Соковиті рибні котлети з фаршу мякі і дуже смачні на сковороді

Привіт, друзі! Як завжди, радий чергової зустрічі з вами на сторінках мого блогу. На цей раз я до вас з рибним рецептом. Днями довелося купити свіжого товстолоба: кілограми так на 3. Зрозуміло, що голова йде на юшку, середину можна посмажити – там великі кістки і нестрашно вдавитися. А що робити з хвостовою частиною, де так багато дрібних кісток?

Так от, пропоную приготувати сьогодні ось такі соковиті і смачні рибні котлетки і саме з хвостової частини товстолоба.

Такі котлети підходять і картопляному пюре, і до рису, макаронів і просто як перекус. Якщо ще є гірчиця, неодмінно дістаньте її, вона надає приємну гостроту і пікантність котлет з риби.

Соковиті і смачні рибні котлети з фаршу на сковороді — покроковий рецепт приготування

Щоб котлетки вийшли ніжніше, я роблю фарш з філе товстолоба (хвостовій частині) з додаванням свіжомороженого філе хека. Я пробував і інші рецепти, але ось у такому поєднанні рибні котлети мені найбільше сподобалися. І ось які ще нам знадобляться продукти для їх приготування.

Панирочные сухарі можна замінити на манку і обов’язково побільше цибулі.

Харчова цінність на 100 г: Калорії — 134.0 ккал. Білки — 17.1 гр. Жири — 4.2 гр. Вуглеводи — 7.0 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

  • філе товстолоба – 0,5 кг
  • філе хека – 0,7 кг
  • панірувальні сухарі – 100 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • цибуля – 3-4 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • часник – 1-2 зубця (за бажанням)
  • масло рослинне для смаження

Друзі, рибні котлети можна ще додати трохи дрібно натертої моркви, але на цей раз я їх зробив без морквини, а додав більше цибулі.

Як приготувати рибні котлети на сковороді

Крок 1. Підготуємо рибу до роботи: промиємо, просушити паперовими рушниками. Нарізаємо філе товстолоба на шматки, щоб було легше його пропустити через м’ясорубку.

Крок 2. З хека за допомогою кухонних або старих якихось ножиць видалимо плавники, почистимо від луски.

Крок 3. Тепер з одного боку робимо надріз по хребту, щоб відокремити філе.

Крок 4. Те ж саме робимо і з іншого боку.

Крок 5. Отримуємо ось такі дві половинки філе хека.

Крок 6. Нарізаємо його також на ось такі шматочки, щоб зручно було пропустити через м’ясорубку.

Крок 7. Тепер, друзі, дивіться: зніміть всі мяско з кістки – вона повинна залишитися голою.

Крок 8. У результаті ми повинні отримати приблизно 1 кг рибного філе.

Крок 9. Пропускаємо його через м’ясорубку. У мене вона електрична, так що сам процес займає кілька хвилин.

Крок 10. Рибу подрібнюємо зі шкіркою, тому є відміну від м’ясного – ось такий фарш виходить.

Крок 11. Тепер займемося цибулею. Оскільки його багато (3 великі цибулини у мене), швидше буде подрібнити в комбайні. Спочатку розрізаємо на шматочки.

Крок 12. Включаємо на невеликій швидкості. Подрібнюємо, але не перетворюємо його в кашку, цибулю повинен відчуватися.

Крок 13. Далі відправляємо цибулю на сковорідку з рослинним маслом і на середньому огоне не обсмажуємо до золотистого кольору, а припускаємо, періодично помішуючи.

Крок 14. Даємо трохи охолонути і додаємо до фаршу.

Крок 15. Вбиваємо сюди ж 2 яйця.

Крок 16. Солимо, перчимо за смаком.

Крок 17. Додаємо панірувальні сухарі.

Крок 18. Ось тепер треба дуже добре вимісити фарш до однорідного стану.

Крок 18. Відправимо його на 20-30 хвилин у холодильник, після чого ставимо сковорідку на вогонь і формуємо котлетки.

Крок 19. Я роблю їх подовженої форми, ви ж можете їх зробити і круглими. З такої кількості фаршу виходить більше 20 котлет, тому першу партію я відправляю на заморозку. А другу – смажу. Заморожені, потім можна розморозити і приготувати також в сковороді.

Крок 20. Вогонь середній, через 3-4 хвилини перевертаю їх на іншу сторону і смажимо також близько 4 хвилин.

