Салат з курки — рецепти прості і дуже смачні з фото

Доброго часу доби читачі мого блогу! Сьогодні вийшла цікава добірка домашніх рецептів салату з курки.

На вихідних вирішили ввечері зустрітися та поспілкуватися з друзями. Кожен запропонував щось принести своє смачненьке на стіл. У нас з’явилася зустрічна пропозиція — зробити свій простий і швидкий салат з куркою, поділитися рецептом, а всі разом оцінять смакові якості. Вийшло дуже цікаво, смачно і корисно.

Курячі салати були відмінними, найголовніше, що часу на приготування зовсім небагато, а в двох рецептах можна використовувати наявну варену, копчену або запечену курку. Якщо така залишилася від обіду, то чому б не використовувати її на вечерю в такому вигляді.

Наш конкурс пройшов, всі залишилися задоволені такою ідеєю. Ми розповіли про своїх, які проводили у вихідні вдома. Всім став цікавий такий спосіб проведення кулінарних вечорів. Якщо вам цікаво, можете подивитися невеликі мої звіти в статтях:

  • Пиріг з яблуками в духовці
  • Смачна піца в домашніх умовах

Салат з куркою — простий і дуже смачний рецепт

Це легкий, простий і швидкий салат, який можна приготувати буквально за чверть години. Якщо у вас залишився від обіду шматок вареної, смаженої або копченої курки, то це відмінний варіант зробити нову страву до вечері. А якщо використовувати смачний домашній майонез, приготований самими, смак буде на багато краще. Тим більше, що зробити це не складна операція.

Виконання легке, час приготування 15 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції

  • 400 гр. вареної або холодної запеченої курки
  • 100 гр. білого селери
  • листя салату
  • маслини без кісточок
  • каперси
  • сіль
  • чорний перець

Домашній майонез

  • 2 жовтки
  • 100 гр. оливкової олії першого холодного віджиму
  • 100 гр. рослинного масла
  • 1мон або дві столові ложки білого оцту
  • сіль
  • перець

Приготування курячого салату

Приготування цього салату починаємо з курки.

Ножем зрізаємо з кісток м’ясо, подрібнюємо його на шматочки, не обов’язково однакового розміру.

Миємо й обсушуємо селера, видаляємо все листя, а стебло нарізаємо невеликими шматочками.

Обполіскуємо і обсушуємо листя салату. Ріжемо смужками.

Починаємо збирати салат — курку і нарізану селеру кладемо у велику салатницю.

Зверху викладаємо нарізані листя салату.

Готуємо майонез

Використовуємо олію і яйця кімнатної температури (якщо вони занадто холодні, майонез може не «схопитися»). Наливаємо масло і лимонний сік невеликими порціями, перемішуючи, поки вони повністю змішаються.

Відокремлюємо у двох яєць білки від жовтків. У миску кладемо яєчні жовтки, приправляємо їх дрібкою солі і дрібкою перцю.

Окремо вичавлюємо сік одного лимона.

Віночком починаємо збивати жовтки, трохи додаючи оливкова і рослинне масло, постійно перемішуючи. Щоразу збиваючи до повного змішування.

Рослинна олія можна брати соняшникова або кунжутне.

Як тільки суміш загусне, розбавляємо її невеликою кількістю лимонного соку або оцту. Продовжуємо чергувати олія і сік до повного змішування. Повинен бути добре збитий соус.

Приготованим поливаємо майонезом салат, перемішуємо інгредієнти.

Додаємо маслини без кісточок, каперси, добре перемішуємо і заправляємо сіллю і свіжомеленим перцем. Можна відразу подавати курячий салат на стіл.

Класичний рецепт дуже смачного курячого салату

Це страву приготували за класичним рецептом. В якійсь мірі нагадує салат Цезар. Використовуємо дві заправки, майонез і приготований соус, хоча майонез, теж краще зробити самим.

