Всім доброго дня! У вихідні, до невеликого сімейного торжества приготували легкий і дуже корисний салат з кальмарів. Заради інтересу, прочитав про це молюска. Виявляється, він не тільки своїм смаком заслужив популярність, але і користю. На Сході кальмари називають «морський женьшень», а Стародавні греки називали «крилатої рибою».
М’ясо молюска за своїм корисним властивостям перевершує курятину, індичку, яловичину. М’ясо добре поєднується з різними продуктами, грибами, овочами, крупами, прянощами, зеленню і навіть фруктами.
Сьогодні розповім як приготували смачний салат з кальмарами і крабовими паличками. Поєднання мені дуже сподобалося, блюдо вийшло дуже ніжним, смачним і ситним. Прикраса можна зробити по-різному, я зупинився на ідеї новорічної іграшки у вигляді кулі. Вийшов салат цікавим і забавним. Салат прикрасить ваш святковий стіл, близькі та гості будуть приємно здивовані. Сміливо готуйте і дивуйте цим чудовим блюдом.
Смачний салат з кальмарами на святковий стіл
Цей рецепт салату з кальмарами і крабовими паличками вважається одним з найпростіших. Мінімум інгредієнтів і максимум користі, відмінний і оригінальний смак. Морепродукти потрібно періодично вдома готувати, тому що вони дуже корисні для нашого організму. Мій рецепт приготування не зажадає від вас багато часу і сил, а виглядає просто чудово і святково.
На 100 грам: Калорії — 118.8 ккал. Білки — 9.4 гр. Жири — 11.0 гр. Вуглеводи — 0.7 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Нам буде потрібно ось такий простий набір продуктів:
Інгредієнти
- Кальмари – 500 гр.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Зелений горошок – 1 банку.
- Яйця варені круто – 4 шт.
- Крабові палички – 200 гр.
- Зелень – за смаком.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Час приготування: 45 хвилин кількість порцій: 6.
М’ясо кальмара низькокалорійне. На 100 грам всього 100 ккал. Підходить для дієтичного харчування.
Щоб приготувати такий салат, доведеться витратити час на правильну обробку кальмарів, адже вони дуже чутливі і швидко приходять в непридатність.
Пропоную вам один легкий спосіб швидко і без проблем кальмари почистити від шкіри. Потрібно опустити кальмари в киплячу воду на 5 – 10 секунд, постійно помішуючи. Після чого відразу ж вийняти і опустити в холодну воду. Таким чином шкіра відшаруватися від тушки кальмара. Залишиться прибрати твердий хрящ промити.
Приготування
Крок 1. Заморожені тушки кальмара залишаємо при кімнатній температури на 30 хвилин, щоб відтанули.
Крок 2. Очищаємо тушки кальмара від шкіри запропонованим способом.
Варто уважно поставитися до термообробці кальмара, щоб кальмар не вийшов жорстким на смак.
Потім очищені тушки кальмара ще раз опускаємо в киплячу воду на 1-2 хвилини, не більше, витягуємо тушки і даємо охолонути.
Крок 3. Свіжий огірок краще натерти на тертці для корейської моркви.
Крок 4. Яйця варені чистимо і теж натираємо на тертці.
Крок 5. Заморожені крабові палички необхідно розморозити (краще при кімнатній температурі). Очистити від плівки. Розрізаємо кожну крабову паличку вздовж на 2 половини. Верхівки крабовою палички залишаємо для прикраси, а решту нарізаємо на невеликі кубики.
Крок 6. Верхній шар крабовою палички для прикраси нарізаємо квадратиками.
Крок 7. Кріп дрібно шаткуємо, а зелений лук ріжемо тонкими кільцями для прикраси салату.
Крок 8. Від встигли охолонути кальмарів відрізаємо хвости і нарізаємо їх соломкою. Тушку розрізаємо вздовж на декілька частин і також ріжемо смужками.
Всі підготовлені інгредієнти, починаємо збирати салат.
Крок 9. В глибоку миску викладаємо нарізані тушки кальмара. З банки з консервованим зеленим горошком зливаємо рідину, а сам горошок висипаємо в салат. Трохи зеленого горошку залишаємо на прикраси.
Крок 10. Додаємо в миску нашатковані свіжий огірок, нарізані яйця і крабові палички. Все перемішуємо і зараз можна додати сіль за смаком. (Майте на увазі, що будемо заправляти майонезом, тому не пересолити.) Можна додати мелений перець, ми цього не робили, так як за столом будуть присутні діти.
Крок 11. Заправляємо майонезом. Занадто багато соусу додавати не варто. Щоб салат не вийшов рідким.
Все добре перемішуємо.
Самий смачний салат з кальмарами
На святкову тарілку викладаємо салат у вигляді півкулі. Прикрашаємо зверху крабовими паличками, зеленим горошком і зеленню. Ось так у мене чудово вийшло. Ваш варіант може бути іншою, але по-моєму вийшло красиво і оригінально.
Смак вийшов ніжним, огірок надає свіжість. Дуже ситний, а головне корисний.
На святковий стіл – цей салат буде просто відмінним рішенням! Приготуйте це не складний і дуже смачне святкове блюдо. Воно прикрасить день народження, новий рік, будь-яке сімейне торжество. Всім приємного апетиту!
Ви любитель морепродуктів, тоді ось ще один рецепт салату з кальмарів. Я розповідав його при підготовці до святкування нового 2019 року. Зовнішній вигляд цієї страви можна змінити і зробити, наприклад, листковий салат в такому вигляді.