Сама смачна і соковита куряча грудка запечена в духовці

Вітаю всіх читачів мого кулінарного блогу. Радий з вами ділитися смачними, цікавими рецептами: і простими, і вишуканими. Іноді звичайного м’яса можна приготувати ресторанну страву. Цей варіант приготування взято з італійської кухні. Візьмемо на цей раз курячі грудки і приготуємо їх під італійським соусом з хрусткою сирною скоринкою.

Нам знадобиться тільки куряча грудка (без кістки). Оскільки готуємо 2 порції, значить, запікаємо цілих 2 шматка м’яса.

На гарнір – ніжне картопляне пюре. По ходу розкажу секрет його приготування.

Пропоную відразу ще подивитися мої статті, в яких розповідав про італійської кухні:

  1. Куряча грудка запечена з сиром і помідорами
  2. Куряча грудка в духовці з сиром всередині

Соковита куряча грудка запечена в духовці — найсмачніший рецепт з гарніром

Калорійність страви на 100 гр. — 116, 9 ккал.

Отже, ось склад основних продуктів.

Для крихти знадобиться трохи сиру, сухарів і копченої паприки.

Склад:

  • м’ясо курки (грудка) – 360 г;
  • соус томатний з італійськими травами (можна готовий) – 100 г;
  • сир (пармезан) – 20 г;
  • сухарі – 10 г;
  • паприка копчено – 2 г;
  • зелень – кілька стеблин петрушки;
  • сіль, інші приправи – за смаком і бажанням;
  • оливкова олія (або будь-яке інше рослинне) – для смаження м’яса.

Для гарніру:

  • картопля – 600 г;
  • молоко – 200 мл;
  • сіль — за смаком.

М’ясо можна купити готове мариноване, як і соус. Якщо ні, то підтримати шматки курки 15-20 хвилин в соєвому соусі з гірчицею і улюбленими спеціями. А в звичайний томатний соус просто додати за смаком італійських трав.

Як приготувати соковиту курячу грудку

Крок 1. Першим ділом треба розігріти до 180 гарусов духовку, почистити картоплю, дрібно нарізати, залити водою і поставити варити пюре. Потім обсмажити з двох сторін підготовлене м’ясо по 2 хвилини з кожного боку.

Крок 2. Викласти шматки курячої грудки на деко. Для зручності модно його застелити пергаментом.

Крок 3. Полийте заготовки томатним соусом з італійськими травами. Його можна купити в готовому вигляді, а можна зробити самому, змішавши звичайний томатний соус з відповідним наборів трав.

Крок 4. Поставте запікати курку в межах 7 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 5. За цей час натріть сир в крихту, додайте копчену паприку і нарубану зелень.

Крок 6. Все перемішайте і додайте сухарі.

Крок 7. Щедро посипте цієї сумішшю курку під соусом.

Крок 8. Поставте м’ясо ще на 5 хвилин в духовку і займіться картоплею. Злити з неї воду.

Крок 9. Влийте гаряче молоко (в цьому секрет пишноти пюрешки) і швидко добре розтовчіть картоплю, взбивающими рухами. Тоді ви отримаєте дуже пишне картопляне пюре. Якщо любите це блюдо потверже, тоді додайте 100 мл молока, якщо більш м’яке, тоді все молоко, але краще тепле або гаряче.

Крок 10. Вийміть курку з духовки.

Крок 11. Розкладіть пюре по тарілках і наріжте до нього уздовж м’ясо.

Сама смачна запечена куряча грудка з картоплею

М’ясо виходить соковитим всередині і з хрусткою скоринкою зовні. У поєднанні найніжнішим картопляним пюре виходить відмінне блюдо, як на обід, так і на вечерю.

Друзі, готуйте вдома, як в ресторані! Приємного апетиту і до зустрічі наступного разу з цікавим рецептом.

Ще 3 рецепта, які нещодавно знайшов у книзі про особливості італійської кухні, представляю на ваш суд.

Соковита куряча грудка запечена в духовці з сиром і гарніром з спагетті

Ця страва являє собою ідеальне поєднання хрусткою ложки панірованої курки з сиром і гострим томатним соусом. Використовується готовий соус, але ви можете зробити свій власний, якщо у вас є час.

Підготовка: 10 хвилин. Приготування: 34 хвилини. Всього: 44 хвилини. Харчова цінність на порцію: Калорійність — 807 ккал. Жири — 37 гр. Вуглеводи — 50 гр. Білки — 65 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • 4 курячі грудки
  • 1 велике яйце
  • 0,5 склянки молока
  • 125 гр панірувальних сухарів, переважно італійських
  • 2-3 столові ложки оливкової олії першого віджиму
  • 8 скибочок сиру моцарелла
  • 650 гр. гострого томатного соусу для пасти
  • 0,5 склянки тертого сиру пармезан
  • 250 гр. спагетті

Як приготувати курячу грудку в духовці

1. Злегка змастіть форму для випічки рослинним маслом. Увімкніть на розігрів духовку до 180 градусів.

2. Покладіть курячі грудки між листами поліетиленової плівки і акуратно відбийте до товщини близько 1,5 см. Використовуйте качалку або молоток для відбивних.

3. У невелику миску вбийте яйце, налийте молоко і збийте разом до однорідного стану.

4. Помістіть приправлені панірувальні сухарі в іншу широку і неглибоку миску.

5. Занурте відбиті курячі грудки в яєчну суміш, а потім обваляйте в панірувальних сухарях, повертаючи кожен шматок, щоб рівномірно покрити його.

