Доброго часу доби всім читачам мого блогу! Пропоную до перегляду нову новорічну тему.
Дорогі друзі! Сьогодні, напередодні головного зимового свята, хочеться розповісти вам ще одну актуальну тему. Нещодавно ми з вами розібрали найсмачніші рецепти гарячого на Новий рік. А сьогодні буде щось солоденьке! А саме, новорічні десерти.
Цей пункт меню не повинен залишатися без уваги. Хтось, звичайно, обмежується фруктами на десерт. Але справжні ласуни ніколи не відмовляться від чогось «серйозніше».
Тому сьогодні ми підготували для вас найсмачніші і оригінальні рецепти. Вибирайте на будь-який смак!
Десерт на Новий рік з гарбуза без желатину
Для тих, у кого немає багато часу на приготування солодкого до святкового столу, пропоную цей рецепт. Дуже смачні і дуже корисні мармеладкі з гарбуза з апельсином в кокосовій стружці. І що найцікавіше – без грама желатину. Обов’язково спробуйте!
Ингредиенты:
- Гарбуз очищена – 1 кг
- Крохмаль (краще всього кукурудзяний) – 40 гр.
- Апельсин – 2 шт. (з гарбуза і цитруса повинно вийде близько 620 мл рідини)
- Кокосова стружка – 50 гр.
- Цукровий пісок – 2 ст. л. або за смаком
Приготування:
1. Для рецепту нам знадобиться солодка і соковита гарбуз. Її очищаємо від насіння і шкірки.
2. За допомогою соковижималки «видобуваємо з неї сік. З даної кількості гарбуза виходить приблизно 400 грам рідини.
3. Апельсини очистити від шкірки. Також прибираємо і білі плівки. Їх аналогічно пропускаємо через соковижималку.
Якщо ви хочете, щоб смак десерту мав більш апельсиновий аромат, ніж гарбузовий, то один з цитрусів можете не очищати, а пропустити разом з цедрою. Вона-то і переб’є гарбузовий смак своїм ароматом.
У цілому виходить близько 620 мілілітрів рідини.
4. Перелити сік в каструлю, але грам 40 залишаємо. Всипаємо в основний склад цукровий пісок. В залежності від солодощі овочів, фруктів і ваших смакових уподобань, кількість підсолоджувача можете регулювати під себе. Ставимо на плиту нагріватися.
5. Тим часом у відлиті 40 грам соку вводимо крохмаль. Все добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
6. Коли рідина в каструлі практично закипить, тонкою цівкою вливаємо суміш з крохмалем, постійно помішуючи все віночком. Ви помітите, що склад відразу почне густіти.
Ви можете використовувати і картопляний крохмаль, але тоді ви будете відчувати його смак в десерті. Тому, рекомендую брати кукурудзяний – у нього ніякого присмаку немає.
На повільному вогні, безперервно помішуючи, проварюємо 3-4 хвилини. Важливо постійно заважати, інакше крохмаль підгорить і ви зіпсуєте смак свого мармеладу.
7. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Сюди переливаємо густу масу. Злегка потрясем посуд, щоб склад рівномірно розподілився і вийшли всі можливі бульбашки повітря. Взагалі, можна зробити цей десерт у форми для кексів або чашках.
9. Накриваємо в контакт харчовою плівкою, щоб не утворювалася кірка. Ставимо в холодне місце на 1,5-2 години.
10. Висипаємо На стіл стружку і розподіляємо її рівним шаром. Сюди акуратно витягаємо з форми нашу величезну помаранчеву цукерку. Зверху також обсипали її стружкою.
ножем Нарізаємо на порційні мармеладкі.
Боки кожного нарізаного шматочка також мачає в кокосі. Розкладаємо їх на тарілці для подачі і несемо до столу.
Смачний новорічний фруктовий десерт з тіста філо
Ще один швидкий і дуже оригінальний рецепт. Готується буквально за 15 хвилин. Як раз в новорічний вечір, в самій суєті, не завжди є багато часу на готування. А тут прямо-таки знахідка – смачні узелочки з сиром і фруктами. При цьому страва досить легке і дуже корисне.
