Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою з картоплею в рукаві

На свята вирішили приготувати що-небудь дуже смачне і не дуже дороге. Прийшла найкраща ідея для святкового застілля і сімейного свята — улюблена всіма апетитна курочка з золотистою хрусткою скоринкою і ніжною м’якоттю, запечена в духовці з картоплею.

Для рецепта вибрали бройлерного курчати близько 1,8 кг. Вибирайте для себе 1,6 – 2 кг вагою, краще охолоджену. У випадку з замороженим продуктом рекомендую розморозити тушку не поспішаючи на нижній полиці холодильника.

Сухі спеції і ароматні трави можна використовувати будь-які. Для приготування страв з курки продається спеціальний набір запашних компонентів. Особливо гарні – мускатний горіх, копчена паприка, пажитник і коріандр. Ви можете скласти свої власні набори або купити готові суміші. Для одержання рум’яної скоринки знадобиться якісний жирний майонез, краще всього домашній. Як просто зробити вдома смачний майонез ви знайдете тут.

При виборі пакета для запікання зверніть увагу на діапазон температур, для яких він підходить і чітко дотримуйтесь рекомендацій температури запікання. Найчастіше це 200-250 градусів. Спосіб зав’язування — кліпси або стрічки, не має великого значення. Пакет можна надійно закріпити звичайною мотузкою або кулінарною ниткою. Огляньте кулінарний рукав на наявність перфорації для виходу пари. Іноді вона розташована в шві або просто відсутня. У першому випадку розташовуйте шов зверху, у другому випадку – виконайте вручну проколи зубочисткою або шпажкою.

Покроковий рецепт курки в духовці цілком з хрусткою скоринкою з картоплею в рукаві

За столом всі були в захваті, спробуйте і ви! Рецепт нескладний, допускає імпровізації і під силу навіть початківцям господиням. Курка з картоплею готується пакет для запікання. Цей спосіб дозволяє виключити пересихання і пригорання ніжного курячого м’яса.

Час підготовки – 2-6 годин, час приготування – 100 хвилин.

Автор рецепта Наталія Комарова.

Інгредієнти:

  • Курка потрошені – 1,8 кг

  • Картопля – 0,5 кг
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Коріандру – 2 ч. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Чебрець – 0,5 ч. л.
  • Шавлія -0,5 ч. л.
  • Рослинне масло – 2 ст. л. для картоплі і 2,5 л. с. для маринаду
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Сіль, перець.

Приготування

Крок 1. У курки очищаємо гузку, відрізаємо підкрилки і шию. Укладаємо птицю на спинку, розрізаємо вздовж грудки. У розкритому вигляді курка швидше приготується. Натираємо сіллю місця кріплення стегон.

Крок 2. Готуємо маринад. Очищені часник пропускаємо через прес, додаємо по одній чайній ложки коріандру і паприки.

Вливаємо олію, соєвий соус і томатну пасту. Перемішуємо суміш.

Крок 3. Щедро змащуємо курку всередині і зовні, укладаємо в харчовій пакет і залишаємо тушку для маринування на 2-6 годин в холодильнику.

Крок 4. Наносимо майонез.

Розмазуємо його за всій поверхні птиці.

Крок 5. Миємо картоплю, злегка трьом щіткою від забруднень (не чистимо). Розрізаємо кожну картоплину на чотири частини, додаємо сіль, перець і залишилися спеції. Вливаємо олію, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для маринування.

Крок 6. Закріплюємо один кінець пакету для запікання, викладаємо картоплю.

Крок 7. На картоплю викладаємо курку спинкою вгору. З’єднуємо відкриті краю рукава, зав’язуємо пакет.

Для надійності можна укласти всю конструкцію ще в один пакет.

Крок 8. Поміщаємо курку з картоплею на блюдо для запікання. Робимо 8 — 10 проколу зубочисткою через подвійний шар пакетів. Готуємо страву в духовці при 190-200 градусах протягом 1,5 годин. Нічого не треба перевертати.

Крок 9. За 15-20 хвилин до закінчення акуратно розрізаємо пакет зверху (обережно, гарячий пар), щоб вийшла смачна хрустка скоринка.

Крок 10. Перекладаємо курку з пакету на тарілку для подачі.

Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Навколо розкладаємо картопля, прикрашаємо страву зеленню і подаємо з соусом, що утворився при запіканні в рукаві.

У курки апетитний вигляд, ніжна м’якоть і хрустка скоринка. Картопля просочується ароматним соусом і просто тане в роті.