Пиріжки з мясом з дріжджового тіста, смажені на сковороді

Всім доброго дня! Сьогодні хочу з вами поділитися чудовим рецептом вироби з дріжджового тіста і смачної начинки. Готують пиріжки зазвичай в духовці або смажать в олії на сковороді. Вони можуть бути як основне блюдо або десерт, залежно від начинки — солодкою або несолодким. Одне повинно бути незмінним — тісто готують на дріжджах.

Традиційно, пиріжок повинен бути витягнутої форми у вигляді човника. Звичайно, кожна господиня може поділитися своїм рецептом смажених пиріжків і їх дуже багато, не кажучи про начинки. Начебто все просто, але є нюанси, з якими я хочу поділитися в приготуванні дріжджового тіста і начинки.

Смажені пиріжки з м’ясом з дріжджового тіста в домашніх умовах

Готувати будемо з фаршем з м’яса. Для поліпшення смаку, соковитості зробимо фарш з двох видів — яловичини і свинини в рівних частинах.

Пиріжки виходять за моїм рецептом дуже ніжні, соковиті, ситні і дуже смачні. На другий день вони теж залишаються м’якими і смачними. Найпопулярніше блюдо для нашої країни, особливо в зимовий час – це пиріжки з м’ясом, яке ви можете з легкістю приготувати самостійно, використовуючи мій рецепт.

Час приготування: 1 год 30 хвилин кількість порцій: 12

Нам знадобиться простий набір продуктів:

Інгредієнти для тіста:

  • Молоко – 1 склянку (250 мл).
  • Вода – 1 склянка (250 мл).
  • Дріжджі сухі – пакетик (11 гр.).
  • Цукор – 2 столових ложки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Клітковина – 1 столова ложка.
  • Борошно – 650 гр.

Інгредієнти для начинки:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 – 5 зубчиків.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Рослинна олія для смаження – половина склянки.

Приготування можна розділити на 2 етапи:

Як зробити тісто для пиріжків

Крок 1. Склянку молока і склянку води повинні бути теплими, тому краще їх підігріти до теплого стану. Беремо глибоку чашу і з’єднуємо в ній тепле молоко з водою.

Крок 2. Перемішуємо і додаємо пакетик дріжджів, віночком знову перемішуємо.

Крок 3. Потім додаємо цукор і сіль.

Крок 4. Додаємо 1 столову ложку клітковини (можна і без неї).

Клітковина дуже корисна для нашого організму, так що дуже раджу додавати її.

Крок 5. Потім поступово, невеликими порціями, додаємо заздалегідь просіяне борошно і замішуємо тісто.

Замішувати тісто за мене буде спеціальна машина, але якщо у вас такої немає, замішуйте вручну.

Важливо! Тісто має бути м’яке, трохи липке, не щільне, тому борошно додавати поступово. Якщо борошна перекласти, то тісто вийде щільне і пиріжки будуть жорсткі.

Крок 6. Тісто трохи посипаємо борошном, накриваємо плівкою і залишаємо «відпочити» і збільшитися в об’ємі на 30 – 40 хвилин бажано в теплому місці.

Готуємо начинку з м’ясного фаршу

Крок 1. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо на невеликі шматочки.

Крок 2. Часник очищаємо і пропускаємо через прес.

Крок 3. Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо рослинне масло, підігріваємо. Викладаємо нарізану цибулю.

Крок 4. Потім додаємо трохи (половину) підготовленого часнику.

Крок 5. Коли цибуля стане м’яким і прозорим, додаємо фарш. (якщо у вас був заморожений, його потрібно повністю розморозити при кімнатній температурі).

Крок 6. Додаємо сіль за смаком.

Крок 7. Накриваємо кришкою і тушкуємо 10 – 15 хвилин.

Крок 8. Додаємо чорний перець мелений за смаком.

Крок 9. Другу половину часнику, в кінці смаження додаємо і вимикаємо плиту. Фарш повинен повністю змінити колір з рожевого на світло — сірий.

Крок 10. Викладаємо готову начинку в глибоку чашу і злегка проходимся заглибним блендером.

Начинка стане однорідною і м’якою по консистенції. Пиріжки вийдуть на багато ніжніше.

Додаємо трохи борошна, для того щоб начинка не розвалювалася.

Все ретельно перемішуємо, відставляємо в сторону, даємо охолонути.

Як посмажити пиріжки в олії

Тим часом у нас тісто «відпочило» і добре піднялося приблизно в 2 рази.

Ділимо тісто на рівні частини. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 12 порцій.

Кожну частину тіста розтягнути в коржик (коржик повинна бути не тонка). В середину коржики покласти начинку (1 столова ложка).

Загорнути начинку в тісто, прищипуючи по шву. Сформувати всі пиріжки. Можна дати їм трошки піднятися.

Можна приступати до смаження. Розігріваємо олію в глибокій сковороді. Можна для цього використовувати сотейник, як зробили ми. Потім акуратно викладаємо заготовки в гаряче олію. (Олії повинно бути трохи більше половини. При зменшенні при смаженні рівня, варто долити небагато).

Працюйте обережно! Розпечене масло може сильно розбризкуватися.

Смажимо пиріжки з обох сторін на невеликому вогні до рум’яного золотистого кольору, приблизно, по 3- 4 хвилини з кожного боку.

Всі пиріжки готові!!! Перекладаємо їх на паперові рушники, щоб стекли надлишки масла. Після цього прибрати на велику тарілку і накрити рушником.

Смажені пиріжки з м’ясом з дріжджового тіста

Відмінно у нас все вийшло, пиріжки дуже м’які і соковиті всередині. Тісто і начинка ніжні і приємні на смак.

бажано Подавати гарячими з свежезаваренним солодким чаєм. Залишилися пиріжки прибрати в холодильник. На наступний день їх можна підігріти в мікрохвильовій печі, але і холодні вони залишаються дуже смачні.

Спробуйте приготувати за моїм рецептом і ви залишитеся дуже задоволені.

Приємного апетиту!