Що приготувати на Новий 2023 рік Кролика – меню на святковий стіл

Скоро Новий Рік! Ця фраза буквально огортає приємним хвилюванням і затишком. Адже це свято люблять всі. Наступаючий 2023 знаменується роком КРОЛИКА, згідно зі східним календарем. І сьогодні розглянемо оригінальне меню на святковий стіл, щоб це потрапило і сподобалося пухнастому. Адже як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш!

насамперед розглянемо основні правила. Так як Кролик – тварина-травоїдна, харчується він рослинною їжею. Це дає перевагу наступним продуктів на столі:

  • Овочі
  • Фрукти
  • Різні салати
  • Ароматні трави

Але зовсім не забороняються і такі продукти, все ж ми не кролики:

  • Свинина
  • Говядина
  • Баранина
  • Птица
  • Рыба

Так що, без м’ясних і рибних страв на Новий Рік ніяк! Ви можете готувати курочку, качку, гуску, свинину.

Дотримуючись цих порад, ви точно не «насолите» символу року. Тоді, напевно, він принесе вам удачу та достаток.

Гарячі страви на святковий новорічний стіл

Це основне блюдо, яке подається в самий розпал святкового гуляння в новорічну ніч. Воно має бути ситним, смачним і, звичайно, красиво оформленим. Кілька рецептів гарячих страв можна подивитися в статті «Гаряче на новий рік»

М’ясні бомбочки з свинини з домашнім соусом

Ці м’ясні бомбочки під горіховим соусом і з м’ясною начинкою всіх уб’ють наповал своїм смаком. Ідеальне гаряче на новий рік і не тільки! Готується зовсім не складно, як здається з першого погляду. А на смак – просто за вуха не відтягнеш!

Ингредиенты:

  • Свинина биточная – 800 гр.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Мариновані огірки – 150 гр.
  • Чорний мелений перець і сіль за смаком
  • Цибулина – 1 шт.
  • Печериці – 500 гр.
  • Рослинне масло

Соус «Баже»:

  • Волоський горіх – 200 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Вода – 250-300 мл
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Уцхо-сунелі – 1 ч. л. (можна взяти хмелі-сунелі)
  • Петрушка пучок
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Червоний гострий перець мелений – половина ч. л.
  • Імеретинський шафран – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Спочатку підготуємо начинку. Беремо гриби миємо, обсушуємо від вологи серветками. Нарізаємо дрібним кубиком.

Цибулю очистити, дрібно шаткуємо.

На сковороді нагріваємо трохи рослинної олії. Сюди перекладаємо печериці з цибулею. Незабаром гриби випустять вологу. На цьому етапі можна присолити і поперчити за смаком.

Тушкуємо до випарювання рідини та легкого рум’янцю. Періодично перемішуємо. Вогонь при цьому встановлюйте середній.

2. Мариновані огірки нарізаємо невеликим кубиком. Якщо в них багато вологи, її обов’язково зливаємо.

Сир тремо теркою. Тепер в одній мисці з’єднуємо обсмажені з цибулею гриби, огірки і сир.

Перемішуємо складу. На цьому начинка готова.

3. Переходимо до м’яса. Нам знадобляться 6 порційних свинячих биточків. Дошку обертаємо плівкою, кладемо кілька шматків сюди. Зверху накриваємо плівкою, щоб шматки не летіли по кухні.

Гарненько відбиваємо. Потім солимо і перчимо кожен биток.

4. Випікати будемо у формі для великих кексів. Змащуємо її зсередини рослинним маслом. Сюди викладаємо відбивні, щоб вільні кінці були за межами форми. У кожне гніздечко кладемо начинку і утрамбовуємо її гарненько.

Вільними кінцями м’яса сирно-грибну масу закриваємо, теж досить щільно. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Перекладаємо сюди вироби, приблизно на 30-40 хвилин.

5. Тим часом приготуємо смачний соус. Крупно нарубаем або просто рвемо руками зелень петрушки. Відправляємо її в чашу блендера.

Петрушку, до речі, можете з легкістю замінити не менш ароматною кінзою.

Слідом відправляється нарізаний часник. Дуже вже при нарізці не намагайтеся, адже він потім все одно перетворитися на пюре.

Вливаємо лимонний сік і відправляємо всі спеції (коріандр, уцхо-сунелі, шафран і червоний мелений перець).

6. Сюди ж відправляється очищений волоський горіх.

