Салати на Новий 2023 рік — прості, смачні і недорогі рецепти

Всім святкового настрою! Все ближче найулюбленіше свято — Новий рік. І жоден свято не обходиться без салатів, а Новорічний стіл, тим більше. Це не тільки закуска, але і прикраса, бажано в оригінальному оформленні.

Я постарався підібрати для Вас прості, але красиві, нові салати, які будуть відмінно виглядати на святковому новорічному столі.

Ще кілька таких рецептів ви знайдете в моїх статтях, написаних раніше.

  • Красиві новорічні салати
  • Новорічна оселедець під шубою

Салат на Новий рік — простий і смачний рецепт з куркою «Новорічний чобіток»

Улюблений усіма святковий салат «Гранатовий чобіток» або «Гранатовий браслет» у кожній родині готують абсолютно по-різному. Скільки я не пробував цей салат — у всіх вона виходить різним, зі своїми особливостями. Саме тому я і вирішив поділитися своїм вигадливим рецептом «Гранатовий чобіток». Сподобався цей салат і своєю подачею, до новорічного столу підійде на всі сто відсотків.

Виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Гранатові зернята надають вишуканий і неповторний смак. Сам по собі гранат, це джерело вітамінів, які так потрібні в зимовий, холодний час, тому можна сказати, що салат виходить і корисним. Ефектно виглядає на новорічному столі, тому сміливо готуйте і дивуйте.

Нам знадобляться ось такі продукти:

Ингредиенты:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 0.5 шт.
  • Гранат (великий) – 0.5 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цукор – 1 чайної ложки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Час приготування: 30 хвилин кількість порцій: 4

Щоб до святкового столу ви змогли запропонувати самі смачні страви, потрібно правильно організувати процес готування і смачно приготувати всі інгредієнти.

Основа більшості всіх салатів – курка, тому вам обов’язково варто знати, скільки варити куряче філе для салату, щоб воно вийшло чудовим. Необхідно використовувати тільки свіже м’ясо!

Приготування

Крок 1. В першу чергу, перед тим як відварити куряче філе, потрібно як слід вимити філе. Спочатку потрібно м’ясо промити в теплій воді, потім – в холодній. Після обсушити паперовими рушниками.

Крок 2. Набрати і закип’ятити воду в каструлі. Посолити, опустити лавровий лист та інші спеції за бажанням. Це додасть аромату курячого філе.

Крок 3. Підготовлене м’ясо курки опустити в киплячу воду.

Зменшити вогонь і довести до кипіння. Прибрати ложкою піну і накрити нещільно кришкою. Варити 20 – 30 хвилин. Потім дістати м’ясо і перевірити, чи можна ножем його готовність.

Крок 4. Необхідно підготувати ще один інгредієнт – це ріпчаста червоний лук.

Нарізаємо цибулю на дрібні шматочки.

Крок 5. Викладаємо цибулю в невелику піалу, додаємо сіль, чорний перець і цукор.

Крок 6. Цибулю заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Потім злити воду і віджати цибулю.

Крок 7. Сир необхідно натерти на крупній тертці.

Крок 8. Яйця зварити круто. Почистити і відокремити один білок, все інше натерти на крупній тертці.

Крок 9. Остигле куряче філе нарізати невеликими шматочками.

Крок 10. Викласти сир, куряче філе, яйця і цибулю в глибоку тарілку.

Крок 11. Додаємо майонез, все акуратно перемішуємо. Можна на цьому етапі салат посолити за смаком.

Всі, основа салату готова!

Крок 12. Основу салату викласти у вигляді чобота на святковій тарілці.

Крок 13. Очищаємо гранат, відокремлюємо від плівок гранатові зернята.

Крок 14. Білок яйця натерти на дрібній тертці.

Крок 15. Приступаємо до оформлення салату: «підошву чобота» викласти сирними пластиками, «верх чобота» викласти дрібно натертим білком, «весь чобіт» щільно засипаємо зернами граната, «застібки на чоботі» робимо з тонких пластиків сиру.

Всі салат готовий! Обов’язково спробуйте мій рецепт застосувати у вашому новорічному меню. Порадуйте свою сім’ю і ваших гостей цим ефектним стравою.

Приємного апетиту!

Рецепт простого смачного салату на новий рік без майонезу «Рукавичка»

Дуже простий рецепт.

Ингредиенты

  • 150 гр. червоної риби (слабосолений лосось)
  • 200 гр. вареного рису
  • 70 гр. свіжого огірка
  • 3 варених яйця
  • 160 гр. вареної моркви
  • 2 ст. л. сметани
  • Сир в нарізці для прикраси

Приготування

  1. Відварюємо рис. Дрібно ріжемо один огірок. У варених яєць відокремлюємо білки від жовтків. Білки і жовтки окремо натираємо на тертці. Дві варені моркви, тремо на крупній тертушці.
  2. У мисці змішуємо рис з огірком, морквою і жовтками. Заправляємо сметаною, підсолюємо і перемішуємо.
  3. Викладаємо салат на тарілку у формі рукавиці. Зверху викладаємо тонко нарізані смужки червоної риби. Підстава рукавиці робимо з яєчних білків.
  4. Вирізаємо зірочки з сиру і прикрашаємо ними рукавичку.

Новорічний рецепт смачного святкового салата «Новорічний куля»

Салат Новорічний куля. Це дуже смачний салат на новий рік. Святкові дні — це хороший привід побалувати себе смачними і цікавими стравами. Він стане відмінною закускою для святкового столу.

