Салат з креветками та авокадо – дуже смачні рецепти приготування

Доброго часу доби всім читачам мого кулінарного блогу! Сьогодні хочу продовжити серію нашого сімейного конкурсу з приготування страв. В цей раз ми вирішили зробити салати з креветками та авокадо.

Повинно було бути три види цього дуже смачного салату, але сім’я сина вирішила збільшити свої шанси на перемогу і приготували два варіанти. На раді вирішили перше місце присудити двом. Я нажаль в їх число не потрапив.

Хто хоче дізнатися, як проходять наші домашні конкурси, подивіться статті:

  • Смачна домашня піца
  • Яблучний пиріг в духовці
  • Салат з авокадо, помідорами та огірками

Так як готували ці салати в різний час, і пробувати теж довелося протягом двох днів, тобто невеликий рада по приготуванню — якщо ваше блюдо відразу не ставиться на стіл, відправте його в холодильник, без авокадо і кінзи. Додайте їх перед самою подачею.

Дуже смачний рецепт салату з креветками та авокадо

Цей наш перший салат зроблений з креветками і найсвіжішими інгредієнтами — авокадо, помідорами, червоним цибулею, кінзою і рубаним гострим перчиком з невеликою кількістю свіжого соку лайма і легким оливковою олією.

Порція: Калорії: 197 ккал. Вуглеводи: 7 гр. Білок: 25 гр. Жир: 8 гр. Насичені жири: 1,5 гр. Холестерин: 221 мг. Натрій: 330 мг. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Час приготування: 20 хвилин. Вихід: 4 порції

Інгредієнти на 4 порції

  • 1/4 склянки нарізаного червоного цибулі
  • сік 2 лаймів
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • 1/4 ч. л. солі, чорний перець за смаком
  • 450 грам очищені креветки
  • 1 середній помідор, нарізаний кубиками
  • 1 авокадр, нарізану кубиками
  • нарізаний кубиками зелений гострий перчик Чилі
  • 1 столова ложка нарізаної кінзи

Як приготувати салат з креветками

Невелику цибулину червоного цибулі чистимо і ріжемо невеликими кубиками, перекладаємо в невелику миску.

Додаємо до цибулі вичавлений сік лайма, чайну ложку оливкової олії.

Додаємо трохи солі і перцю. Залишаємо маринуватися не менше 5 хвилин, щоб пом’якшити і поліпшити смак цибулі.

У велику миску викладаємо креветки очищені варені, нарізані на 4 частини.

Авокадо розрізаємо на 2 половини, видаляємо кісточку, столовою ложкою вибираємо м’якоть, ріжемо на невеликі шматочки і складаємо їх до креветками.

Помідор ріжемо дрібними кубиками, гострий перчик очищаємо від насіння, дрібно рубаємо, викладаємо в миску.

Хто любить ще гостріше страву, насіння можна не прибирати.

Маринад з цибулею виливаємо в салат. Змішуємо всі інгредієнти разом.

Додаємо дрібно нарізану кинзу.

Ще раз обережно перемішуємо. Регулюємо смак сіллю і перцем.

Можна подавати на стіл і пробувати.

Відмінна закуска, пригощайте гостей, всі залишаться дуже задоволені цією стравою.

Простий салат з креветками та авокадо помідорами

Цей салат зі смажених креветок з салатом Ромен, а в якості оригінальної добавки і прикраси — чіпси. Буде прекрасною закускою для святкового столу.

На порцію доводиться: Калорії: 859 ккал. Жири: 55 гр. Вуглеводи: 49 гр. Клітковина: 17 гр. Цукор: 16 гр. Білки: 52 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

  • Великі креветки 45о грам
  • 3 лайма
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • 1 качан салату Ромен, нарізаний
  • 0,5 склянки помідорів чері (100 грам)
  • ⅓ склянки свіжої кінзи (15 грам), крупно нарізана
  • 2 нарізаних авокадо
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка меду
  • 0,5 чайної ложки порошку чилі
  • 1 пакет чіпсів тортилья

Приготування

Свіжі креветки чистимо, складаємо в миску середнього розміру. Додаємо сіль, перець, поливаємо соком одного лайма. Перемішуємо.