Він повинен бути свіжим, не обсмаженою і не підсушеним.

Регулювати густоту соусу будемо прохолодною кип’яченою водою. Якщо хочете, рідину можна замінити м’ясним або овочевим бульйоном.

Вливаємо трохи більше половини від загальної кількості води. Додаємо на смак сіль. Включаємо процесор блендера і починаємо збивати все в однорідну пасту.

7. Потім, коли маса стане рівною текстури, вливаємо ще води, за необхідності. Переливаємо в соусницю для подачі. Виходить дуже смачний. Прекрасно поєднується з рибою, м’ясом і овочами. Та навіть просто покласти туди шматочок хліба або лаваша – теж прекрасна ідея.

Ось і все. Наші м’ясні кульки готові. На тарілку для подачі викладаємо листя салату або іншу зелень. Бомбочки акуратно укладаємо на зеленій подушці.

Поливати соусом слід вже на порційній тарілці. Приємного вам апетиту!

Курка в духовці з ананасами під сиром

Прекрасне поєднання – ніжна курка і солодкі ананаси. Незважаючи на те, що грудка сама по собі трохи суховата, в союзі з фруктом вона виходить дуже соковитою. Готується просто і швидко. Продуктів, що входять до складу небагато, але всі вони дуже гармонійно дружать один з іншому – ні додати, ні відняти!

Ингредиенты:

  • Куряча грудка – 1 кг (4 шт.)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Ананас консервований – 1 банка
  • Майонез за смаком
  • Сіль, мелений перчик
  • Рослинне масло

Приготування:

1. Куряче філе очищаємо від шкіри. Зрізаємо ту частину, яка знаходиться ззаду – її ще називають мале філе. Ця частина відвисає від основної грудки.

Тепер залишився шматок ріжемо наполовину ще на 2 частини. Разом з одного філе виходить 3 порційних шматка.

2. Кожен скибочку накриваємо по черзі плівкою і злегка відбиваємо. Перестаратися з цим не варто, адже куряче м’ясо досить пухке – може розвалитися від активних ударів молотка.

3. Цибулю ріжемо досить крупно. Спочатку розрізаємо на 2 частини цілу головку, потім півкільцями, а потім знову навпіл.

4. Кільця ананаса подрібнюємо середніми шматочками. Можна купити вже готові нарізані фрукти і просто злити з них розсіл.

5. Сир тремо дрібної теркою.

6. Тепер беремо широкий деко. Змащуємо її рослинним маслом.

Якщо хочете запікати без масла, то на деко можете постелити силіконовий пекарський килимок або силіконізоване пергаментний папір.

7. Розкладаємо сюди шматочки філе. Зверху їх присаливаем і перчимо за смаком.

8. На кожну порцію кладемо по 1-2 ч. л. майонезу. Пензликом розподіляємо соус по поверхні.

9. Рівномірно розкладаємо тут цибулька, а потім ананаси. Тепер залишилося тільки вкрити шубкою з тертого сиру.

10. Цей твір мистецтва відправляється в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів. Випікається блюдо близько 30-35 хвилин, до рум’яної сирної шапочки.

Одразу з печі дістаємо м’ясо і даємо хоча б 10-20 хвилин настоятися. Адже в процесі приготування продукти випустили сік. І тепер їм потрібно «відпочити», щоб увібрати в себе всю вологу назад.

Потім відразу подаємо, поки не охололо. Прикрасити страву можна помідорами, зеленню або подати просто так. Смачно буде однозначно!

Риба в духовці з овочами та картоплею з майонезом

Пропоную вам рецепт тілапії в духовці з овочами. Риба маринується з майонезом, а потім готуватися на овочевій подушці. Все дуже швидко і просто.

Прості і смачні новорічні салати

Як правило, на новорічному столі присутні кілька салатів, вони прикрашають і радують своїм виглядом. Можете вибрати той, що вам найбільше сподобається:

  • Новорічна оселедець під шубою
  • Салати на новий рік з куркою
  • Новорічні салати у вигляді бика
  • Салати на Новий рік 2023

Салат з копченої курки з ананасами

Всього з 4 основних інгредієнтів – копченої курки, сиру, волоських горіхів і ананасів можна приготувати дуже смачний салат. Не потрібно нічого варити, смажити і запікати попередньо. Купуєш, нарізаєш і формуєш блюдо. На вигляд дуже оригінально і презентабельно. Переконайтеся в цьому самі!

