Доброго часу доби всім читачам мого блогу! Сьогодні хочу розповісти про черговий нашому сімейному конкурсі в приготуванні кулінарних шедеврів. В цей раз ми знову дивували один одного салатами з креветками. Нещодавно обирали самий смачний, дуже сподобалися всі і в цей раз вирішили ще раз зробити саме такі.
Готували з свіжих молюсків, купили відразу потрібну кількість у замороженому вигляді. Для розморожування краще використовувати поступове відтавання в холодильнику на поличці, поряд з овочами. Не рекомендую це робити в холодній воді або мікрохвильовці, м’ясо стане м’яким і може розвалюватися і для смаження на грилі точно не підійдуть.
Всі салати вийшли дуже гарні, святкові. Так що, всі ці закуски принесли не тільки задоволення від їжі, але і гарний настрій.
Ще кілька рецептів з креветками та авокадо з нашого попереднього сімейного конкурсу, які можуть вам сподобається:
- Салат з креветками та авокадо — дуже смачні рецепти
Салат з креветками, найсмачніший рецепт з майонезом
Цей картопляний салат з креветками, дуже простий рецепт приготування, він може служити закускою або основною стравою. Його можна подавати як в особливих випадках на святковий стіл, так і в повсякденному житті до обіду або вечері.
Складається з кількох інгредієнтів, але з відмінним смаком.
Інгредієнти для приготування салату
- 700 гр. молодого картоплі
- 300 гр. сирих креветок і неочищених
- 5 крабових паличок
- 2 банки консервованого тунця
- 3 яйця
- Майонез за смаком
- Гілочка зелені
- Сіль
Як приготувати
Приступаємо до приготування морепродуктів.
Для цього ставимо на вогонь велику каструлю з водою, приблизно 3 літри і солимо.
Поки чекаємо закипання води, готуємо глибоку миску зі столовою ложкою солі, великою кількістю льоду та холодною водою.
Як тільки бачимо, що вода в каструлі закипає, додаємо в варіння розморожені креветки. Загальний час приготування буде залежати від розміру молюсків. Рекомендується варити 2 хвилини, якщо це великі креветки, і від хвилини до півтора хвилин, якщо дрібні.
По закінченні часу приготування дістаємо креветки з каструлі. Зручніше за все робити це за допомогою шумівки, щоб добре злилася вода. Поміщаємо їх у миску з льодом, яку заздалегідь приготували.
Тепер будемо варити картоплю. Для цього будемо використовувати ту ж воду, в якій готували морепродукти. Картопля не чистимо, добре промиваємо, можна це зробити зі щіточкою. Закладаємо в каструлю. і готуємо на середньому вогні. Загальний час приготування може бути різним, оскільки воно залежить як від сорту, так і від розміру картоплі, який використовуємо. Приблизний час варіння, хвилин 20.
В цей же час варимо в окремому посуді яйця круто.
Щоб дізнатися, приготований картоплю, досить проколоти його зубочисткою і перевірити, чи легко вона входить і що при піднятті картоплі, відразу падає.
По готовності, зливаємо воду, охолодити під струменем холодної води. Коли картопля повністю охолоне, очищаємо, ріжемо на невеликі кубики.
Креветки чистимо від панцира, ріжемо невеликими шматочками. Кілька штук, найбільш великих, залишаємо для прикраси.
Розморожені крабові палички дрібно ріжемо.
Щоб вийшло якомога дрібніше, можна додатково порубати гострим ножем.
Варені яйця чистимо, від одного залишаємо жовток, а все інше натираємо на крупній тертці.
В глибоку чашку викладаємо крабові палички, креветки, рибу, яку потрібно обов’язково зняти з розсолу і дуже добре розім’яти виделкою.
Викладаємо терте яйце. Суміш ретельно перемішуємо.
В кілька прийомів додаємо картоплю, обережно перемішуємо, щоб не розім’яти шматочки картоплі .
Додаємо пару ложок майонезу. Краще використовувати дуже густий соус. Кількість майонезу — за смаком, мені більше подобається, щоб салат вийшов соковитим, але не надто густим.
Робимо красивий салат
Тепер у центр блюда ставимо 250-грамову банку і по колу розкладаємо салат, ущільнюючи його ложкою.
Зверху робимо смужку з майонезу, яку присипаємо розтертим жовтком (його можна просто подрібнити пальцями). Даємо салату трохи постояти. Обережно, злегка обертаючи банку по своїй осі, витягуємо її.
Прикрашаємо залишеними великими креветками.
Посипаємо дрібкою дрібно нарізаної зелені. Подаємо на стіл, приємного апетиту!