На сковороду наливаємо олію. Обсмажуємо креветки по 1-2 хвилини з кожного боку, поки не стануть рожевими і не просмажаться. Смажимо в один шар, можливо доведеться обсмажувати все за 2-3 рази. Відкладаємо їх на тарілці в бік.

Беремо качан Ромена, обполіскуємо, ріжемо великими частинами, складаємо в салатник.

Помідори черрі ріжемо навпіл, кінзу дрібно рубаємо. Перекладаємо до салату.

Чистимо авокадо, ріжемо м’якоть на невеликі шматочки.

Готуємо заправку. У невеликій мисці змішати оливкове масло, сік двох лаймів, мед, порошок чилі, сіль і перець.

Перемішуємо овочі, поливаємо заправкою. Додаємо смажені креветки.

Ще раз все добре перемішуємо, прикрашаємо чіпсами з тортильї по краю салатника. Можна подавати на стіл. Насолоджуйтесь чудовим смаком!

Як приготувати салат з креветками в домашніх умовах з майонезом

Ось простий у приготуванні рецепт з креветок і авокадо з легким гострим смаком. Він дійсно дуже смачний!

На 100 гр. калорійність салату 154.7 ккал. Білки 5.9 гр. Жири 12.8 гр. Вуглеводи 1.7 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти

  • 2 авокадо
  • 200 грам великих креветок
  • ¾ склянки помідорів, нарізаних кубиками
  • 1 склянка нарізаних кубиками огірків
  • 1 зелений лук, подрібнений
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 5-10 мл соусу Табаско
  • лимонний сік 0,5 лимона
  • 3 ст. майонез
  • Сіль і перець

Як приготувати

Авокадо розрізаємо навпіл. Прибираємо кісточку і акуратно вибираємо м’якоть, так, щоб шкірка залишалася цілою, у вигляді невеликих ванночок. М’якоть ріжемо невеликими кубиками.

Також невеликим кубиком помідор ріжемо.

Огірок дрібно ріжемо, якщо він з товстою шкіркою, її можна почистити.

Подрібнюємо зелений лук і часник.

Починаємо збирати салат. У глибоку миску перекладаємо авокадо.

Додаємо нарізаний огірок.

Викладаємо помідори.

І очищені варені креветки.

Наливаємо лимонний сік, соус Табаско, солимо і перчимо.

Викладаємо три ложки майонезу.

Всі інгредієнти перемішуємо і даємо салату настоятися 30 хвилин холодильнику.

Потім розкладаємо салатну суміш у ванночки з авокадо. Все готово, можна подавати.

Виходить дуже красиві порції, які можна подати на святковий стіл.

Рецепт закуски з авокадо, креветками і помідорами

Ще один схожий, порційний салат був представлений на наш суд. У ньому присутній смак гострої гірчиці.

На 100 гр. калорійність салату 135.6 ккал. Білки 5.8 гр. Жири 10.9 гр. Вуглеводи 1.7 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти:

  • 4 стиглих авокадо
  • 200 грам варених креветок
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 столова ложка майонезу
  • 2-3 пера зеленого цибулі
  • 4-5 помидорин черрі
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • сіль, перець

Приготування

Починаємо з авокадо, розрізаємо їх навпіл, видаляємо кісточки.

Вибираємо ложкою м’якоть акуратно, обов’язково слідкуємо, щоб шкірка залишилася цілою у вигляді човника.

Ріжемо її невеликими шматочками і складаємо в глибоку чашку.

Чистимо варені креветки.

Поливаємо авокадо лимонним соком.

Ріжемо креветки на невеликі шматочки і перекладаємо їх у чашку з авокадо. Кілька штук розрізаємо на 2 половини з вздовж і залишаємо для прикраси.

Розрізаємо помідори, прибираємо насіння, а м’якоть ріжемо шматочками.

майонез і Викладаємо ложку гострої гірчиці.

Додаємо дрібно нарізаний зелений лук.

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Тепер залишилося розкласти салат порціями в човники з шкірки. У кожну увійде 2-3 столових ложки.

Прикрашаємо зверху кожну порцію половинками креветок. Можна подавати на стіл.

Ось такі салати ми пробували у вихідні дні за сімейним обідом і вечерею. Вибрали два найбільш, на наш погляд смачних і оригінальних. Який більше сподобається Вам, це вже на смак кожного. Приготуйте і вибирайте той, який стане вашим улюбленим.