Запіканка з кабачків з фаршем в духовці — 4 простих смачні рецепти

Давно помічено, що найкращі страви виходять не з екзотичних заморських делікатесних продуктів. А також без наворочених кухонних гаджетів і вражаючої кількості часу, проведеного господинею на кухні.

Тільки свіжі та якісні продукти у використанні. Багаторазово відпрацьований рецепт. І – черговий кулінарний шедевр вже красується на вашому столі, безмовно збираючи всіх рідних. Пропоную приготувати саме літнє блюдо – запіканку з кабачків з фаршем помідорами і сиром в духовці.

Страва універсальний, підходить для сніданку, обіду або вечері, а також може стати холодною закускою до святкового або фуршетного столу. Запіканка дуже економна, а цікаве оформлення не залишить у вас ніяких сумнівів в негайному бажання приготувати її.

У своїх статтях я вже розповідав цікаві та смачні рецепти запіканок з кабачків. Подивіться і приготуйте.

  • Запіканка з кабачків з куркою по-тайськи
  • Запіканка з кабачків з фаршем по-мексиканськи

Запіканка з кабачків в духовці з фаршем, помідорами і сиром

Це запіканка виходить легкою, соковитою, повітряної, з апетитною сирною скоринкою.

Одне з найголовніших складових успіху – якісний фарш. Ми його приготували з рівних частин свинини, баранини і яловичини. Для великої запіканки вам буде потрібно зовсім небагато м’ясного компонента. Кабачки повинні бути молоді, без кісточок, з м’якою шкіркою, бажано тільки з грядки.

При виборі овочів особливу увагу зверніть на зріз хвостика – він повинен бути зеленим і пружним. При купівлі помідор віддайте перевагу м’ясистим яскравим сортам. Ми вибрали солодкі помідори рожеві і жовті черрі з кислинкою.

Блюдо готується в будь-цілісній формі, яка підходить для духовки. Важливо правильно її підібрати за обсягом, щоб вміст не вилилося під час запікання. Ми використовували керамічну вогнестійку форму з об’ємом 1,1 л

Інгредієнти:

  • кабачки – 600 г
  • фарш – 200 г
  • помідори (рожеві) – 1 шт.
  • помідори (жовті) – 2-3 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 100 г
  • сир – 70 г
  • цибуля -1 шт.
  • манка – 2 ст. л.
  • часник – 1 зубчик
  • томатна паста – 1,5 ст. л.
  • гіркий перець – 2 г
  • паприка – 0,5 ч. л.
  • прованські трави – 0,5 ч. л.
  • чебрець – 0,5 ч. л.
  • петрушка, базилік – 5 г
  • рослинне масло – 1,5 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування

Крок 1. Кабачки промиємо, відріжемо кінчики і натремо на тертці. Викладемо масу в миску, трохи посолити і залишимо на 10 хвилин.

Крок 2. Приготуємо начинку. Цибулину дрібно наріжемо і обсмажимо в невеликій кількості рослинного масла на сковороді.

Крок 3. Додамо і обсмажимо фарш, перемішуючи і розбиваючи грудочки силіконової лопаткою.

Крок 4. Посолити, поперчити, додати половину спецій, подрібнений часник і викладемо томатну пасту. Перемішаємо і накриємо кришкою. Вогонь зменшимо до мінімуму і будемо готувати ще 6 -8 хвилин.

Допускається будь-який набір сухих спецій.

Крок 5. Кабачки ретельно отожмем і повернемо в миску. Додамо, що залишилися сухі спеції і дрібно нарізану петрушку.

Пропорції зелені теж досить умовні і з легкістю можуть бути замінені за вашим бажанням.

Крок 6. Всиплемо манку.

Звертаю вашу увагу на те, що овочі дуже соковиті. Для того, щоб не отримати неаппетитную масу на виході, слід правильно загустити основну кабачкову масу. Крім віджимання овочів використовуйте добавки з борошна, крохмалю, вівсяного толокна або манки.

Крок 7. Половину сиру натремо на дрібній тертці, викладемо у кабачкову масу. Перемішаємо і залишимо на 10 хвилин для набухання манки.

Крок 8. Форму для запікання змащуємо маслом, викладемо половину кабачкової маси.

Крок 9. Зверху розмістимо начинку з фаршу.

Крок 10. Прикриємо фарш залишилися кабачками.

Крок 11. Для заливки змішаємо віночком яйця, сметану і дрібку солі.

Для заливки знадобиться жирна сметана з жирністю 21% і домашні яйця.

Крок 12. Заповнимо форму заливкою.

Крок 13. Розкладемо зверху помідори і гіркий перець. Будемо готувати запіканку в духовці 200 градусів близько 20 хвилин.

Крок 14. Дістанемо запіканку з духовки посиплемо залишилися сиром. Продовжуємо готувати 10-15 хвилин.

Для запіканки використовуйте легкоплавкі сорти сиру з вашим улюбленим смаком.

Запіканка з кабачків з фаршем в духовці

Кабачкова запіканка готова. Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути. Можна подавати на стіл.

