Котлети з курячого фаршу – соковиті і смачні! Рецепт приготування

Всім доброго дня! Готуємо котлети на вечерю. Сьогодні хочу поділитися моїм домашнім рецептом для обіду, вечері. Чудово підійдуть і для святкового столу. Курячі котлети з сиром і кабачками виходять неймовірно соковитим, ароматним і дуже смачними. Рецепт трохи незвичайний, по-перше до м’яса додаємо трохи натертих кабачків, а по-друге, усередині котлети закладається тонкий брусочок сиру.

Подавати їх краще всього в гарячому вигляді, тоді повністю розкриється смак фаршу, приправ і розплавленого сиру. Рекомендую спробувати. У нашій родині вечеря пройшов на «Ура». Подавали з картопляним пюре, плюс томатний кетчуп і нарізані тонкими кружечками мариновані огірочки з власних заготівель на зиму.

Котлети з курячого фаршу без хліба і молока з сиром всередині

Такими котлетами можна смачно нагодувати не тільки всю родину, але й гостей. Впевнена вам дуже сподобається смак незвичайного страви з курки.

Курячі котлети з сиром і кабачком, я буду обсмажувати на сковороді до золотистої скоринки, а потім дам настоятися в духовці. Таким чином вони виходять дуже соковитими і ніжними. Їх можна подавати як окрему страву, а можна подати з будь-яким овочевим гарніром, крупами, картоплею і макаронами. До речі підійде також і для дитячого меню – тільки в цьому випадку можна використовувати пароварку.

Час приготування: 1 година, кількість порцій: 12 шт. На 100 грам: Калорії — 121.4 ккал. Білки — 17.0 гр. Жири — 4.6 гр. Вуглеводи — 3.1 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Необхідно підготувати всі потрібні продукти для приготування котлет.

Ингредиенты:

  • Молодий кабачок – 1 шт.
  • Куряче філе – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Панірувальні сухарі – на свій розсуд.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Сіль – за смаком

Приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю і зубчики часнику почистити від луски і довільно нарізати.

Крок 2. Куряче філе помити і просушити на паперовому рушнику.

Крок 3. Нарізати філе невеликими за розміром шматочками.

Крок 4. Пропустити через м’ясорубку або подрібнити в частіше блендера філе курки, цибулю і часник.

Невеликий рада, філе курки краще пропустити через м’ясорубку з великими отворами, тоді вийде ефект рубленого м’яса.

Фарш вийшов дуже пухнастим!

Крок 5. У фарш додати сіль за смаком (я додав трохи більше половини чайної ложки).

Крок 6. Додати приправу для курки (половину чайної ложки), можна будь-яку іншу за вашим смаком.

Крок 7. Вбити в миску з фаршем два свіжих курячих яйця.

Все акуратно перемішайте!

Крок 8. На дрібній тертці натріть кабачок, краще перекласти в дуршлагу, так як маса обов’язково дасть сік.

Якщо кабачок молодий, як у мене, то чистити його немає необхідності, досить помити і обсушити.

Можна трохи посолити овочеву масу, для того щоб швидше дала сік. Потім трохи віджати рукою, сік, що виділився злити.

Крок 9. З’єднати кабачок натертий з фаршем і акуратно перемішати.

Крок 10. Нарізати сир твердий тонкими брусочками.

Крок 11. Панірувальні сухарі необхідно насипати в зручну тарілку.

Крок 12. Тепер формуємо котлети, сховаємо шматочок сиру, так щоб він опинився усередині котлети.

Крок 13. Необхідно обваляти кожну котлету в панірувальних сухарях.

Ось які красені у мене вийшли!

Крок 14. Рафінована рослинна олія добре нагріти на сковороді. Розкласти на неї обвалені котлети на відстані один від одного і смажити до золотистої скоринки з обох сторін.

Поруч приготувати форму для запікання, змащену рослинним маслом.

Крок 15. Підлозі-готові котлети скласти в форму для запікання.

Крок 16. Відправити в заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів, даємо настоятися і доготовиться буквально 10 хвилин.

Всі курячі котлети з сиром і кабачками готові!

Соковиті, смачні курячі котлети з сиром всередині

Подавати такі котлети краще відразу, поки вони теплі. Саме в такому вигляді вони і соковиті, і максимально ніжні.

Обов’язково спробуйте застосувати цей чудовий рецепт, повірте і перевірте!

Подавати на стіл можна окремо, як основне блюдо з різними соусами або з гарніром — макарони, крупи, картопля, овочі.

Успіхів в кулінарії і приємного апетиту!