Класичний рецепт цибульного пирога з листковим тестом в духовці

Привіт, друзі! У вихідні спекли відкритий пиріг з листкового тіста. Раніше розповідав солодкий такий рецепт випічки з яблуками. Але в цей раз вирішили спекти не солодкий. Пропоную вам рецепт дуже ніжного, соковитого і смачного цибульного пирога з молочно-яєчної заливкою.

Спробувавши один раз такий пиріг, вам неодмінно захочеться пригостити ним і своїх гостей. Він чудово тримає форму, добре нарізається і підійде в якості закуски для вечірки з друзями. І ніхто з них не здогадається, що за смакоту ви їм запропонували.

Відкритий цибульний пиріг — рецепт з листкового тіста з яйцем в духовці

Як завжди, пропоную блюдо з самих звичайних продуктів, але результат отримуємо просто чудовий!

Отже, ось які інгредієнти використовуємо для цибульного пирога:

  • цибуля – 3-4 шт. (великі цибулини);
  • яйця – 4-5 шт.;
  • молоко – 1 стакан;
  • тісто листкове – 250 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • масло для смаження.

Як приготувати цибульний пиріг на листковому тісті з молочно-яєчної заливкою

Крок 1. насамперед ставимо на розігрів до 200 градусів духову і закип’ятимо молоко. А поки приготуємо начинку, воно як раз стане злегка теплим. Це потрібно для того, щоб яйця не згорнулися.

Крок 2. Далі наріжемо лук півкільцями і поставимо його гасити на невеликій кількості рослинного масла.

Крок 3. Щоб цибуля не пригорів, а саме став м’яким і ніжним, тушкуємо його на середньому вогні під кришкою 7-10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. А поки гаситься цибулю, займемося тестом. Я беру невеликий (грам 250-300) шматок будь-якого листкового купленого тесту і підсипаю стіл невеликою кількістю борошна (якщо тісто було замороженим, краще розморожувати при кімнатній температурі).

Крок 5. Розкотимо його довільно: тут необов’язково, щоб краї були рівними, бо ми потім будемо формувати бортики ще в деку. Наколюємо корж виделкою.

Крок 6. Тепер пласт з тестом викладаємо у форму (у мене кругла форма 24 см в діаметрі) і формуємо бортики.

Крок 7. Зазвичай до цього часу, цибульна начинка вже готова, її можна посолити і залишити, щоб трохи охолола. А тим часом розіб’ємо яйця в глибоку чашу.

Крок 8. Яйця не потрібно збивати міксером, достатньо буде добре перешкодити їх віночком або вилкою – кому як зручно, до пишної піни.

Крок 9. Додамо яйця до цибулі.

Крок 10. І виллємо в начинку тепле молоко.

Крок 11. Наріжемо дрібно свіжу зелень кропу без стебел.

Крок 12. Додамо кріп в начинку, і все добре перемішати. Якщо потрібно, посоліть за смаком.

Крок 13. Виллємо начинку в деко з тестом – як раз приблизно сантиметр залишається до країв.

Крок 14. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30 хвилин.

Крок 15. Готовий цибульний пиріг виймаємо їх духовки і даємо йому трохи охолонути прямо у формі.

Відкритий цибульний пиріг з яйцем з листкового тіста

Крок 16. Виймаємо остиглий пиріг і практично відразу його можна нарізати – начинка схоплена, пиріг добре тримає форму.

Ось такий незвичайний, ароматний і смачний пиріг у нас вийшов – просто ніжний!

Дуже рекомендую приготувати такий пиріг з бюджетних продуктів, але чудово ніжний і ситний: і все ж одним шматком ви точно не обійдетеся – вже дуже він вкуснючий!.. Правильно, не вірте мені, краще приготуйте і переконайтеся самі!