Простий салат з креветками — класичний рецепт з авокадо
Салат з креветками — нарізаний салат, основу якого становить промитий і нарізаний салат ромен. Червоний цибулю, нарізану тонкою соломкою, надає м’який цибульний смак і додає яскравого кольору цьому чудовому салату. Соковиті креветки обсмажують в олії з додаванням каджунской спеції і часнику.
Калорійність на порцію — 242 ккал. Жири 21 гр. Насичені жири 5 гр. Холестерин 10 мг. Натрій 447 мг. Калій 522 мг. Вуглеводи 15 гр. Цукор 3 гр. Білок 3 гр. Кальцій 20 мг. Залізо 1 мг. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Час на підготовку: 10 хвилин. Час приготування: 20 хвилин. Загальний час: 30 хвилин
Інгредієнти на 6 порцій
Для креветок
- 450 грам середніх креветок 31-40 штук, очищених
- 1 ч. л. спеції каджун
- 2 зубчики часнику пресовані або натерті
- Щіпка солі
- 2 столові ложки несолоного вершкового масла
Для салату
- 1 середній качан салату ромен
- 3 середніх помідора або 5-6 помідорів чері, порізаних половинками
- 1/2 середньої червоною цибулини, тонко нарізаною
- 1/2 великого огірка або 3 маленьких, нарізаних
- 2 авокадо, очищених, без кісточок і нарізаних скибочками
- 1 склянку кукурудзяних зерен (розморожених і відварених)
Для заправки
- Сік 1 великого лимона-3 склянки
- 1/2 невеликої пучка кінзи
- 1/2 склянки дрібно нарізаної петрушки
- 3 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму
- 3/4 чайної ложки кухонної солі (за смаком
- 1/8 чайної ложки чорного перцю
Як приготувати салат з креветками та авокадо:
Свіжі креветки, якщо заморожені, потрібно розморозити. Краще це зробити в холодильнику на рівні овочів. На це піде кілька годин, але прискорювати процес, наприклад, з допомогою мікрохвильовки не варто. Після розморожування очистити від панцира.
Промокнути креветки паперовими рушниками і помістити в миску середнього розміру. Додати 1 чайну ложку спеції каджун, 2 пропущені через прес, зубчики часнику, щіпку солі і перемішати.
Поставити велику сковороду з антипригарним покриттям на середній або сильний вогонь. Додати 2 столові ложки вершкового масла.
Коли воно розжаритися, додати креветки одним шаром.
Обсмажити по 2 хвилини з кожного боку до готовності. Перекласти на тарілку і відставити у бік.
Добре обполоснути салат ромен. Нарізати і обов’язково обсушити. Для цього відмінно підходить кухонний салатний спиннер. Видаляє вологу відмінно. Або використовуйте паперові серветки. Розкласти на велике глибоке блюдо.
Тепер додати 3 нарізаних на дрібні шматочки, помідора.
Далі слід нарізаний тонкими чверть кільцями червоний лук, постарайтеся нарізати якомога тонше.
Огірки, якщо невеликі, нарізати кружечками, а великі тонкими половинками.
Авокадо очистити, видалити кісточки, нарізати невеликими скибочками.
І 1 стакан вареної кукурудзи.
Зверху розкласти остиглі, обсмажені креветки.
Приготуємо заправку для салату
Заправка з кінзою і лаймом дуже проста, але надає неймовірно свіжий аромат. Інгредієнти такі прості: кінза, свіжий лимонний сік, оливкова олія першого віджиму, сіль і перець. Поєднання смаків дійсно робить смак салату річним!
Щоб приготувати заправку, спочатку відіжміть сік лимона, повинно вийти близько 3 столових ложок свіжого лимонного соку,
Потім дрібно нарізати пучок кінзи близько 1/2 склянки і перемішати з соком. Додати 3 столові ложки оливкової олії першого віджиму. Приправити 1 чайною ложкою солі, щедрої дрібкою чорного перцю і перемішати.
Заправити салат, ретельно перемішати, щоб усі інгредієнти були в соусі. Дати трохи часу настоятися.
Подавайте на стіл ароматний, смачний салат. Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з креветок гриль з авокадо
Приготування креветок робиться на вуличному грилі, що додає неповторний аромат димку. Можна, звичайно, зробити на електричному грилі, але смак вже буде не той. А також чудова заливка з майонезу, кетчупу, вершків і букетом спецій.
