Який новорічний стіл обходиться без салатів? Найрізноманітніші, дуже смачні і найголовніше, обов’язково дуже красиві. А чим же можна здивувати своїх гостей? Самий кращий варіант, це оригінально оформлене блюдо.
Пропоную дивувати салатом, зробленому у вигляді голови Бика — символу 2021 року. Готуємо шарами, що завжди користується популярністю. Дуже смачні, ніжні, красиві.
Інгредієнти найпростіші, які завжди можна купити в магазині. Складності ніякої, спробуйте зробити ці кулінарні шедеври, здивуйте гостей. А в кінці статті пропоную подивитися ще кілька варіантів оформлення.
Салат у вигляді бика на Новий рік 2021
Пропоную докладний рецепт листкового салату з покроковими фотографіями приготування.
Красиво, оригінально і дуже смачно. Відмінно буде виглядати на святковому, новорічному столі. Рецепт простий і легкий у приготуванні.
Інгредієнти
- 600 грам варених кальмарів
- 250 грам сиру
- 500-600 грам маринованих печериць
- 400 грам вареної моркви
- 200 грам цибулі
- кріп
- майонез
- сіль і перець за смаком
Для декору
- 2 столових ложки кунжуту
- 3 столових ложки вершкового сиру (філадельфія)
- 1 столова ложка панірувальних сухарів
- 1 огірок
- 2 чорні маслины
- майонез
- морковь
Приготовление
Приготування салату починаємо з підготовки інгредієнтів
Першим ділом натираємо сир на тертці для корейської моркви
Також подрібнюємо варену моркву (її треба відварити заздалегідь і повністю остудити)
Лук ріжемо тонкими півкільцями, розбираємо його соломкою, викладаємо в сито і обдаємо окропом, щоб прибрати гіркоту.
Відварені кальмари ріжемо тонкою соломкою.
Мариновані шампіньйони — дрібні залишаємо цілком, а великі краще порізати на 2-3 частини.
Дрібно ріжемо пучок кропу.
Змішуємо його з тертим сиром.
Тепер шарами збираємо салат з приготовлених інгредієнтів.
Перший шар буде з кальмарів, викладаємо їх по всій поверхні тарілки для подачі.
Змащуємо майонезом. Його краще не розрівнювати ложкою, щоб не ущільнити нижній шар.
Зверху розкладаємо тонким шаром цибулю, знову майонез і можна трохи присолити і поперчити.
Потім шар грибів, їх можна покласти побільше.
Обсипаємо рівним шаром всю поверхню морквою, яку змащуємо майонезом.
Також, зверху і з боків обсипаємо сиром з кропом, кулінарним шпателем вирівнюємо краю нашої конструкції.
Вирізаємо шаблон, прикладаємо її зверху. (Приклад шаблону в кінці статті).
Для того, щоб намалювати контури по шаблону, змішаємо трохи м’якого вершкового сиру з дрібкою какао-порошку. Отриману суміш закладаємо в звичайний медичний шприц. Їм дуже зручно буде працювати.
Обережно промальовуємо контур.
Прибираємо паперовий шаблон і всередині контуру заповнюємо майонезом. Для зручності можна на пакет майонезу зробити ножицями тонкий зріз куточка.
Дивлячись на шаблон, домальовували інші частини голови.
Панірувальними сухарями заповнюємо ріжки і чубчик.
Ніс заповнюємо рожевим кунжутом. Він забарвлений буряком.
Для цього натираємо трохи сирої буряків. Наливаємо в неї трохи води. Через ситечко віджимаємо сік у кунжут. Перемішуємо і даємо постояти 10 хвилин. Після цього зливаємо через сито, даємо висохнути, перемішуючи насіння на ситі. Для прискорення процесу можна використовувати електричний фен.
З кружечків огірка і половинок оливок робимо очі, з розрізаних оливок ніздрі з моркви чубчик.
Прикрашаємо половинками помідорів чері, гілочками петрушки і кропу.
Ось такий новорічний символ, гарний і смачний можна ставити на новорічний стіл.
Шаблон для салату.