Домашній швидкий цибульний пиріг з листкового тіста з ковбасою і сиром

Пропоную швидкий варіант домашнього цибульного пирога з ковбасою і сиром на основі листкового тіста-напівфабрикату. Тендітні коржі, розплавлений сирний шар, подушка з лука та ковбаси. Готується 30 хвилин.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 258,37 кКал. Білки 9,38 грам. Жири 18,59 грам. Вуглеводи 14 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 6 порцій

  • Листкове тісто 400 гр.
  • цибуля Ріпчаста 2 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Ковбаса (варена і напівкопчена) 300 гр.
  • Твердий сир 300 гр.
  • Майонез-5 ст. л.
  • Кетчуп 5 ст. л.

Як приготувати цибульний пиріг

Крок 1. Готуємо всі інгредієнти. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, варену і напівкопчену ковбасу ріжемо тонкими пластиками. Помідори нарізаємо тонкими кружальцями. Сир тремо на крупній тертці.

Крок 2. Тісто полежало при кімнатній температурі, стало еластично і піддатливою. Промазуємо рослинним маслом деко, розкладаємо, розтягуючи тісто руками. Можна з’єднати два пласти, можна зробити бортик як у пирога.

Крок 3. Змішуємо кетчуп з майонезом, промазуємо соусом основу пирога. Зверху розкладаємо шар шинкованої ріпчастої цибулі.

Крок 4. Викладаємо варену ковбасу.

Крок 5. Викладаємо помідори і напівкопчену ковбасу.

Крок 6. Посипаємо все сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

По готовності ріжемо на порції і подаємо з чаєм. Приємного апетиту.

Класичний французький цибулевий пиріг з листковим тестом в духовці

Французький пиріг ― апетитне і дуже смачне частування, приготувати яке зможе навіть починаюча господиня швидко і легко. Приготувавши це блюдо і подавши на стіл, ви не встигнете помітити, як воно розлетиться і нічого не залишиться.

Харчова цінність на 100 р. Калорії 175,91 ккал. Білки 5,63 грам. Жири 11,99 грам. Вуглеводи 11,22 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • Листкове тісто
  • цибуля Ріпчаста 1 кг
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Цукор 0.5 ч. л.
  • Чорний перець мелений 1 щіпка
  • Сметана 1.5 стакан
  • Куряче яйце 4 шт.
  • Твердий сир 150 гр.

Приготування французького цибульного пирога

Крок 1. При кімнатній температурі листкове тісто розморозьте. Наріжте цибулю півкільцями. Натріть сир на крупній тертці.

Крок 2. На сковороді з рослинною олією обсмажте цибулю, постійно помішуючи, до прозорості. Посоліть, поперчіть його і залиште остигати.

Крок 3. Для заливки змішайте сметану з яйцями і посоліть. Тонко розкачайте тісто і акуратно перекладіть у форму, зробити бортики. Рівним шаром розкладіть цибульну начинку, залийте яєчної сумішшю і посипте сиром.

Крок 4. Відправте в духовку на 25 хвилин при температурі 180°C.

Готову страву розділіть на порції і прикрасьте зверху свіжою зеленню або часточками помідор.

Відкритий цибульний пиріг з сиром з листкового тіста в духовці

Інгредієнти на 4 порції

  • листкове тісто
  • 4 цибулини
  • 1 столова ложка свіжих жирних вершків
  • 50 гр. тертого твердого сиру
  • 50 гр. тертого сиру пармезан
  • сіль, перець

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 210 ° C.
  2. Цибулю очистіть і наріжте соломкою.
  3. листкове тісто Викладіть на деко, застелене папером для випічки.
  4. Зробіть на ньому наколи виделкою.
  5. Викладіть густі вершки на дно листкового тіста, розрівняйте.
  6. Зверху розкладіть нарізану цибулю. Приправте сіллю і перцем за смаком.
  7. Посипте тертим сиром і пармезаном.
  8. цибулевий пиріг Випікайте протягом 20 хвилин, поки він не стане хрустким і золотисто-коричневим.
  9. Дістаньте з духовки, дайте пирогу охолонути на решітці, а потім викладіть його на блюдо.
  10. Подавайте цибульний пиріг теплим або холодним з заправленим зеленим салатом.

