Сьогодні на вечерю пропоную приготувати бефстроганов з курки з дуже смачним гарніром. По цьому рецепту виходить дуже ніжне філе курячої грудки в сметанному соусі. Процес приготування дуже простий і готується швидко.
Для гарніру використовуємо зварену крупу булгур з маслом, приправами і обсмажені брокколі в соєвому соусі. Вечеря дуже ситний, корисний і смачний.
Для гарніру можна використовувати рис або відварені макарони. Але я раджу булгур, дуже корисна крупа, низькокалорійна, в відвареної всього 83 ккал. на 100 грам, а користь велика.
Бефстроганов з курки на сковороді в сметані покроковий домашній рецепт
Дуже смачне блюдо, ніжне, ароматне м’ясо в сметанному соусі. Прекрасний ситний і смачний гарнір. Готуємо швидко сімейний вечерю.
Курка: підготовка — 5 хвилин. Приготування — 20 хвилин. Загальний час — 25 хвилин. Гарнір: приготування — 20 хвилин. Вихід: 2-3 порції.
Калорійність курячого бефстроганова на 100 гр. — 141.5 ккал. Білки — 13.0 Жири — 8.9 Вуглеводи — 2.2
Інгредієнти для курячого бефстроганова зі сметаною
Для м’яса
- 2 курячі грудки (500-600 гр.)
- 1 цибулина (150 гр.)
- 0,5 великий моркви (75 гр.)
- Сметана — 100-150 гр.
- 3-4 зубчики часнику
- Приправа «12 овочів і трав» — 1-1,5 столові ложки (або сіль, перець за смаком)
- Каррі — 1 чайна ложка
- Рослинна олія — 50 мл
Для гарніру
- Крупа булгур — 2 пакетика (125 гр.)
- Брокколі — 600 гр.
- Соєвий соус — 3 столових ложки (100 гр.)
- Масло вершкове 1 чайна ложка (20 гр.)
- Сіль, спеції
- Рослинна олія — 50 мл
Рецепт приготування бефстроганова з курячої грудки на сковороді
Чистимо цибулину, ріжемо її навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями.
Моркву тремо на крупній тертці.
Курячу грудку обполіскуємо під холодною водою, знімаємо шкіру, розрізаємо на пласт і ріжемо тонкими довгими шматочками.
Часник очищаємо, кожен зубчик раздавливаем лезом ножа і дрібно рубаємо.
Розігріваємо в сотейнику рослинне масло, злегка обсмажуємо в ньому нарізану цибулю до прозорості.
Перекладаємо в жаровню морква, перемішуємо і смажимо до золотистого кольору.
Нарізане м’ясо додаємо до овочів, перемішуємо. Накриваємо кришкою, готуємо хвилин 5-7.
М’ясо курки стало білим, додаємо нарізаний часник, три столові ложки сметани.
Перемішуємо, додаємо трохи, 50-70 мл води. Під кришкою продовжуємо готувати ще хвилин 5.
Посипаємо приправою, додаємо ложку каррі, перемішуємо, пробуємо на сіль, якщо необхідно підсипаємо ще приправи «12 овочів і трав». Якщо у вас немає такої, використовуйте сіль і свої улюблені приправи і спеції.
Тушкуємо ще 3-4 хвилини на повільному вогні. Пробуємо на смак і м’якість м’яса. Якщо м’ясо здалося жорсткувато, залишаємо ще на кілька хвилин. М’ясо повинно бути дуже м’яким і ніжним.
Гарнір до бефстроганову з курячої грудки в сметані
На гарнір до бефстроганову зваримо булгур і брокколі. Можна приготувати рис, але ми більше любимо цю крупу і раджу, хто не пробував, зробити те ж саме. Дуже смачна штука. Використовуємо зазвичай в пакетиках. У кожному 62,5 г крупи, виходить повноцінна порція.
У киплячу воду кладемо пакети, варимо 15 хвилин. Весь процес приготування вказаний на коробці.
Обережно виделкою витягуємо пакетики, надрізаємо їх ножицями. Готову крупу висипаємо в миску, солимо, додаємо приправи і ложку вершкового масла. Перемішуємо.
Булгур можна зварити відразу в підсоленій воді, а потім вже додати приправи і масло.
Тепер займемося брокколі. Розігріваємо олію в глибокій сковороді. Заморожені брокколі висипаємо в сковороду.
Будьте обережні, гаряче масло почне сильно розбризкуватися, не обожгитесь. Відразу прикрийте кришкою.
Коли овочі відійдуть наливаємо соєвий соус, обсмажуємо під кришкою до готовності.
Бефстроганов з курячого філе в сметані, приготований на сковороді з гарніром
Тепер можна готуватися до вечері. Розкладаємо по тарілках булгур, обсмажені брокколі, приготована бефстроганов і поливаємо дуже смачною сметанною підливою.
Страва виходить просто чудовим, дуже смачною, ситною. Без добавки не обійдетеся. Спробуйте приготувати і приємного апетиту!