Калорійність на порцію — 922 ккал. Білок — 56,1 гр. Вуглеводи — 21,2 гр. Жир — 69,7 гр. Холестерин — 598,3 мг. Натрій — 1558,4 мг. Розрахунки проведені автоматично тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти на 4 порції
Заливка:
- 1 стакан майонезу
- 2 столові ложки кетчупу
- столова ложка вершків 30%
- 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
- 1 чайна ложка яблучного оцту
- ¼ чайна ложка солі або за смаком
- 1 чайна ложка коричневого цукру
- 1 чайна ложка паприки
- ⅛ чайна ложка кайенского перцю
- ½ чайної ложки вустерширського соусу
- 2 столові ложки подрібненого зеленого лука
- 2 столові ложки нарізаної свіжої петрушки
Креветки на грилі:
- 1 столова ложка оливкової олії
- ½ лимона, сік
- 900 грамів сирих середніх креветок — очищених, хвости залишені недоторканими
- 1 чайна ложка солі
- ¼ чайна ложка копченої паприки
Салат:
- 1 качан салату ромен, нарізаний
- 8 помідорів чері, розрізаних навпіл
- 1 авокадо — очищений, без кісточки і тонко нарізаний
- 4 яйця, розрізаних навпіл
Приготування
Починаємо з підготовки соусу
Крок 1. Покладіть в миску майонез, кетчуп, вершки.
Крок 2. Віджати 1 столову ложку лимонного соку, додати яблучний оцет, коричневий цукор, перець, сіль, кайенский перець, Вустерширський соус.
Крок 3. Дрібно-дрібно нарізати зелений лук і петрушку.
Ретельно змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Накрити кришкою або харчовою плівкою і поставити в холодильник до повного охолодження на 2-3 години.
Готуємо креветки
Крок 4. Креветки розморозити, промити і очистити від панцира. Хвостики залишити.
Крок 5. Полити креветки оливковою олією і соком половини лимона безпосередньо перед приготуванням на грилі. Посипати сіллю і копченої паприкою. Обережно, але ретельно перемішайте, поки креветки не покриються заправкою.
Крок 6. Розігрійте вуличний вугільний гриль на сильному вогні і злегка змастіть маслом ґрати. Коли вугілля будуть яскраво червоного кольору розкласти креветки.
Смажити на вугіллі до тих пір, поки вони не стануть рожевими, а м’якоть непрозорою, приблизно по 2 хвилини на кожну сторону.
Перекласти на блюдо і поставити в холодильник, поки креветки не охолонуть, приблизно на 30 хвилин. Можна видалити хвости або залишити їх.
Збираємо салат
Крок 7. Салат ромен нарізати на невеликі шматки і розкласти по сервировочным тарілках.
Крок 8. Помідори черрі розрізати навпіл, викласти зверху на листя.
Крок 9. Авокадо очистити, нарізати тонкими скибочками.
Крок 10. Яйця очистити, розрізати на половинки. Приправити їх сіллю і перцем.
Крок 11. Зверху викласти ополоником приблизно від 1/4 до 1/2 склянки заправки для овочів.
Крок 12. Зверху розкласти креветки і дрібно нарізаний зелений лук.
Якщо хочете, зверху полийте креветки ще порцією заправки.
Такий салат можна зробити порційно, або на одному великому глибокому блюді. Заправки виходить більше, ніж вам знадобиться, але вона відмінно підходить і для інших салатів!
Всі ці закуски вийшли дуже смачні. Вони чудово прикрасять будь-який святковий стіл. У будні чи вихідні, теж можна себе побалувати для розігріву апетиту або в якості основного блюда.
В якості бонусу, для тих хто прочитав мою статтю, хочу запропонувати кілька рецептів з кухні країн Південно-Східної Азії опублікованих на моєму кулінарному блозі «Як смачно приготувати».
А також подивіться дуже цікаве відео з приготування красивого салату з використанням креветок на каналі «Секрети домоведення»
Салат з креветками на святковий стіл — відео
Ситний, поживний і неймовірно красивий новорічний салат «Царський» . Коли ставиш його на святковий стіл, всі гості просто ахають від захоплення. А коли спробують, то починають розглядати багатий склад інгредієнтів.
Інгредієнти:
- сьомга — 150 г
- крабові палички — 200 г
- кальмари — 100 г
- креветки — 150 г
- ікра червона
- картопля — 3 шт ( 250 гр)
- морква — 2 шт (200 гр)
- огірки — 250 г
- цибуля червоний — 1 шт.
- сир — 200 гр
- яйце — 3 шт.
- оливки
- майонез
- сіль за смаком
- зелень
Для маринаду:
- вода — 150 мл
- сіль — 0,5 ст. лож.
- цукор — 0,5 ст. лож.
- оцет 9% — 1-1,5 ст. лож. (краще на смак)