Привіт, друзі! У вихідні спекли відкритий пиріг з листкового тіста. Раніше розповідав солодкий такий рецепт випічки з яблуками. Але в цей раз вирішили спекти не солодкий. Пропоную вам рецепт дуже ніжного, соковитого і смачного цибульного пирога з молочно-яєчної заливкою.
Спробувавши один раз такий пиріг, вам неодмінно захочеться пригостити ним і своїх гостей. Він чудово тримає форму, добре нарізається і підійде в якості закуски для вечірки з друзями. І ніхто з них не здогадається, що за смакоту ви їм запропонували.
Відкритий цибульний пиріг — рецепт з листкового тіста з яйцем в духовці
Як завжди, пропоную блюдо з самих звичайних продуктів, але результат отримуємо просто чудовий!
Отже, ось які інгредієнти використовуємо для цибульного пирога:
- цибуля – 3-4 шт. (великі цибулини);
- яйця – 4-5 шт.;
- молоко – 1 стакан;
- тісто листкове – 250 г;
- кріп – 1 пучок;
- сіль – за смаком;
- масло для смаження.
Як приготувати цибульний пиріг на листковому тісті з молочно-яєчної заливкою
Крок 1. насамперед ставимо на розігрів до 200 градусів духову і закип’ятимо молоко. А поки приготуємо начинку, воно як раз стане злегка теплим. Це потрібно для того, щоб яйця не згорнулися.
Крок 2. Далі наріжемо лук півкільцями і поставимо його гасити на невеликій кількості рослинного масла.
Крок 3. Щоб цибуля не пригорів, а саме став м’яким і ніжним, тушкуємо його на середньому вогні під кришкою 7-10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 4. А поки гаситься цибулю, займемося тестом. Я беру невеликий (грам 250-300) шматок будь-якого листкового купленого тесту і підсипаю стіл невеликою кількістю борошна (якщо тісто було замороженим, краще розморожувати при кімнатній температурі).
Крок 5. Розкотимо його довільно: тут необов’язково, щоб краї були рівними, бо ми потім будемо формувати бортики ще в деку. Наколюємо корж виделкою.
Крок 6. Тепер пласт з тестом викладаємо у форму (у мене кругла форма 24 см в діаметрі) і формуємо бортики.
Крок 7. Зазвичай до цього часу, цибульна начинка вже готова, її можна посолити і залишити, щоб трохи охолола. А тим часом розіб’ємо яйця в глибоку чашу.
Крок 8. Яйця не потрібно збивати міксером, достатньо буде добре перешкодити їх віночком або вилкою – кому як зручно, до пишної піни.
Крок 9. Додамо яйця до цибулі.
Крок 10. І виллємо в начинку тепле молоко.
Крок 11. Наріжемо дрібно свіжу зелень кропу без стебел.
Крок 12. Додамо кріп в начинку, і все добре перемішати. Якщо потрібно, посоліть за смаком.
Крок 13. Виллємо начинку в деко з тестом – як раз приблизно сантиметр залишається до країв.
Крок 14. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Крок 15. Готовий цибульний пиріг виймаємо їх духовки і даємо йому трохи охолонути прямо у формі.
Відкритий цибульний пиріг з яйцем з листкового тіста
Крок 16. Виймаємо остиглий пиріг і практично відразу його можна нарізати – начинка схоплена, пиріг добре тримає форму.
Ось такий незвичайний, ароматний і смачний пиріг у нас вийшов – просто ніжний!
Дуже рекомендую приготувати такий пиріг з бюджетних продуктів, але чудово ніжний і ситний: і все ж одним шматком ви точно не обійдетеся – вже дуже він вкуснючий!.. Правильно, не вірте мені, краще приготуйте і переконайтеся самі!
