Рецепт маринованих огірків на зиму з кабачками без стерилізації

Хочу запропонувати вам цікавий рецепт заготівлі на зиму. Будемо маринувати огірки з кабачками в літрових банках без стерилізації. Це дуже простий варіант дуже смачних хрустких овочів, які можна приготувати дуже швидко.

Взимку це буде чудова закуска для вашого обіднього столу, так і в свято, гості з задоволенням скуштують такі чудові овочі. Обов’язково попросять дати рецепт приготування.

Ми кожен рік обов’язково заготовляємо кілька баночок. Вони добре стоять навіть у коморі і не вимагають особливих умов зберігання. Літрова банка самий оптимальний варіант для таких заготовок. Відкрили і відразу з’їли, залишків ніколи не залишається. Навіть розсіл випивається, дуже смачний. Зручно і без проблем.

Можливо вам буде цікаво дізнатися мої рецепти маринованих заготовок:

  • Асорті з огірків, помідор і кабачків
  • Мариновані огірки з помідорами

Рецепт маринованих огірків на зиму з кабачками без стерилізації

Ця закуска відмінно підходить до м’яса, рибі. Я дуже люблю з гарячим картопляним пюре. Ідеальне доповнення на обід і на вечерю. Спробуйте.

Сьогодні будемо маринувати огірки з кабачками на зиму. Для закачування приготували три літрові банки.

Інгредієнти:

  • 3 молодих середніх кабачка
  • 9 невеликих огірків, кілька штук маленьких (для заповнення порожнеч)
  • Невелика морква
  • 1-2 головки часнику
  • Червоний болгарський перець
  • Гілочки кропу і петрушки з розрахунку по 1 гілочці на банку

Для маринаду

  • Цукор — 8 столових ложок
  • Сіль — 4 столових ложки
  • Оцет 9% — 240 мл
  • Перець запашний горошком
  • Перець чорний горошком
  • Коріандр
  • Лавровий лист
  • Гвоздика
  • Вода-2 л

Приготування огірків з кабачками на зиму

Три літрові банки потрібно простерилізувати. Найпростіші способи можете вибрати тут. Кришки для закачування потрібно прокип’ятити 5 хвилин.

Починаємо з підготовки інгредієнтів. Моркву миємо, чистимо і ріжемо на тонкі кружечки. Болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо соломкою. Чистимо часник, обполіскуємо зелень. Огірки закладаємо в холодну воду на 40-50 хвилин.

В банку кладемо по 1 гілочці кропу і петрушки, 1-2 зубчики часнику, 3-4 кружальця моркви і кілька штук солодкого перцю.

Зливаємо воду з огірків, обрізаємо з обох сторін кінчики.

Беремо кабачок, відміряємо шматок по довжині огірка, відрізаємо.

Цю частину ріжемо на 4 частини по довжині, а залишок ріжемо кружальцями.

Закладаємо овочі в банку вертикально, по черзі — огірок, кабачок і в центр кабачок.

Решту заповнюємо маленькими огірочками і кружальцями кабачки.

Зверху закладаємо часточку часнику, кілька кружалець моркви і соломок солодкого перцю. Так заповнюємо всі 3 банки.

Кип’ятимо воду в каструлі, обережно заливаємо в овочі, накриваємо кришками на 15 хвилин.
Поки прогріваються овочі, готуємо маринад. Ставимо в каструлі на вогонь 2 літра води.
Висипаємо в воду 8 столових ложок цукру і 4 столових ложок солі. Все розмішуємо до повного розчинення.

Поки готується розсіл, огірки прогрілися. Зливаємо обережно гарячу воду з банок з допомогою зливний кришки, марлі або друшляка.

Тепер додаємо спеції, по половині чайної ложки коріандру, 1-2 гвоздики.
Кидаємо по 2 горошини запашного перцю, по половині чайної ложки чорного перцю горошком і лавровим листом.

Коли розсіл закипить, виливаємо 240 мл оцту, даємо покипіти ще 1 хвилину. Відразу ж заливаємо його в банки до самого верху. Накриваємо кришками, закатуємо.

Мариновані на зиму огірки з кабачками

Перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або товстим рушником і залишаємо до повного охолодження.
Охолоджені заготовки можна прибирати в льох, або в комору. Через місяць можна знімати пробу і насолоджуватися смаком маринованих, хрустких овочів.

Хто спробував приготувати також, напишіть в коментарях, як Вам на смак моє пропозицію заготівлі огірків з кабачками.