Рецепти піци в духовці — дуже смачна піца в домашніх умовах

Привіт друзі! Приготуємо сьогодні італійське блюдо – піцу. Робиться вона на дріжджовий тонкої коржі, в її складі зазвичай багато сиру і томатний соус, ну, а інші інгредієнти можуть бути різними.

Сьогодні пропоную зробити піцу з ковбасою і двома видами сиру: моцарелою і звичайним твердим сиром. В результаті отримаємо піцу нітрохи не гірше, ніж в ресторанах або піцеріях. Які ще начинки можна використовувати, я розповідав у статті Смачна піца в духовці, і спробуйте їх.

Секрет моєї піци в тому, що я використовую соус з в’ялених томатів. Заготовляю я їх з прянощами, у тому числі з італійськими або прованськими травами, так що страва просочується приємними ароматами. Але ви можете взяти будь-який інший томатний соус і при бажанні зверху посипати улюблені трави (свіжі або сухі).

Дуже смачна піца в духовці з ковбасою на дріжджах в домашніх умовах

Ось які продукти потрібні для приготування простий піци з ковбасою і моцарелою.

Тісто беру готове. Я роблю його про запас і заморожую. Рецептом своєї улюбленої фірмового універсального дріжджового тіста я вже ділився з вами і можете вибрати в рубриці Випічка, або прочитати в кінці статті з сухими дріжджами.

Склад:

  • дріжджове тісто – 300 гр;
  • ковбаса салямі – 200 гр;
  • сир моцарелла – 120 гр;
  • сир твердий – 60 гр;
  • маслини без кісточок (за бажанням) – 50 гр;
  • томати вялені (можна взяти будь-томатний соус) – 100 гр;
  • зелень для прикраси (за бажанням).

З цієї кількості продуктів я приготував одну велику піцу – на весь деко стандартного електричного духової шафи. Ви можете зробити дві менші або три середніх. Отже:

Як приготувати піцу на дріжджовому коржі з ковбасою, моцарелою і соусом з в’ялених томатів:

Крок 1. Ставимо розігріватися духовку на 200 градусів. Тісто окремо розкачувати качалкою не потрібно. Беремо деко і трохи змащуємо її рослинним маслом.

Крок 2. А тепер кладемо шар тіста і розгортаємо його руками, як би поступово розтягуючи його.

Крок 3. У мене розтягнулося тісто практично на весь деко.

Намагайтеся зробити корж однаковою по товщині і як можна тонше.

Крок 4. Тепер зробимо соус. Я взяв в’ялені томати, помістив їх у чашу чопер для подрібнення.

Крок 5. Вийшла ось така ароматна томатна кашка.

Крок 6. Розмазував її на тісто тонким шаром.

Крок 7. Дріжджовий пласт повинен бути повністю покритий томатним соусом або подрібненими в’яленими помідорами.

Крок 8. Ковбаса у мене нарізана з магазину, тому я її викладаю відразу поверх соусу.

Крок 9. Мені подобається в такому поєднанні маслини. Але це справа смаку. Їх треба ось так нарізати на кільця.

Крок 10. Розподіляємо їх рівномірно по коржу в ті місця, що залишилися неприкритими ковбасою.

Крок 11. Тепер на тонкі пласти наріжемо моцарелу.

Крок 12. Розподілимо шматочки цього сиру на піці.

Крок 13. Зверху можна посипати улюбленої свіжою зеленню. У мене трохи петрушки знайшлося.

Крок 14. Ставимо випікати в розігріту до 200 градусів духовку на середній рівень на 20-25 хвилин.

Крок 15. Натираємо сир твердий для посипання піци зверху.

Крок 16. впродовж 20-25 хвилин щедро посипаємо піцу зверху.

Крок 17. Залишаємо її ще хвилин на 5-7 в духовці.

Дуже смачна піца як у піцерії

Даємо піці трохи охолонути і розрізаємо на порційні шматочки.

