Вітаю всіх! На порозі наступаючий Новий рік, а це значить пора готуватися до святкування. Ми вже вирішили, що закусок на новорічному столі має бути багато, а без гарячого страви на Новий рік не обійтися.
Що ще обов’язково входить у святкове меню? Правильно, салати. Сьогодні для вас нова порція рецептів. Всі вони прості, смачні і дуже апетитні.
Традиційними у цей зимовий свято є Олів’є та оселедець під шубою. Це, звичайно, здорово. Але і щось оригінальне завжди має місце бути. Адже іноді 31 грудня просто не залишається часу на приготування замудренных страв. Тоді на допомогу приходять прості і завжди смачні рецепти.
Ще кілька дуже смачних новорічних салатів ви можете знайти в статтях:
- Салат на Новий Рік 2023 з куркою
- Оселедець під шубою — 6 рецептів
- Салат на святковий стіл з куркою
Простий і смачний салат на новий рік 2023 «5 хвилин»
Оригінальне оформлення салату в новорічній тематиці – годинник на без п’яти дванадцять! На мову відразу приходить всіма відома пісенька «5 хвилин, 5 хвилин – це багато чи мало?!»… Склад цього салатику теж традиційний. Це звична оселедець під шубою, але зі своєю родзинкою. Зараз дізнаєтесь докладніше.
Ингредиенты:
- Слабосолона оселедець або скумбрія – 1 шт.
- Цибуля – 1 головка середнього розміру
- Морква варена – 2 шт.
- Майонез за смаком
- Яйця курячі варені – 2 шт.
- Горошок зелений – 270 гр.
- Буряк відварна – 1 шт.
- Картопля варена – 3 шт. середнього розміру
Приготування:
Мені здається, рецепт традиційної «Шуби» знайомий всім. Тут все гранично просто – попередньо відварюємо буряк, яйця і картоплю з морквою. Всі ці продукти варяться різний час. Яйця будуть готові через 10 хвилин після закипання води. А от ступінь проваренности овочів визначайте ножем.
Після варіння продукти поміщаємо в холодну воду, щоб вони повністю охололи. Якщо є час, краще остудити при кімнатній температурі, без води – так навіть краще.
1. Моркву очищаємо. Нарізаємо її середніми кубиками – не надто дрібними, але і не великими.
2. Дрібними шматочками шаткуємо свіжий лук.
3. Яйця очищаємо, подрібнюємо подібно моркви. Аналогічно ріжемо і очищену картоплю.
4. Буряк тремо на дрібній або крупній тертці.
5. Рибку можете брати будь – оселедець або скумбрія. Відрізаємо голову з хвостом. Вспарываем черевце, потрошимо і розрізаємо на 2 частини вздовж хребта. Прибираємо всі кісточки, до єдиної. Шкіру теж знімаємо. Нарізаємо філе невеликим кубиком, як і всі інші інгредієнти.
6. Тепер готуємо всі до складання. Можна викладати шари на будь кругле плоске блюдо. Ми для вірності, будемо робити це через кільце – так салат буде виглядати гарніше.
7. Багато кладуть першим шаром оселедець. Але тоді, коли настане момент діставати свою порцію із загальної тарілки, вона буде розвалюватися і вся риба залишиться там же. Тому, першим поверхом раджу класти картоплю.
Викладаємо його сюди, вирівнюємо і трохи ущільнюємо.
8. Промазуємо майонезом. Потім посипаємо дрібно нарізаним луком.
9. Наступний етап – риба. Приплотняем цей шар і точно так само промазуємо соусом.
10. Фішка цього салату не тільки в крошении кубиками продуктів, але і в буряках. А саме – вона не зверху, а в середині. Її викладаємо на рибу, після чого змащуємо невеликою кількістю майонезу.
11. Тепер морквина – її змащувати ми не будемо. Зверху посипаємо горошком. Його поллємо соусом.
12. Верхній поверх – яйця. Їх рясно покриємо майонезом і вирівнюємо ложкою. У такому вигляді прибираємо блюдо в холодильник мінімум години на 3, просочитися.
Все, він готовий. Але ми домовилися прикрасити його по-новорічному. Тому, вирізаємо приблизно однакові по діаметру кільця з вареної моркви в кількості 12 штук. З неї ж вирізаємо 2 стрілки – побільше й поменше — і гаєчку для них.