Ингредиенты:

  • Копчена курка – 250 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Волоські горіхи – жменя + кілька штук для подачі
  • Ананаси – 300 гр. + трохи для подачі
  • Часник – 3 зубчики
  • Сметана або майонез до смаку

Приготування:

1. Так як ми хочемо приготувати цей салат швидше, то візьмемо вже готове копчене куряче м’ясо. Адже набагато простіше купити його в магазин і відразу перейти до приготування. Але, якщо хочете, можете самі посмажити, зварити або запекти курочку для цієї страви.

Отже, очищаємо курятину від шкіри і кісток. Нарізаємо невеликими кубиками.

2. Твердий сир тремо дрібної теркою.

3. Волоські горіхи дрібно рубаємо ножем. Але не перетворюйте їх у борошно, адже тут повинні зберегтися маленькі шматочки.

Попередньо горіхи можете підсмажити. На сухій сковороді без додавання масла. Так вони стануть ще більш хрусткими.

Якщо ви не любите горіхи, можете замість них покласти моркву по-корейськи, зерна кукурудзи або просто відварені і дрібно нарубані яйця.

4. Тепер вам потрібно визначитися, яким соусом ви будете заправляти склад – сметаною або майонезом. У нього ми пропускаємо через прес часник і перемішуємо.

5. На плоску тарілку ставимо форму без дна. В даному випадку, вона квадратна, розміром 17*17 сантиметрів. Сюди першим шаром викладаємо курочку, покриваємо частиною соусу і рівномірно його розподіляємо.

6. Посипаємо горішками. Ананаси розподіляємо зверху.

7. Залишки соусу змішуємо з натертим раніше сиром. Виходить м’яка і пластична суміш. Цією масою завершуємо наш салат.

8. Трохи майонезу або сметани поміщаємо в кондитерський або звичайний пакет. Куточок зрізаємо. Звідси відсаджуємо соус по поверхні готового виробу у вигляді великої сіточки.

9. У шаховому порядку розставляємо на «полі» очищені половинки волоського горіха і шматочки ананаса.

Прибираємо в холодильник просочуватися. Години через 2 можна подавати. Але я, як правило, готую листкові салати на Новий рік в першій половині дня. Тоді до святкової ночі вони вже охолонуть і в повній мірі наситяться соками.

Перед подачею форму з салату акуратно прибираємо.

Листковий салат з консервованою рибою і кукурудзою

Простий склад інгредієнтів і приголомшливий смак! Якщо ви любите рибні консерви, то і цей салатик оціните по достоїнству. Готувати можна не тільки на Новий рік. Будь яке інше свято теж прикрасить це яскраве і смачне блюдо.

оригінальне Оформлення, але зовсім не складне. Подивіться, яка краса у нас виходить!

Склад:

  • Кукурудза консервована – 250 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Зелень за смаком
  • Майонез за смаком
  • Консервована риба (будь-яка) – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.

Приготовление:

1. Для салату нам потрібно відварити картоплю, моркву і яйця, до готовності. Овочі я варю в одній каструлі. Правда, картопля приготується швидше, тому дістаємо її першою. Моркви ж знадобиться більше часу.

Яйця кладемо в каструльку, заливаємо повністю водою. Ставимо на вогонь. З моменту закипання проварюємо 10 хвилин, щоб жовток став «крутий».

Після цього продукти потрібно охолодити, а потім почистити.

2. Тепер переходимо до подрібнення інгредієнтів. Огірочки спочатку нарізаємо тонкими пластами, а потім кубиками невеликого розміру.

3. Морква подрібнюємо аналогічно огірків.

4. Зелень можете використовувати будь-яку. В даному випадку, ми взяли трохи свіжої петрушки. Моєму пучок, отряхиваем від вологи і дрібно шаткуємо. Якщо стовбури соковиті, їх теж включіть до складу. Адже там міститься дуже багато аромату.

5. На спеціальній решітці або за допомогою ножа нарізаємо картоплю і яйця, теж невеликим кубиком.

6. Консерви беріть будь-які, які любите. Відкриваємо банку, зливаємо розсіл. Якщо риба дуже суха, трохи рідини можна залишити. Розминаємо шматочки за допомогою вилки в кашку, дуже дрібно.