Влітку до піци добре подати склянку холодного мохіто. Напій готується просто з мінеральної води з додаванням часточки лимона і кілька пелюсток м’яти.

Друзі, хочете більш тонкий корж, візьміть менше тіста, хочете ще товщі – трохи більше тіста. Все швидко і просто! Піца виручить завжди: готуйте її для перекусу, коли потрібно їхати в дорогу або для друзів на вечірку.

Це швидко, смачно і ситно. Приємного апетиту і до нових рецептів!

Тонка піца на дріжджовому тесті в духовці

Ділюся з вами простим рецептом, тонкої піци на дріжджовому тісті. Виходить дуже велика і смачна піца: тоненька основа, хрустка по краях, і багато соковитої і ситної начинки.

Час приготування 30 хвилин. Харчова цінність на 100 гр.: Калорійність 283,22 ккал. Білки 10,29 грам. Жири 14,81 грам. Вуглеводи 27,86 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • Дріжджове тісто здобне 300 гр.
  • Сирокопчена ковбаса 100 гр.
  • Помідор 1 шт. (80 гр)
  • Петрушка 10 гр.
  • Твердий сир 50 гр.
  • Томатна паста 2 ст. л. (60 гр)

Приготування

Крок 1. Розкочуємо тонким шаром дріжджове тісто.

Крок 2. Розкладаємо його у форму, обрізаємо по краю форми, змащуємо тонким шаром томатною пастою.

Крок 3. Зверху розкладаємо нарізану тонкими кружальцями ковбасу.

Крок 4. Далі йдуть — нарізану часточками помідорів і дрібно подрібнена петрушка.

Крок 5. Зверху розкладаємо сир, нарізаний тонкими пластиками. Ставимо запікатися в духовку, розігріту до температури 220 градусів. Час випічки 15 хвилин.

Крок 6. Готову піцу дістаємо з духовки, ріжемо на порційні шматочки.


Подаємо прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!

Піца в духовці в домашніх умовах — рецепт тіста і начинки

Інгредієнти для 1 дека 40 x 28 см

Тісто

  • 400 гр. Борошно пшеничне вищого сорту
  • 300 мл води
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 8 гр свіжі пивні дріжджі або сухі дріжджі 1 чайна ложка
  • 1 чайна ложка сіль

Начинка:

  • 300 мл томатного пюре
  • сіль і перець
  • 2 столові ложки оливкової масло
  • свіжий базилік
  • 100 гр шинка
  • 200 гр сиру Моцарелла
  • 2 сосиски

Приготування

Просійте борошно і помістіть її в чашу міксера. У миску налийте воду, додайте дріжджі і щіпку цукру. Добре перемішайте і вилийте в борошно, змішайте, Додайте 1 столову ложку масла і почніть замішувати тісто.

Коли борошно змішується з водою, додайте сіль. Продовжуйте заміс, поки тісто не стане однорідним і гладким, прилипающим до рук. Перекладіть на робочу поверхню, присипану борошном.

Продовжуйте замішувати руками, якщо необхідно, підсипаючи трохи борошна, поки тісто не перестане прилипати до рук. Скачайте його в кулю.

Змастіть оливковою олією миску і викладіть тісто всередину. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в тепло, щоб воно піднялося. Воно має збільшитися в обсязі втричі.

Після того як тісто підніметься, можна приступати до випічки піци.

Покладіть в миску томатне пюре, додайте сіль, перець, оливкова олія і базилік. Перемішати і залишити при кімнатній температурі.

Змастіть деко (дно і краї) оливковою олією. За допомогою лопаті акуратно відокремте тісто від країв миски і переверніть його у центр дека. Кінчиками пальців розподіліть його по всі поверхні дека. Дайте тісту постояти 10 хвилин на деку, а потім перевірте, чи рівномірно воно раскатано.

Промажте поверхню томатним пюре і дайте піці на деку піднятися ще 30 хвилин.

