Рецепт курячої грудки з сиром в духовці — найсмачніший рецепт

Вітаю, вас, друзі! Ні-ні, а хочеться чогось м’ясного. Сьогодні я до вас з новою стравою, яку подають в ресторанах під назвою «Кордон блю з курячої грудки». Подають таке м’ясо птиці до спагетті, я пробував зі спагеті з шпинату, тому вдома вирішив приготувати також.

Але макарони, цілком можуть бути будь-якими. Я думаю, що така курка і до картопляного пюре добре піде. Тут головне правильно приготувати м’ясо. Щоб грудка не була сухою, всередину її фаршируємо сиром і, наприклад, беконом. У мене не було бекону, я приготував її з сиром і копченої індички.

найсмачніший рецепт курячої грудки в духовці з сиром всередині

Не думайте, що це так складно. У мене пішло всього 25 хвилин – і вечеря був на столі. Отже, ось основні продукти.

М’ясо птиці можете купити в охолодженому вигляді, а можна дістати з морозилки, тільки попередньо розморозьте її природним способом.

Інгредієнти

  • куряча грудка – 2 штуки;
  • сир (твердий) – 150 г;
  • індичка копчена (можна замінити беконом) – 150 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • гірчиця – 2 ч. л.;
  • борошно, сухарі для панірування;
  • спеції – за смаком;
  • спагетті – на розсуд, виходячи з кількості порцій;
  • масло рослинне для смаження (5-6 ст. л.)

Якщо немає ні бекону, ні чогось копченого, то досить сиру і можна покласти всередину шматочок вершкового масла.

Приготування

Крок 1. М’ясо розріжте вздовж, але не до кінця – таким чином, щоб грудка «розкрилася». Злегка відбийте, посоліть, поперчіть. Якщо хочете, приправте ще улюбленими приправами і залишити промаринуватися на 10-15 хвилин.

Крок 2. Увімкніть духовку на 200 градусів. Закип’ятіть воду і в підсоленій воді ставте варити спагетті.

Крок 2. Наріжте брусочками сир і копченость. Викладіть їх на одну половину кожної грудки. Розподіліть порівну.

Крок 3. Вільним краєм накрийте заготовки.

Крок 4. Вбийте яйце в миску і додайте гірчицю.

Крок 5. Збийте вінчиком кляр.

Крок 6. Грудку обваляйте в борошні, занурте в кляр і знову обваляйте, але вже в панірувальних сухарях. Ось такі заготовки виходять.

Крок 7. Розігрійте сковорідку, налийте 3 столові ложки рослинної олії і ставте смажити м’ясо.

Крок 8. Обсмажуйте на сильному вогні до рум’яності приблизно 2 хвилини і переверніть. Долийте і для цієї сторони 3 столові ложки олії.

Крок 9. Обсмажте з іншого боку м’ясо приблизно стільки ж за часом. Перекладіть на деко і поставте на 7-10 хвилин у духовку. Тим часом зніміть з вогню спагетті, процідіть воду, а їх не змивайте. А щоб вони не злиплися, побризкайте злегка оливковою олією.

Крок 10. Дістаньте грудку з духовки.

Крок 11. Можна подати традиційно – просто спагетті і кордон блю з курячої грудки (простіше – це великі котлети).

Смачна куряча грудка з сиром всередині

А можна зверху полити вишневим соусом домашнього приготування.

Друзі, вишневий соус – це відмінне доповнення до будь-якого виду м’яса! Зі мною рецептом поділилася одна недавня знайома з Придністров’я. І навіть надіслала баночку на пробу.

Дякую, Алла, у сезон обов’язково приготую цей соус з вишукано-прянным смаком і опублікую на сторінках свого блогу рецепт!

А поки хочу сказати: друзі, їжте смачно не тільки в ресторанах! Сьогодні є всі умови приготувати що-небудь отаке вдома у себе на кухні. Це значно дешевше і сам бачиш, як і з чого готуєш. Рекомендую спробувати курячу грудку в такому виконанні і насолодитися соковитою котлетою. До речі, вони виходять досить великими. Якщо розрізати кожну на 2 частини, то цілком вийдуть 4 порції – можна повечеряти всією родиною. Приємного апетиту і до наступної цікавої зустрічі!