Риба запечена в духовці у фользі з овочами під майонезом — рецепт з фото

Вирішили приготувати на вечерю щось рибне. В магазині довго вибирали якусь рибину купити. На очі попалася макрурус. Якщо чесно, чув про таку, але пробувати не доводилося. Поруч стоїть покупець порадив спробувати. Його порада і головне, оригінальна назва вплинуло на вибір.

Вирішили приготувати рибу (макрурус) з овочами, запечену у фользі в духовці. Мені сподобалася макрурус, так як сама по собі має мало жиру, має ніжну консистенцію і смак чимось нагадує смак креветки. Я аніскільки не пошкодував про свій вибір. Результат був чудовий.

Застосовуючи мінімум інгредієнтів можна отримати корисне, дієтичне і звичайно, смачне блюдо, яке чудово підійде для вечері.

Риба запечена в духовці у фользі з цибулею, морквою під майонезом і сиром

Запікали стейки маруруса на овочевій подушці під майонезом з сиром. М’ясо вийшло ніжне, легко відділяється від кісточок.

Кількість порцій:6. Час приготування: 1 годину.

Інгредієнти, необхідні для страви дуже прості:

  • Макрурус (риба) – 1 кг
  • Капуста білокачанна – чверть качана, можна менше
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сир (з твердих сортів)- 150 гр.
  • Майонез або сметана, на свій розсуд
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком
  • Рослинна олія для змащування
  • Фольга

Як приготувати рибу з овочами в духовці:

Крок 1. Перш за все, необхідно рибу порізати на порційні шматочки — стейки, посолити, додати спеції за смаком (але не захоплюйтеся, так як вони можуть зіпсувати смак цієї риби і ви не зможете отримати задоволення від вживання страви).

Крок 2. Поки шматки маринуються, необхідно нашаткувати капусту. Нарізку можна робити на свій розсуд.

Крок 3. Потім настав час підготувати цибулю і моркву. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву необхідно натерти на тертці.

Крок 4. На наступному етапі необхідно перемішати нашатковану капусту з морквою і трохи посолити.

Крок 5. Настав час приготувати форму, краще глибоку, в якій буде запікатися риба. Для того, щоб всі аромати збереглися і м’ясо залишалося соковитим, ми використовуємо фольгу. Фольгою необхідно укласти внутрішню частину форми і змастити рослинним маслом. На дно покладіть порізану півкільцями цибулю.

Крок 6. Потім на цибулю викладаємо перемішану капусту з морквою. Повинна вийти м’яка і гарна подушка для рибки. Сміливо викладаємо стейки на «подушку» з овочів і змащуємо майонезом.

Крок 7. Посипте все, що у вас вийшло шаром натертого на крупній тертці сиром.

Крок 8. Приготовану заготовку необхідно закрити фольгою і запечатати краю, щоб вийшов конверт. Це необхідно для того, щоб не витік сік і зберігся вишуканий аромат страви.

Крок 9. Сміливо відправляйте ваше блюдо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Час приготування – 1 годину. Можна й відпочити, поки готується страва або зайнятися іншою приготуванням.

Риба з овочами з цибулею, морквою майонезом і сиром в духовці

У результаті вийшов дуже корисний і одночасно смачну вечерю. Страва може здивувати не тільки вас, але і ваших близьких.

Така смачна риба відмінно підійде навіть для святкового вечері.

Вийшло готову страву — запечена риба з відмінним овочевим гарніром.

Риба Макрурус витримала перевірку, гаряче друге блюдо вийшло всім до смаку. Можна буде спробувати посмажити на сковороді. Але вже зараз упевнений, що вечеря буде також відмінним. Спробуйте приготувати за моїм рецептом.

Приємного апетиту!

Приготував для Вас ще кілька чудових рецептів приготування риби в духовці у фользі.

Простий рецепт риби з овочами, запеченої у фользі, у духовці

Для цього рецепта можна купити відразу готові заморожені стейки лосося або цілу рибину і порізати на шматки товщиною близько 3 сантиметрів.

Ингредиенты:

  • Стейки лосося — 4 шт.
  • Помідори — 2 середніх
  • Цибуля — одна середня головка
  • Зелень
  • Сіль, мелений перець (по 1 столовій ложці)

Як запекти рибу в духовці:

1. Посоліть і поперчіть стеки. За бажанням, використовуйте суміш приправ для риби. Залиште на 10-15 хвилин.

2. Очистіть цибулю. Помідори і зелень помийте і обсушіть. Овочі порізати кубиками або полукружками. Зелень дрібно порубаєте.