Відкритий пиріг з цибулею і яйцем з листковим тестом в духовці

Ингредиенты

  • листкове тісто
  • 50 гр. вершкового масла
  • 3 яйця
  • 200 гр. свіжих вершків
  • 1 столова ложка рослинного масла
  • 1 кг цибулі
  • сіль
  • перець

Етапи приготування цибульного пирога

  1. Цибуля очистити і дрібно нарізати.
  2. Обсмажити до прозорості на сковороді з 25 гр вершкового масла і невеликою кількістю рослинного масла.
  3. Посолити і поперчити за смаком.
  4. В глибоку миску розбийте цілі яйця.
  5. Додайте вершки і добре перемішайте віночком.
  6. Приправте сіллю і перцем.
  7. Розморозьте при кімнатній температурі листкове тісто. Розкачайте в коло діаметром близько 28 див.
  8. Розкладіть на круглу форму для випічки, зробіть бортики.
  9. Викладіть на тіста обсмажену цибулю.
  10. Зверху залийте яєчної сумішшю.
  11. Випікати в гарячій духовці близько 20 хвилин, поки пиріг не підрум’яниться.
  12. Вийміть пиріг з духовки, дайте трохи охолонути.
  13. Подавати теплим. Приємного апетиту!

Французький класичний цибульний пиріг з листковим тестом

Інгредієнти на 6 порцій

  • 1 кг цибулі
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • ½ зацукрованого лимона (цукати)
  • 1 столова ложка сухої суміші (коріандр, імбир, кайєнський перець)
  • 10 мл соєвого соусу
  • листкове тісто
  • 15 зелених оливок
  • Сіль

Приготування

  1. Цибуля очистити і дрібно нарізати.
  2. Обсмажте на великій сковороді з сіллю, спеціями та олією протягом 10-15 хвилин, поки він не стане прозорим.
  3. Цукати з лимона нарізати дрібними кубиками, в кінці приготування змішати з цибулею.
  4. Додайте соєвий соус, зніміть з вогню і перемішайте.
  5. листкове тісто Викладіть у форму для пирога, розкласти обсмажену цибулю.
  6. Запікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 ° с протягом 30 хвилин на дні духовки.
  7. Після запікання прикрасити оливками.

Смачний пиріг з листкового тіста з цибулею, яйцем і сиром в духовці

Харчова цінність на порцію: Калорійність 380 ккал. Жири 22 гр. Вуглеводи 35 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 6 порцій

  • 850 гр великих цибулин
  • 3 ст. л. оливкової олії, плюс додатково для змащування
  • 320 гр готового листкового тіста
  • 1 яйце, збите
  • 2 ст. л. діжонської гірчиці
  • 25 гр панірувальних сухарів
  • 50 гр тертого пармезану
  • ½ ч. л. листя чебрецю

Приготування пирога з лука

  1. Дрібно наріжте цибулю, потім покладіть його у велику сковороду з маслом, накриту кришкою, готуйте на повільному вогні протягом 30 хвилин, час від часу помішуючи.
  2. Зніміть кришку і збільште вогонь, готуйте цибулю, поки він не підрум’яниться, часто помішуючи.
  3. Розігрійте духовку до 160 ° C з конвекцією.
  4. Розкачайте тісто і викладіть на змащене маслом деко, зробіть бортики. Змастіть краю збитим яйцем.
  5. Намажте гірчицею основу пирога і викладіть зверху цибулю, розподіляючи його по всій поверхні.
  6. Змішайте панірувальні сухарі, пармезан і листя чебрецю і рівномірно посипте цибулю.
  7. Випікайте пиріг протягом 18-20 хвилин або поки тісто не стане золотисто-коричневого кольору.

Подавайте теплим до чаю.

Приємного апетиту і до нових рецептів на моїх кулінарних сторінках!