7. Переходимо до формування салату. На плоску тарілку ставимо форму без дна. З її допомогою будемо будувати наш салат. Всередину кладемо картоплю. Розрівнюємо і щільно притискаємо ложкою.

Кожен з шарів обов’язково потрібно ущільнювати, щоб готова страва не розвалилася одразу після того, як ви знімете форму.

8. Зверху кладемо рибу, рівненько розподіляючи її, щоб кожна ділянка картоплі був покритий.

9. Промазуємо майонезом. Зверху посипаємо подрібненою морквою.

10. Потім йде огірочок, який ми теж змастимо соусом. На нього ляжуть яйця рівним щільним шаром.

11. Посипаємо зернами кукурудзи. Розрівнюємо їх. Поливаємо майонезом. У цьому випадку соусу вводите побільше, адже зелень, яка ляже зверху повинна «схопитися».

12. Посипаємо шаткованою петрушкою по всій поверхні. Відправляємо нашу смачну конструкцію в холодильник на пару годин, а краще подовше.

При подачі можна прикрасити томатами черрі.

Закуски — що можна приготувати на новий рік

Ще 12 рецептів простих і смачних закусок є в статті «Закуски на новий рік»

В одному розділі я покажу вам 2 дуже смачних варіанти приготування закусочних рулетів. Обидва способи дуже прості і не затратні, а виходять неймовірно смачними. Тут ми приготуємо м’ясний рулет з квашеною капустою і рол з фаршем. Вибирайте будь-який, а краще спробуйте кожен.

Склад:

№1 — Рулет з фаршем:

Корж:

  • Рослинна олія – 6 ст. л.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Борошно – 80 гр.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Сіль, мелений перець за смаком

Начинка:

  • Фарш – 500 гр.
  • Сіль, мелений перець
  • Цибулина – 1 шт.

№2 — М’ясний рулет:

  • Свиняча корейка (антрекот) – 1100 гр.
  • Сіль, мелений перець, рослинне масло
  • Квашена капуста – 250 г
  • Яблуко – 1 шт.

Приготування:

1. Почнемо спочатку. А саме, з ролу з фаршем. Для нього насамперед нам необхідно спекти так званий корж.

Курячі яйця середнього розміру поділяємо на білки і жовтки.

Білки переливаємо в чашу міксера. До них додаємо дрібку солі. Починаємо з малих оборотів, збільшуючи їх поступово, збиваємо до міцної пишної маси.

Одночасно ставимо нагріватися духовку.

2. Жовтки з ще однією дрібкою солі просто перемішуємо вінчиком. До них додаємо чорний мелений перець, молоко, олію і борошно. Замішуємо однорідну кашку.

3. Збиті міцні білки вводимо в желточную суміш частинами. Замішуємо кожну порцію в одному напрямку.

4. На деко кладемо пергамент. Якщо папір у вас з силіконовим покриттям, то змащувати її маслом не потрібно. В іншому випадку, промаслить буде необхідно.

Переливаємо сюди рідке тісто. Розподіляємо рівним квадратом.

5. Відправляємо у вже розігріту (це важливо!) духовку на 200 градусів. Ставимо на середній рівень, режим «Верх-Низ». Приблизний час випікання – 15 хвилин.

6. Тепер займемося начинкою, поки печеться корж. До м’ясного фаршу додаємо дрібно нарубану цибулю. Склад солимо і перчимо на свій смак. Гарненько перемішуємо руками.

7. На корж викладаємо м’ясну масу. При цьому з двох країв треба відступити трохи, а з третього – побільше.

8. Починаємо згортати рол, з допомогою пергаменту. Робимо це за напрямом до тій стороні, на якій залишилось більше вільного місця.

9. Знову ставимо запікатися в духовку на 200 градусів, при тих же умовах. Готуватися він буде 35 хвилин.

Потім можна відразу нарізати і подавати.

А ми тим часом приготуємо друге виріб.

1.Антрекот нам потрібно буде розкрити книжку, але з двох сторін. Тобто спочатку робимо проріз вздовж, як би зрізуючи тонку пластину, але не прорізаючи до кінця. Розкриваємо цю сторону. Потім робимо поріз вглиб і розкриваємо ще одну частину вже в іншу сторону.

В результаті з одного товстого шматка виходить пласт в 3 рази більше.

Накриваємо його харчовою плівкою, в цілях безпеки вашої кухні. Відбиваємо гарненько молоточком, а точніше тупий його стороною. Для зручності можна розрізати його на 2 частини. Тоді у нас вийде, відповідно, 2 рулету.

