Рецепт запіканки з кабачків з сиром і помідорами в духовці

Доброго всім часу доби! У нашому сьогоднішньому меню запіканка з кабачків.

У розпалі літо і у городників всієї країни починають з’являтися різні овочі. Одним з популярних овочів є кабачок. З нього можна приготувати багато різних страв. Найпопулярніше і просте – це смажені кабачки. Однак можна зробити більш цікаві і смачні страви. Наприклад, їх можна посолити, замаринувати або засушити.

Використовуючи кабачки можна зробити смачні супи, закуски, оладки або салати і навіть варення. Кабачки хороші тим, що вбирають різні смаки. Крім того, низькокалорійні страви, тому їх можна використовувати і в дієтичному харчуванні.

Сьогодні я пропоную приготувати дуже смачну страву – запіканку з кабачків. Крім них до складу запіканки входять сир, помідори, яйця. Відмінний варіант на вечерю. Подивіться ще один мій цікавий рецепт «Човники з кабачків з фаршем» , сподіваюся теж сподобається.

Отже приступаємо до приготування, збираємо на кухонний стіл потрібні продукти.

Швидкий і смачний рецепт запіканки з кабачків з помідорами і сиром на сковороді в духовці

Калорійність на 100 грам готового страви — 99.5 ккал. Білки — 7.7 гр. Жири — 2.4 гр. Вуглеводи — 11.7 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Для приготування цієї смачної запіканки нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідор – 2-3 середні помідори.
  • Сир – 100 г
  • Борошно – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинне масло

Як приготувати запіканку з кабачків просто і смачно

Починаємо з того, що беремо кабачок, моєму його, очищаємо від шкірки. Потім його необхідно натерти на крупній тертці.

Після того, як кабачок натерли, додаємо солі з половину чайної ложки і відставляємо в сторону.

На наступному етапі беремо сир і так само на крупній тертці, натираємо його.

Крім звичайного сиру можна використовувати і плавлений, тільки попередньо його потрібно хвилин 20 підморозити в морозилці. Тоді легше його буде натирати. Тепер приступаємо до помідорів. Моєму їх і нарізаємо тонкими кружечками або часточками – кому як подобається бачити їх в запіканці.

Потім переходимо до часнику. Його треба натиснути через прес. Але краще вийти, якщо зубчики спочатку розчавити широким лезом ножа, а потім дуже дрібно порубати ножем. Через часникодавку дуже багато відходів виходить.

Тепер повертаємося до кабачка. У мисці з’явиться рідина, тому віджимаємо руками зайву вологу і знову кладемо в миску. Насипаємо три, чотири столових ложок борошна і перемішуємо до стану тесту.

Потім розбиваємо в суміш два яйця і знову добре перемішуємо.

Тепер додаємо в суміш часник і трохи сиру – столову ложку. Інший сир піде на посипання запіканки зверху.

Перемішуємо суміш дуже добре до однорідної маси. В результаті ми отримали основу для запіканки.

Тепер можна починати готувати запіканку. Ставимо на розігрів духовку, приблизно до 180 градусів. Поки духовка розігрівається дістаємо сковороду і змащуємо її маслом без запаху.

Потім виливаємо на сковорідку готову основу для запіканки.

Сковорідку краще всього підбирати під обсяг запеканочной маси. Разлившись по дну сковорідки, маса не повинна бути товщиною з млинець. В іншому випадку готову страву при вийманні з сковороди розламається. Висота запіканки повинна бути не менше 3 див.

Тепер беремо нарізані помідори і викладаємо їх по поверхні запіканки.

Все готово. Приступаємо до готування. Ставимо сковороду з запіканкою в духовку. Випікатися страва буде протягом 30-40 хвилин. Втім періодично треба стежити за випіканням. Якщо по краях початок пригорати, запіканку можна діставати з духовки.

Але це ще не все. Висипаємо зверху весь залишився сир.

Відправляємо сковороду назад в духовку, але вже хвилини на 2-3. За цей час сир розплавиться.

Кабачкова запіканка з помідорами і сиром

Тепер дістаємо запіканку і розкладаємо її по тарілках. Подавати на стіл можна або просто тому, що так само смачно, так і з яким-небудь соусом: майонезом, сметаною, кетчупом – що подобається.

Рецепт простий, блюдо готується дуже швидко. Виходить ситно, відмінно підійде на вечерю.

Приємного апетиту!