Ингредиенты:
- Тісто філо – 7-8 аркушів (250 гр.)
- Банан – 2 шт.
- Апельсини – 2 шт.
- Ванілін – щіпка
- Сир знежирений – 200 гр.
- Підсолоджувач за смаком
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
КБЖУ на 100 гр. – 135/4,8/2,8/22,5
Приготування:
1. Нам знадобиться вже готове тісто філо. Воно ідеально підходить для цього десерту. Продається воно в будь-якому супермаркеті у відділах заморозки.
Його обов’язково потрібно розморозити при кімнатній температурі. Не робіть це в мікрохвильовці!
Розкладаємо пласти тіста на стіл, накриваємо кожен спочатку пакетом, а потім вологим рушником. І таким чином складаємо їх стопкою. Так вони полежать, поки ми займаємося начинкою.
2. Перекладаємо В миску сир. В даному випадку він м’який та пастоподібний. Якщо у вас сухуватий продукт, можете спочатку перебити його блендером або протерти через сито.
Сюди ж вливаємо свіжі сирі жовтки, додаємо дрібку ваніліну і за смаком будь-підсолоджувач.
Перетираємо складу виделкою до однорідного стану.
3. Переходимо до фруктів. Один апельсин і один банан очищаємо від шкірки. З цитруса обов’язково видаляємо всі щільні прожилки, білі плівки і насіння. Ріжемо ці фрукти невеликими кубиками. Приблизно 1*1 сантиметр.
Зоединяем їх в одній мисці і перемішуємо.
4. Беремо 2 листа тіста, кладемо їх один на одного. Пакет і рушник, звичайно ж, зараз потрібно прибрати. Розрізаємо на 4 рівні частини по ширині.
Тісто філо дуже швидко сохне. Тому те тісто, яке в даний момент не бере участь у процесі, обов’язково потрібно ховати під вологий рушник або серветку.
5. На плоску тарілку або дошку кладемо одну смужку тесту. Змащуємо його невеликою кількістю рослинного масла. Другий відрізок кладемо навхрест і теж злегка промазуємо.
6. У центр кладемо трохи фруктової суміші, потім зверху приблизно 1 ст. л. сирної маси.
7. Гармошкою збираємо краю, формуючи мішечок. Гарненько їх придавлюємо, щоб вузлик зафіксувався.
8. Форму для випікання вистилаємо пергаментом. Сюди відправляється перший мішечок. Точно таким же чином расправляемся з іншими продуктами. Якщо все відразу не піде на один лист, готуйте партіями.
9. Відправляємо в духовку, попередньо включену на 200 градусів. Випікаємо тут десерт приблизно 17 хвилин до рум’яного виду. Готуються вони досить швидко, тому далеко від печі не відходьте, перевіряйте колір виробів.
Все заявленої кількості продуктів виходить 15 вузликів. Трохи даємо їм охолонути і красиво подаємо. Приємного всім апетиту!
Мандариновий торт без випічки для святкового столу
Дуже смачний і ніжний торт з мандаринів. В ньому є «вибухова родзинка», яка здивує всіх гостей вашого застілля. Готується не складно, але постаратися і проявити терпіння тут дуже важливо. Результат того вартий! Починаємо!
Ингредиенты:
Перша прошарок:
- Мандаринове пюре – 160 гр.
- Вода – 20 мл
- Желатин – 4 гр. + 24 мл води
- Цукровий пісок – 20 гр.
Другий шар:
- цукор – пісок- 25 р.
- Мандариновий сік – 90 мл
- Жовтки – 1 шт.
- Крохмаль – 4 гр.
- Желатин – 4 гр. + 24 мл води
- Вершки 33% – 100 мл
Мус:
- Грецький йогурт – 200 мл
- Ванільна паста або інший ванільний ароматизатор – 1 ч. л.