Дуже смачні і соковиті рибні котлети з фаршу

Рибні котлети по такому рецепту добре тримають форму, не розвалюються, дуже соковиті і смачні.

Тепер накриваємо сковороду кришкою (можна трохи додати води). Тримаємо, пропарівая і через 4 хвилини знімаємо з вогню, викладаємо з сковороди на тарілку.

Подавайте ці рибні котлети до улюбленого гарніру або просто з гірчицею і сірим хлібом як перекус. При бажанні збризніть соком лимона.

Поділюся своєю думкою щодо цієї страви. Друзі, ці котлетки можна їсти, вони дуже смачні як теплі, так і в холодному вигляді. Рука так і тягнеться в холодильник взяти ще і ще одну. Так що, приготуйте, точно не пошкодуєте! А я з вами прощаюся до нового рецепту! Всім здоров’я і миру.

Наступний рецепт дуже смачний, але відрізняється деякою додатковою складністю процесу і незвичними інгредієнтами, які дають додатковий аромат і присмак.

Рецепт дуже смачних рибних котлет їх тріски, приготовлених на сковороді

Такі котлети чудово підходять до будь-якого гарніру і овочевого салату з буряка і капусти з ложкою майонезу.

Харчова цінність на 100 г: Калорії — 253.7 гр. Білки — 12.6 гр. Жири — 13.3 гр. Вуглеводи — 21.0 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 12 котлет

  • рослинна олія (100-120 гр.)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • невеликий стебло селери
  • сіль
  • 1 лайм
  • 450-500 гр. філе тріски або іншої м’якої білої риби
  • мелений чорний перець
  • 60-70 мл жирних вершків
  • 3-4 гілочки кінзи
  • 3,5 шматка свіжого білого хліба
  • 4 яйця
  • 1 склянка борошна

Приготування

Крок 1. Цибулю, моркву і селеру очистити, нарізати невеликими кубиками. Натріть 0,5 чайної ложки цедри лайма і відставте в бік.

Крок 2. Нагрійте сковороду, налийте 20-25 гр. рослинного масла. Перекладіть цибулю, моркву, селеру і 0,5 чайної ложки солі. Перемішайте, як тільки всі прогріється, зменшити до середнього і готуйте, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м’якими і не підрум’яняться, близько 20 хвилин. Можна періодично прикривати сковороду кришкою. Готові овочі перекладіть на тарілку і залиште, щоб повністю охололи.

Крок 3. Наріжте тріску невеликими кубиками, покладіть в миску, додайте 3/4 чайної ложкою солі і мелений чорний перець. У чаші кухонного комбайна змішайте чверть риби з вершками і подрібніть до однорідної маси.

Крок 3. Додайте рибну масу в миску з нарізаною рибою, туди ж перекласти остиглу овочеву суміш, дрібно нарізану кінзу, цедру лайма, 1,5 шматка подрібненого хліба без кірки і 2 яйця. Перемішайте, масу, розминаючи руками.

Крок 4. Збийте решта 2 яйця в широкій неглибокій мисці, насипте борошно в іншу миску, а решту 2 шматка хліба без скоринок подрібніть в крихту в третю.

Крок 5. Рибний фарш розділіть навпіл і кожну половину на шість однакових частин. Повинно вийти 12 порцій. З кожної скачайте кульку і сформуйте овальну, плоску котлетку, покладіть на деко.

Крок 6. Кожну котлету обваляти в борошні, змочити у збитих яйцях, обваляти в хлібних крихтах. Зробити цю процедуру з усіма котлетами, склавши їх знову на деко. Відправити його в холодильник на 30-40 хвилин.

Крок 6. Налийте рослинне масло в сковороду, розкладіть приготовані котлети, обсмажте близько 4 хвилин до золотисто-коричневого кольору, переверніть на іншу сторону ще на 3-4 хвилини.

Прямо перед подачею на стіл збризніть соком лайма. Подавайте з улюбленим гарніром, для цього відмінно підійде картопляне пюре, відварений рис, макарони.

Приємного апетиту!

Для рибних котлет підходить будь-який сорт риби — морська, річкова, озерна. Головне ретельно видалити кістки. Якщо в рибі багато дрібних кісточок, раджу фарш прокрутити через м’ясорубку двічі. У великої риби, бажано зняти шкіру. А решта — все у ваших руках, було б бажання. Успіхів у кулінарії та приготування смачних котлет.

Свої відгуки пишіть в коментарях, якщо мої пропозиції сподобалися, поділіться з друзями у соцмережах.