Салат на Новий Рік 2023 з куркою — дивовижно смачні рецепти

Доброго часу доби всім читачам мого блогу. Сьогодні хочу поділитися з вами дуже смачними салатами до новорічного столу. Вони красиві і оригінальні у виконанні. Обсмажене куряче філе в соусі, нарізана шматочками відмінно поєднується за смаком з листовими салатами і заправлене приготованими ароматними соусами.

Вони прикрасять святковий новорічний стіл, будуть прекрасними закусками і сподобаються абсолютно всім гостям. Загалом дивовижно смачні і красиві салати. Тим більше, що готуються дуже швидко і просто.

Для новорічного столу можна приготувати ще кілька красивих, святкових страв, дізнатися ці рецепти можна тут

  • Святкові салати з куркою

І так, приступаємо!

Дивовижно смачний салат з куркою на Новий рік 2023

Ця закуска робиться з курки з лаймом, соусом Чилі. Дуже ароматний з пікантним смаком соковитого солодкого ананаса, овочів і авокадо з відмінною заливкою.

На порцію: 373 калорії, 38 гр. білка і 30 гр. вуглеводів. Вихід 4 порції. Час підготовки 10 хвилин. Час приготування-15 хвилин. Загальний час 25 хвилин

Інгредієнти

  • 2 курячі грудки
  • 3 столові ложки соусу Чілі
  • сік від 1 лайма
  • 1/4 чайної ложки дрібної солі
  • 1/4 чайної ложки свіжо меленого перцю

Салат

  • 4 склянки нарізаного салату
  • 8 скибочок ананаса, використовуючи серцевину ананаса
  • 1 склянка помідорів Чері
  • 1/3 склянки дрібно нарізаного червоного цибулі
  • 1 авокадо, нарізану пластиками

Заправка

  • 1/3 склянки оливкової олії
  • 1/4 склянки яблучного оцту
  • сік 2 лайма
  • 2 чайна ложка меду
  • Сіль

Приготування

Змішуємо сіль з перцем, натираємо курячу грудку. У невеликій мисці змішати 3 столові ложки соусу Чилі з соком одного лайма.

Кладемо курку в соус, потім з обох сторін і залишаємо маринуватися в холодильнику мінімум на 20 хвилин, чим довше, тим краще.

Коли м’ясо промаринується, розігріваємо сковороду на плиті, змащуємо її рослинним маслом, викладаємо грудку, обсмажуємо до готовності.


Нарізаємо очищений ананас кільця, товщиною близько 1 см, видаляємо серцевину, кладемо на сковороду, обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку.

Тепер можна приступати до приготування самого салату. На велике блюдо викладаємо нарізані листя салату. Помідори Черрі ріжемо на дві половини, червоний лук ріжемо кубиком. Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, зрізаємо шкірку, а м’якоть ріжемо тонкими пластиками. Розкладаємо приготовані інгредієнти викладаємо на сервірувальне блюдо.

Готуємо заправку. Щоб зручніше було змішувати, використовуємо невелику банку з закручується кришкою. Наливаємо в неї яблучний оцет, оливкова олія, сік лайма, кладемо мед і трохи солі. Банку закручуємо кришкою і збиваємо суміш, як в шейкері. Коли все змішається, пробуємо, можливо по вашому смаку потрібно додати солі, соку або оцту. Ставимо хвилин на 20 в холодильник.

Коли салат буде повністю зібраний, перед подачею поливаємо заправкою і можна насолоджуватися.

Перемішуємо овочі, розкладаємо в порційні тарілки. Приступаємо до святкування Нового року. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з куркою на новорічний стіл

Оригінальний варіант легкого салату, який можна приготувати дуже швидко. Виходить смачним, гострим і ароматним.

Час підготовки 10 хв. Час приготування 10 хв. Загальний час 20 хв.

Інгредієнти на 2 порції

  • 1 ціла курячі грудки без кісток і шкіри
  • Сіль і перець за смаком
  • 2 стіл. ложки оливкової олії
  • 2 стіл. ложки вершкового масла
  • 1/2 стіл. ложка гострого соусу Чілі
  • Салатна зелень: айсберг, ромен, зелений мікс
  • Корінь і листя селери
  • 1/2 склянки заправки для салатів

Заправка

  • 100 гр. майонезу
  • 50 гр. кефіру або сметани
  • 1-2 стіл. ложка лимонного соку (соку лайма або білого оцту)
  • 1 чайн. лож. часниковою порошку (або 1 зубчик часнику)
  • 1 чайн. лож. цибульного порошку (або 1 стіл. ложка дрібно порізаної цибулі)
  • Щіпка пластівців гострого червоного перцю (чилі) або кайенского перцю (за бажанням)
  • 1 ч. л. сушеної петрушки (або 1 стіл. ложка дрібно посіченою свіжої зелені петрушки)
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • 50 гр. Блакитного сиру

Приготування

Беремо курячу грудку, обполіскуємо, якщо необхідно, знімаємо шкірку.

Гострим ножем акуратно розрізаємо грудку навпіл по площині, у нас вийде два шматки однакового розміру, які набагато тонше. Таким чином, виходять верхній і нижній шматочки.

У сковороду наливаємо оливкову олію і кладемо шматочок вершкового, нагріваємо на середньому або сильному вогні.

Солимо, перчимо шматочки м’яса з обох сторін, викладаємо в гаряче масло й обсмажуємо з обох боків до готовності. Повинна вийти грудка золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Але не доводьте до хрусткої скоринки.

