Риба запечена в духовці — простий і смачний рецепт

Готуємо сьогодні рибу в духовці цілком. Для цього використовуємо популярну, досить бюджетну рибу хек. Не так давно хек повсюдно готували в їдальнях у знамениті рибні дні по четвергах. М’яке, ніжне м’ясо, дуже мало кісток, готується швидко, а найголовніше дуже корисна.

Для цього рецепта вибираємо примірник побільше, з головою. Якщо рибки невеликі візьміть 2-3 штуки. Можна використовувати вже готову, оброблену, без голів. Це прискорить приготування, не треба буде возитися з обробленням риби.

Запечена цілком риба, виходить просто чудовою, а соус, який я раджу зробити, тільки поліпшить її смак, аромат і підсилить ваш апетит. На приготування піде зовсім небагато часу, не більше 30 хвилин, що важливо, коли потрібно нагодувати сім’ю вечерею в будній день.

Смачна риба запечена цілком у духовці, як приготувати шедевр

До запеченої риби можна розігріти або приготувати гарнір. Зробити картопляне пюре, відварити макарони або рис. Приготовленим соусом рясно полити саму рибу і гарнір. Томатний соус з часниковим ароматом буде прекрасним доповненням до страви.

Інгредієнти для простого рецепту риби в духовці

на 2 порції

  • 1 тушка хека
  • 5 мл оливкової олії
  • сіль
  • перець

Соус:

  • головка часнику (7 або 8 зубчиків)
  • 1 чайна ложка червоного перцю (паприки)
  • кмин
  • 0,5 склянки винного оцту
  • 2 або 3 лаврових листа
  • пучок петрушки
  • кілька ложок томатного пюре
  • 50 мл оливкової олії

Як приготувати смачну рибу цілком у духовці

Для приготування страви почнемо з підготовки всіх інгредієнтів.

Приступимо до оброблення хека. Для цього відріжемо плавники, розрізаємо черевце і видалити нутрощі, видаляємо зябра і добре промиваємо. Дуже часто хек продається вже разделанным, без голів. У цьому випадку досить добре промити тушку.

Видаляємо вологу паперовими рушниками зверху і всередині риби. Кладемо тушку на спину на деко. Збризнути оливковою олією.

Приправляємо дрібною сіллю і свіжомеленим перцем. Відправляємо деко в розігріту до 180 ° С духовку. Запікаємо близько 20 хвилин.

Готуємо соус для риби:

Поки готується хек, очищаємо зубчики часнику, нарізаємо тонкими часточками. Подрібнюємо листя і стебла петрушки.

В антипригарній сковороді нагріваємо 50 мл оливкової олії. Обсмажуємо, постійно помішуючи, часник з петрушкою протягом декількох хвилин.

Додаємо червоний перець (паприку) або порізаний стручок перцю чилі, для любителів гострих страв. Додаємо винний оцет, лавровий лист. Обсмажуємо кілька секунд. Приправляємо дрібною сіллю, свіжомеленим перцем і кмином.

Наливаємо 2 або 3 ложки води і, нарешті, томатне пюре, можна використовувати томатну пасту або кетчуп. Варимо 8-10 хвилин.

Коли риба приготовлена, виймаємо деко з духовки, перекладаємо її на блюдо.

Розрізаємо гострим ножем рибу по хребту і розгортаємо її.

Обережно, м’ясо дуже гаряче.

Видаляємо хребет, він повинен легко відійти сам по собі. Виймаємо кісточки і знімаємо шкіру, залишиться чисте філе.

Шматочки філе розкладаємо на тарілки, поливаємо звареним соусом.

Риба виходить дуже ніжною, м’якою, ароматною і дуже смачною. Подавати гарячою. До риби можна подати гарнір — рис, картопляне пюре або макарони. Рясно полийте рибу і гарнір. Якщо залишився соус, його можна зберегти в холодильнику до іншого блюда або використовувати навіть просто з одним гарніром.