Новорічне листковий салат у вигляді Бичка
Символ року у вас на святковому, новорічному столі з доступних продуктів. Все дуже просто, а виходить дуже смачно.
Інгредієнти
- 1 варена морква
- 1 цибулина
- шинка індички (можна використовувати відварну курячу грудку або курячу ковбасу)
- яблуко
- 3 варених яйця
- 200 грам сиру
маринад для лука
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки цукру
- 150 мл кип’яченої води
- 0,5 чайної ложки оцту 70%
Приготування
Чистимо і невелику цибулину ріжемо на тонкі півкільця. Викладаємо його в невелику миску насипаємо цукор і сіль. Заливаємо кип’яченою водою з додаванням оцту. Залишаємо маринуватися.
Ріжемо невеликою соломкою шинку,
Трьом на крупній тертці моркву. Натираємо сир,
Тепер черга за очищеним яблуком, яйцями.
Починаємо збирати салат. Зливаємо з лука маринад, викладаємо половину тонким шаром на тарілку, а зверху половину шинки, надаємо форму голови бичка. Далі йдуть шари з половини яєць і сиру.
Змащуємо майонезом, розкладаємо терту моркву (трохи залишаємо для прикраси).
Зверху розкладаємо яблуко і змащуємо майонезом.
Далі йдуть знову шари лука, шинки, майонезу, яєць
Змащуємо майонезом, обсипаємо зверху і з боків сиром.
Нижню частину обкладаємо залишилася морквою. Із шматочки житнього хліба вирізаємо вушка та ріжки.
З маслин робимо очі і ніздрі, в які вставляємо лимонну скориночку.
Прикрашаємо гілочками петрушки. Ставимо в холодильник, даємо з годину просочитися верствам і подаємо на святковий стіл.
«Чоловічий каприз» — смачний салат на Новий 2021 рік
«Чоловічий каприз» смачний і ситний листковий салат. Використовуємо яловичий язик, а в якості соусу, пропоную використовувати майонез домашнього приготування. Він завжди виходить смачніше покупного.
Ось такий бичок буде красуватися на вашому столі.
Інгредієнти
Салат
- 600 грам яловичого мови
- 300 грам твердого сиру
- 6 яєць
- 1 цибулина
- 100 грам волоських горіхів
- 300 грам домашнього майонезу
Маринад для лука
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайної ложки цукру
- 1 столова ложка оцту 9%
- 200 мл кип’яченої води
Для приготування мови
- яловичий язик
- одна цибулина
- 1-2 шт свіжої моркви
- 1-2 шт лаврових листа
- 4-5 горошин запашного перцю
- за смаком сіль
Для майонезу
- 200 мл рослинного масла
- 1 куряче яйце
- 2 чайні ложки гірчиці
- 0,5 чайної ложки солі
Процес приготування
Варимо мова
Щоб смачно приготувати мову, спочатку замочуємо його в каструлі з холодною водою протягом 30-40 хвилин. Потім потрібно оскоблить ножем, видалити можливі забруднення. Після цього знову заливаємо його чистою водою і ставимо на плиту.
Після закипання, зливаємо відвар, знову наливаємо в каструлю холодної води і на великому вогні доводимо до кипіння. Збавивши вогонь до мінімуму і варимо поки не додаючи солі.
Кидаємо в бульйон очищену і розрізану навпіл цибулину, очищену моркву, її теж можна розрізати на 2 частини. Додаємо кілька горошин запашного перцю і лавровий лист.
Накриваємо каструлю кришкою, залишаємо повільно кипіти приблизно 2-2,5 години. Продовжуємо варити при слабкому кипінні під кришкою. Готовність перевіряємо ножем. Хвилин за 20-25 до готовності, додаємо сіль.
Якщо язик великий, потрібно більше часу на приготування до 3-3,5 годин
Мова зварився, знімаємо каструлю з вогню. Тепер з нього потрібно зняти шкуру. Виймаємо з каструлі, перекладаємо в інший посуд, наливаємо холодної води. Даємо постояти 3-4 хвилини. Робимо надріз на шкірі і знімаємо її. Вона повинна відокремитися легко. Очищений мова залишаємо повністю остудитися.
