажуємо гриби до золотистого кольору.

Крок 6. Перекладаємо гриби до основну сковороду до тушкованим овочам.

Перемішуємо і викладаємо кальмари.

Додаємо трохи солі.

Особливо захоплюватися не варто, краще підсолити в кінці приготування.

Закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин.

Крок 7. готове блюдо додати кунжутне насіння за смаком.

Тепер можна спробувати, якщо необхідно підсолити, додати меленого перцю, або іншу приправу або трави, які ви любите.

Всі страва готова!

найсмачніші кальмари з овочами на сковороді

Вийшла дуже смачна, швидка і яскрава гаряча закуска або гарячий салат з кальмарів, овочів і грибів. До речі, в холодному вигляді, страва анітрохи не втрачає своїх смакових якостей.

Можна подавати як самостійне блюдо, а можна подати до цієї страви на гарнір пасту або рис, з картопляним пюре теж буде дуже смачно.

Смачні, прості в приготуванні кальмари тушковані з овочами і грибами – відмінний вибір для себе і для своїх друзів з будь-якого приводу, особливо в свято.

Такий простий і смачний рецепт дуже нам сподобався, думаю, що і ви залишитеся задоволені цим блюдом!

Успіхів в кулінарії і приємного апетиту!