3. На деко покладіть аркуш фольги. Зверху зробіть шар з лука, покладіть на нього стейки. Покрийте помідорами і посипте зеленню. Зверху закрийте фольгою, щільно скріпіть краю.

4. Поставте деко в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

можна Використовувати як основне блюдо або подавати з гарніром.

Приємного апетиту!

Рецепт запеченої риби в духовці у фользі з овочами і сметаною

Річкова риба, приготовлена в духовці з овочами, це відмінне блюдо для вечері або обіду.

Інгредієнти:

  • риба короп середньої величини
  • цибуля — 2 середніх головки
  • середня морква
  • 1 зубчик часнику
  • сметана середньої жирності — 6 ст. л.
  • лимонний сік — 2 ст. л.
  • зелень
  • сіль
  • мелений перець
  • рослинне масло

Приготування:

1. Чистимо рибу, промиваємо. З двох сторін по спинці робимо надрізи через кожні 2-3 див.

2. Зверху і всередині тушки збризкуємо лимонним соком, натираємо сіллю і перцем. Залишаємо маринуватися.

3. Одну цибулину ріжемо чверть кільцями, моркву тремо на тертці, рубаємо петрушку. Змішуємо овочі.

4. Другу цибулину ріжемо кільцями.

5. Змішуємо сметану з сіллю і перцем за смаком. Додаємо подрібнений через прес часник. 3 ст. л. приготованого соусу кладемо в овочі і перемішуємо.

6. Заповнюємо черевце риби сумішшю овочів. Викладаємо нарізану цибулю на лист фольги, змащене рослинним маслом. На нього кладемо підготовлену тушку. Промазуємо маслом і щільно закриваємо другим листом фольги. Краї щільно скріплюємо.

7. Ставимо деко з рибою в духовку, нагріту до 190 градусів. Готуємо 40 хвилин. Прибираємо верхній лист фольги, запікаємо ще 20 хвилин до рум’яної скоринки.

Викладаємо готового коропа на тарілку, прикрашаємо зеленню, подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Риба, цілком запечена з овочами, картоплею та сиром у фользі

Для приготування можна використовувати річкову або морську рибу. За величиною, виходячи з того, що 1 рибка — 1 порція.

Інгредієнтів в цьому рецепті багато, але все просто, виходить чудове блюдо.

Інгредієнти на 3 порції:

  • 3 цілих невеликих рибини
  • одна велика цибулина
  • 6 штук помідорів
  • 3 болгарських перцю
  • 1-2 баклажана
  • 6 невеликих картоплин
  • 1 великий огірок
  • 1 лимона
  • 150 грам твердого сиру
  • по 3 гілочки естрагону, базиліка, м’яти
  • 50 грам імбирного кореня
  • спеції для риби
  • сіль, перець чорний мелений
  • 2-3 ст. л. рослинного масла

Приготування:

Крок 1. рибу Почистити, промити, обсушити паперовими рушниками.

Крок 2. Тушки натерти сіллю, перцем, обсипати спеціями для риби. Спеції можна використовувати на свій розсуд. Залишити промаринуватися на 1-3 години.

Крок 3. Всі овочі нарізати довільно, краще всього цибулю кільцями, імбир тонкими кружальцями, кубиками солодкий перець і помідори, брусочками баклажани, картоплю і огірки рекомендую тонкими кружками.

Крок 4. Беремо по два аркуші фольги на кожну тушку. Змастити лист рослинним маслом, розкласти нарізаний цибулю, зверху-по 1 гілочці базиліка, естрагону, м’яти і кружечки імбиру.

Крок 5. На цю подушку покласти тушку риби. У черевце покласти гілочки зелені, кілька гуртків картоплі, трохи солодкого перцю, баклажани, помідори і огірки. Посолити і поперчити. На рибу розкласти часточки лимона.

Крок 6. Накрити другим листом фольги і щільно обернути кожну порцію у вигляді згортка. Розкласти на деко.

Крок 7. Деко поставити в духовку при 180 градусах на 25 хв.

Крок 8. На тертці натерти сир, відкрити фольгу зверху згортка, посипати сиром.

Крок 9. Запікати ще хвилин 5-10 до рум’яної скориночки і готовності картоплі.

Подавати на стіл прямо у фользі, повернувши її у вигляді човника. Імбир варто прибрати. Смак і аромат чудовий Смак!

Всі страви вдаються на славу, красиві, смачні, обладнаний запах, слинки течуть ще при приготуванні. Раджу обов’язково приготувати і побажаю Приємного апетиту!