- Желатин – 12 гр. + 72 гр. Води
- Цукрова пудра – 75 гр.
- Вершки жирні – 300 мл
Корж:
- Білий шоколад – 100 гр.
- Кукурудзяні пластівці – 70 гр.
- Вибухова карамель – 12-5 гр.
- масло – 60 гр.
Велюр:
- Какао-масло – 60 гр.
- Білий шоколад – 120 гр.
- Гелевий барвник помаранчевого кольору – 20 гр.
Приготування:
1. Почнемо з першої прошарку. Для цього очищаємо мандарини від шкірки, насіння і плівкових перегородок. Ми повинні отримати тільки волокнисту м’якоть.
Відправляємо її в миску і пюрируем блендером до однорідного стану, без шматочків. Потім перетираємо через сито.
Переливаємо пюре в сотейник, вливаємо сюди воду і додаємо цукровий пісок.
2. Ставимо на середній вогонь. Постійно розмішуючи, доводимо до закипання. Потім відразу вимикаємо плиту. Перелити в миску, щоб склад швидше охолонув. Він повинен досягти приблизно 60 градусів.
3. Тим часом, замочуємо желатин в холодній воді. Коли він розбухне і охолоне мандариновий склад, поміщаємо миску з желатином на водяну баню або на кілька секунд в мікрохвильову піч. Він повинен стати рідким.
Тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо в основну мандаринову масу.
4. Беремо роз’ємне кільце діаметром 16 див. Дно обтягуємо 2-3 шарами харчової плівки. Ставимо на плоске блюдо і переливаємо сюди підготовлений склад. Відправляємо в морозилку до застигання.
5. І тим часом приготуємо другий шар. Желатин відразу ж замочуємо у воді.
В сотейник вливаємо жовток і додаємо цукор. Перетираємо все це віночком до посветления. Вводимо крохмаль і мандариновий сік. Ставимо на плиту і, помішуючи, доводимо до більш густого стану.
Якщо утворилися грудочки, пробийте масу міксером або протріть через сито.
Переливаємо в чашу і даємо їй охолонути теж приблизно до 60 градусів. До того часу розпускаємо желатин, таким же чином, як і для мандариновий прошарку. Вливаємо його сюди, ретельно замішуючи. Залишаємо поки в сторону.
6. І переходимо до вершків. Їх потрібно збити міксером, поступово збільшуючи оберти. Вони обов’язково повинні бути охолодженими. Збиваємо їх до м’яких піків. Потім переливаємо в желточно-мандаринову масу і акуратно перемішуємо вінчиком.
Переливаємо в форму з застиглим першим шаром.
Прибираємо в морозилку до повного заморожування.
7. Переходимо до коржу. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці, кожні 3-5 секунд відкриваючи дверцята і перемішуючи склад. Інакше, він може згорнутися. Це ж можна зробити і на водяній бані.
8. М’яке вершкове масло збиваємо найбільшою потужністю міксера протягом 1-2 хвилини. Потім вливаємо сюди шоколад і знову перемішуємо .
9. Кукурудзяні пластівці перебиваємо блендером в однорідну крихту. Пересипаємо їх в шоколадно-вершковий складу.
10. Додаємо вибухову карамель і все перемішуємо в рівний склад.
Беремо ще одне кільце, тільки діаметром 18 див Знизу обтягуємо декількома шарами харчової плівки. Рівномірно розподіляємо тут основу.
Прибираємо в холодильник до складання торта.
Зібрати десерт можна в звичайному кільці. Але якщо у вас є спеціальна силіконова форма, як у даному випадку, то це ще краще.
11. Для мусу потрібно спочатку замочити желатин. Йогурт повинен бути кімнатою температури. До йогурту додаємо цукрову пудру і ванільний ароматизатор. Все вимішуємо віночком.
12. Желатин підігріваємо до розрідження. Тонким струменем, безперервно працюючи віночком, вмішуємо її в основний склад мусу.