Увімкніть духовку на максимальну потужність на 250°С. Коли духовка нагріється, поставте деко на нижній рівень духовки. Випікати 8-10 хвилин, перевірте випічку, низ повинен бути злегка бурштиновим і хрустким.

Переставте деко на середню полицю духовки і запікайте ще 8 хвилин, поки верхня частина не стане злегка бурштинової.

Розкладіть по поверхні дрібно нарізану шинку.

Додайте зверху моцарелу і нарізані кружальцями сосиски. Приправити чорним перцем, скропити оливковою олією і поставити в духовку з включеним грилем приблизно на 5 хвилин.

Як тільки моцарелла розтане, ваша піца готова. Дістаньте її з духовки, дайте охолонути кілька хвилин, а потім подавайте. Додайте листя базиліка для аромату. Приємного апетиту!

Смачний рецепт домашньої піци на дріжджовому тесті з ковбасою

Навряд чи знайдеться хоч одна людина, що не любить піцу. І я поспішаю поділитися з вами ідеальним рецептом тіста, а начинку можна вибрати по своєму смаку. У мене сьогодні з ковбасою.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 206,91 ккал. Білки 10,75 грам. Жири 11,18 грам. Вуглеводи 22,46 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 5 порцій

  • Пшеничне борошно 300 г
  • масло Вершкове 20 г
  • Молоко 0.5 склянку (100 гр)
  • Сіль 0.5 ч. л. (5 гр)
  • Цукор 1 ч. л. (4 гр)
  • Сухі дріжджі 0.5 ч. л. (2 гр)
  • Томатна паста 2 ст. л. (60 гр)
  • Сир 200 г
  • Ковбаса 200 г
  • Помідори черрі 200 гр
  • Оливки 20 гр
  • цибуля Ріпчаста 0.5 шт. (40 гр)

Приготування

  1. Для початку приготуємо тісто. Молоко злегка підігріваємо, додаємо дріжджі і залишаємо на 5 хвилин. Вершкове масло розтопити. У глибоку миску всипаємо борошно, зробимо поглиблення, додаємо всі інгредієнти і замішуємо тісто.
  2. Далі розкачуємо тісто тонким шаром, чим тонше, тим краще.
  3. Застеляємо деко папером для випічки викладаємо розкатане тісто.
  4. В якості першого шару виступає томатна паста. Розмазуємо тонким шаром по поверхні, присипаємо сиром.
  5. Далі викладаємо тонко нарізану ковбасу, помідори, оливки, цибулю півкільцями.
  6. Останнім шаром тертий сир і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин.
  7. Піца готова!

Розрізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Рецепт дріжджового тіста для домашньої піци

Якщо ви любите домашню піцу, спробуйте приготувати її з тіста по цьому рецепту. Його швидко можна зробити в хлібопічці, для цього просто відміряйте потрібну кількість продуктів і закладіть в їх у чашу.

Час приготування 1 годину 40 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорійність 248 ккал. Білки 6,61 грам. Жири 6,14 грам. Вуглеводи 40,55 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти для тесту на 3 піци

  • Пшенична мука хлібопекарська 2,7 склянку (450 гр)
  • Вода 1 склянку (250 гр)
  • Оливкова олія 2 ст. л. (40 гр)
  • Сіль 1 ч. л. (7 гр)
  • Сухі дріжджі 1 ч. л. (5 гр)

Як зробити тісто для піци

Крок 1. Підготуйте продукти (відміряйте потрібну кількість). Підготуйте хлібопічку.

Крок 2. Закип’ятіть воду, дайте охолонути до температури трохи вище кімнатної. Розмішайте в ній сіль. Просійте борошно через сито.

Крок 3. Налийте в чашу хлібопічки солону воду, масло. Засипте борошно і чайну ложку сухих дріжджів.

Закрийте кришку, встановіть режим ТІСТО і встановіть таймер на півтори години. По закінченні часу, тісто готове до використання. Скачайте в грудку, загорніть в плівку і дайте відпочити хвилин 10.

Успіхів в кулінарії і приємного апетиту!