Млинці на молоці, рецепти товстих, пухких дуже смачних млинців

Привіт усім читачам мого блогу! Сьогодні розповім чотири рецепту приготування товстих млинців на молоці. Вони підійдуть для десерту, перекусу або ситного сніданку.

Раніше вдома готували тонкі, з дірочками, але спробувавши такі, дуже часто стали готувати. Кожен раз ми змінюємо склад інгредієнтів, додаючи в тісто шоколад, ягоди, горіхи або спеції.

Особливо популярні млинці на Масляну! Такі пишні, з різними добавками можна спекти до цього свята і порадувати свою сім’ю і пригостити друзів. Обов’язково попросять добавки і поцікавляться рецептом.

Як приготувати товсті млинці на молоці без дріжджів

Цей простий рецепт дозволяє приготувати легкі і повітряні млинці, вимагають лише кількох простих інгредієнтів, які, ймовірно, є у вас прямо зараз на кухні. Завжди виходять не дуже солодкі і злегка пахнуть ваніллю.

І так, перейдемо до цього легким рецептом пишних млинців.

Калорійність на порцію 2 млинчика — 353 ккал. Білок — 9 гр. Вуглеводи — 46 гр. Жири — 15 гр. Насичені жири — 9 гр. Холестерин 83 мг. Харчові волокна 1 гр. Цукор — 10 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

За рецептом виходить 8 штук. Ці легкі і пухнастий млинці готуються повністю з нуля. Вони не дуже солодкі і пахнуть ваніллю, що робить їх дуже смачними. Їх легко зробити різних видів — спробуйте додати в тісто жменю ягід, горіхів або шоколаду.

Інгредієнти на 8 шт

  • 1,5 склянки (195 гр.) борошна (млинцева, пшенична)
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки дрібної морської або кухонної солі
  • 1 1/4 склянки (295 мл) молока
  • 1 велике яйце
  • 4 столові ложки розтопленого несолоного масла, плюс ще для змазування сковороди
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Приготування

На підготовку тесту піде близько 10 хвилин. Випікати будемо 20 хвилин. Весь процес займе приблизно 30 хвилин.

Замішуємо тісто

В глибоку миску просіваємо близько 200 грамів борошна. Для випічки можна використовувати будь-яку. Насипаємо сухі інгредієнти — цукор, розпушувач і сіль. Беремо віночок і ретельно перемішуємо в однорідну суміш.

  • Борошно: використовуємо універсальну борошно або цільнозернове борошно.
  • Цукор: цукровий пісок, але ви можете спробувати з коричневим цукром.
  • Розпушувач: розпушувач робить їх легкими і пухнастими.

У центрі, ложкою робимо поглиблення.

У центр поглиблення вбиваємо одне яйце і додаємо ванілін.

  • Яйце покращує структуру і допомагає зробити його легким і пишним.
  • Екстракт ванілі надає насолоду і глибину аромату. Ви можете спробувати і інші екстракти, наприклад, екстракт мигдалю, теж буде дуже смачно.

Розігріваємо молоко в мікрохвильовій печі або на плиті, поки воно не стане трохи теплим, але не гарячим. Розтоплюємо вершкове масло. Змішуємо молоко, топлене масло і збиваємо до однорідності.

При трохи нагрітому молоко, розтоплене масло добре змішується з молоком і не перетворюється на маленькі грудочки

Виливаємо суміш у миску.

Перемішуємо виделкою або вінчиком до тих пір, поки не зникнуть грудки борошна. Потрібно ретельно перемішати, але не збивати, якщо залишиться кілька дрібних грудочок, нічого страшного.

Випікаємо млинці

Нагріваємо велику сковороду (бажано з товстим дном або млинцеву) на середньому вогні. Рівень нагріву можна перевірити водою — бризніть на неї трохи води, вода відразу закипить і випарується.

Змащуємо поверхню сковороди шматочком вершкового масла. Великою ложкою або ополоником наливаємо тісто. Акуратно розподіляємо його по колу.

Коли краї млинця стануть сухими і почнуть з’являтися бульбашки на поверхні тіста, це займе близько 2 хвилин, акуратно перевертаємо кулінарним шпателем або ножем з широким лезом. Готуємо ще 1-2 хвилини або поки не підрум’яниться в середині.

Перекладаємо готові млинці стопкою на тарілку.

Відразу подаємо теплими на стіл. Поливають ягідним сиропом або топленим маслом.

Тепер пропоную кілька варіантів, як можна поліпшити смак цих чудових млинців.

  • Перед випічкою, посипте тісто жменею ягід, мелених горіхів або шоколадною стружкою.
  • Під час смаження, викладіть кілька тонких скибочок полуниці або банана на вологе тісто, яке ви налили в сковороду. Потім переверніть.
  • Додайте цедру лимона або спеції, наприклад, корицю, мускатний горіх або запашний перець.

Класичний рецепт товстих і пишних млинців на молоці

Рецепт приготування з простих інгредієнтів, який займає всього кілька хвилин. Додайте в ці ідеальні домашні млинці свіжі фрукти або полийте своїм улюбленим сиропом.

Час підготовки: 5 хвилин. Час приготування: 10 хвилин. Загальний час: 15 хвилин.

