Всім доброго дня! Хочу поділитися рецептом смачного блюда, яке підійде і для обіду, і прекрасним стане для вечері. Можна це блюдо назвати риба по – французьки, яку готують шарами. Якщо хто не любить рибу, можна її замінити на м’ясо або курку, теж вийде дуже смачно.
Мені подобається, коли з найпростіших повсякденних продуктів виходять дуже смачні і корисні страви. Сьогодні у нас якраз такий рецепт – риба, запечена в духовці, з помідорами і сиром. Для приготування цього простого блюда можна використовувати філе будь-якої морської нежирної риби, наприклад, хек, минтай, тріску та ін
Риба запечена в духовці з сиром і помідорами
до Речі, готується така риба дуже просто і швидко, так що якщо у вас немає часу або бажання довго возитися біля плити, цей рецепт прийде вам на допомогу. Для такої страви можна приготувати гарнір: картопляне пюре, рис або спагетті.
Час приготування: 45 хвилин кількість порцій: 6. На 100 грам: Калорії — 198.0 ккал. Білки — 17.4 гр. Жири — 13.5 гр. Вуглеводи — 1.6 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Нам знадобляться дуже простий набір продуктів:
Ингредиенты:
- Філе минтая – 300 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Сметана – 2 — 3 ст. ложки.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- цибуля Зелена – 2 – 3 пера.
- Рослинне масло – 2 ст. ложки.
- Фольга
Як смачно приготувати рибу в духовці:
Філе минтая необхідно заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Для цієї страви необхідно використовувати філе риби без кісток. Так що необхідно заздалегідь заготовити шматочки філе, а найпростіше придбати в магазині так я і зробив.
Крок 1. Філе риби нарізати на невеликі шматочки.
Крок 2. насамперед необхідно кожен шматочок риби посолити.
Крок 3. Потім додаємо спеції, у мене приправа для риби, можна і інші спеції на ваш смак.
Крок 4. Беремо форму для запікання і змащуємо звичайним рослинним маслом, а можна і оливковою.
Крок 5. Щільно розкладаємо шматочки філе рівним шаром на дно форми для запікання.
Крок 6. Тепер нам знадобиться сметана будь-якої жирності, теж на ваш розсуд (я використовував 15%).
Крок 7. Добре змащуємо весь шар шматочків риби.
Крок 8. Помідор ретельно моєму і висушуємо, нарізаємо пластинками. Укладаємо щільно наступним шаром на сметану.
Крок 9. Добре вимити зелений лук ріжемо дрібними колечками.
Крок 10. Сир натерти на крупній тертці. Твердий сир можна брати будь-який сорт за смаком, головне, щоб він добре плавився (використовував Російський).
Крок 11. Змішуємо зелений лук з натертим сиром. До речі можна трохи додати нарізаного кропу.
Крок 12. Зверху помідор рясно посипаємо сиром, розрівнюємо.
Крок 13. Накриваємо форму зверху фольгою.
Відправляємо форму з рибою в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів, і запікаємо близько 25 – 30 хвилин. За 2-3 хвилини до закінчення, фольгу можна прибрати.
Смачна риба в духовці з сиром і помідорами
Риба готується швидко, як тільки сир сплавиться, можна фольгу прибрати і ще дати запектися до золотистої скоринки.
Смачну рибу перекладаємо на тарілку з будь-яким гарячим гарніром і відразу подаємо на стіл. До цього чудового блюда ми приготували чудову картопляне пюре з додаванням кропу. Обід вийшов відмінним.
Ароматна, соковита і дуже смачна риба сподобається вам і вашим близьким. Обов’язково приготуйте по-моєму рецепту, це не складно і не займе багато часу. Дуже смачно і корисно. Відмінне рибне блюдо хоч для буденного, хоч для святкового столу.
Всім приємного апетиту!!!