Куряча грудка з помідорами і сиром, запечена в духовці

Сьогодні вирішили приготувати смачні і соковиті курячі рулетики, виготовлені з курячих грудок з начинкою з помідорів, часнику і зелені, посипаних сиром і запечених в духовці. Виходить страва таке ніжне сирне, ароматне і ідеально підходить для будь-якого випадку, на кожен день і на святковий стіл.

Просто запечена куряча грудка може бути трохи сухий, але ми наповнимо її помідорами і соусом з сметани, часнику і зелені, і вона перетвориться в щось неймовірно смачне і соковите.

Сметанний соус, складається з свіжого часнику і свіжих трав, намазується всередині рулету, а потім зверху. Зверху насипаний сир тане і стає золотисто-коричневим під час запікання. Так що страва виходить не тільки смачним, але і красивим.

Я вже розповідав два рецепту з використанням курячої грудки, якщо буде цікаво, подивіться

  • Куряча грудка з сиром і помідорами
  • Смачна куряча грудка по-китайськи

найсмачніший рецепт курячої грудки з помідорами і сиром в духовці

Час на підготовку: 40 хв. Час приготування: 40 хв. Загальний час: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти

  • 4 курячі грудки без шкіри і кісток
  • 1 склянку сметани
  • 1 — 2 столові ложки свіжої рубаною зелені (я використовував кріп і петрушку, ви також можете використовувати розмарин, чебрець, орегано, цибулю і т. д.)
  • 2 — 4 часточки часнику
  • сіль, перець чорний мелений, за смаком
  • сухі трави та спеції за смаком (відмінні варіанти: перець, гранульований цибулю, італійська приправа (прованські трави, приправа чилі, суха петрушка, чебрець, розмарин, часник, часниковий порошок, кайенский перець і т. д.)
  • 3 — 4 свіжі помідори, нарізані
  • 200 гр дрібно натертого твердого сиру

Як смачно запекти в духовці курячу грудку

Ставимо на розігрів духовку до 220 градусів С. Поки вона гріється підготуємо блюдо. Першим ділом підготуємо курячу грудку.

Ви можете купити готові курячі стейки в магазині, але я вважаю, що найкраще виходить, коли готуєш свої власні.

Розрізаємо курячу грудку навпіл на два плоских стейка. Можна зробити їх цілими, але вони будуть занадто товстими, їх буде незручно скрутити і потрібно довго пропікатися.

Накриваємо шматок поліетиленовим пакетом і з допомогою молотка для м’яса, акуратно відбиваємо до однорідної товщини. У нас повинно вийти 8 тонких стейків.

Приправляємо кожен шматок з обох сторін сіллю, меленим чорним перцем і будь-яким поєднанням сухих трав і спецій, який вам подобається. Існує багато відмінних приправ, які можна використовувати для додання курці смаку так, як вам подобається.

Сухі трави та спеції — приправи повністю на ваш розсуд. Ось кілька відмінних варіантів: перець, гранульований цибулю, італійська приправа (прованські трави, приправи чилі, суха петрушка, чебрець, розмарин, часник, часниковий порошок, кайенский перець і т. д.

Помідори невеликого розміру обполіскуємо, ріжемо тонкими кружками. Вони ідеально підходять для фарширування рулету.

У невеликій мисці ретельно змішуємо сметану зі свіжою зеленню. Приправляємо за смаком сіллю і меленим чорним перцем.(Чудове доповнення до цього — трохи соку лимона або лайма.) Частина соусу буде використовуватись для середини літа, а інша частина — для розподілу поверх.

Замість сметани можна використовувати звичайний несолодкий йогурт або навіть майонез, також підходять для цього рецепта.

Свіжа зелень — для цього рецепта теж підійде будь-яка. Я зазвичай використовую кріп і петрушку, але ви можете додати розмарин, чебрець, часник і т. д.

Я пробував використовувати оливкову олію замість сметани і результати теж чудові. Оливкова олія з приправами має прекрасний аромат зі свіжим часником і травами. А додавання соку лимона або лайма, червоного вина або бальзамічного оцту дає легку додаткову кислинку і новий аромат.

Часник — в сметанную суміш додається дрібно натертий або видавлений через землянку.

Намазуємо кожен шматок м’яса сумішшю, по чайній ложці з гіркою. Розподіляємо рівним тонким шаром.

Кладемо по 2 гуртки помідорів на кожну зверху соусу, по одному з кожного кінця, потім згортаємо м’ясо навколо помідорів.

Форму для запікання змащуємо маслом. Рулетики викладаємо швом вниз. Посипаємо зеленню.

Наносимо тонким шаром соус з часнику і сметани зверху на зелень. Рясно посипаємо тертим на дрібній тертці сиром.

Сир у цьому рецепті можна використовувати будь твердий, який добре плавиться. (Моцарелла, Проволоне, Чеддер і ін)

Ставимо форму в розігріту духовку і запікаємо протягом 30-38 хвилин.

Дуже смачна куряча грудка з помідорами і сиром

По готовності, дістаємо форму, дайте м’ясу відпочити 5-15 хвилин перед подачею на стіл. Розрізаємо рулетики навпіл, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо гарячими.

Ви також можете нарізати ще кілька свіжих помідорів, змішати зі свіжою зеленню і подавати поверх запеченого м’яса.

Іноді я нарізаю помідори, змішую їх з великою кількістю свіжої зелені, скроплюю оливковою олією, соком лимона або лайма і подаю разом з рулетом. Також використовуємо різні гарніри — картопляне пюре, рис, салати, соте з кабачків і моркви.

Це блюдо краще всього подавати відразу, розігріте, це буде вже не те. Смачніше — прямо з духовки.

Приємного апетиту!