Всім привіт! Друзі, хочу познайомити вас з рецептом домашніх чебуреків. Ви часто готуєте таке блюдо будинку? Зізнаюся чесно, раніше в нашій родині не любили чебуреки, тому що вони були великі й дуже тонкі, дітям не подобалося тісто.
Коли я використовую заварне тісто на дріжджах, то наші чебуреки моментально зникають зі столу. Фарш воліємо нежирний, краще з яловичини зі свининою, він в міру соковитий. Звичайно, можливо вони відрізняються від класичних, але саме так готую і всім дуже подобаються.
Якщо у вашій сім’ї є діти, то ці чебуреки їм однозначно сподобаються і дорослим будуть до душі.
Нічого особливого з продуктів не потрібно, все як завжди, тільки розповім про деякі нюанси, від яких і залежить дивовижний смак випічки, смаженої на сковороді. Спробуйте! Оригінально, смачно і ситно!
Самий вдалий рецепт домашніх чебуреків з м’ясом на сковороді
Тісто для чебуреків готуємо заварне на окропі з сухими дріжджами. Для фаршу використовуємо два види м’яса — яловичину і свинину в рівних пропорціях.
Вам знадобиться:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Вода тепла – 1 склянка (250 мл)
- Окріп – 1 стакан (250 мл)
- Дріжджі сухі – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Ростить. масло — 3 ст. л. + для смаження
Для начинки:
- Фарш будь – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйце куряче -1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Хліб (м’якоть) – 50 гр.
- Молоко – 50 мл
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
Починаємо з приготування заварного тіста.
У глибокій мисці змішати дріжджі з цукром.
Додати теплу воду (приблизно 30 градусів), все перемішати віночком. Відставити в сторону, щоб дріжджі почали діяти.
В теплій воді дріжджі швидше і краще розчиняються
Просіяти в миску 3 столових ложки пшеничного борошна.
Додаємо 3 столові ложки рослинної олії.
Бажано використовувати просіяне борошно. Вона збагатиться киснем і тісто буде більш легким
Заварити тісто склянкою окропу. Відставити заварку на час в сторону, щоб вона охолола до теплого стану.
Щоб не утворилися грудочки, потрібно тонким струменем лити киплячу воду і відразу ж розмішувати всю суміш ложкою
Тим часом дріжджовий склад утворює шубу з бульбашок. Теплу заварену борошно з маслом слід перемістити сюди ж.
Додати решту просіяне борошно.
Замісити однорідне руками тісто.
Борошна може знадобитися трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має бути середньої густоти, злегка липким. Сильно густе не потрібно робити тісто, інакше, випічка буде твердою
Дати йому постояти близько 30 хвилин в теплому місці, щоб воно злегка приподнялось.
Поки тісто підходить, можна підготувати начинку. Її ви можете зробити так, як ви звикли, або скористайтеся моїм способом. Фарш розморозити, якщо потрібно, помістити в глибоку ємність. У мене м’ясо було приготовлено заздалегідь.
Нарізати цибулю кубиками.
Надіслати до фаршу підготовлений цибулю, яйце, сіль і перець.
Яйце фарш додається для в’язкості, фарш виходить еластичним і не розвалюється
Все перемішати, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися.
М’якушка хліба залити теплим молоком, потім віджати від рідини і покласти начинку.
Картоплю очистити і пропустити через дрібну тертку. Додавання картоплі та хліба в фарш дає додаткову м’якість і соковитість йому, при цьому не збільшує жирність
Якщо відсутня картоплю, то замість нього можна додати 1-2 ст. л. крохмалю
Ретельно перемішати фарш з доданими продуктами. Начинка готова.
До цього часу підійде і тісто, воно трохи збільшиться в розмірах.
У сковороду налити рослинне масло, приблизно 1,5 см від дна. Поставити на середній нагрів.
Тісто злегка обім’яти і розділити на кілька частин.
З кожної частини зробити коржики.
Зазвичай для чебуреків розкачують тісто, в нашому випадку, це робити необов’язково. Все залежить від ваших уподобань.
Якщо бажаєте отримати повітряні і пишні чебуреки, досить коржі розім’яти руками. Якщо треба, щоб коржі були тонкі – розкачайте їх качалкою
На одну сторону кожного коржика покласти м’ясну начинку.
Порожній половиною коржа закрити начинку, з’єднати краї, здавлюючи їх пальцями.
Краю чебуреків розім’яти виделкою. Спочатку з однієї сторони придушити виделкою край, потім перевернути чебурек і з іншого боку обробити.
Перед кожним натисканням, вилку треба трохи посипати борошном, щоб до неї тісто не прилипало і не рвалися чебуреки
В розпечене масло відправити чебуреки.
Смажити до утворення золотистої скоринки спочатку на одній стороні, потім – на іншій.
Домашні чебуреки з фаршем на сковороді
Викладати випічку на плоску посуд. Так набагато гарніше виглядає блюдо.
Бажано використовувати паперовий рушник, щоб у нього усмоктувалися надлишки жиру
Готові чебуреки можна відразу подавати до столу, а можна в цілях безпеки дати їм трохи охолонути. Відмінно таке блюдо йде з різними напоями, особливо з молоком, чаєм або кавою.
Приємного апетиту.
Ось ви і ознайомилися з мої рецептом. Сподіваюся, що одного разу спробувавши, ви будете користуватися завжди. Готуйте смачну їжу собі і своїм близьким. Нехай у вашому домі завжди панують щастя і радість! Удачі на кухні!