Готувати дуже просто і швидко, а виходить смачним, соковитим і ситним. Всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою, підкреслюючи смак один одного. А по-новорічному яскраве оформлення цього салату гарантовано приверне увагу всіх присутніх за столом.

Щоб приготувати салат Новорічний куля, нам знадобляться

Інгредієнти

  • Шинка – 250 гр.
  • Яблуко зелене – 1 шт.
  • Яйце куряче (відварне) – 4 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Волоські горіхи очищені – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчики
  • Зелень кропу – невеликий пучок
  • Зерна граната – для прикраси
  • Сіль, перець
  • Майонез

Приготування

  1. Шинку ріжемо кубиками, сир тремо на крупній тертці.
  2. Часник тремо на дрібній тертці або пропускаємо через прес, кріп дрібно рубаємо.
  3. 2 яєць білки відділяємо від жовтків, натираємо їх на тертці, решта яйця і жовтки дрібно ріжемо.
  4. У блендері подрібнюємо горіхи. У яблука видаляємо серцевину, чистимо від шкірки, натираємо на крупній тертці.
  5. Збираємо салат. У глибокій мисці змішуємо всі підготовлені інгредієнти, крім тертих білків. Солимо, перчимо, додаємо майонез і перемішуємо.
  6. Беремо іншу миску, застеляємо харчовою плівкою, викладаємо салат, утрамбовуємо.
  7. Зверху накриваємо тарілкою, на якій він буде подаватися. Перевертаємо, прибираємо миску і знімаємо плівку.
  8. Прикрашаємо поверхню салату зернами граната і яєчним білком.

Салат «Новорічна ялинка» — новорічний рецепт з куркою і чорносливом

Салат «Новорічна Ялинка» стане його окрасою. Він розрахований на любителів смачного і корисного фрукта — ківі.

Поєднання інгредієнтів в цьому салаті гармонійно і доставить Вам задоволення.

Інгредієнти

  • Варене куряче м’ясо — 300 гр.
  • Варене яйце — 5-6 шт.
  • Чорнослив — 150-200 гр.
  • Твердий сир — 200 гр.
  • Ківі — 6-8 шт.
  • Майонез — за смаком

Для прикраси:

  • Зерна граната

Приготування

  1. Варене куряче м’ясо нарізати тонкою соломкою.
  2. Чорнослив обшпарити окропом, видалити кісточки і нарізати соломкою.
  3. В окремі тарілки натерти твердий сир і варені яйця на крупній тертці.
  4. Ківі очистити, розрізати навпіл, а потім на тонкі половини гуртків.
  5. На плоскому блюді, майонезом, намітити межі салату ялинки у вигляді конуса.
  6. Всередині конуса розкласти яйця першим шаром, зверху нанести сіточку з майонезу.
  7. Наступний шар з нарізаною курки з сіточкою майонезу.
  8. Розкласти чорнослив, майонез і далі тертий сир. Сиром покрити і бічні частини салату.
  9. Завдати майонез, розкласти шматочки ківі по всій поверхні. Прикрасити зернами граната. Салат — ялинка готовий.

Приємного Вам апетиту і гарного святкового настрою!

Салат «Ялинка» — простий рецепт з куркою на новорічний стіл

Пропоную прикрасити новорічний стіл красивим салатом у вигляді ось такий новорічної ялинки.

Це рецепт листкового салату з класичним поєднанням продуктів, який припаде до смаку всім, хто любить шпроти. У багатьох цей інгредієнт викликає асоціації з Новим Роком та іншими січневими святами.

Інгредієнти для рецепта:

  • Яйце варене — 2 шт.
  • Плавлений сир «Дружба» — 90 гр.
  • Часник — 2 зубчики
  • Шпроти — 10-14 шт.
  • Огірок — 1 шт.
  • Сухарики — 70 гр. (з 70 гр. хліба)
  • Майонез — 80-100 гр.

Для декору:

  • Кріп — кілька гілочок
  • Помідори черрі — 3-4 шт.
  • Маслини — 3-4 шт.
  • Болгарський перець — кілька скибочок

Приготування

  1. Хліб підсушити на сковорідці до стану сухариків.
  2. Плавлений сир натерти на дрібній тертці. Щоб краще натирався, можна попередньо покласти в морозильну камеру на 15-20 хвилин.
  3. Натерти на тертці яйце, часник подрібнити.
  4. огірок Нарізати тонкими півкільцями.
  5. На блюді, на якому будете подавати салат, намалювати майонезом контур ялинки. Всередині теж зробити тонку сіточку.
  6. Першим шаром викласти сухарики. Посипати половиною часнику. Цей шар додатково не змащую майонезом, щоб сухарики не розмокли, сіточки майонезу внизу вистачить, щоб їх трохи пом’якшити і просочити.
  7. Другий шар: плавлений сир і половину часнику. Під шубкою з плавленого сиру сухарики теж не будуть так розмокати. Цей шар злегка покрити майонезом по контуру і всередині.
  8. Третій шар: варені яйця, зверху тонка сіточка майонезу.
  9. Четвертий шар: шпроти. Щоб прибрати зайве масло, можна покласти їх на паперовий рушник. Зверху сіточка майонезу.
  10. П’ятий шар: огірки.
  11. Декор: прикрасити ялинку гілочками кропу, помідорами чері, маслинами і болгарським перцем.

Також для декору можна використовувати інші елементи, наприклад, перепелині яйця, оливки, сир і т. д. Як бачите, поєднання інгредієнтів в салаті класичне і знайоме до смаку багатьом.

Ось така моя пропозиція. Бажаю Вам у Новому Році щастя, успіхів у всьому і відмінного настрою. УРА!!!