Домашній швидкий цибульний пиріг з листкового тіста з ковбасою і сиром
Пропоную швидкий варіант домашнього цибульного пирога з ковбасою і сиром на основі листкового тіста-напівфабрикату. Тендітні коржі, розплавлений сирний шар, подушка з лука та ковбаси. Готується 30 хвилин.
Харчова цінність на 100 г: Калорійність 258,37 кКал. Білки 9,38 грам. Жири 18,59 грам. Вуглеводи 14 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти на 6 порцій
- Листкове тісто 400 гр.
- цибуля Ріпчаста 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Ковбаса (варена і напівкопчена) 300 гр.
- Твердий сир 300 гр.
- Майонез-5 ст. л.
- Кетчуп 5 ст. л.
Як приготувати цибульний пиріг
Крок 1. Готуємо всі інгредієнти. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, варену і напівкопчену ковбасу ріжемо тонкими пластиками. Помідори нарізаємо тонкими кружальцями. Сир тремо на крупній тертці.
Крок 2. Тісто полежало при кімнатній температурі, стало еластично і піддатливою. Промазуємо рослинним маслом деко, розкладаємо, розтягуючи тісто руками. Можна з’єднати два пласти, можна зробити бортик як у пирога.
Крок 3. Змішуємо кетчуп з майонезом, промазуємо соусом основу пирога. Зверху розкладаємо шар шинкованої ріпчастої цибулі.
Крок 4. Викладаємо варену ковбасу.
Крок 5. Викладаємо помідори і напівкопчену ковбасу.
Крок 6. Посипаємо все сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
По готовності ріжемо на порції і подаємо з чаєм. Приємного апетиту.
Класичний французький цибулевий пиріг з листковим тестом в духовці
Французький пиріг ― апетитне і дуже смачне частування, приготувати яке зможе навіть починаюча господиня швидко і легко. Приготувавши це блюдо і подавши на стіл, ви не встигнете помітити, як воно розлетиться і нічого не залишиться.
Харчова цінність на 100 р. Калорії 175,91 ккал. Білки 5,63 грам. Жири 11,99 грам. Вуглеводи 11,22 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
- Листкове тісто
- цибуля Ріпчаста 1 кг
- Сіль 0.5 ч. л.
- Цукор 0.5 ч. л.
- Чорний перець мелений 1 щіпка
- Сметана 1.5 стакан
- Куряче яйце 4 шт.
- Твердий сир 150 гр.
Приготування французького цибульного пирога
Крок 1. При кімнатній температурі листкове тісто розморозьте. Наріжте цибулю півкільцями. Натріть сир на крупній тертці.
Крок 2. На сковороді з рослинною олією обсмажте цибулю, постійно помішуючи, до прозорості. Посоліть, поперчіть його і залиште остигати.
Крок 3. Для заливки змішайте сметану з яйцями і посоліть. Тонко розкачайте тісто і акуратно перекладіть у форму, зробити бортики. Рівним шаром розкладіть цибульну начинку, залийте яєчної сумішшю і посипте сиром.
Крок 4. Відправте в духовку на 25 хвилин при температурі 180°C.
Готову страву розділіть на порції і прикрасьте зверху свіжою зеленню або часточками помідор.
Відкритий цибульний пиріг з сиром з листкового тіста в духовці
Інгредієнти на 4 порції
- листкове тісто
- 4 цибулини
- 1 столова ложка свіжих жирних вершків
- 50 гр. тертого твердого сиру
- 50 гр. тертого сиру пармезан
- сіль, перець
Приготування
- Розігрійте духовку до 210 ° C.
- Цибулю очистіть і наріжте соломкою.
- листкове тісто Викладіть на деко, застелене папером для випічки.
- Зробіть на ньому наколи виделкою.
- Викладіть густі вершки на дно листкового тіста, розрівняйте.
- Зверху розкладіть нарізану цибулю. Приправте сіллю і перцем за смаком.
- Посипте тертим сиром і пармезаном.
- цибулевий пиріг Випікайте протягом 20 хвилин, поки він не стане хрустким і золотисто-коричневим.
