Всім святкового настрою! Все ближче найулюбленіше свято — Новий рік. І жоден свято не обходиться без салатів, а Новорічний стіл, тим більше. Це не тільки закуска, але і прикраса, бажано в оригінальному оформленні.
Я постарався підібрати для Вас прості, але красиві, нові салати, які будуть відмінно виглядати на святковому новорічному столі.
Ще кілька таких рецептів ви знайдете в моїх статтях, написаних раніше.
- Красиві новорічні салати
- Новорічна оселедець під шубою
Салат на Новий рік — простий і смачний рецепт з куркою «Новорічний чобіток»
Улюблений усіма святковий салат «Гранатовий чобіток» або «Гранатовий браслет» у кожній родині готують абсолютно по-різному. Скільки я не пробував цей салат — у всіх вона виходить різним, зі своїми особливостями. Саме тому я і вирішив поділитися своїм вигадливим рецептом «Гранатовий чобіток». Сподобався цей салат і своєю подачею, до новорічного столу підійде на всі сто відсотків.
Виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Гранатові зернята надають вишуканий і неповторний смак. Сам по собі гранат, це джерело вітамінів, які так потрібні в зимовий, холодний час, тому можна сказати, що салат виходить і корисним. Ефектно виглядає на новорічному столі, тому сміливо готуйте і дивуйте.
Нам знадобляться ось такі продукти:
Ингредиенты:
- Філе куряче – 200 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 0.5 шт.
- Гранат (великий) – 0.5 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Цукор – 1 чайної ложки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
Час приготування: 30 хвилин кількість порцій: 4
Щоб до святкового столу ви змогли запропонувати самі смачні страви, потрібно правильно організувати процес готування і смачно приготувати всі інгредієнти.
Основа більшості всіх салатів – курка, тому вам обов’язково варто знати, скільки варити куряче філе для салату, щоб воно вийшло чудовим. Необхідно використовувати тільки свіже м’ясо!
Приготування
Крок 1. В першу чергу, перед тим як відварити куряче філе, потрібно як слід вимити філе. Спочатку потрібно м’ясо промити в теплій воді, потім – в холодній. Після обсушити паперовими рушниками.
Крок 2. Набрати і закип’ятити воду в каструлі. Посолити, опустити лавровий лист та інші спеції за бажанням. Це додасть аромату курячого філе.
Крок 3. Підготовлене м’ясо курки опустити в киплячу воду.
Зменшити вогонь і довести до кипіння. Прибрати ложкою піну і накрити нещільно кришкою. Варити 20 – 30 хвилин. Потім дістати м’ясо і перевірити, чи можна ножем його готовність.
Крок 4. Необхідно підготувати ще один інгредієнт – це ріпчаста червоний лук.
Нарізаємо цибулю на дрібні шматочки.
Крок 5. Викладаємо цибулю в невелику піалу, додаємо сіль, чорний перець і цукор.
Крок 6. Цибулю заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Потім злити воду і віджати цибулю.
Крок 7. Сир необхідно натерти на крупній тертці.
Крок 8. Яйця зварити круто. Почистити і відокремити один білок, все інше натерти на крупній тертці.
Крок 9. Остигле куряче філе нарізати невеликими шматочками.
Крок 10. Викласти сир, куряче філе, яйця і цибулю в глибоку тарілку.
Крок 11. Додаємо майонез, все акуратно перемішуємо. Можна на цьому етапі салат посолити за смаком.
Всі, основа салату готова!
Крок 12. Основу салату викласти у вигляді чобота на святковій тарілці.
Крок 13. Очищаємо гранат, відокремлюємо від плівок гранатові зернята.
Крок 14. Білок яйця натерти на дрібній тертці.
Крок 15. Приступаємо до оформлення салату: «підошву чобота» викласти сирними пластиками, «верх чобота» викласти дрібно натертим білком, «весь чобіт» щільно засипаємо зернами граната, «застібки на чоботі» робимо з тонких пластиків сиру.
Всі салат готовий! Обов’язково спробуйте мій рецепт застосувати у вашому новорічному меню. Порадуйте свою сім’ю і ваших гостей цим ефектним стравою.
Приємного апетиту!
Рецепт простого смачного салату на новий рік без майонезу «Рукавичка»
Дуже простий рецепт.
Ингредиенты
- 150 гр. червоної риби (слабосолений лосось)
- 200 гр. вареного рису
- 70 гр. свіжого огірка
- 3 варених яйця
- 160 гр. вареної моркви
- 2 ст. л. сметани
- Сир в нарізці для прикраси
Приготування
- Відварюємо рис. Дрібно ріжемо один огірок. У варених яєць відокремлюємо білки від жовтків. Білки і жовтки окремо натираємо на тертці. Дві варені моркви, тремо на крупній тертушці.
- У мисці змішуємо рис з огірком, морквою і жовтками. Заправляємо сметаною, підсолюємо і перемішуємо.
- Викладаємо салат на тарілку у формі рукавиці. Зверху викладаємо тонко нарізані смужки червоної риби. Підстава рукавиці робимо з яєчних білків.
- Вирізаємо зірочки з сиру і прикрашаємо ними рукавичку.
Новорічний рецепт смачного святкового салата «Новорічний куля»
Салат Новорічний куля. Це дуже смачний салат на новий рік. Святкові дні — це хороший привід побалувати себе смачними і цікавими стравами. Він стане відмінною закускою для святкового столу.
