Лечо з болгарського перцю з помідорами на зиму, пальчики оближеш

Настало літо, час, коли більшість з нас робить заготовки на зиму. Овочі, фрукти, ягоди, гриби, все те, що з величезним задоволенням буде поїдати з осені, до настання наступного літа. Сьогодні я хочу поділитися дуже — дуже смачним рецептом приготування лечо з болгарського перцю з помідорами і часником без стерилізації.

Цей домашній простий рецепт, за яким кожен рік робимо таке лечо. З помідор готуємо томатне пюре і в ньому варимо шматочки солодкого перцю. Правда є одна родзинка, наш секрет. Нам подобається коли в лечо присутні насіння перцю, тому після його нарізки, відкладаємо їх в сторону і додаємо в кипляче лечо. Це не обов’язково, але спробуйте, може і вам сподобається.

Зберігається лечо добре, можна не відправляти в льох, а поставити в прохолодне місце у квартирі. Відкриту банку можна залишити в холодильнику на 2-3 дні.

Ми намагаємося заготовлювати різні овочі, по кілька баночок, але щоб асортимент був більший. Я вже ділився кількома своїми рецептами — Мариновані помідори і огірки асорті , дуже смачний Салат з огірків з помідорами і дуже смачні, солодкі Мариновані помідори.

Лечо на зиму з перцю з помідорами і часником без стерилізації

Це чудова заготівля на зиму, де ми будемо використовувати томати і солодкий болгарський перець.

З даної кількості інгредієнтів виходить сім 800-грамових банок. Іноді виходить трохи більше, але надлишок з’їдається на пробу на наступний день.

Інгредієнти

  • Помідори — 5,5 кг
  • Солодкий ьолгарский перець — 1,7 кг
  • Пучок кропу
  • Часник 2 головки
  • Рослинне масло — 400 грам (будь-яке, у нас кукурудзяна)
  • Чорний перець — 5-6 горошин
  • Цукор — 250 г
  • Сіль — 2,5 столових ложки
  • Столовий оцет 9% — 4 чайні ложки

Приготування

Моєму овочі, видаляємо плодоніжки.

Пучок кропу дрібно рубаємо, дві головки часнику очищаємо, наливає в склянку 400 грам рослинного масла.

Перці очистити від насіння, білих плівочок і ріжемо невеликими шматочками.

Насіння вибираємо, нам подобається, коли в лечо вони присутні в невеликій кількості.

Помідори ріжемо невеликими шматочками, зручними для прокручування в м’ясорубці.

Включаємо м’ясорубку і пропускаємо через неї всі помідори. Щоб сік не розприскувався, ми прикриваємо шнек поліетиленовою плівкою.
Ми пробували готувати з цілих шматочків, але після варіння, шкурка відокремлювалася від помідорів і виходило не приємне лечо по консистенції. Так що краще томати перекрутити.

Томатне пюре переливаємо у велику каструлю або казан. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

закипевшее томатне пюре висипаємо порізаний перець.

Наливаємо 400 грамів рослинного масла

Висипаємо сіль і повний стакан цукру

Очищений часник, попередньо дрібно — дрібно порубати або пропустити через прес, викладаємо його в казан.

Кладемо 5-6 горошин чорного перцю і дрібно порізаний кріп. Все обережно перемішуємо.

Додаємо насіння перців, ще раз розмішуємо і даємо покипіти на середньому вогні 25 хвилин.

Тепер відміряємо 4 чайні ложки. Виливаємо в нашу масу, перемішуємо і потрібно поварити ще 5 хвилин.

Лечо готове, перець став м’яким, але не розварився, всі шматочки цілі.

Тепер розливаємо по банках. Їх обов’язково потрібно простерилізувати. Як це зробити можете подивитися найпростіші варіанти. Всі банки закатуємо або закручуємо стерильними кришками.

Лечо на зиму з перцю, пальчики оближеш

Перевертаємо догори дном, ставимо на рушник і закутуємо. Залишаємо до повного охолодження.
Як правило, на це йде 10-15 годин.

Охолоджені банки перевіряємо на герметичність, підкручуємо, якщо потрібно. Відправляємо на зберігання в прохолодне місце.
Взимку ця чудова овочева закуска буде відмінним доповненням до риби, м’яса, різних гарнірів.
Приємного апетиту!