Встановлюємо все на свої місця. Заводимо годинник на 23:55. Майонезом малюємо цифри на кружальцях моркви. Додатково прикрасити можна зеленню.
Новорічне листковий салат з шинкою «Чоловіча мрія»
Ну який же чоловік відмовиться від салату з такою кількістю м’яса?! Тут і копчена курка і свинина, шинка. Все це в гармонійному союзі з огірочком, сиром і кукурудзою. Таке частування справді оцінить кожен, навіть найвибагливіший гурман.
Ингредиенты:
- Шинка – 200 гр.
- Копчений свинячий ошийок – 200 гр.
- Копчене куряче філе – 200 гр.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- кукурудза Консервована – 150 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Варені круто яйця – 4 шт.
- цибуля Зелена за смаком
- Трохи зерен граната
- Сіль, перець за смаком
- Майонез
Приготування:
1. Відразу беремо блюдо, на якому ви плануєте подавати цю смакоту. Викладати будемо з допомогою кондитерського кільця. Щоб воно потім краще знялося, обернем його харчовою плівкою. Майонез відразу переміщаємо в кондитерський мішок або звичайний целофановий пакет (потім потрібно буде зрізати кінчик) для зручності нанесення.
2. Беремо копчену свинину, дрібно нарізаємо її. На дно блюда наливаємо трохи майонезу, щоб перший шар краще схопився. Сюди рівномірно пересипаємо нарізане м’ясо.
3. Посипаємо все це нашаткованою зеленою цибулею. Поливаємо сіточкою соусу.
4. Тепер на крупній тертці, наступним поверхом, натираємо відварені і очищені яйця. Їх зверху трохи присолим і змастимо майонезом.
5. Копчене куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і шкіри (хоча останню деякі люблять залишати). Дрібно нарізаємо і викладаємо наступним етапом. Аналогічно промайонезим і цей шар.
6. Наступними стануть поросяти, ягняти огірочки. Потім – подрібнена кубиком шинка. Знову шар майонезу.
7. Далі йдуть кукурудза, соус і натерту на середній тертці сир. Прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею. У такому вигляді прибираємо страву на просочення в холодильник. В ідеалі дати йому настоятися до наступного дня. Ну, або хоча б пару годин.
Потім дістаємо, за смаком доукрасим (в даному випадку, зернами граната). Всі! Можна подавати! Приємного апетиту!
Салат на новий рік з куркою і сухариками
Дуже простий і недорогий склад інгредієнтів. При цьому, поєднується все гармонійно та вдало. А готується на раз, два, три. Погодьтеся, адже саме такі прості рецепти хотілося б включити в новорічне меню, коли часу на приготування мало. При цьому, страва виглядає дуже гідно. Я впевнена, всім сподобається!
Ингредиенты:
- Відварене куряче філе – 250 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Болгарський перець – 120 гр.
- Майонез за смаком
- Пшеничні сухарі
- Томати черрі для прикраси
Маринад для лука:
- Вода – 50 мл
- Оцет яблучний – 50 мл
- Рослинна олія -1 ч. л.
- цукор-пісок -1 ч. л.
Приготування:
1. Почнемо з маринування лука. Його спочатку очищаємо, потім нарізаємо тонкими півкільцями. Поділяємо його, розтираючи в долоні на соломинки, пересипаємо в невелику глибоку миску.
Сюди ж вливаємо воду, оцет і додаємо цукровий пісок. Перемішуємо все до розчинення кристалів цукру. Лишаємо в такому вигляді маринуватися, до запитання.
2. Грудку варену очищаємо від кісток і шкіри. Нарізаємо її соломинками невеликого розміру.
Щоб м’ясо добре тримало форму після нарізки, опускати його варитися стоїть у вже киплячу воду. З цією ж метою, остуджувати філе рекомендую в цьому ж бульйоні, а потім дати полежати на плоскій тарілці хвилин 30. Так воно підсохне від зайвої вологи. Тоді і розвалювати шматки не будуть.
3. Беремо плоску тарілку, на якій ви плануєте нести страву до столу. Сюди викладаємо курку у формі квадрата. Якщо тарілка кругла, викладайте колом.
4. Робимо сіточку з майонезу, з кондитерського мішка. Промаринований до того часу цибулю віджимаємо від розсолу. Викладаємо його поверх м’яса, рівномірно.
