Лазанья, рецепт приготування з фаршем в домашніх умовах

Сьогодні в добірці цікавих рецептів — лазанья. Своєрідна макаронна запіканка з м’ясним фаршем з італійської кухні. Рецепт простий, можна сказати класичний. Тільки замість томатного соусу для фаршу, використовуємо інший. Можна, наприклад, ткемалевый або будь-який інший для приготування м’яса.

Доповненням буде обов’язковий соус бешамель. Блюдо виходить дуже смачним, соковитим і ароматним. Використовуємо два види фаршу, свинячий і курячий у рівних пропорціях. М’ясо курки додасть страві більше м’якості і ніжності.

Листи лазаньї використовуємо готові, які можна придбати в магазині. Готуємо згідно інструкції на упаковці. Якщо необхідно, їх кілька хвилин відварюємо.

Простий рецепт приготування лазаньї з фаршем в домашніх умовах

Інгредієнти для лазаньї з фаршем

для фаршу

  • 450 грам свинячого фаршу
  • 450 грам курячого фаршу
  • 2 столові ложки (30 мл) вершкового масла
  • 1 банку овочевого соусу для приготування фаршу

соус бешамель

  • 85 грам (6 ст. ложок) вершкового масла
  • 60 грам (6 ст. ложок) борошна пшеничного
  • 750 мл молока
  • 3/4 склянки (55 г) тертого свіжого сиру пармезан

лазанья

  • 12-15 аркушів лазанья
  • 2,5 склянки (250 г) тертого сиру моцарелла

Як приготувати лазанья з фаршем

Готуємо фарш

Ставимо сковороду на плиту, викладаємо вершкове масло.

В розтоплене масло кладемо свинячий і курячий фарш. Обсмажуємо його на сильному вогні до напівготовності.

обсмажений фарш додаємо овочевий соус і продовжуємо готувати ще протягом 5 хвилин на середньому вогні. Після цього, знімаємо сковороду з вогню і відставляємо в сторону.

Готуємо соус бешамель

Тим часом в іншій сковороді розтоплюємо 85-90 грамів вершкового масла.

Додаємо пшеничне борошно, ретельно перемішуємо і заварюємо 1 хвилину, помішуючи.

Наливаємо 750 мл молока, доводимо до кипіння, постійно збиваючи вінчиком.

Варимо соус на повільному вогні 2 хвилини або поки суміш не загусне.

Загустілий знімаємо соус з вогню, додаємо натертий на дрібній тертці пармезан.

Додаємо сіль і перець за смаком. Відставляємо соус в бік.

Приготування лазаньї

Включаємо на розігрів духовку, виставляємо 190 ° C.

У форму для випічки першим шаром викладаємо приблизно 125 мл приготованого фаршу.

Накриваємо шаром макаронів лазанья. Зверху ще шар обсмаженого фаршу.

Накриваємо іншим шаром макаронів і поливаємо половиною соусу бешамеля.

Ще один шар макаронів і тонкий шар м’ясного фаршу.

Повторюємо ще раз наші шари макаронів лазіння і м’яса.

Закінчуємо соусом бешамель.

Зверху розкладаємо сир моцарелу, натертий на крупній тертці.

Ставимо форму на середній рівень в духовку. Випікаємо 40 хвилин. Дістаємо лазанью, даємо постояти 10 хвилин перед подачею на стіл.

Як приготувати тісто для смачної лазаньї в домашніх умовах

Для цієї страви можна приготувати листи для лазіння своїми руками.

Для цього Вам знадобиться:

  • Пшеничного борошна 275 грамів
  • 3 курячих яйця
  • щіпка солі

В борошно вбити яйця, посолити, замісити тісто. Добре вимісити, дати відпочити.

Розкачати тісто тонким прягоульником. Постарайтеся зробити лід товщиною 1-1,5 миллиметратесто.

Нарізати на смуги, шириною 5-6 сантиметрів. Такі листи можна не відварювати, а відразу викладати на фарш.

Якщо тісто вийшло трохи товщі, нарізані аркуші відварюємо в підсоленій воді, буквально 1-2 хвилини.

Так що скористайтеся рецептом, приготуйте такий варіант смачної лазаньї. Приємного Вам апетиту!