Кабачки з яйцем в духовці — швидкий і смачний рецепт

Доброго всім часу доби!

Сьогодні я хочу запропонувати рецепт приготування кабачків з яйцем в духовці. Готується швидко і виходить дуже смачно. Це блюдо можна зробити на сніданок. Дуже схоже на яєчний омлет, але без молока або вершків. Хоча якщо у кого є бажання, можна додати молочні продукти, грамів 50-70. Думаю, гірше не буде.

Якщо ви завзятий огородник і у вас збирається великий урожай кабачків, то з них можна приготувати дуже багато найрізноманітніших страв. І це один з них, легке, повітряне і при бажанні можна змінити, додавши додаткові інгредієнти. Можна при випіканні посипати тертим сиром, додати зелень, інші овочі.

Кілька простих рецептів з кабачками я вам вже розповідав:

  • Запіканка з кабачків з сиром, помідорами та яйцем
  • Кабачки, фаршировані м’ясним фаршем

Це ще один мій домашній рецепт кабачків, який Ви приготуєте досить швидко. Тому на сніданок це страва до речі, так і просто на перекус теж підійде.

А ось такі оригінальні рецепти приготування кабачків у вигляді тортів, мені дуже сподобалися на сторінках блогу «Затишно і смачно в гостях у Дар’ї» .

Покроковий рецепт приготування кабачків з яйцем в духовці швидко і смачно

Такий мій домашній омлет з кабачків, цілком дієтичний, бюджетний, простий і приготувати його зможе кожен.

Склад продуктів тут мінімальний, але результат виходить дуже смачним. Калорійність мого страви вийшла приблизно така на 100 гр — 62.7 ккал. Білки — 3.2 гр. Жири — 3.6 гр. Вуглеводи — 4.3 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 50 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Рослинне масло – для смаження
  • Сіль – за смаком

Рецепт кабачків з яйцем в духовці:

Кабачок знадобиться один середнього розміру. Якщо у вас невеликі кабачки, то можна взяти парочку. Моркву я використовую вже натерту заморожену. Якщо у вас немає такої готової замороженої, то можна взяти одну невелику морковину.

Крок 1. Перш ніж почати робити омлет, необхідно підготувати всі інгредієнти. Оскільки морква вже натерта, відставляємо її в бік. Якщо ж у вас ціла, то моєму її чистимо і натираємо на дрібній тертці.

Крок 2. Потім переходимо до цибулині. Чистимо її і шаткуємо дрібним кубиком. Я беру середньої величини, ви орієнтуйтеся на свій смак. Хтось любить багато цибулі, для кого-то краще менше.

Крок 3. Залишилося підготувати кабачок. Моєму його, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками-кубиками.

Тепер приступаємо до підготовчого етапу приготування – гасіння овочів.

Крок 4. Наливаємо на сковорідку трохи олії, кладемо цибулю і злегка обсмажуємо його до прозорості. Під час обжарювання цибулю необхідно постійно помішувати. Бажано не доводити його до золотистої скоринки.

Крок 5. Потім кладемо до смаженій цибулі моркву, додаємо трохи води, 40-50 грамів. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько двох — трьох хвилин.

Крок 6. Тепер додаємо нарізані кабачки. Можна ще трохи долити води.

Закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо кабачки ще хвилин п’ять. Періодично перемішуємо овочі. Під кінець гасіння солимо овочі за смаком, можна додати мелений перець та інші спеції.

Крок 7. На наступному етапі готуємо яйця. Розбиваємо їх в підготовлену для цього посуд.

Потім їх необхідно збовтати блендером до однорідної маси. Якщо блендера немає, беремо вилку або спеціальний віночок збиваємо вручну. Бажано до помітної піни.

Крок 8. Після того, як яйця збиті, беремо готові овочі і перекладаємо їх з сковороди в збиті яйця. Все перемішуємо.

Основа для омлету готова. Тепер можна ще раз підсолити, додати спеції і приступати до випічки. Готуємо духовку – розігріваємо до 180 градусів.

Крок 9. Потім беремо сковороду або спеціальну форму і змащуємо її маслом. Виливаємо яєчну масу.

За своїм бажанням, зверху можна посипати дрібно нарізаною зеленню, наприклад, кропом і петрушкою.

Тепер ставимо в духовку запікати. Час запікання від десяти хвилин і більше. Все залежить від обсягу або товщини омлету. Чим він товстіший, тим час випічки буде більше. Втім, хвилин через десять заглядаємо в духовку і визначаємо ступінь готовності. Якщо верх запіканки рідкуватим, то залишаємо випікатися ще на 2-3 хвилини.

На цьому етапі за 3-4 хвилини до готовності можна посипати дрібкою натертого сиру, але це на ваш розсуд.

По готовності виймаємо форму з духовки і залишаємо остигати. Якщо ви готували в сковорідці, то це просто необхідно зробити, інакше при вийманні омлету, він може розвалитися. Коли страва охолоне, ви його легко вынете з сковороди.

Кабачки, запечені з яйцем в духовці

Викладаємо на тарілку, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Я зверху посипав нарізаним кропом і зеленою цибулею, поруч поклав трохи кетчупу. Смак відмінний, обов’язково спробуйте.

Сніданок сподобався всім, на приготування у мене пішло трохи більше 20 хвилин.

Приємного апетиту!