6. У великій сковороді нагрійте оливкову олію на середньому вогні.

7. Обсмажте курку в гарячому маслі з обох боків до золотистого кольору, приблизно 3-4 хвилини з кожного боку.

8. Вилийте 1/3 соусу для пасти на дно підготовленої форми для випічки. Покладіть смажену курку зверху і зверху розкладіть 7 скибочки моцарели, щоб покрити курку.

9. Вилийте залишився соус на курку і сир. Посипте зверху сиром пармезан і додайте 1 нарізаний залишився шматочок моцарели. Випікати близько 25-30 хвилин або до утворення бульбашок.

10. Поки курка запікається, приготуйте спагетті в киплячій підсоленій воді, дотримуючись інструкцій на упаковці. Добре злийте воду і перемішайте з невеликою кількістю оливкової олії. При бажанні додайте сіль.

Подавайте курку зі спагеті, хлібом і зеленим салатом. Насолоджуйтесь! Приємного апетиту!

Дуже ніжна і смачна куряча грудка запечена в духовці з картоплею

Курячі грудки попередньо тримаємо в маринаді з трав, лимонів та часнику, який також буде використовуватися для поливу курки під час запікання.

Підготовка: 15 хвилин. Приготування: 55 хвилин. Час маринування: 2 години. Всього: 3 години 10 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність — 286 ккал. Жири — 13 гр. Вуглеводи — 2 гр. Білки — 38 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4-6 порцій

  • 4-6 половинок курячої грудки

Для маринаду:

  • 1/4 склянки оливкової олії першого віджиму
  • 0,5 склянки дрібно нарізаного зеленого лука
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 1 столова ложка нарізаного свіжого розмарину або 1 чайна ложка сушеного розмарину
  • 1 столова ложка нарізаного свіжого кропу
  • 0,5 чайної ложки сушеного естрагону
  • 0,5 склянки свіжого лимонного соку
  • 1/8 чайної ложки крупно меленого чорного перцю
  • 1 столова ложка лимонної цедри, від 1 лимона

Для гарнира:

  • картофель
  • брокколи
  • морковь
  • цвітна капуста

Як приготувати

1. Змішайте інгредієнти маринаду (оливкова олія, зелений лук, часник, розмарин, кріп, естрагон, лимонний сік, чорний перець і лимонну цедру) у великому пластиковому пакеті для зберігання харчових продуктів. Покладіть в пакет курячі грудки. Перевертаючи пакет, розподіліть маринад по всій поверхні м’яса. Приберіть в холодильник і маринуйте від 2 до 4 годин, періодично струшуючи.

2. Увімкніть на розігрів духовку до 200 градусів.

3. Вийміть курку з маринаду, дайте стекти. Перелийте маринад в каструлю.

4. Викладіть курку у форму для випічки. Запікайте 35 хвилин при 200 гр.

5. Тим часом нагрійте на плиті маринад до кипіння і продовжуйте кип’ятити на середньому вогні протягом 2 хвилин.

6. Змастіть грудку маринадом, переверніть і запікайте ще близько 20-30 хвилин, поливаючи кілька разів, перш ніж курка буде готова.

7. Курку слід готувати до тих пір, поки вона не підрум’яниться і сік стане прозорим при проколюванні виделкою.

8. Поки готується м’ясо приготуйте гарнір: наріжте великими шматками картоплю, моркву, броколі, розберіть на суцвіття цвітну капусту. Запечіть в духовці формі з рослинним маслом.

Вийміть курку з духовки. Подавайте порційно з овочевим гарніром. Можна зверху посипати нарізаною зеленню. Приємного апетиту!

Залишки курячих грудок можна зберігати в холодильнику протягом трьох-чотирьох днів. Для використання розігрійте в мікрохвильовці. Ви також можете нарізати і використовувати м’ясо в салатах і для бутербродів.

Простий рецепт запікання курячої грудки в духовці з приправами і гарніром

Середня куряча грудка буде запікатися 18-20 хвилин при температурі 220 C. Перед приготуванням шматки слід відбити до товщини близько 1,5 см.

Харчова цінність на порцію 160 грам — Калорійність: 286 ккал. Вуглеводи: 4 гр. Білки: 46 гр. Жири: 7 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • 4 курячі грудки
  • 2 ч. л. оливкової олії

Приправа:

  • 1,5 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. сушеного орегано або чебрецю
  • 1/4 ч. л. часникового порошку
  • по 0,5 чайної ложки солі і перцю

Гарнір:

Відварений рис із зеленню

Як приготувати просто і швидко

  1. Розігріти духовку до 220 °C (при використанні функції конвекція 200 °C).
  2. Філе відбити до товщини близько 1,5 см.
  3. Змішати приправи.
  4. Шматки курки з обох сторін змастити рослинним маслом і натерти приправами.
  5. Розкласти у форму для запікання, змащену маслом.
  6. Зверху присипати приправами.
  7. Запікати в духовці 18 хвилин, до золотистого кольору.
  8. Вийняти з духовки і відразу ж перекласти курку на сервірувальні тарілки.
  9. Розкладіть приготований гарнір з рису.

Почекайте 3-5 хвилин перед подачею на стіл, за бажанням прикрасьте свіжою нарубаної петрушкою.

Примітка: якщо грудка досить велика, наприклад, 250 грамів кожна, розріжте її навпіл горизонтально.

Успіхів у кулінарії! Приємного апетиту!