Час приготування 15 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

  • 1 холодний смажене курча (або курячі залишки)
  • свіжий салат
  • 15-20 зелених оливок без кісточок
  • майонез
  • 2 маринованих анчоуса в олії
  • 2 яйця круто
  • оливкова олія першого віджиму
  • винний оцет
  • смачна сіль
  • перець

Спосіб приготування класичного салату з курки

Використовуємо запечену, копчену або смажену курку.

Знімаємо з курки шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток, потім руками поділяємо грудинку, стегна і крильця на тонкі смужки. Необов’язково, щоб всі вони були одного розміру.

Готуємо заливку. У невелику миску наливаємо оливкова олія першого віджиму і оцет (половина кількості масла), сіль і перець. Виделкою розмішуємо до однорідності соусу.

В глибокий салатник рвемо руками листя салату.

Збризкуємо невеликою кількістю соусу, зверху викладаємо шматочки курки.

Додаємо цілі оливки без кісточок, нарізане філе анчоусів і приправляємо знову соусом. Змішуємо, подаємо на стіл з майонезом за смаком і нарізаними часточками варених яєць круто .

Легкий і простий рецепт салату з курки без майонезу

Цей легкий і швидкий у приготуванні холодний курячий салат відрізняється оригінальним поєднанням смаків: смажена куряча грудка поєднується з хрустким, злегка обсмаженою білим цибулею, вареною картоплею, чорними оливками і заварена часточками лимона.

Час приготування 30 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції

  • 400 гр. курячої грудки
  • 2 білі цибулини
  • 2 великих лимона
  • 40 гр. маслин без кісточок
  • 2 варені картоплини
  • оливкова олія першого віджиму
  • листя селери (або петрушки )
  • сіль
  • перець
  • 250 гр. води
  • 250 гр. цукру

Приготування

Приготування починаємо з обсмажування цибулі.

Очищаємо цибулини, нарізаємо тонкими чверть кільцями. Наливаємо в сковороду трохи олії, висипаємо нарізану цибулю.

Обсмажуємо, додавши сіль і перець. Готуємо до яскравої прозорості, не пересмажуючи, шматочки повинні залишатися хрусткими. Після цього викладаємо в окрему тарілку і даємо охолонути.

Тим часом приготуємо цукровий сироп у співвідношенні 1:1 з 250 грам води і 250 грам цукру. Ріжемо лимони тонкими скибочками, коли сироп закипить, викладаємо в нього часточки лимона.

Варимо 5 хвилин, потім проціджуємо через сито і даємо охолонути.

курячу грудку Ріжемо соломкою і запікаємо на грилі (електричному або чавунному) до готовності. Перекладаємо в тарілку і даємо охолонути. Тим часом відварну картоплю очищаємо і нарізаємо його невеликими шматочками. Коли всі інгредієнти будуть готові, збираємо салат.

великий салатник викладаємо курку, оливки, цибуля, «зацукровані» часточки лимона, нарізані листя селери і картоплю.

Заправляємо оливковою олією, солимо і перчимо і подаємо з грінками, обсмаженими в духовці.

Смачний рецепт з листя салату з куркою гриль

Цей салат вийшов прекрасним гарніром до м’яса і риби. Легкий, зі свіжими овочами може бути і окремим блюдом. З’їли його відразу, спробували все і оцінили на відмінно.

Час приготування 10 хвилин. Рецепт цієї страви з Італійської кухні.

Інгредієнти на 4 порції

  • 3 товстих скибочки курячої грудки
  • 1 головка салату
  • 100 гр. вже вареного нуту
  • 2 огірка
  • 100 гр. помідорів чері
  • 1 червона цибулина
  • 60 гр. зелених оливок в розсолі
  • 1 чайна ложка насіння кмину
  • 1 чайна ложка копченої паприки
  • сік 1 лимона
  • оливкове масло
  • сіль
  • перець

Як приготувати

Для обсмажування курячої грудки краще всього використовувати електричний гриль. При відсутності такого кухонного помічника, м’ясо можна обсмажити на сковороді.

