Солодкі помідори на зиму, самий смачний рецепт з часником

Сьогодні я хочу запропонувати свій незвичайний рецепт заготовок на зиму. Найбільш смачні помідори з часником, ще їх називають «Помідори зі снігом». Рецепт простий, в ньому не використовуються приправи і спеції. Іноді ми додаємо лише по парі горошин запашного перцю на літрову банку, але це більше по-звичкою.

Виглядає це дуже красиво, смачно. Виходять дуже смачні помідори — солодкі, злегка солоні і з невеликою кислинкою. А який аромат! Перший раз спробували зробити кілька баночок таких у минулому році. Дуже сподобалися, в цьому році кількість заготовок збільшили.

Така закуска відмінно підходить для м’яса, риби. А в свято швидко відлетить до святкового столу, гості залишилися задоволені і запитували рецепт приготування.

Ще кілька рецептів, як ми заготовляємо помідори на зиму, якщо Вам цікаво, подивіться:

  • Дуже смачні помідори на зиму
  • Рецепт маринованих помідор
  • Асорті з помідорів і огірків
  • Помідори з огірками і кабачками

Солодкі помідори на зиму, рецепт зі снігом з часнику

Оригінальний рецепт заготівлі помідорів на зиму. У нас він з’явився недавно, але став улюбленим. Торік спробували, шкода мало зробили, а в цьому, заготовляємо набагато більше.

Інгредієнти на 4 літрових банки

  • 2 літри води
  • 150 грам цукру (6 столових ложок)
  • 1,5 столових ложки солі
  • 1,5 солових ложки оцту 70%
  • 4,5 головки часнику
  • 8 горошин запашного перцю

Як заготовити помідори зі снігом з часнику на зиму

Готувати заготовки будемо в літрових банках, тому краще всього відібрати стиглі помідори, невеликі за розміром, міцні, щільні без подпорченностей. Ретельно перебираємо, прибираємо черешки.

Кількість помідорів — залежно від кількості і обсягу ваших банок, приготованих для заготівлі.

Весь часник очищаємо, обполіскуємо під проточною водою, даємо воді стекти.

Тепер треба його подрібнити. Ми це зробили в блендері, хоча можна натерти на тертці або розчавити пресом, але так виходить швидше і зручніше.

Подрібнюємо на невеликій швидкості, щоб маса вийшла крупинками, а не у вигляді пюре.

Викладаємо часникову масу в миску і на час відставляємо в сторону.

Помідори ретельно миємо. Перед закладенням їх в банку, зубочисткою робимо два, три проколи, щоб вони не полопалися.

Наливаємо в каструлю воду, кладемо кришки для закрутки, ставимо на вогонь і кип’ятимо хвилин 10-15.

Щільно укладаємо помідори в банки. Вони обов’язково повинні бути простерилізовані. Ми це зазвичай робимо заздалегідь на пару. Спочатку ретельно миємо їх з содою. Після стерилізації розставляємо на чистий рушник догори дном і накриваємо іншим рушником. Є способи стерилізувати в духовці або мікрохвильовій печі. Як правильно це зробити, можна прочитати тут.

Ставимо кип’ятитися воду для заливки. Ми це зазвичай робимо в чайнику. З нього зручно заливати.

Обережно заливаємо до самого верху киплячою водою.

Щоб скло не луснуло від окропу, можна це зробити по металевій ложці.

Помідори обов’язково повинні бути повністю у воді.

Накриваємо приготовані банки кришками і залишаємо прогріватися хвилин 10-15.

Після прогріву, гарячу воду зливаємо з допомогою марлі, спеціальної зливний капронової кришки або використовуючи друшляк. Закладаємо зверху кілька ложок подрібненого часнику.

Варимо маринад. Ставимо на вогонь в каструлі, трохи більше 2-х літрів води. Цього повинно вистачити на чотири літрові банки. Наливаємо трохи більше, тому що обсяг заповнюється овочами не рівномірно і може трохи не вистачити. Розмішуємо 150 грам цукру, сіль. Ми ще додали по 2 горошини на банку запашного перцю, але можна його не використовувати.

Як тільки вода закипить, наливаємо 1,5 столові ложки оцту 70%, розмішуємо і відразу киплячим маринадом, заливаємо наші заготовки. Закатуємо ключем металеві кришки.

Кожну банку злегка струснути кілька разів, щоб часник розійшовся по всьому об’єму. Перевертаємо догори дном. Накриваємо щільною тканиною або пледом. Залишаємо до повного охолодження.

Дуже смачні помідори на зиму з часником в літрових банках

наступного дня заготовки на зиму можна прибирати на зберігання. Після того, як ви їх перевернете, маринад може стати злегка мутним. Не турбуйтеся, постоять 10-15 хвилин і він знову стане прозорим, це від подрібненого часнику.

через 2-3 Тижні можна пробувати. Помідори виходять солодкими, з легкою кислинкою, з приємним часниковим ароматом. Дуже раджу, спробуйте заготовити на зиму кілька баночок таких помідорів на снігу. А взимку насолоджуйтеся смаком.

Приємного апетиту!