5. Варені яйця трьом середньої теркою. Вони будуть третім шаром нашого салату. Намагайтеся розподіляти їх врівень з нижче викладеними продуктами. Робимо часту сіточку з соусу.
6. Солодкий болгарський перець очищаємо від усього непотрібного – насіння, м’які перегородки, плодоніжка. Соковиті стінки ріжемо тонкими смужками. Викладаємо новим поверхом. Також підрівнюємо і прикрашаємо сіткою соусу.
7. Сир тремо середньої теркою. Він стане завершальним шаром у нашому рецепті. Прибираємо в такому вигляді в холодильник на 2-8 годин. Чим довше стоїть, тим соковитіше буде.
Вже перед подачею зверху посипаємо сухарями. Раніше робити цього я не раджу, інакше хліб розмокне.
Прикрашаємо порізаними наполовину томатами черрі і зеленню. Вийшло дуже презентабельно і апетитно!
Рецепт новорічного курячого салату «Ялинка»
Така смачна ялинка на Новий рік прикрасить ваш стіл, влюбляя в себе всіх гостей святкової ночі. А вас, як господиню, особливо порадує простий і доступний склад продуктів. При цьому, вони поєднуються просто божественно!
Ингредиенты:
- Варена курка – 200 гр.
- Відварені яйця – 2 шт.
- Варена морква – 1 шт.
- Ківі – 5 шт. середнього розміру
- Твердий сир – 100 гр.
- Гарант для прикраси
- Майонез за смаком
- Часник – 1 зубчик
Приготування:
1. Почнемо з відварювання інгредієнтів. Куряче філе я опускаю у вже закипілу воду. Потім солю бульйон, додаємо за смаком лаврушки і горошин перцю. Варимо до готовності 30-40 хвилин, залежно від розміру шматка.
Якщо є час, дайте м’ясу охолонути прямо в бульйоні. Так воно буде набагато соковитіше.
2. Моркву і яйця теж відварюємо до готовності.
3. Курятину нарізаємо довільними шматочками. Наприклад, як у даному випадку, невеликими кубиками.
Викладаємо його на овальне блюдо у формі конуса.
Змащуємо його майонезом.
4. Моркву очищаємо, натираємо її дрібної або великої теркою – як вам більше подобається. Нею викладаємо наступний шар.
Її теж трохи промазуємо, щоб наступний поверх схопився добре.
5. Тепер натертий дрібно сир. Він рівномірно ляже на морквину. І перед тим, як його теж промайонезить, посипаємо його дрібно нарубаним або пропущеним пресом часником. Потім нанесемо соус.
6. Завершальний етап перед прикрасою салату – шар варених яєць, натертих на дрібній тертці. Їх аналогічно змастимо.
7. Тепер прикрасу. Ківі очистити від шкірки, розрізаємо на половинки, а потім тонкими полупластинки. Ними покриваємо нашу ялинку, знизу вгору.
Взагалі, мені дуже подобається поєднання курячого м’яса, сиру, яйця і солодкого фрукта (в даному випадку, це ківі). Якщо ви не любите подібне, можете ківі замінити огірком або гілочками кропу.
Прикрашаємо хвойну зернятками граната. Вниз насипаємо сніжок з тертого сиру. Зверху її теж обсипали цими «сніжинками».
Відправляємо в холодильник хоча б на пару годинок, насититися майонезом.
Листковий салат з консервованою рибою і кукурудзою
Простий склад інгредієнтів і приголомшливий смак! Якщо ви любите рибні консерви, то і цей салатик оціните по достоїнству. Готувати можна не тільки на Новий рік. Будь яке інше свято теж прикрасить це яскраве і смачне блюдо.
Гранатовий браслет — салат на 2023 рік на відео
Я просто обожнюю цей салат. І прагну задіяти його на кожному застіллі. Я хочу показати вам дуже цікавий варіант оформлення знайомого всім страви.
Приємного нагляду!
Жоден святковий стіл, тим більше новорічний, не обійдеться без пари-трійки різноманітних салатів. На цьому сайті дуже багато різних рецептів. А сьогодні в скарбничку додалися нові, оригінальні та не менш смачні.
Бажаю вам успіхів і всього самого доброго! Заходьте частіше! До побачення!