Риба запечена в духовці — простий рецепт з сиром і помідорами

Всім доброго дня! Хочу поділитися рецептом смачного блюда, яке підійде і для обіду, і прекрасним стане для вечері. Можна це блюдо назвати риба по – французьки, яку готують шарами. Якщо хто не любить рибу, можна її замінити на м’ясо або курку, теж вийде дуже смачно.

Мені подобається, коли з найпростіших повсякденних продуктів виходять дуже смачні і корисні страви. Сьогодні у нас якраз такий рецепт – риба, запечена в духовці, з помідорами і сиром. Для приготування цього простого блюда можна використовувати філе будь-якої морської нежирної риби, наприклад, хек, минтай, тріску та ін

Риба запечена в духовці з сиром і помідорами

до Речі, готується така риба дуже просто і швидко, так що якщо у вас немає часу або бажання довго возитися біля плити, цей рецепт прийде вам на допомогу. Для такої страви можна приготувати гарнір: картопляне пюре, рис або спагетті.

Час приготування: 45 хвилин кількість порцій: 6. На 100 грам: Калорії — 198.0 ккал. Білки — 17.4 гр. Жири — 13.5 гр. Вуглеводи — 1.6 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Нам знадобляться дуже простий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Філе минтая – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сметана – 2 — 3 ст. ложки.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.
  • цибуля Зелена – 2 – 3 пера.
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки.
  • Фольга

Як смачно приготувати рибу в духовці:

Філе минтая необхідно заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Для цієї страви необхідно використовувати філе риби без кісток. Так що необхідно заздалегідь заготовити шматочки філе, а найпростіше придбати в магазині так я і зробив.

Крок 1. Філе риби нарізати на невеликі шматочки.

Крок 2. насамперед необхідно кожен шматочок риби посолити.

Крок 3. Потім додаємо спеції, у мене приправа для риби, можна і інші спеції на ваш смак.

Крок 4. Беремо форму для запікання і змащуємо звичайним рослинним маслом, а можна і оливковою.

Крок 5. Щільно розкладаємо шматочки філе рівним шаром на дно форми для запікання.

Крок 6. Тепер нам знадобиться сметана будь-якої жирності, теж на ваш розсуд (я використовував 15%).

Крок 7. Добре змащуємо весь шар шматочків риби.

Крок 8. Помідор ретельно моєму і висушуємо, нарізаємо пластинками. Укладаємо щільно наступним шаром на сметану.

Крок 9. Добре вимити зелений лук ріжемо дрібними колечками.

Крок 10. Сир натерти на крупній тертці. Твердий сир можна брати будь-який сорт за смаком, головне, щоб він добре плавився (використовував Російський).

Крок 11. Змішуємо зелений лук з натертим сиром. До речі можна трохи додати нарізаного кропу.

Крок 12. Зверху помідор рясно посипаємо сиром, розрівнюємо.

Крок 13. Накриваємо форму зверху фольгою.

Відправляємо форму з рибою в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів, і запікаємо близько 25 – 30 хвилин. За 2-3 хвилини до закінчення, фольгу можна прибрати.

Смачна риба в духовці з сиром і помідорами

Риба готується швидко, як тільки сир сплавиться, можна фольгу прибрати і ще дати запектися до золотистої скоринки.

Смачну рибу перекладаємо на тарілку з будь-яким гарячим гарніром і відразу подаємо на стіл. До цього чудового блюда ми приготували чудову картопляне пюре з додаванням кропу. Обід вийшов відмінним.

Ароматна, соковита і дуже смачна риба сподобається вам і вашим близьким. Обов’язково приготуйте по-моєму рецепту, це не складно і не займе багато часу. Дуже смачно і корисно. Відмінне рибне блюдо хоч для буденного, хоч для святкового столу.

Всім приємного апетиту!!!