- Дістаньте з духовки, дайте пирогу охолонути на решітці, а потім викладіть його на блюдо.
- Подавайте цибульний пиріг теплим або холодним з заправленим зеленим салатом.
Відкритий пиріг з цибулею і яйцем з листковим тестом в духовці
Ингредиенты
- листкове тісто
- 50 гр. вершкового масла
- 3 яйця
- 200 гр. свіжих вершків
- 1 столова ложка рослинного масла
- 1 кг цибулі
- сіль
- перець
Етапи приготування цибульного пирога
- Цибуля очистити і дрібно нарізати.
- Обсмажити до прозорості на сковороді з 25 гр вершкового масла і невеликою кількістю рослинного масла.
- Посолити і поперчити за смаком.
- В глибоку миску розбийте цілі яйця.
- Додайте вершки і добре перемішайте віночком.
- Приправте сіллю і перцем.
- Розморозьте при кімнатній температурі листкове тісто. Розкачайте в коло діаметром близько 28 див.
- Розкладіть на круглу форму для випічки, зробіть бортики.
- Викладіть на тіста обсмажену цибулю.
- Зверху залийте яєчної сумішшю.
- Випікати в гарячій духовці близько 20 хвилин, поки пиріг не підрум’яниться.
- Вийміть пиріг з духовки, дайте трохи охолонути.
- Подавати теплим. Приємного апетиту!
Французький класичний цибульний пиріг з листковим тестом
Інгредієнти на 6 порцій
- 1 кг цибулі
- 3 столові ложки оливкової олії
- ½ зацукрованого лимона (цукати)
- 1 столова ложка сухої суміші (коріандр, імбир, кайєнський перець)
- 10 мл соєвого соусу
- листкове тісто
- 15 зелених оливок
- Сіль
Приготування
- Цибуля очистити і дрібно нарізати.
- Обсмажте на великій сковороді з сіллю, спеціями та олією протягом 10-15 хвилин, поки він не стане прозорим.
- Цукати з лимона нарізати дрібними кубиками, в кінці приготування змішати з цибулею.
- Додайте соєвий соус, зніміть з вогню і перемішайте.
- листкове тісто Викладіть у форму для пирога, розкласти обсмажену цибулю.
- Запікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 ° с протягом 30 хвилин на дні духовки.
- Після запікання прикрасити оливками.
Смачний пиріг з листкового тіста з цибулею, яйцем і сиром в духовці
Харчова цінність на порцію: Калорійність 380 ккал. Жири 22 гр. Вуглеводи 35 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти на 6 порцій
- 850 гр великих цибулин
- 3 ст. л. оливкової олії, плюс додатково для змащування
- 320 гр готового листкового тіста
- 1 яйце, збите
- 2 ст. л. діжонської гірчиці
- 25 гр панірувальних сухарів
- 50 гр тертого пармезану
- ½ ч. л. листя чебрецю
Приготування пирога з лука
- Дрібно наріжте цибулю, потім покладіть його у велику сковороду з маслом, накриту кришкою, готуйте на повільному вогні протягом 30 хвилин, час від часу помішуючи.
- Зніміть кришку і збільште вогонь, готуйте цибулю, поки він не підрум’яниться, часто помішуючи.
- Розігрійте духовку до 160 ° C з конвекцією.
- Розкачайте тісто і викладіть на змащене маслом деко, зробіть бортики. Змастіть краю збитим яйцем.
- Намажте гірчицею основу пирога і викладіть зверху цибулю, розподіляючи його по всій поверхні.
- Змішайте панірувальні сухарі, пармезан і листя чебрецю і рівномірно посипте цибулю.
- Випікайте пиріг протягом 18-20 хвилин або поки тісто не стане золотисто-коричневого кольору.
Подавайте теплим до чаю.
Приємного апетиту і до нових рецептів на моїх кулінарних сторінках!