2. Кожен відбитий шматок змащуємо рослинним маслом, а потім посипаємо сіллю і спеціями за смаком. Гарненько розтираємо. Звертаємо приправленою стороною всередину і залишаємо маринуватися на столі, при кімнатній температурі на півгодини.

З другим пластом ви можете поступити так само. А можете поекспериментувати на ньому, щоб вийшли вони різні. Наприклад, додати інші спеції, часник і так далі.

3. Готуємо начинку. Вона, в принципі, теж може бути будь-якою. Я пропоную квашену капусту з яблуками. На сковороді нагріваємо трохи рослинного масла. Сюди перекладаємо капусту. Підсмажимо трохи, помішуючи.

4. Яблуко очищаємо, нарізаємо кубиками і відправляємо в ту ж сковороду.

Разом готуємо, помішуючи, буквально 5 хвилин.

5. На один край кожного пласта, з довгої сторони, викладаємо отриману начинку. Звертаємо Плотненько в рол. Беремо звичайну або кулінарну нитку. Пов’язуємо нею наш рулет.

6. Загортаємо у фольгу. Кладемо на деко і ставимо в розігріту духовку на 180 градусів. Рівень – середній. Режим – «Верх-Низ». Запікаємо 1 годину. Потім дістаємо і тримаємо їх у фользі ще півгодини. За цей час м’ясо вбере в себе всі виділені соки.

Потім всі рулети нарізаємо і подаємо. Можна їсти як гарячим, так і теплими.

Які десерти приготувати до свята нового року

Коли всі наїлися і свято в самому розпалі, саме час подавати десерти. Легкі, дуже смачні і солодкі. Кілька варіантів ви знайдете у статті «Десерти на новий рік»

Дуже смачний новорічний десерт

Мандарини і шампанське – символ Нового року! Можна не тільки пити і закушувати, а створити з них дуже смачний десерт. Не вірите? Переконайтеся самі. Тут я покажу вам 2 варіанти святкового солоденького. Це буде желе «Мандарини в шампанському» і мандаринова панакота.

Ингредиенты:

  • Шампанське – 750 мл
  • Мандарини – 6 шт.
  • Зерна граната – з половини фрукта
  • Желатин – 28 гр.

Панакота (5 порцій):

  • Крем-сир – 200 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Мандарини – 8 шт.
  • Желатин – 10+20 гр.
  • Цукровий пісок – 50 гр.
  • Ванільний цукор – пакетик
  • М’ята

Приготування:

Першим приготуємо желе. Якщо ви плануєте давати його дітям, то шампанське беріть дитяче, безалкогольне.

1. В окремий посуд додаємо желатин. Сюди вливаємо 200 мл шампанського і перемішуємо. Лишаємо в такому вигляді на 5 хвилин.

2. Набряклу масу переливаємо в каструлю.

3. Ставимо на плиту і розтоплюємо. Тільки ні в якому разі не кип’ятіть!

4. Тепер в каструлю вливаємо залишки шампанського. Гарненько розмішуємо і відставляємо в сторону.

5. Беремо красиву силіконову форму. Першим шаром акуратно викладаємо очищені часточки мандарина.

6. Доповнюємо зернами граната. Беремо черпак і обережно наливаємо сюди желатинові шампанське так, щоб злегка покрити всі продукти. Прибираємо тепер в холодильник до повного застигання.

7. Потім дістаємо і знову викладаємо шар цитруса і граната. Таким же чином заливаємо, прибираємо в холодильник застигати. Залежно від розміру форми, кількості шарів може бути різним. У нас вийшло три шари, сформованих один на одного аналогічно.

Коли всі затвердіє, потрібно акуратно витягти желе із силіконової форми. Для цього на кілька секунд поміщаємо її в миску з гарячою водою, не в контакт з самим десертом. Потім перевертаємо на плоску тарілку.

Поки настоюється желе, ви відразу можете приступати до приготування другого десерту.

Тепер приготуємо найніжнішу панакоту.

1. Для цього очищаємо мандарини і ділимо на часточки. Пюрируем їх за допомогою блендера. Потім це пюре проціджуємо через сито, щоб отримати чистий сік.

2. Сюди вводимо 20 грам желатину і перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до стану, близького до кипіння, але не кип’ятимо!

