Бефстроганов з курки зі сметаною, простий домашній рецепт

Сьогодні на вечерю пропоную приготувати бефстроганов з курки з дуже смачним гарніром. По цьому рецепту виходить дуже ніжне філе курячої грудки в сметанному соусі. Процес приготування дуже простий і готується швидко.

Для гарніру використовуємо зварену крупу булгур з маслом, приправами і обсмажені брокколі в соєвому соусі. Вечеря дуже ситний, корисний і смачний.

Для гарніру можна використовувати рис або відварені макарони. Але я раджу булгур, дуже корисна крупа, низькокалорійна, в відвареної всього 83 ккал. на 100 грам, а користь велика.

Бефстроганов з курки на сковороді в сметані покроковий домашній рецепт

Дуже смачне блюдо, ніжне, ароматне м’ясо в сметанному соусі. Прекрасний ситний і смачний гарнір. Готуємо швидко сімейний вечерю.

Курка: підготовка — 5 хвилин. Приготування — 20 хвилин. Загальний час — 25 хвилин. Гарнір: приготування — 20 хвилин. Вихід: 2-3 порції.

Калорійність курячого бефстроганова на 100 гр. — 141.5 ккал. Білки — 13.0 Жири — 8.9 Вуглеводи — 2.2

Інгредієнти для курячого бефстроганова зі сметаною

Для м’яса

  • 2 курячі грудки (500-600 гр.)
  • 1 цибулина (150 гр.)
  • 0,5 великий моркви (75 гр.)
  • Сметана — 100-150 гр.
  • 3-4 зубчики часнику
  • Приправа «12 овочів і трав» — 1-1,5 столові ложки (або сіль, перець за смаком)
  • Каррі — 1 чайна ложка
  • Рослинна олія — 50 мл

Для гарніру

  • Крупа булгур — 2 пакетика (125 гр.)
  • Брокколі — 600 гр.
  • Соєвий соус — 3 столових ложки (100 гр.)
  • Масло вершкове 1 чайна ложка (20 гр.)
  • Сіль, спеції
  • Рослинна олія — 50 мл

Рецепт приготування бефстроганова з курячої грудки на сковороді

Чистимо цибулину, ріжемо її навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями.

Моркву тремо на крупній тертці.

Курячу грудку обполіскуємо під холодною водою, знімаємо шкіру, розрізаємо на пласт і ріжемо тонкими довгими шматочками.

Часник очищаємо, кожен зубчик раздавливаем лезом ножа і дрібно рубаємо.

Розігріваємо в сотейнику рослинне масло, злегка обсмажуємо в ньому нарізану цибулю до прозорості.

Перекладаємо в жаровню морква, перемішуємо і смажимо до золотистого кольору.

Нарізане м’ясо додаємо до овочів, перемішуємо. Накриваємо кришкою, готуємо хвилин 5-7.

М’ясо курки стало білим, додаємо нарізаний часник, три столові ложки сметани.

Перемішуємо, додаємо трохи, 50-70 мл води. Під кришкою продовжуємо готувати ще хвилин 5.

Посипаємо приправою, додаємо ложку каррі, перемішуємо, пробуємо на сіль, якщо необхідно підсипаємо ще приправи «12 овочів і трав». Якщо у вас немає такої, використовуйте сіль і свої улюблені приправи і спеції.

Тушкуємо ще 3-4 хвилини на повільному вогні. Пробуємо на смак і м’якість м’яса. Якщо м’ясо здалося жорсткувато, залишаємо ще на кілька хвилин. М’ясо повинно бути дуже м’яким і ніжним.

Гарнір до бефстроганову з курячої грудки в сметані

На гарнір до бефстроганову зваримо булгур і брокколі. Можна приготувати рис, але ми більше любимо цю крупу і раджу, хто не пробував, зробити те ж саме. Дуже смачна штука. Використовуємо зазвичай в пакетиках. У кожному 62,5 г крупи, виходить повноцінна порція.

У киплячу воду кладемо пакети, варимо 15 хвилин. Весь процес приготування вказаний на коробці.

Обережно виделкою витягуємо пакетики, надрізаємо їх ножицями. Готову крупу висипаємо в миску, солимо, додаємо приправи і ложку вершкового масла. Перемішуємо.

Булгур можна зварити відразу в підсоленій воді, а потім вже додати приправи і масло.

Тепер займемося брокколі. Розігріваємо олію в глибокій сковороді. Заморожені брокколі висипаємо в сковороду.

Будьте обережні, гаряче масло почне сильно розбризкуватися, не обожгитесь. Відразу прикрийте кришкою.

Коли овочі відійдуть наливаємо соєвий соус, обсмажуємо під кришкою до готовності.

Бефстроганов з курячого філе в сметані, приготований на сковороді з гарніром

Тепер можна готуватися до вечері. Розкладаємо по тарілках булгур, обсмажені брокколі, приготована бефстроганов і поливаємо дуже смачною сметанною підливою.

Страва виходить просто чудовим, дуже смачною, ситною. Без добавки не обійдетеся. Спробуйте приготувати і приємного апетиту!