13. Охолоджені вершки жирні починаємо збивати з низьких обертів, поступово збільшуючи їх до максимуму. Доводимо до м’яких піків, трохи не добиваючи. В кілька додавань вводимо їх в масу з желатином. Частина цієї маси заливаємо у форму так, щоб дно було вкрите.
Прибираємо в морозилку хвилин на 5.
14. Потім дістаємо мус і двошарову заготовку. Її кладемо у форму з мусом і його залишки поливаємо за країв і зверху.
15. Зверху ставимо корж, притапливаем його і підрівнюємо крем.
Відправляємо всю цю красу в морозилку на 12-15 годин, до повного застигання. Потім покриваємо велюром з розтопленого шоколаду і какао-масла, пофарбованого помаранчевим барвником.
Прикрашаємо за смаком і подаємо!
Приємного вам апетиту!
Вершковий десерт з печивом без випічки
Ніжне тістечко з вершкового суфле на печиво можна приготувати всього за 20 хвилин. Навіть без випічки. Виходить така смакота, що одним шматочком тут не відбудешся. Не дивлячись на простоту приготування, виходить дуже красиво і святково! Переконайтеся в цьому самі!
Ингредиенты:
- Печиво – 150 гр.
- Вершки 33% — 250 мл
- Молоко – 250 мл
- Цукрова пудра – 90 гр.
- Ванільний цукор – 18 гр.
- Суха суміш «Збиті вершки» з ароматом ванілі – 2 пакетика
- Шоколад – 20 гр.
Для просочення:
- 50 мл Молока
Приготування:
1. У глибоку широку миску вливаємо вершки. Слідом вводимо заздалегідь прокип’ячена і вже охололо до цього часу молоко.
2. Додаємо сюди суху суміш «Збиті вершки і цукрову пудру. Збиваємо міксером кілька хвилин до сталого і густого стану маси.
3. Беремо звичайне сухе печиво (можна взяти найдорожче, типу «Пряжене молоко»). Мочаємо кожну штучку в молоко, щоб вона цілком викуповувалася тут.
4. Одразу ж розкладаємо їх в квадратну форму. Якщо у неї немає роз’ємного дна, то під низ підставте дошку. Печиво має повністю покрити низ. Якщо залишаються просвіти з боків, заповніть їх обрізками печива.
Викладаємо сюди вершковий крем. Рівномірно розподіляємо його з допомогою кулінарного шпателя. Потім ставимо в холодильник хоча б на 15 хвилин.
Потім дістаємо, посипаємо натертим шоколадом. Нарізаємо і подаємо до столу. Дуже ніжна, смачна і корисна смакота на солоденьке готова! Приємного вам апетиту!
Шоколадний торт рецепт в домашніх умовах
Легкий, вишуканий і, насамперед, шоколадний десерт! Проста і вишукана прикраса, що складається з дакуаза з лісовими горіхами, хрусткого праліне, шоколадного мусу і дзеркальною глазурі. Торт «Королівський шоколад».
Бісквітний торт — дуже смачний і простий рецепт
Що може бути краще, ніж бісквітний торт з вершковим кремом та свіжою полуницею, коли за столом збереться вся родина за столом, випити ароматного чаю. Сьогодні я запрошую вас приготувати цю класичну французьку випічку в домашніх умовах!
10 чудових десертів для свята на відео
Не могла не обминути стороною відео, яке нещодавно знайшла. Тут 10 дуже цікавих і оригінальних рецептів святкових десертів.
Приємного перегляду!
Солодке на Новий рік – обов’язковий атрибут кожного застілля. Звичайно ж, можна купити десерт в магазині або пекарні. Але ж Новий рік – сімейне свято. А для близьких – тільки все найкраще! Тому краще всі страви приготувати своїми руками, з любов’ю і турботою.
Сподіваюся, вам знадобиться моя стаття! Бажаю вам всього самого найкращого! До швидких зустрічей!