Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста в духовці, рецепт з фото

Всім привіт! Нещодавно побалували себе солодкою випічкою. Пекли пиріжки з яблуками. По всьому будинку стояв такий аромат, що слинки текли задовго до закінчення приготування. Використовували кисло-солодкі яблука, а тісто замішували на кефірі з сухими дріжджами. Багато починаючі господині бояться братися за дріжджове тісто, адже воно таке примхливе. Почніть з простих пиріжків.

Уважно прочитайте мій детальний рецепт з покроковими фотографіями і у вас все вийде. Намагався детально показати, як робиться така солодка випічка.

Як зробити дріжджове тісто, щоб пиріжки вийшли пишними, м’якими і ніжними розповідав у статтях

  • Пиріжки з капустою з дріжджового тіста в духовці
  • Пиріжки з зеленим цибулею і яйцем в духовці

Пиріжки з яблуками з дріжджового тесту на кефірі в духовці

Повітряні м’які спечені пиріжки з яблуками наповнять будинок ароматом і створять неповторну атмосферу затишку і тепла.

Для того, щоб уникнути потемніння фруктів і протікання начинки, нарізані яблука краще злегка припустити в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі або на сковороді. Пиріжки випікаються на деку, застреленном пергаментним папером або антипригарним килимком. Можна просто посипати лист для випікання борошном.

Склад:

  • борошно – 3 склянки
  • кефір – 1 склянка
  • масло – 70 г
  • сіль – 0,25 ч. л.
  • цукор – 3 ст. л в тісто + 2 ст. л. начинку
  • яблука – 2 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • дріжджі – 2 ч. л.
  • ванілін – на кінчику ножа
  • кориця – 1 ч. л.
  • 1 стакан — 200 мл

Як приготувати дріжджове тісто

Крок 1. Кефір нагріваємо в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі або на водяній бані до температури близько 40 градусів.

Тісто замішується на кефірі, який можна замінити на молоко, питні вершки, йогурт або розведеним кип’яченою водою сметану (2:1).

Додаємо сіль, цукор, ванілін і дріжджі. Перемішуємо масу віночком. При купівлі дріжджів віддайте перевагу быстродействующему продукту.

Кількість цукру в рецепті рекомендуємо вам не збільшувати, а ласуни можуть посипати виріб після випічки цукровою пудрою.

Крок 2. Додаємо яйце, злегка збиваємо до однорідності.

Крок 3. Частинами всипаємо просіяне борошно, розтираючи кожну порцію силіконової лопаткою.

Для тесту ми вибрали білу муку вищого сорту і натуральне вершкове масло.

Крок 4. Коли тісто почне збиратися в грудку, додамо м’яке, нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Вбиваємо його в тісто лопаткою.

Крок 5. Всиплемо борошно, замісимо м’яке трохи липке тісто. У миску для підйому змастимо рослинним маслом, викладемо тісто. Затягнемо харчовою плівкою, виконаємо зубочисткою кілька отворів. Поставимо в тепле місце для підйому на півтори години.

Як зробити начинку з яблук

Крок 6. Яблука вимиємо, очистимо від шкірки за допомогою ножа економки. Наріжемо невеликими кубиками з розміром сторони 0,7 див. Викладемо підготовлені яблука в миску.

Для начинки краще всього підійдуть кисло-солодкі духмяні яблука.

Крок 7. Додамо цукор і корицю, перемішати і відправляємо в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на 3 хвилини. Нагріємо начинку протягом трьох хвилин при повній потужності. Остудимо яблучну масу.

Для аромату в начинку можна додати трохи ванільного цукру, кориці, родзинок, ваніліну, гвоздики, анісу або цедри цитрусових.

Готуємо пиріжки в духовці

Готове тісто у нас є доверху, саме час формувати пиріжки.

Крок 8. Розділимо тісто на шматочки розміром трохи більше волоського горіха. Обробну дошку посиплемо борошном, викладемо тісто.

Розімніть тісто на коржі долонею, товщиною близько 0,5 сантиметра.

Крок 9. По центру викладемо півтори чайної ложки начинки. Зліпимо краю.

Застелем деко килимком для випікання, викладемо пиріжки швом вниз. Накриємо вироби рушником і залишимо на 20 хвилин для підйому.

Крок 10. Змастимо пиріжки збитим жовтком, міцним чаєм або молоком. Будемо випікати в духовці заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів близько 25 хвилин. Час приблизне, може відрізнятися у залежності від товщини тіста і вашої духовки.

Смачні печені пиріжки з яблуками з тіста з сухими дріжджами

У готової випічки з’явиться апетитна скориночка. Перекладаємо з дека на рівну поверхню (я використовую дерев’яні обробні дошки), накриваємо рушником.

Даємо пиріжкам відпочити, стати ніжніше і м’якше, охолонути під рушником, перекладаємо в посуд для подавання.

Випічка виходить з соковитою начинкою, з приємним кисло-солодким смаком і ароматом кориці. Довго не черствіє, хоча просто не встигає, так як швидко з’їдається.

Солодкі пиріжки виходять дуже ніжними, апетитно виглядають і підійдуть до чаювання в колі сім’ї. Я більше люблю їсти теплими з холодним молоком. Спробуйте і ви, раджу.

Приємного апетиту!