Готуємо майонез
В чашу блендера наливаємо 200 мл рослинного масла, кладемо 2 ложки міцної гірчиці,
Додаємо яйце і сіль. Заглибним блендером повністю накриваємо жовток і збиваємо 1-2 хвилини до готовності.
Готуємо салат
Остиглий яловичий язик спочатку нарізаємо пластинами, товщиною трохи менше 1 див.
Далі ріжемо їх на кубики.
Сир натираємо на крупній тертці.
Ставимо варитися яйця, по готовності охолоджуємо в холодній воді, чистимо і тремо на крупній тертці.
Горіхи дрібно кришимо за допомогою ножа.
Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Додаємо до цибулі інгредієнти для маринаду, сіль, цукор.
Заливаємо кип’яченою водою, змішаною з оцтом. Через 2 хвилини зливаємо маринад і цибулю для салату готовий.
Страву я викладаємо шарами у формі голови бика.
Шари для салату
Першим шаром викладаємо половину нарізаного м’яса, надаємо форму голови. Зверху викладаємо половину маринованої цибулі.
Робимо сіточку з майонезу. Розкладаємо половину тертих яєць.
Зверху посипаємо трохи сиру, змащуємо майонезом, посипаємо горіхами.
Потім другий шар м’яса.
Далі знову повторюються шари цибулі, майонезу, яєць, сиру. Зверху наносимо трохи майонезу, кулінарної лопаткою розмазуємо його по всій поверхні.
Приступаємо до прикраси — з мови вирізаємо ніс і ріжки, з сиру вуха.
Очі, ніздрі робимо з чорних маслин. По колу тарілки можна викласти зелень, петрушку, кріп.
Залишаємо в холодильнику трохи настоятися і можна подавати на стіл. Приємного апетиту!
Салат Ніжний — рецепт листкового новорічного салату
Хіба не здорово, коли на столі стоїть таке красиве блюдо. Воно може порадувати і вас в новорічну ніч, якщо ви візьмете на озброєння цей рецепт і приготуєте його.
Ингредиенты
- Куряче філе (варене) — 200 грам
- 2 великих авокадо
- 4 варених яйця
- 3 середніх варених моркви
- 2-3 штуки варених картоплин
- майонез
Для декору
- 2 варених яйця
- моркву
- гвоздика
- зелена цибуля
- кріп
- червоний перець
- кукурудза
Рецепт салату «Ніжність» з авокадо
курячу грудку Відварюємо, можна взяти філе з ніжок. Даємо охолонути м’яса.
Ріжемо на дрібні шматочки.
Для приготування шарами, беремо форму діаметром 16 див. Ставимо на блюдо, на якому будемо подавати на стіл. Викладаємо м’ясо першим шаром, зверху рясно покриваємо майонезом.
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку. Робимо ножем кілька надрізів м’якоті і акуратно ложкою виймаємо її, потім ріжемо середніми шматочками.
Розкладаємо їх наступним шаром, зверху злегка промазуємо майонезом.
Чистимо варені яйця, відокремлюємо білки від жовтків. Білки подрібнюємо через крупну тертку. Це буде наступний шар поверх авокадо. Змащуємо майонезом.
Тепер черга за відвареною морквою. Її також натираємо на крупній тертці, робимо шар промазуємо майонезом.
Далі – натертий відварну картоплю. Викладаємо його зверху, рясно змащуємо соусом.
Останніми викладаємо терті жовтки. Акуратно знімаємо форму. Приступаємо до прикраси. Для цього використовуємо білки від двох яєць.
Робимо з них голови двох бичків, очі і ніздрі — гвоздика. Вуха і рогу, вирізаємо з моркви, кілька пір’я зеленої цибулі.
З кропу робимо ялинку, солодким перцем солодкою кукурудзою робимо ялинкові іграшки. Але це вже на ваш розсуд, бажанням і виходячи з фантазії. Листковий салат готовий, подаємо на стіл. Приємного апетиту!