Салат на новий рік 2022 у вигляді тигра – дивовижно смачний!

Всіма улюблені новорічні свята не за горами. Саме час подумати про частування на урочистий стіл. Обов’язковий атрибут зимових свят – ситний м’ясний салат, оформлений незвично.

Найчастіше новорічний салат готується вигляді тварини – символу року. Господар наступаючого року 2022 водяній тигр. Це велике сильне тварина володіє досить серйозним вдачею і небезпечно для людей. Але постараємося зробити салат з милою і симпатичною мордочкою.

Це найбільш трудомістка і складна частина приготування салату – оформлення і прикраса. До цього процесу слід поставитися з натхненням і творчим настроєм.

Дивовижно смачний салат Тигреня на новий 2022 рік

Для того щоб не налякати гостей пропонуємо вам виконати салат у вигляді мультяшного тигреня з приємною веселій мордочкою. До складу салату входять інгредієнти самого популярного страви – «Олів’є» з класичного радянського рецептом.

Салат покривається шаром подрібненої вареної моркви, смужки на шкірі тигра імітує чорнослив. Крім чорносливу можна використовувати чорні маслини або тонко нарізану відварену яловичину або баранину. Очі формуються з скибочок білої редьки. Можна відрізати шматочки білка курячого яйця.

З ковбаски вирізається ротик. Для викладання салату знадобиться плоска тарілка великого діаметру або блюдо. Для скорочення часу очікування охолодження компонентів, морква картопля і яйця можна зварити напередодні свята.

Інгредієнти

  • мариновані огірки – 3 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 20 г
  • морква – 2 шт.
  • майонез – 150 г;
  • ковбаса – 250 г;
  • петрушка – 5 р;
  • сіль, перець – за смаком.
  • Чорнослив, редька для оформлення

Приготування

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо в миску для перемішування салату.

Додаємо подрібнені кубиками мариновані огірки.

Огірки можуть бути будь-які – солоні, мариновані, малосольні або свіжі.

Ковбасу наріжемо аналогічно, викладемо в миску.

Підберіть нежирну варену ковбасу з м’ясним складом без соєвого наповнювача. За бажанням ковбасу можна замінити на відварене м’ясо птиці, яловичини або нежирної свинини.

Яйця відваримо круто, частина білка відкладемо для оформлення. Решта яйця наріжемо з допомогою яйцерізки. Викладемо яйця до решти інгредієнтів.

Страва вийде смачніше, якщо використовувати свіжі фермерські або домашні яйця.

Горошок відкинемо на сито, видалимо залишки рідини. Додамо компонент в миску.

При виборі консервованого горошку уважно вивчіть склад. Консерви повинні бути виготовлені з свіжого (не сухого гороху), а час приготування не пізніше середини червня.

Відварну картоплю очистимо і подрібнити на сітці.

Для салату краще картоплю крохмалистих сортів і яскраво-помаранчева морква.

Додамо дрібно посічену зелень петрушки.

Салат посолити, поперчити і заправити майонезом.

Для заправки потрібно майонез з класичним смаком і жирністю 50%. Враховуючи те, що салат до нового року готується не на один день, краще використовувати магазинний майонез (з консервантами).

Підготуємо покриття і прикраса. Чорнослив ошпарим і наріжемо тонкими смужками. Відварену моркву і білок яйця натремо на дрібній тертці.

Білу редьку наріжемо кружальцями товщиною близько 2-3 мм. Два кружечки будуть очима тигреня. Виїмками для печива виконаємо сніжинки.

Викладемо салат на пласке блюдо, надамо йому форму мордочки тигра.

Верхню частину покриємо шаром моркви, позначимо ніс (чорнослив).

На нижню частину укладемо білок яйця. Викладемо очі, брови, вушка і смужки тигра.

Відріжемо скибочку ковбаси і викладемо «рот». Салат готовий.

Дуже смачний салат Тигреня

Прикрасимо його сніжинками і подамо страва до урочистого столу.

У салату звичний смак і оригінальна подача. Блюдо точно розкидають в перші хвилини свята.

Святковий салат на новий 2022 рік тигра

Ось такий варіант святкового новорічного салату. Він дуже простий і смачний, для любителів курячої печінки.

Інгредієнти

  • Печінка куряча — 300 г
  • Куряче яйце — 4 шт.
  • Цибуля — 1 штука
  • Голландський сир — 200 гр.
  • Кукурудза консервована — 1 бан.
  • Морква по-корейськи — 100 гр.
  • Майонез
  • Рослинне масло
  • Сіль
  • Перець

Приготування

1. Печінку добре промити, обсмажити з дрібно нарізаною цибулею на сковороді в рослинному маслі. Посолити, поперчити, злегка остудити. Перекласти в блендер і подрібнити до однорідної маси.

2. Відварити вкруту яйця, очистити. У 2-х яєць відокремити білки для прикраси.

