Сьогодні в добірці цікавих рецептів — лазанья. Своєрідна макаронна запіканка з м’ясним фаршем з італійської кухні. Рецепт простий, можна сказати класичний. Тільки замість томатного соусу для фаршу, використовуємо інший. Можна, наприклад, ткемалевый або будь-який інший для приготування м’яса.
Доповненням буде обов’язковий соус бешамель. Блюдо виходить дуже смачним, соковитим і ароматним. Використовуємо два види фаршу, свинячий і курячий у рівних пропорціях. М’ясо курки додасть страві більше м’якості і ніжності.
Листи лазаньї використовуємо готові, які можна придбати в магазині. Готуємо згідно інструкції на упаковці. Якщо необхідно, їх кілька хвилин відварюємо.
Простий рецепт приготування лазаньї з фаршем в домашніх умовах
Інгредієнти для лазаньї з фаршем
для фаршу
- 450 грам свинячого фаршу
- 450 грам курячого фаршу
- 2 столові ложки (30 мл) вершкового масла
- 1 банку овочевого соусу для приготування фаршу
соус бешамель
- 85 грам (6 ст. ложок) вершкового масла
- 60 грам (6 ст. ложок) борошна пшеничного
- 750 мл молока
- 3/4 склянки (55 г) тертого свіжого сиру пармезан
лазанья
- 12-15 аркушів лазанья
- 2,5 склянки (250 г) тертого сиру моцарелла
Як приготувати лазанья з фаршем
Готуємо фарш
Ставимо сковороду на плиту, викладаємо вершкове масло.
В розтоплене масло кладемо свинячий і курячий фарш. Обсмажуємо його на сильному вогні до напівготовності.
обсмажений фарш додаємо овочевий соус і продовжуємо готувати ще протягом 5 хвилин на середньому вогні. Після цього, знімаємо сковороду з вогню і відставляємо в сторону.
Готуємо соус бешамель
Тим часом в іншій сковороді розтоплюємо 85-90 грамів вершкового масла.
Додаємо пшеничне борошно, ретельно перемішуємо і заварюємо 1 хвилину, помішуючи.
Наливаємо 750 мл молока, доводимо до кипіння, постійно збиваючи вінчиком.
Варимо соус на повільному вогні 2 хвилини або поки суміш не загусне.
Загустілий знімаємо соус з вогню, додаємо натертий на дрібній тертці пармезан.
Додаємо сіль і перець за смаком. Відставляємо соус в бік.
Приготування лазаньї
Включаємо на розігрів духовку, виставляємо 190 ° C.
У форму для випічки першим шаром викладаємо приблизно 125 мл приготованого фаршу.
Накриваємо шаром макаронів лазанья. Зверху ще шар обсмаженого фаршу.
Накриваємо іншим шаром макаронів і поливаємо половиною соусу бешамеля.
Ще один шар макаронів і тонкий шар м’ясного фаршу.
Повторюємо ще раз наші шари макаронів лазіння і м’яса.
Закінчуємо соусом бешамель.
Зверху розкладаємо сир моцарелу, натертий на крупній тертці.
Ставимо форму на середній рівень в духовку. Випікаємо 40 хвилин. Дістаємо лазанью, даємо постояти 10 хвилин перед подачею на стіл.
Як приготувати тісто для смачної лазаньї в домашніх умовах
Для цієї страви можна приготувати листи для лазіння своїми руками.
Для цього Вам знадобиться:
- Пшеничного борошна 275 грамів
- 3 курячих яйця
- щіпка солі
В борошно вбити яйця, посолити, замісити тісто. Добре вимісити, дати відпочити.
Розкачати тісто тонким прягоульником. Постарайтеся зробити лід товщиною 1-1,5 миллиметратесто.
Нарізати на смуги, шириною 5-6 сантиметрів. Такі листи можна не відварювати, а відразу викладати на фарш.
Якщо тісто вийшло трохи товщі, нарізані аркуші відварюємо в підсоленій воді, буквально 1-2 хвилини.
Так що скористайтеся рецептом, приготуйте такий варіант смачної лазаньї. Приємного Вам апетиту!