Всім привіт! Днями готували курку в духовці. Запікали у фользі. Хочу поділитися кількома домашніми рецептами такої страви. Завжди виходить чудово смачно, ароматно і красиво.
Для того, щоб курка пропеклась в духовці, краще всього перед запіканням її загорнути в 2-3 шару фольги. Щоб отримати хрустку скоринку, в кінці приготування фольгу розгорніть. Час запікання курки розраховують залежно від ваги тушки. Обов’язково враховуйте особливості своєї духовки. Середній час запікання птиці 25 хвилин на 500 гр. ваги при температурі 190 градусів 20 хвилин для скоринки. Пам’ятайте, що домашньої птиці потрібно більшу кількість часу на готування.
Замість фольги можна використовувати рукав для запікання, дізнайтеся як, в моїй статті Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою
Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою у фользі з начинкою
Фарширована курка – ошатне смачне блюдо для святкового або повсякденного столу. Склад начинки обмежений тільки вашими бажаннями. Адже з куркою поєднуються практично всі овочі, кислі фрукти, ягоди, сухофрукти, гриби, сир і крупи.
Ми вирішили взяти за основу новомодну крупу булгур. Каша просочилася соком і курячим вийшла чудово. За бажанням замість булгуру можна використовувати гречку або пшеничну крупу. В начинку ми додали трохи обсмаженого сала з цибулею і болгарським перцем. Ці компоненти надали фаршу яскравості і особливі смакові акценти.
Інгредієнти:
- курка – 1,7 кг
- оливкова олія – 3 ст. л.
- соус теріякі – 3 ст. л.
- паприка – 0,5 ч. л.
- імбир – 0,5 ч. л.
- чебрець – 0,5 ч. л.
- кмин – 0,5 ч. л.
- часник – 1 — 2 зубчики.
Для начинки:
- булгур – 180 г
- сало – 70 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- солодкий перець – 1 шт.
- сіль, перець.
Приготування
В миску для приготування маринаду викладемо сухі спеції і часник пропущений через прес.
Набір спецій допускається коригувати за смаком. Якщо використовуєте готові суміші – обов’язково вивчіть склад. В деякі суміші додана сіль, не пересолити курку. Для пікантного смаку в маринад допускаються добавки часнику, перцю чилі або халапеньо.
Увіллємо соус теріякі і оливкове масло. Перемішаємо компоненти. Маринад готовий.
Якщо ви хочете отримати по-справжньому святкове блюдо, особливу увагу слід приділити процедурі маринування. Основа маринаду вустерширський соус теріякі або. Ці соуси можна замінити на соєвий аналог з дрібкою цукру або чайною ложкою рідкого меду. Вхідні до складу маринаду солодкі компоненти і створять апетитну хрустку золотисту скориночку.
У курки вичистимо копчиковую залозу і видалимо підкрилки. Тушку натремо сіллю і перцем, змастимо всередині і зовні маринадом. Упакуємо птицю в щільний поліетиленовий харчової пакет і відправимо в холодильник на 6 годин.
Маринувати птицю краще всього протягом 6 годин і більше, у крайньому випадку залиште мариновану тушку на одну годину при кімнатній температурі.
Булгур відваримо по інструкції на упаковці. Викладемо На сковороду сало, цибулю і болгарський перець, нарізані дрібними кубиками. Обсмажимо до легкого зарум’янювання.
Додамо зажарку в кашу. Начинку посолити, поперчити і перемішати. Остудимо фарш до кімнатної температури.
Начиним курку фаршем.
З допомогою зубочисток з’єднаємо краю розрізу тушки.
Повторно змастимо курку маринадом, викладемо на 2-3 шару фольги. Герметично загорнемо тушку і укладемо в форму або сковороду без ручки. Будемо готувати в духовці 190 — 200 градусів 1 годину 25 хвилин.
Ножицями акуратно разрежем фольгу, розгорнемо курку і продовжимо готувати 20 хвилин в режимі «конвекція».
Вибір режимів залежить від ваших уподобань і моделі духовки. В основний час запікання можна використовувати «двосторонній жар» або режим «верх-низ». В кінці приготування вам знадобиться функція «гриль» або «конвекція».
Курка в духовці у фользі з хрусткою скоринкою
У курки видалимо зубочистки. Кашу викладемо на блюдо, зверху покладемо курку. Прикрасимо зеленню.
Страва виглядає дуже апетитно. У курки хрустка і ніжна шкірка соковита м’якоть. Гарнір – ситний, смачний і ароматний.
Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою з лимоном і майонезом
Смачна і ніжна курка в поєднанні з лимоном виходить обалденная. Готову курку потрібно полити соком лимона.
Ингредиенты
- Курица(вага 2,5 кг) — 1 шт.
- Лимон — 1 шт.
- Майонез — 70 гр.
- Сіль — 1 ч. л.
