Салати зі свіжої капустою – 5 смачних капустяних салатів

Доброго дня! Існує багато рецептів салатів, різні інгредієнти і заправки до них. Поділитися з вами хочу рецептом саме зі свіжої білокачанної капусти. Капуста містить достатню кількість вітамінів і мінеральних речовин, для того щоб стати постійним і повноцінним продуктом для всіх, хто дбає про стан здоров’я.

Білокачанна капуста – універсальний овоч, її їдять у свіжому вигляді в салатах, квасять та маринують, варять, смажать, тушкують і запікають. Сьогодні будемо готувати вітамінний салат, який порадує будь-який час року.

Рецепт салату з капусти з огірком, горошком і ковбасою з майонезом

У нас капуста своя, прямо з грядки, свіжа, соковита і дуже смачна.

Салат виходить соковитий, хрусткий і корисний. Приготувати такий салат не складе праці, в тарілці виглядає яскраво і апетитно, аромат свіжих овочів викликає бажання його спробувати.

Час приготування – 15 хвилин, кількість порцій – 8.

Нам знадобляться ось такі продукти

Ингредиенты:

  • Капуста (половина середнього качана.
  • Свіжі огірки – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Ковбаса (сервелат) – 100 гр.
  • Зелений горошок (свіжий) – 1 стакан.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль — за смаком.
  • Зелень петрушки – пучок.

Приготування салату зі свіжої капусти

Крок 1. Красиво білокачанну капусту нашаткувати тонкою соломкою.

Викласти в миску і посолити (чайну ложку без гірки).

Потім перемішуючи руками трохи обім’яти капусту, щоб вона дала сік і стала соковитою.

Крок 2. Моркву очистити, натерти на тертці (для корейської моркви).

Крок З. Додати до капусти і перемішати.

Крок 4. Свіжі огірки вимити і відрізати хвостики. Нарізати на длинненькие брусочки.

Додати до капусти з морквою, перемішати.

Крок 5. Очищений від стручків зелений горошок додати до салату.

Важливо, щоб зелений горошок був молодий, тоді він додасть салату солодку нотку.

Можна замінити свіжий зелений горошок на консервований, але з свіжим виходить смачніше.

Крок 6. Ковбасу нарізати на тонкі кухлі, а потім на довгі брусочки.

Перекласти до салату.

Крок 7. Зелень петрушки дрібно нарізати і додати до овочів.

Все акуратно перемішати.

Салат зі свіжої капусти з огірком, горошком і ковбасою

Крок 8. Останній штрих – додати за смаком майонез.

Всі салат готовий! Обов’язково приготуйте цей вітамінний салат, особливо в розпал літа, коли є свіжа капуста, свіжі огірки, молода морква, молоденький зелений горошок, свіжа зелень петрушки – все з грядки і на стіл. Додає пікантний смак ковбаса (саме сервелат або інша підлозі копчена). З нею салат стане ситніше і однозначно цікавіше за смаком!

Рецепт популярного в сезон свіжих овочів салат з молодої білокачанної капусти зі свіжими огірками, молоденьким зеленим горошком і ковбасою виручить в ситуації, коли гості на порозі, а часу на приготування складних салатів просто немає!

Хоча якщо поруч овочевий магазин, його можна приготувати в будь-який час року і взимку спробувати смак літа.

Готуйте із задоволенням. Приємного апетиту!

Подивіться невелику підбірку швидких і простих салатів зі свіжої білокачанної капусти.

Капустяний салат — рецепт з ковбасою, горошком і огірками з майонезом

Сьогодні ми будемо готувати салат капустяний з ковбасою. Що може бути смачніше, ніж салат з капусти з ковбасою. Особливість цієї страви в тому, що ми змішуємо всі найсвіжіші продукти. Дуже простий у приготуванні, але дивовижно смачний.
Для приготування капустяного салату з ковбасою, нам знадобляться наступні

Інгредієнти

  • 400 гр. білокачанної капусти
  • 150 гр. копченої ковбаси
  • 2 ст. л. консервованого горошку
  • 100 гр. маринованих огірків
  • Сіль – за смаком
  • 2-3 ст. л. майонезу
  • Зелень – 1 пучок (кріп, зелена цибуля)

Приготування

1. Для салату бажано використовувати молоду капусту. Її потрібно нарізати тонкою соломкою.

2. Перекласти нарізку в зручну глибоку чашку. Посолити і розім’яти руками, щоб вона стала м’якше і з’явилося трохи соку.

3. Копчену ковбасу нарізати спочатку тонкими кружальцями, а потім тонкою соломкою.

4. Мариновані огірки також нарізати соломкою.