3. Викласти на салатницю перший шар з половини печінки у вигляді форми голови тигреня. Змастити тонким шаром майонезу.

4. Сир натерти на крупній тертці, розкласти другим шаром (трохи залишити для прикраси). Змастити майонезом.

5. З консервованої кукурудзи злити рідину, зробити наступний шар майонезом.

6. Далі йде морква по-корейськи, майонез.

7. 2 яйця і 2 жовтки дрібно-дрібно порубати, зробити ще шар салату з соусом.

8. Завершувати шари буде залишилася печінка.

9. Залишилося закінчити творчий процес з натертого білка, сиру і печінки. Акуратно зробити симпатичну мордочку левеня.

Удачі вам в кулінарному творчості.

Новорічний салат у вигляді тигра на святковий стіл

Цей варіант салату для тих хто любить до кулінарії підійти творчо. Оформити в такому вигляді, звичайно, буде важкувато, але всі ваші гості будуть в захваті.

Саме головне, витримати обсяг цієї чудової «скульптури». До такого салату можна подати грінки або хлібці і на них намазувати.

Інгредієнти

  • Рис – 1 склянка
  • Сир “Рікотта” – 1 банка (200 г)
  • Сирний сир – 1 банку (140 р.)
  • Червона риба малосолоний – 150-200 р.
  • Червона риба гарячого копчення (можна замінити консервами) – 150-200 р.
  • Огірки – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Кріп — невеликий пучок

Для прикраси

  • Зелені оливки — 2 шт.
  • Насіння чорного кунжуту
  • Майонез
  • Червоний гострий соус
  • Білий мелений перець

Приготування

1. Першим ділом потрібно відварити рис. По готовності, відкинути на сито, промити, дати стекти.

2. 2/3 відвареного рису змішати з сиром рікотта та сирним, дрібно нарізаним кропом, щоб вийшла однорідна маса. 1/3 залишити для оформлення салату.

3. Слабосолону червону рибу порізати дрібними кубиками.

4. Рибу гарячого копчення відокремити від кісток і шкіри і також порізати дрібними кубиками. Якщо у вас консерви, то потрібно злити рідину і розім’яти виделкою в однорідну масу.

5. Огірки нарізати дрібною, тонкою соломкою.

6. Половину сирно-рисової суміші розкласти на великий салатник, надаючи контури голови тигра.

7. Другий шар викласти з копченої риби. Зверху змастити майонезом по всій поверхні.

8. Далі йдуть огірки і шматочки слабосоленої риби.

Тут потрібно звернути увагу на формування мордочки.

9. Далі акуратно розкладаємо другу половину сирної суміші.

10. Приступаємо до оформлення — по поверхні тонким шаром розподіляємо залишилася 1/3 рису. Чорним кунжутом робимо тигрові смужки і рот. З зелених оливок робимо очі. 0,5 чайної ложки майонезу додаємо трохи червоного гострого соусу, щоб вийшла рожева суміш, формуємо ніс. Білим меленим перцем робимо тіні на вухах, мордочці.

Солона і копчена риба дають салату оригінальний смак, а в поєднанні з м’якими сирами і кропом, роблять його незвичайним.

Приємного апетиту!

Дивовижно смачний салат Тигреня на новорічний стіл

Інгредієнти

  • 700 грам яловичої печінки
  • 200 грам грибів глив
  • 3 моркви
  • 3 цибулини
  • 5-7 солоних огірків
  • 2оо грам зеленого горошку консервованого
  • 3 столові ложки майонезу
  • Рослинне масло
  • Сіль

Для оформлення

  • Солона соломка
  • 2 яйця
  • Кріп
  • 2 столові ложки зерен граната
  • Апельсин
  • Мандарин
  • Цибуля порей
  • Оливки чорні без кісточок

Приготування

1. Яловичу печінку порізати шматками, обсмажити до повної готовності на сковороді в рослинному маслі. Підсолити. Порізати шматки тонкою соломкою.

2. Печериці дрібно порізати, обсмажити в сковороді до готовності. Підсолити.

3. Цибулю нарізати чверть кільцями. На крупній тертці натерти моркву. Окремо згасити до готовності.

4. Огірки дрібно порізати, з консервованого горошку злити рідину.

5. У глибокій мисці змішати всі інгредієнти, додати майонез. Якщо необхідно, підсолити за смаком.

6. Оформляємо салат. На плоску тарілку розкласти віялом цибулю порей, солону соломку. Викласти салат у формі кісточки. Зверху змастити майонезом, по краях посипати тертими яєчними жовтками.

7. З апельсина зробити голову тигреня. Вуха й лапки з апельсинової шкірки. З яєчного білка — щічки. Оливки порізати спорудити оченята і кігтики. На кожну соломку насадити по одній цілій оливці. Укласти зерна граната. По колу розкласти гілочки кропу.

Святковий новорічний салат готовий.

Ось такі красиві страви у вигляді тигра можна зробити на зустріч нового 2022 року.