Чебуреки з з фаршем, самий вдалий рецепт на сковороді

Всім привіт! Друзі, хочу познайомити вас з рецептом домашніх чебуреків. Ви часто готуєте таке блюдо будинку? Зізнаюся чесно, раніше в нашій родині не любили чебуреки, тому що вони були великі й дуже тонкі, дітям не подобалося тісто.

Коли я використовую заварне тісто на дріжджах, то наші чебуреки моментально зникають зі столу. Фарш воліємо нежирний, краще з яловичини зі свининою, він в міру соковитий. Звичайно, можливо вони відрізняються від класичних, але саме так готую і всім дуже подобаються.

Якщо у вашій сім’ї є діти, то ці чебуреки їм однозначно сподобаються і дорослим будуть до душі.

Нічого особливого з продуктів не потрібно, все як завжди, тільки розповім про деякі нюанси, від яких і залежить дивовижний смак випічки, смаженої на сковороді. Спробуйте! Оригінально, смачно і ситно!

Самий вдалий рецепт домашніх чебуреків з м’ясом на сковороді

Тісто для чебуреків готуємо заварне на окропі з сухими дріжджами. Для фаршу використовуємо два види м’яса — яловичину і свинину в рівних пропорціях.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Вода тепла – 1 склянка (250 мл)
  • Окріп – 1 стакан (250 мл)
  • Дріжджі сухі – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Ростить. масло — 3 ст. л. + для смаження

Для начинки:

  • Фарш будь – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйце куряче -1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Хліб (м’якоть) – 50 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

Починаємо з приготування заварного тіста.

У глибокій мисці змішати дріжджі з цукром.

Додати теплу воду (приблизно 30 градусів), все перемішати віночком. Відставити в сторону, щоб дріжджі почали діяти.

В теплій воді дріжджі швидше і краще розчиняються

Просіяти в миску 3 столових ложки пшеничного борошна.

Додаємо 3 столові ложки рослинної олії.

Бажано використовувати просіяне борошно. Вона збагатиться киснем і тісто буде більш легким

Заварити тісто склянкою окропу. Відставити заварку на час в сторону, щоб вона охолола до теплого стану.

Щоб не утворилися грудочки, потрібно тонким струменем лити киплячу воду і відразу ж розмішувати всю суміш ложкою

Тим часом дріжджовий склад утворює шубу з бульбашок. Теплу заварену борошно з маслом слід перемістити сюди ж.

Додати решту просіяне борошно.

Замісити однорідне руками тісто.

Борошна може знадобитися трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має бути середньої густоти, злегка липким. Сильно густе не потрібно робити тісто, інакше, випічка буде твердою

Дати йому постояти близько 30 хвилин в теплому місці, щоб воно злегка приподнялось.

Поки тісто підходить, можна підготувати начинку. Її ви можете зробити так, як ви звикли, або скористайтеся моїм способом. Фарш розморозити, якщо потрібно, помістити в глибоку ємність. У мене м’ясо було приготовлено заздалегідь.

Нарізати цибулю кубиками.

Надіслати до фаршу підготовлений цибулю, яйце, сіль і перець.

Яйце фарш додається для в’язкості, фарш виходить еластичним і не розвалюється

Все перемішати, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися.

М’якушка хліба залити теплим молоком, потім віджати від рідини і покласти начинку.

Картоплю очистити і пропустити через дрібну тертку. Додавання картоплі та хліба в фарш дає додаткову м’якість і соковитість йому, при цьому не збільшує жирність

Якщо відсутня картоплю, то замість нього можна додати 1-2 ст. л. крохмалю

Ретельно перемішати фарш з доданими продуктами. Начинка готова.

До цього часу підійде і тісто, воно трохи збільшиться в розмірах.

У сковороду налити рослинне масло, приблизно 1,5 см від дна. Поставити на середній нагрів.

Тісто злегка обім’яти і розділити на кілька частин.

З кожної частини зробити коржики.

Зазвичай для чебуреків розкачують тісто, в нашому випадку, це робити необов’язково. Все залежить від ваших уподобань.

Якщо бажаєте отримати повітряні і пишні чебуреки, досить коржі розім’яти руками. Якщо треба, щоб коржі були тонкі – розкачайте їх качалкою

На одну сторону кожного коржика покласти м’ясну начинку.

Порожній половиною коржа закрити начинку, з’єднати краї, здавлюючи їх пальцями.

Краю чебуреків розім’яти виделкою. Спочатку з однієї сторони придушити виделкою край, потім перевернути чебурек і з іншого боку обробити.

Перед кожним натисканням, вилку треба трохи посипати борошном, щоб до неї тісто не прилипало і не рвалися чебуреки

В розпечене масло відправити чебуреки.

Смажити до утворення золотистої скоринки спочатку на одній стороні, потім – на іншій.

Домашні чебуреки з фаршем на сковороді

Викладати випічку на плоску посуд. Так набагато гарніше виглядає блюдо.

Бажано використовувати паперовий рушник, щоб у нього усмоктувалися надлишки жиру

Готові чебуреки можна відразу подавати до столу, а можна в цілях безпеки дати їм трохи охолонути. Відмінно таке блюдо йде з різними напоями, особливо з молоком, чаєм або кавою.

Приємного апетиту.

Ось ви і ознайомилися з мої рецептом. Сподіваюся, що одного разу спробувавши, ви будете користуватися завжди. Готуйте смачну їжу собі і своїм близьким. Нехай у вашому домі завжди панують щастя і радість! Удачі на кухні!