5. Зелена цибуля нарізати на кільцями, а кріп дрібно порізати.

6. Перекласти в капусту, копчену ковбасу, мариновані огірки.

7. Консервований горошок злити, покласти в одну-дві столові ложки, посипати зеленню.

8. Додати майонез. Перемішати всі інгредієнти. Перед подачею, дати настоятися 10 хвилин.

Перекласти в салатник і подавати на стіл.

Ось і все, на цьому наш капустяний салат з огірками, перцем і ковбасою готовий!

Приємного апетиту!

Простий рецепт салату зі свіжої капусти, ковбаси, зеленого горошку і огірків

Приготуємо дуже швидкий у приготуванні салат з капустою і кукурудзою. Він дуже красиво буде виглядати на святковому столі. Готується він дуже швидко, особливо якщо гості вже на порозі. Давайте приготуємо всього за 10 хвилин.

Інгредієнти

  • 150 гр. свіжої капусти
  • 1 невеликий свіжий огірок
  • 150 гр. копченої ковбаси
  • половина банки консервованого горошку
  • половина банки консервованої кукурудзи
  • 3 яйця
  • майонез
  • сіль
  • зелень (петрушка, кріп)

Приготування

1. Капусту шаткуємо тонкими смужками. Трохи підсолюємо і злегка обминаємо руками, щоб пом’якшала.

2. Копчену ковбасу ріжемо довгими, тонкими брусочками, кладемо в миску з капустою.

3. Додаємо натерті на крупній тертці яйця.

4. Огірок ріжемо на три частини, а потім кожну невеликою соломкою, додаємо в салат.

5. Викладаємо по 3-4 столові ложки консервованого горошку і кукурудзи.

6. Рясно змащуємо майонезом, якщо необхідно, можна підсолити. Я додаю ще трохи свіжо меленого перцю (зазвичай суміш перців).

7. Дрібно ріжемо кріп, все добре перемішуємо.

Викладаємо в салатник, прикрашаємо гілочками петрушки. Салат готовий, приємного апетиту!

Капустяний салат зі свіжої капусти, зеленого горошку і копченої ковбаси

Ингредиенты

  • 1/4 середнього качана капусти
  • 200 грамів консервованого горошку
  • 200 грам копченої ковбаси або шинки
  • 1 невеликий маринований огірочок
  • 2 столові ложки майонезу
  • сіль
  • перець чорний мелений

Приготування

1. У миску викладаємо зелений горошок, нарізану невеликими брусочками копчену ковбасу.

2. Шаткуємо капусту, злегка розминаємо руками, щоб виділився сік.

3. Невеликий маринований огірок ріжемо кубиком.

4. Нарізані овочі змішуємо в мисці з горошком і ковбасою.

5. Заправляємо салат двома соловыми ложками майонезу.

6. Перчимо, пробуємо на смак, якщо необхідно підсолюємо.

Салат готовий, можна подавати на стіл. Приємного апетиту!

Салат з капустою, копченою ковбасою, яйцем і зеленим горошком

Салат з капусти з яйцем і зеленим горошком. Виходить легкий, смачний. Готується він дуже просто. Особливих інгредієнтів не потрібно, ці продукти зазвичай є в холодильнику кожної господині, так і приготування не займе багато часу, максимум 15 хвилин.

Ингредиенты

  • Капуста — 300 гр.
  • Копчена ковбаса — 50 гр.
  • Яйце — 3 шт.
  • Зелений горошок — 100 гр.
  • Огірок — 1 шт. (150 гр.)
  • Кріп — 1 пучок
  • Зелена цибуля — 4-5 пір’я
  • Невеликий помідор
  • Майонез — 2 ст. л. (можна замінити на сметану або рослинне масло)
  • Сіль

Приготування

Готуємо всі інгредієнти і складаємо в глибоку миску.

1. Капусту дрібно шаткуємо.

2. Копчену ковбасу ріжемо невеликими кубиками.

3. Яйце дрібно рубаємо.

4. Свіжий огірок ріжемо підлозі гуртками.

5. Складаємо нарізку в миску кладемо консервований зелений горошок, дрібно нарізаний кріп.

6. Заправляємо майонезом, добре перемішуємо. Пробуємо на сіль, якщо треба підсолюємо.

7. На салатник ставимо кулінарне кільце, закладаємо салат, злегка обминаємо ложкою.

8. Акуратно знімаємо кільце. Прикрашаємо нарізаними тонкими часточками помідора і порізаною кільцями зеленою цибулею.

Можна подавати на стіл.

Ось такі рецепти, які можна приготувати швидко і просто. Капуста з огірками в салатах дуже популярні. На моєму блозі «Як смачно приготувати» я розповідав, подивіться.