По готовності, прибираємо з сковороди шматочки, зливаємо масло. Знову розкладаємо м’ясо, вимикаємо вогонь, залишаємо його на гарячій сковороді.

Поливаємо невеликою кількістю соусу Чилі, переверніть шматочки, щоб покрити соусом з обох сторін.

Залишаємо в гарячій сковороді, поки готуємо інші інгредієнти.

Тепер приготуємо заправку для салату. У глибокому посуді змішуємо майонез з кефіром або сметаною, додаємо сухий цибулю і часник, петрушку. Все ретельно перемішуємо, солимо за смаком і для гостроти додаємо дрібку гострого перцю пластівцями. Ще раз перемішуємо.

Кришимо блакитний сир можна використовувати будь-сир із пліснявою. Якщо ви не любите такою, використовуйте козячий сир, натертий на дрібну тертку.

Перемішуємо соус до однорідного стану.

Починаємо збирати блюдо. Рвемо великими шматочками листя декількох видів салату, викладаємо в глибокий салатник для подачі. Можна використовувати будь-яку комбінацію, але думаю, саме оптимальне, це айсберг, ромен.

Поливаємо листя соусом, перемішуємо в ньому листя.

Якщо соус вийшов дуже густий, можна його розбавити невеликою кількістю молока.

Дістаємо м’ясо зі сковороди, кладемо на обробну дошку.

Ріжемо невеликими шматочками.

А зверху розкласти шматочки курки. Викладаємо їх у салат.

Попередньо шматочки м’яса можна ще раз занурити в гострий соус зі сковороди, але це вже за бажанням, для любителів більш гострої їжі.

Тремо на дрібній тертці селера, буквально чайну ложку, перемішуємо його в салат.

Нарізати листя селери, за своїм смаком, посипати зверху. Можна ще посипати крихтами блакитного сиру.

Страва готова, можна використовувати його за призначенням — на стіл і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Дуже смачний новорічний салат з курки з кунжутом

Пишний з чудовим смаком та гарними фарбами. Вам сподобається це блюдо на святковому столі.
Вихід: 6 порцій. Час підготовки: 15 хв. Час приготування: 15 хв. Загальний час: 30 хв.

Інгредієнти

  • 2 цілі курячі грудки без кісток і шкіри
  • Сіль і перець
  • Оливкова олія для смаження м’яса
  • 2/3 ст. оливкове масло
  • 1/4 ст. соєвий соус
  • 1/4 ст. рисовий винний оцет (білий або оцет)
  • 2 зубчики подрібненого часнику
  • 2 стіл. лож. тертий свіжий імбир
  • 1 чайн. лож. кунжутне масло
  • 2 стіл. лож. Коричневий цукор (за смаком
  • Щіпка подрібнених пластівців червоного перцю
  • 1/2 цілого червоного цибулі, дуже тонко нарізаного
  • 150-200 гр. Помідори черрі
  • 300 гр. зелені
  • 1 банку консервованих мандаринів
  • Насіння кунжуту
  • Насіння чорного кунжуту

Приготування

Першим ділом готуємо заправку для цього салату.

Скористаємося блендером, можна, звичайно зробити віночком, але так простіше і швидше. У чашу наливаємо оливкову олію і соєвий соус.

Додаємо трохи рисового оцту і трохи кунжутного масла.

Потім тремо на дрібній тертці зубчик часнику. Потім беремо невеликий шматочок імбиру.

Очищаємо і натираємо на дрібній тертці відразу в чашу блендера.

Потім, солодощі, висипаємо трохи коричневого цукру. Ви можете використовувати звичайний цукор або мед. Для легкої гостроти, кидаємо невелику щіпку червоного перцю пластівцями.

Блендером суміш ретельно перемішуємо, пробуємо на смак і, якщо необхідно, відрегулювати, додавши цукру або оцту. Готуємо інші інгредієнти. Ріжемо навпіл помідори черрі.

Половину фіолетовий цибулини ріжемо тонкою соломкою. Виймаємо з банки 150-200 грамів консервованих мандаринів.

Основні складові готові, можна зайнятися куркою.

Натираємо курячу грудку сіллю і перцем з обох сторін. Нагріваємо трохи оливкової олії в сковороді. Готуємо м’ясо з обох боків на середньому вогні, поки не придбає приємний колір і не буде повністю просмажене, приблизно 10 хвилин. Прибираємо з вогню, даємо постояти 5 хвилин.

Курка готова, Для зручності, ріжемо її спочатку на шматки, товщиною близько 1 см.

Потім нарізаємо кубиками, перекладаємо нарізку в глибоку миску.

Поливаємо 1/3 приготовленої заправки, перемішуємо, щоб всі шматочки вкрилися соусом. Залишаємо на кілька хвилин.

Потім м’ясо посипаємо спочатку білим кунжутом, потім чорним.

Перемішуємо шматочки, щоб вони повністю вкрилися насінням.

Якщо у вас є час, ви можете спочатку злегка підсмажити насіння в невеликій сковороді

Настав час зібрати салат: в глибоку миску, в якій будемо подавати салат на стіл, кидаємо зелень, великі листя рвемо руками на шматки, додаємо нарізану цибулю.

Викладаємо помідори, додаємо трохи заправки.

Все перемішуємо, на цьому етапі ви можете додати більше заправки, це по вашому смаку.

Викладаємо шматочки курки і солодкі консервовані мандарини.

Все перемішуємо, якщо потрібно додаємо заправку, подаємо на стіл.

Ось такий гарний і смачний салат прикрасить ваш новорічний стіл. Спробуйте обов’язково. Всім приємного апетиту!