Запіканку з кабачків з фаршем прикрасимо базиліком і подамо з соусами. Блюдо виходить ароматним, з ніжною структурою і гармонійним смаком.

Виходить смачно, красиво, апетитно. Приємного апетиту!

І ще три рецепта кабачкової запіканки, які можна приготувати в духовці на обід або вечерю.

Проста і смачна запіканка з кабачків з фаршем та сиром шарами

Готуємо смачне і корисне блюдо, запіканку з кабачків з м’ясним фаршем в духовці.

Кількість інгредієнтів вільний, залежить від розмірів вашого листа і вашого бажання.

Для цього нам знадобиться

  • фарш мясний (будь-який)
  • помідори
  • цибуля
  • вершки — 200 г
  • кілька кабачків
  • сир — 100 г
  • сіль за смаком

Приготування

1. Ріжемо цибулю дрібними кубиками, злегка обсмажуємо його в сковороді на рослинній олії.

2. Додаємо фарш, перемішуємо, солимо, обсмажуємо до готовності.

3. Кабачки чистимо, натираємо на крупній тертці.

4. Беремо деко, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо половину кабачків і розподіляємо рівним шаром по всій поверхні.

5. Другим шаром розкладаємо обсмажений фарш. Зверху закриваємо шаром залишилися тертих кабачків.

6. Поливаємо запіканку вершками, викладаємо помідори, нарізані тонкими кружечками.

7. Солимо, посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку.

8. Запікаємо при 180 градусах протягом 30-40 хвилин.

Запіканка приготувалася, можна приступати до обіду або вечері.

Рецепт запіканки з кабачків з фаршем в духовці з сметаною і сиром

Ця запіканка нагадує листковий пиріг, соковита, має своєрідний приємний смак. Спробуйте приготувати — це дуже смачно!!!

Ингредиенты

  • Кабачки — 800 гр.
  • Фарш — 400 гр.
  • Помідори (середні) — 6 шт.
  • Сир — 120 гр.
  • Цибуля (великий) — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Яйця — 3 шт.
  • Сметана — 150 мл
  • Сіль, перець
  • Петрушка
  • Масло рослинне

Приготування

1. Дрібно нарізати цибулю, обсмажити з рослинним маслом на сковороді до прозорості.

2. Викласти до цибулі фарш, злегка обсмажити, посолити і поперчити. Перемішати і обсмажити до готовності.

3. Кабачки очистити, нарізати тонкими кружками, перекласти в миску, злегка підсолити.

4. Дрібно нарізати часник і петрушку. Помідори нарізати тонкими кільцями.

5. Приготувати заливку — в миску вбити яйця, розмішати віночком, додати сметану, петрушку, трохи підсолити.

6. Форму зля запікання змастити рослинним маслом, розкласти шаром кружечки кабачків, посипати тертим сиром.

7. Рівномірним шаром розкласти обсмажений фарш, зверху посипати часником і тертим сиром.

8. Розкласти ще один шар кабачків, закрити його кружечками помідорів.

9. Заливаємо приготовленою заливкою, зверху посипаємо тертим сиром.

10. Поставити в духовку при температурі 180 градусів. Запікати 35-45 хвилин.

Розрізати на порції, прикрасити зеленню і подати на стіл. Приємного апетиту!

Рецепт запіканки з кабачків в духовці кружечками з помідорами і сиром

Така запіканка з кабачками, фаршем і помідорами під сирною скоринкою — це і гаряча святкова закуска, і готове друге на сімейну вечерю.

Ингредиенты

  • фарш м’ясний — 200 гр.
  • цибуля — 50 гр.
  • морква — 50 гр.
  • кабачок — 250 гр.
  • помідор — 200 гр.
  • рис — 1 ст. л.
  • сметана — 1 ст. л.
  • сир твердий — 40-50 гр.
  • зелень (петрушка)
  • соль
  • специи

Приготовление

1. Очищену цибулю дрібно рубаємо. Моркву тремо на крупній тертці.

2. Молоді кабачки ріжемо кружальцями, товщиною 0,5 сантиметрів.

3. Помідори нарізаємо тонкими кільцями. Рис промиваємо, відварюємо до напівготовності.

4. Цибулю з морквою пасеруємо на сковороді в рослинному маслі.

5. У миску викладаємо м’ясний фарш, додаємо пасеровані овочі, рис. Солимо, перчимо, додаємо інші спеції за власним смаком. Добре перемішуємо.

6. У форму для запікання набираємо продукти — кружечок кабачка, помідор, фарш, знову кабачок, помідор, фарш і так викладаємо всі приготовані інгредієнти.

7. У невеликій мисочці змішуємо сметану з сіллю, спеціями і дрібно нарубаної петрушкою. Рівномірно змащуємо зверху. Закриваємо форму фольгою.

8. Запікаємо в духовці 50 хвилин при температурі 190 градусів.

9. За 10-15 хвилин до готовності дістаємо з духовки, знімаємо фольгу, посипаємо зверху тертим сиром і знову відправляємо в духовку готуватися на 15 хвилин до зарум’янювання сиру.

Можна приступати до вечері. Розкладаємо порції на тарілки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!