3. Тепер беремо стакани, в яких ви будете подавати десерт. Також знадобиться будь-який предмет, який допоможе їм безпечно стояти у нагнутом положенні. В даному випадку, це металева форма для кексів.

4. У кожну склянку наливаємо мандаринового соку і ставимо під нахилом, як показано на фото.

5. Прибираємо в холодильник застигати.

6. В чисту каструлю наливаємо молоко. Сюди додаємо залишки желатину. Додаємо цукровий пісок, ванілін і ставимо на вогонь. Добре нагріваємо, щоб всі компоненти розчинилися.

Знімаємо з вогню, додаємо сирний сир і вимішуємо до однорідного стану. Тепер цей соус розливаємо по склянках на застиглий мандариновий шар.

Коли він застигне в холодильнику, можна прикрасити гілочкою м’яти і нести до столу!

Солодка ялинка з листкового тіста

Діти люблять все яскраве і незвичайне. Особливо те, що пов’язане з Новим роком. Та й дорослі, зізнатися, теж нерідко впадають у захваті від подібних речей. Пропоную зробити цю незвичайну ялинку, як десерт на свято!

Ингредиенты:

  • Листкове тісто дріжджове – 20 гр.
  • Драже кольорові
  • Малинове або інше варення – 1 ст. л.
  • Курячий жовток

Приготовление:

1. З тіста вирізаємо 2 аналогічні фігури-ялинки.

2. Одну з них кладемо на пергамент, змащуємо малиновим варенням. Ви до речі, можете використовувати будь-яку солодку начинку на свій смак. Наприклад, інше варення, джем, згущене молоко або шоколадну пасту.

3. Накриваємо другою ялинкою. Робимо надрізи, як гілочки. Закручуємо кожну в одному напрямку.

4. Змащуємо яєчним жовтком, щоб десерт вийшов рум’яним. Прикрашаємо «кулями» з різнобарвного драже.

5. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо тістечко випікатися на 15 хвилин, до рум’яної скоринки.

Ось і все! Дуже красива і смачна ялинка готова!

Як зробити красиву нарізку для прикраси столу

Традиційно, фруктова, м’ясна і сирна нарізка — краща прикраса столу. Це своєрідний букет різнобарв’я закусочних страв.

Фруктова тарілочка

Фрукти – невід’ємна частина будь-якого застілля. Але багато хто стикається з питанням, як же їх красиво подати?! Пропоную вам цей варіант.

Понадобятся:

  • Ананас
  • Мандарины
  • Киви
  • Гранат
  • Зелений і чорний виноград
  • Рафаэлка для прикраси

Виготовлення:

1.Ківі очищаємо і нарізаємо кружечками.

2.Мандарини чистимо, розбираємо на часточки. Кожну потім потрібно буде розрізати на 2 частини вздовж.

3.З плоду граната витягаємо зернятка.

4.У ананаса зрізаємо хвостик. Невелику нижню частину теж треба відрізати. Ножем вирізаємо звідти всю м’якоть, прорізаючи зсередини вздовж стінок. Виймаємо солодку частину. Залишається тільки бочонок шкірки.

З неї зрізаємо трохи по діагоналі, а потім робимо щербини, зрізуючи невеликі трикутники поверху.

М’якоть нарізаємо трикутниками. Викладаємо по краях круглої плоскої тарілки.

5.Наступним поруч кладемо, чергуючи, ківі, мандарин.

6.У центр ставимо вирізану шкірку від ананаса. Навколо неї розкладаємо виноград, по черзі – чорний і зелений.

7.В ананасовий бочонок висипаємо зерна граната. Їх можна розподілити на трикутнички ананаса і на інші фрукти.

Зверху прикрашаємо кокосової цукеркою.

Відео — як зробити м’ясну нарізку

М’ясна нарізка – ще один важливий пункт меню. Якщо ви не знаєте, як красиво нарізати курку, м’ясо, ковбасу, шинку і так далі, дивіться цей відео-ролик. Автор приготував для вас 5 дуже цікавих ідей!

Приємного перегляду!

Тему новорічних страв можна продовжувати нескінченно! Але ми, мабуть, на цьому і зупинимося. Тому що я зібрала тут основні рецепти, які сподобаються всім!

Забирайте мої ідеї собі на замітку. Я сподіваюся, вони вам знадобляться!

З наступаючим вас Новим роком! До нових зустрічей!