Куряча грудка з сиром, помідорами в духовці, рецепт приготування

Сьогодні хочу запропонувати Вам на вечерю дуже смачну курячу грудку з сиром і помідорами за рецептом італійської кухні. Це блюдо нагадує брускетта. Тільки готувати їх будемо не з смаженим хлібом, а на обсмажених тонких шматочки курячої грудки. У нас вийде не тільки прекрасна закуска, а з гарніром повноцінна, ситна їжа.

Приготувати це блюдо швидко, необхідні продукти найпростіші. Основа — куряча грудка і помідори з моцарелою і пармезаном. Найскладніше, це зробити тонкі, товщиною 5-6 мм, м’ясні шматочки.

Це швидкий вечеря по буднях. Відкрийте холодильник і, приблизно, через п’ятнадцять хвилин ці оригінальні брускетти будуть готові!

найсмачніший рецепт курячої грудки з помідорами і сиром

Вечерю з гарячим м’ясом, помідорами, розплавленим сиром виходить ситним, дуже смачним і ароматним.

Час підготовки: 5 хвилин. Час приготування: 10 хвилин. Вихід: 4 порції.

Інгредієнти для курячої грудки з овочами

Для начинки:

  • 400 грам нарізаних кубиками помідор
  • 1 зубчик часнику, подрібнений в часниковому пресі
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 0,5 чайної ложки італійської приправи або 1/4 чайної ложки сушеного базиліка і орегано
  • 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю

Для курки:

  • 4 курячі грудки, тонко нарізаних товщиною 5-6 мм
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3/4 склянки тертого сиру моцарелла
  • 1/4 склянки тертого сиру пармезан
  • 1/4 склянки нарізаної свіжої петрушки

Як приготувати курячу грудку з сиром і помідорами

Крок 1. Готуємо начинку з помідор. Якщо у кого є консервовані, нарізані томати, можна використовувати їх.

Помідори миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і сік, що виділився, можна очистити від шкірки. Нарізаємо на невеликі кубики. Перекладаємо їх невелику миску. Наливаємо ложку оливкової олії, видавлюємо часник через прес. Додаємо чорний перець, італійські приправи. Все перемішуємо.

Крок 2. Тепер підготуємо курячу грудку. Знімемо з неї шкіру. Кладемо її на обробну дошку. Притримуючи долонею, гострим ножем розрізаємо її горизонтально на дві половинки.
Беремо товстий поліетиленовий пакет, розрізаємо його по двом сторонам. Закладаємо всередину половинку грудинки. Нам потрібно зменшити товщину м’яса, для цього краще скористатися сковородою з товстим дном або чавунної. Злегка відбиваємо м’ясо і розтираємо легкими бічними рухами, як би розчавлюючи його. М’ясо повинно стати товщиною близько 5-6 міліметрів.

Крок 3. Включаємо розігріватися духовку до максимальної температури. Поки вона гріється, займемося подальшим приготуванням курки.

Відбиті шматочки курки посипаємо сіллю і перцем з обох сторін. Нагріваємо в сковороді оливкову олію, розкладаємо їх для обсмажування. Готуємо протягом 3 хвилин, щоб вони злегка зазолотились. Потім перевертаємо на інший бік. Обсмажуємо також 3 хвилини. М’ясо злегка недожаренним, воно договится в духовці.

Крок 4. Викладаємо зверху на кожен шматок томатну начинку, посипаємо натертим сиром — моцарелою і пармезаном. Готуємо 1,5-2 хвилини. Ставимо сковороду в духовку, запікаємо, поки сир не почне пузиритися і зазолотиться, приблизно, близько 3-4 хвилин. Готовність можна перевірити, надрізавши один з шматків.

Крок 5. Дістаємо готову грудинку, посипаємо петрушкою зверху і подаємо в гарячому вигляді.

найсмачніша куряча грудка з сиром і помідорами, приготовлена в духовці

можна Подавати з макаронами, рисом, картоплею або овочами на пару. Я люблю в якості гарніру, спагетті. Розкладаємо гарнір по тарілках.

Зверху розкладаємо м’ясо з овочами, додаємо трохи кетчупу або майонезу. Приємного апетиту!

Якщо у Вас 1 або 2 порції м’яса залишилися, їх можна залишити в холодильнику, а при необхідності просто розігріти в мікрохвильовій печі або духовці, тільки не перегрейте, щоб курка не підсохла. А на наступний ранок можна зробити прекрасний сендвіч.