Спочатку в мисочці змішуємо сіль з меленим перцем. Щоб грудка швидше просмажилася, розрізаємо її навпіл, натираємо сумішшю солі з перцем. Даємо трохи просочитися і обсмажуємо на електричному грилі або сковороді з обох сторін до повної готовності.

Даємо м’яса постояти, охолонути 5 хвилин і нарізаємо соломкою. Відставляємо поки в сторону.

У невеликій мисці змішуємо варений нут з невеликою кількістю оливкової олії, сіллю, кмином і копченої паприкою, щоб він добре наситився ароматом. Ріжемо цибулину дуже тонкими кільцями. Огірки очищаємо, нарізаємо тонкими кружальцями. Помідори черрі розрізаємо на дві половинки.

Листя салату обполіскуємо водою, обсушуємо, рвемо руками на невеликі шматочки. Розкладаємо їх в глибокій мисці. Зверху кладемо шматочки курки, ароматний нут, огірки, помідори черрі, оливки і цибулю. Заправляємо олією, сіллю, перцем, лимонним соком і перемішуємо.

Смачний салат зі смаженою куркою розкладаємо на сервірувальні тарілки і подаємо на стіл.

Салат з рису і курки з імбиром і шафраном

Ця страва ідеально підходить для вечері з друзями у вихідні. Воно може бути відмінною закускою або як основне блюдо, смачне і ароматне.

Час приготування 30 хвилин. Час маринування м’яса 15 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції

  • 300 гр. рису
  • 2 маленькі курячі грудки
  • 150 гр. родзинок
  • 150 гр. очищеного мигдалю
  • 2 невеликих цибулини
  • імбирний порошок
  • 2 пакетика шафрану
  • сік 1 лимона
  • оливкове масло
  • смачна сіль
  • перець

Спосіб приготування курячого салату з рисом

Щоб приготувати смачний салат з рису і курки з імбиром і шафраном, першим ділом замочуємо родзинки в мисці, наповненою теплою водою.

В іншій мисці змішуємо лимонний сік одного лимона з сіллю, перцем і чайною ложкою імбиру. Курячі грудки ріжемо навпіл, кладемо їх в приготований маринад і залишаємо маринуватися не менше 15 хвилин.

У каструлю наливаємо 3 літри води, розводимо в ній пакетики шафрану, солимо, доводимо до кипіння, після чого висипаємо рис відварюємо до готовності. Повністю зливаємо воду, даємо охолонути, потім перекладаємо в глибоку миску.

Поки рис остигає, подрібнюємо ножем мигдаль (не дуже дрібно). Обсмажуємо на сковороді, постійно перемішуючи, щоб не підгорів, до легкої рум’яного кольору.

Замариноване м’ясо дістаємо, ріжемо тонкою соломкою, цибулю ріжемо тонкими кільцями, родзинки віджимаємо від води.

У сковороді розігріваємо столову ложку оливкової олії, Викладаємо цибулю, трохи проварити. Висипаємо родзинки, додаємо щіпку імбиру і добре перемішуємо. Злегка обсмажуємо, викладаємо нарізану соломкою курку. Солимо і перчимо за смаком.

Обсмажуємо протягом 10-12 хвилин, до готовності м’яса.

В окремому посуді збираємо салат. Змішуємо обсмажену курку з відварним рисом.

Дайте йому постояти близько десяти хвилин, а потім розкладаємо по сервировочным тарілках, посипаємо обсмаженою мигдалем і подаємо на стіл.

Ось такі салати спробували на дружніх посиденьках. Легкі закуски, які готуються швидко. Всі були смачні, а головне всім сподобалася сама ідея такого кулінарного подання. Вирішили на наступну зустріч зробити ще раз своє уявлення інших рецептів.