Фаршировані кабачки в духовці, човники з овочами і сиром

Всім привіт! Сьогодні поділюся своїм домашнім рецептом і відео. Приготували кабачки, фаршировані овочами. Спосіб такого приготування використовують багато господинь. Вирізаються човники, які заповнюються різним фаршем. Для начинки ми використовували тільки овочі, без м’яса, на відміну від попереднього рецепта, в якому використовували м’ясний фарш.

Начинку зробили з моркви і цибулі з додаванням часнику і селери. Замість звичного, класичного твердого сиру застосували бринзу. Тушкуємо її в сковороді, а потім фаршируємо кабачки.

В кінці рецепта подивіться весь процес приготування цієї страви на відео.

Фаршировані кабачки човники з овочами, запечені в духовці

Молоді кабачки навіть взимку продаються в магазинах, так що ця страва може стати цілорічним, а влітку просто обов’язковим. Це страва підходить для правильного харчування, хоча в нашій сім’ї немає прихильників такого.

Готуємо досить часто і завжди задоволені результатом.

Інгредієнти:

  • Невеликі кабачки — 4 шт.
  • Морква — 1 шт. велика
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт. велика
  • Рослинне масло — 3-4 ст. л.
  • Селера
  • Борошно пшеничне — 1-2 ст. л.
  • Томатний сік — 1 склянка
  • Бринза — 100-150 гр.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Петрушка — 1 пучок
  • Сіль, перець (приправа 12 овочів і трав)

Приготування

Починаємо з підготовки всіх інгредієнтів нашого страви.

Чистимо цибулю і моркву. Цибулину ріжемо на дрібні кубики, а моркву тремо на крупній тертці.

Чистимо зубчики часнику, дрібно-дрібно рубаємо. Стебло селери нарізаємо тонкими пластинками. Його кількість на ваш розсуд. Ми використали половину стебла. Він надає свій додатковий смак і аромат, тому використовуйте по своєму смаку.

Тепер зробимо з кабачків човники. Кабачки обполіскуємо, обсушуємо паперовим рушником.

Обрізаємо хвостики.

Кожен кабачок розрізаємо за вздовж на дві половини.

Ложкою, акуратно вибираємо серцевину.

Обрану м’якоть дрібно ріжемо ножем.

Човники і нарізану м’якоть відставляємо на час в сторону. Тепер займемося обсмаженням овочів для фарширування.

У великій сковороді розігріваємо кілька ложок рослинного масла. Викладаємо окремо нарізану цибулю і моркву. Прогріваємо їх не перемішуючи, близько 2 хвилин. Додаємо нарізану м’якоть кабачків.

Перемішуємо овочі, накриваємо кришкою, тушкуємо 3-4 хвилини.

Викладаємо нарізані часник і селеру.

Змішуємо овочі, додаємо 1,5 столових ложки Приправыча, це смачна приправа, яку ми постійно використовуємо. Додаємо невелику щіпку меленого перцю. Накриваємо кришкою, тушкуємо ще 5 хвилин до м’якості і готовності.

Тепер можна фарширувати човники. Форму для запікання змастити маслом або застелити фольгою. У нас форма з антипригарним покриттям.

Столовою ложкою заповнюємо кабачкові човники тушкованими овочами, злегка приминаючи начинку.

Посипаємо зверху дрібкою борошна.

Поливаємо томатним соком. Бринзу кришимо і розкладаємо зверху. Відправляємо в духовку на 40-50 хвилин. Час може бути більше, залежить від товщини човників, вашої духовки. Тому перевіряйте готовність виделкою, проколюючи кабачок. Вона має легко входити в м’якоть.

Кабачки фаршировані овочами з сиром, запечені в духовці

Дістаємо фаршировані човники, даємо трохи охолонути.

Перекладаємо на велике блюдо.

Дрібно ріжемо пучок петрушки.

Розкладаємо порційно по тарілках, подаємо на стіл.

Зверху посипаємо зеленню. Можна сідати обідати або вечеряти. Приємного апетиту!

Як приготувати кабачки, фаршировані овочами на відео

Подивіться на відео як готував це блюдо на друге.

Смачні кабачки човники в духовці з помідорами і сиром

Ще один домашній варіант, яким хочу поділитися. Це по-моєму найпростіший рецепт приготування. Мінімум інгредієнтів, швидке приготування та чудовий кінцевий результат.

Страва виходить ароматна, з нотками запеченого сиру і помідорів. Виходить м’яке, приємне на смак.

Інгредієнти

  • один молодий (невеликий) кабачок
  • один невеликий помідор
  • одне куряче яйце
  • 50 грам сиру (у мене сулугуні)
  • сіль, спеції за смаком

Приготування

1. Ріжемо Кабачок не навпіл, як зазвичай для човники, а зрізаємо тільки верхню частину.

2. Ножем робимо 2-3 надрізи вздовж кабачка і кілька штук поперек. Ложкою виймаємо м’якоть.

3. Ріжемо дрібними кубиками помідор.

4. Половину м’якоті також ріжемо кубиком.

5. На великій тертці натираємо сир.

6. У миску вбиваємо яйце і збиваємо його з дрібкою солі і перцю.

7. Закладаємо помідори з нарізаною кабачкової м’якоттю, заливаємо яйцем.

8. Зверху рясно посипаємо тертим сиром.

9. Укладаємо кабачок-човник у форму, застелену фольгою.

10. Ставимо в духовку на 40-50 хвилин, розігріту до 200 градусів.

Страва готова, дуже ароматне, сир стане золотистого кольору. Ріжемо на шматочки — виглядає дуже апетитно.

Раджу запекти такі човники, залишитеся задоволені приготованим стравою.

Всім, хто приготував, приємного апетиту!