Готувати дуже просто і швидко, а виходить смачним, соковитим і ситним. Всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою, підкреслюючи смак один одного. А по-новорічному яскраве оформлення цього салату гарантовано приверне увагу всіх присутніх за столом.
Щоб приготувати салат Новорічний куля, нам знадобляться
Інгредієнти
- Шинка – 250 гр.
- Яблуко зелене – 1 шт.
- Яйце куряче (відварне) – 4 шт.
- Сир – 200 гр.
- Волоські горіхи очищені – 100 гр.
- Часник – 3 зубчики
- Зелень кропу – невеликий пучок
- Зерна граната – для прикраси
- Сіль, перець
- Майонез
Приготування
- Шинку ріжемо кубиками, сир тремо на крупній тертці.
- Часник тремо на дрібній тертці або пропускаємо через прес, кріп дрібно рубаємо.
- 2 яєць білки відділяємо від жовтків, натираємо їх на тертці, решта яйця і жовтки дрібно ріжемо.
- У блендері подрібнюємо горіхи. У яблука видаляємо серцевину, чистимо від шкірки, натираємо на крупній тертці.
- Збираємо салат. У глибокій мисці змішуємо всі підготовлені інгредієнти, крім тертих білків. Солимо, перчимо, додаємо майонез і перемішуємо.
- Беремо іншу миску, застеляємо харчовою плівкою, викладаємо салат, утрамбовуємо.
- Зверху накриваємо тарілкою, на якій він буде подаватися. Перевертаємо, прибираємо миску і знімаємо плівку.
- Прикрашаємо поверхню салату зернами граната і яєчним білком.
Салат «Новорічна ялинка» — новорічний рецепт з куркою і чорносливом
Салат «Новорічна Ялинка» стане його окрасою. Він розрахований на любителів смачного і корисного фрукта — ківі.
Поєднання інгредієнтів в цьому салаті гармонійно і доставить Вам задоволення.
Інгредієнти
- Варене куряче м’ясо — 300 гр.
- Варене яйце — 5-6 шт.
- Чорнослив — 150-200 гр.
- Твердий сир — 200 гр.
- Ківі — 6-8 шт.
- Майонез — за смаком
Для прикраси:
- Зерна граната
Приготування
- Варене куряче м’ясо нарізати тонкою соломкою.
- Чорнослив обшпарити окропом, видалити кісточки і нарізати соломкою.
- В окремі тарілки натерти твердий сир і варені яйця на крупній тертці.
- Ківі очистити, розрізати навпіл, а потім на тонкі половини гуртків.
- На плоскому блюді, майонезом, намітити межі салату ялинки у вигляді конуса.
- Всередині конуса розкласти яйця першим шаром, зверху нанести сіточку з майонезу.
- Наступний шар з нарізаною курки з сіточкою майонезу.
- Розкласти чорнослив, майонез і далі тертий сир. Сиром покрити і бічні частини салату.
- Завдати майонез, розкласти шматочки ківі по всій поверхні. Прикрасити зернами граната. Салат — ялинка готовий.
Приємного Вам апетиту і гарного святкового настрою!
Салат «Ялинка» — простий рецепт з куркою на новорічний стіл
Пропоную прикрасити новорічний стіл красивим салатом у вигляді ось такий новорічної ялинки.
Це рецепт листкового салату з класичним поєднанням продуктів, який припаде до смаку всім, хто любить шпроти. У багатьох цей інгредієнт викликає асоціації з Новим Роком та іншими січневими святами.
Інгредієнти для рецепта:
- Яйце варене — 2 шт.
- Плавлений сир «Дружба» — 90 гр.
- Часник — 2 зубчики
- Шпроти — 10-14 шт.
- Огірок — 1 шт.
- Сухарики — 70 гр. (з 70 гр. хліба)
- Майонез — 80-100 гр.
Для декору:
- Кріп — кілька гілочок
- Помідори черрі — 3-4 шт.
- Маслини — 3-4 шт.
- Болгарський перець — кілька скибочок
Приготування
- Хліб підсушити на сковорідці до стану сухариків.
- Плавлений сир натерти на дрібній тертці. Щоб краще натирався, можна попередньо покласти в морозильну камеру на 15-20 хвилин.
- Натерти на тертці яйце, часник подрібнити.
- огірок Нарізати тонкими півкільцями.
- На блюді, на якому будете подавати салат, намалювати майонезом контур ялинки. Всередині теж зробити тонку сіточку.
- Першим шаром викласти сухарики. Посипати половиною часнику. Цей шар додатково не змащую майонезом, щоб сухарики не розмокли, сіточки майонезу внизу вистачить, щоб їх трохи пом’якшити і просочити.
- Другий шар: плавлений сир і половину часнику. Під шубкою з плавленого сиру сухарики теж не будуть так розмокати. Цей шар злегка покрити майонезом по контуру і всередині.
- Третій шар: варені яйця, зверху тонка сіточка майонезу.
- Четвертий шар: шпроти. Щоб прибрати зайве масло, можна покласти їх на паперовий рушник. Зверху сіточка майонезу.
- П’ятий шар: огірки.
- Декор: прикрасити ялинку гілочками кропу, помідорами чері, маслинами і болгарським перцем.
Також для декору можна використовувати інші елементи, наприклад, перепелині яйця, оливки, сир і т. д. Як бачите, поєднання інгредієнтів в салаті класичне і знайоме до смаку багатьом.
Ось така моя пропозиція. Бажаю Вам у Новому Році щастя, успіхів у всьому і відмінного настрою. УРА!!!