- Перець мелений (червоний, чорний)
- Сухі трави
Приготування
1. Готуємо суху суміш — змішуємо сіль з меленим перцем, сушеними травами та іншими спеціями за смаком.
2. Курку миємо, обсушуємо паперовим рушником, натираємо з усіх боків сумішшю приправ.
3. Добре обмазуємо майонезом, кладемо в миску і накриваємо плівкою. Відставляємо на 1 годину маринуватися.
4. Потім всередину тушки кладемо лимон (лимон потрібно надрізати).
5. Кладемо підготовлену курку кладемо на лист фольги, загортаємо. Кладемо у форму для запікання.
6. Запікаємо в духовці при темп. 180 град. 1 година. Розгортаємо фольгу, поливаємо соком, що виділився, ставимо ще на 15 хвилин у духовку, включивши конвекцію. Готуємо до утворення хрусткої скоринки.
Готову курку поливаємо соком лимона. Приємного апетиту!
Простий рецепт курки з хрусткою скоринкою, запеченої в духовці у фользі
Рецепт чудовий, виходить дуже смачна і соковита курка. Готуватися швидко і легко, без заморочок.
Ингредиенты
- курка середнього розміру
- майонез-3 ст. л.
- часник 4 зубчики
- сіль 1,5 ч. л.
Приготування
1. Беремо середнього розміру курку близько 2 кг, найкраще охолоджену. Розрізаємо грудну частину.
2. З усіх боків натираємо тушку сіллю.
3. Готуємо маринад, змішуємо 3 ст. ложки майонезу з часником, пропущеним через прес.
4. Обмазуємо курку з усіх боків. Обв’язуємо мотузкою, прибираємо в холодильник на кілька годин.
5. На деко кладемо фольгу викладаємо тушку, загортаємо герметично.
6. Ставимо запікатися в духовку на годину при 180 градусах, потім відкриваємо верхню частину фольги і готуємо ще 20 хвилин отримання золотистої, хрусткої скоринки.
Рецепт курки в духовці, запеченої у фользі з соєвим соусом
Як запекти курку в духовці цілком? Спробуйте цей простий рецепт.
Ингредиенты
- курча бройлер
- часник — 2 зубчики
- паприка — 2 чайні ложки
- імбир сушений — на кінчику ножа
- кориця — на кінчику ножа
- червоний мелений перець
- чорний мелений перець
- сіль — 1 чайна ложка
- соєвий соус — 35 мл
- рослинне масло — 40 мл
Приготування
1. Готуємо маринад. Змішуємо видавлений через прес часник, паприку, імбир, корицю. Додаємо мелений червоний і чорний перець, сіль, соєвий соус і рослинне масло.
2. Курча миємо, обсушуємо паперовими рушниками, обмазуємо маринадом з усіх боків. кладемо в тарілку, закриваємо харчовою плівкою і маринуємо 1 годину. Це мінімум, краще залишити на ніч в холодильнику.
3. Перекладаємо тушку на лист фольги, поливаємо залишками маринаду, герметично загортаємо.
4. Перекладаємо у форму для запікання, ставимо в духовку при 180 градусах на 1 годину.
5. Через годину розгортаємо фольгу, ставимо знову в духовку на 15-20 хвилин. Готуємо до хрусткої скоринки золотистого кольору.
Прикрашаємо зеленню і нарізаними овочами. Подаємо на стіл.
найсмачніший рецепт приготування курки в духовці у фользі
Курочка виходить ароматною, з хрусткою, рум’яною скоринкою. Приправа каррі надає курці пікантний смак.
Ингредиенты
- Курка — 1,6 кг
- Каррі — 2 ч. л.
- Перець чорний мелений — 1 ч. л.
- Масло рослинне — 4 ст. л.
- Сіль за смаком
Приготування
1. Змішуємо сіль, каррі, перець. Натираємо курку спеціями зі всіх сторін. Пензликом змащуємо рослинним маслом.
2. Кладемо тушку на лист фольги, загортаємо герметично. Перекладаємо в форму, ставимо в духовку при 180 градусах на 1 годину 10 хвилин.
3. Розкриваємо фольгу, поливаємо соком, що виділився і знову відправляємо в духовку ще 15-20 хвилин до золотистого кольору і хрусткої скориночки.
Курка цілком, запечена в духовці з майонезом під сиром у фользі
Курка виходить м’яка, духмяна з сирною хрусткою скоринкою.
Ингредиенты
- Курица
- Сир — 50 гр.
- Сіль — 1 ч. л. з гіркою
- Майонез
- Мелений чорний перець
Приготування
1. Тушку курки натираємо сіллю. Змащуємо всю поверхню майонезом. Перчимо меленим перцем.
2. Перекладаємо в форму на лист фольги, загортаємо герметично.
3. Ставимо в духовку на 1 годину при 180 градусах
4. Через годину розкриваємо фольгу, посипаємо зверху тертим сиром. Знову ставимо в духовку на 15-20 хвилин.
Ось і все!