Калорійність на 1 млинець — 139 ккал. Вуглеводи — 19 гр. Білки — 3 гр. Жири — 5 гр. Насичені жири — 3 гр. Холестерин — 31 мг. Натрій — 183 мг. Клітковина — 1 гр. Цукор — 6 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Порції: 10 млинців

Інгредієнти

  • 1,5 склянки універсальної борошна
  • 3,5 чайних ложки розпушувача
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1/4 склянки цукру
  • 1,25 склянки незбираного молока
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки розтопленого несолоного масла
  • 1 ч. л. екстракту ванілі за бажанням

Як спекти млинці

Вершкове масло потрібно розтопити в мікрохвильовці, приблизно, 30 секунд, відставити у бік.

Беремо середньої величини миску, змішати просіяне борошно з цукром, сіллю і розпушувачем.

В мірній склянці змішуємо злегка підігріте молоко, топлене масло, яйце і екстракт ванілі.

В підготовленій борошняної суміші робимо поглиблення в центрі купки.

Виливаємо в лунку молочну суміш, одночасно розмішуючи виделкою.

Далі, з допомогою віночка перемішуємо все разом до однорідної маси. Вона буде трохи густий і грудкуватою, але її слід продовжувати добре змішувати.

Даємо тісту охолонути. Ставимо нагріватися злегка змащену маслом сковороду на середньому вогні. Можна використовувати замість масла спрей для випічки.

Наливаємо тісто на сковороду, використовуємо, приблизно, чверть склянки для кожного млинця.

Обсмажуємо дві, три хвилини, за цей час низ повинен зазолотиться, а зверху з’являться бульбашки.

Обережно перевертаємо блін лопаткою. Готуємо з іншого боку до світло-золотистого кольору.

Перекладаємо готові млинці в інший посуд продовжуємо випікати інші, поки не закінчиться тісто.

Теплими викладаємо на тарілку стопкою.

Зверху кладемо невеликий шматочок вершкового масла, поливаємо солодким сиропом або медом. Подаємо на стіл і пробуємо. Виходять пишні млинці з бездоганним смаком — злегка солодкі і ароматні.

Дуже смачний, перевірений рецепт млинчиків на сухому молоці

По цьому рецепту виходить 12 млинців діаметром близько 10 сантиметрів. Достатньо, щоб нагодувати сім’ю з 5 осіб. В залежності від того, наскільки товстим чи тонким шаром ви будете розливати тісто, це число може незначно змінюватися.

Час підготовки 10 хвилин. Час приготування-15 хвилин. Загальний час 25 хвилин.

Калорійність на порцію — 97 ккал. Насичений жир — 1 гр. Вуглеводи — 15 гр. Холестерин — 23 мг. Білок — 3 гр. Натрій — 164 мг. Калій — 137 мг. Кальцій — 71 мг. Залізо — 0,8 мг. Цукор — 2 гр. Розрахунки проведені автоматично тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти на 12 порцій (млинців)

  • 1,5 склянки борошна
  • 1/3 склянки сухого молока швидкого приготування
  • розпушувача 1,5 чайних ложок
  • 1/4 чайної ложки харчової соди
  • 1 їдальня ложка цукрового піску
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 велике яйце
  • 2 столові ложки розтопленого масла
  • 1,25 склянки холодної води

Приготування

У великій мисці збиваємо всі сухі інгредієнти — борошно, сухе молоко, розпушувач, соду, сіль та цукровий пісок, поки вони не будуть добре перемішані. Робимо поглиблення в центрі і додаємо яйце, масло і воду.

Добре збиваємо міксером, щоб отримати рідке тісто. Воно повинно плавно стікати з віночка.

Якщо тісто вийшло дуже густе, додаємо ще трохи води. Якщо тісто занадто рідке, насипаємо ще трохи борошна.

Сковороду з товстим дном нагріваємо на середньому вогні. Змащуємо маслом, наливаємо ополоником порцію тіста. Випікаємо 3-4 хвилини, зверху повинні з’явитися пухирці, а низ стане золотистим.

Лопаткою перевертаємо млинець на іншу сторону. Випікаємо ще 2-3 хвилини до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.

Готові млинці викладаємо чаркою на тарілці, кожен змащуємо вершковим маслом.

Подаємо теплими на стіл з кленовим сиропом, варенням.

Що можна ще зробити для отримання додаткового смаку?

1. Після того, як налили тісто на гарячу сковороду, зверху посипати шоколадною крихтою. Такі млинці дуже подобаються дітям.

2. Додати в тісто кожній порції ягоди: чорницю, малину або нарізану полуницю.

3. Дуже смачні виходять якщо додати в тісто подрібнені злегка обсмажені горіхи (мигдаль, волоські, кедрові)

4. Розім’яти стиглий банан, змішати з чайною ложкою ванілі і змішати з тестом перед випічкою.

5. Для млинців з цитрусовим ароматом: додайте 1-2 чайні ложки цедри апельсина або лимона в тісто перед випічкою

Як приготувати пишні млинці на молоці без дріжджів

Це простий, класичний рецепт млинців на молоці. Його смак трохи змінимо, додавши в склад одну чайну ложку меленої кориці. Виходять пишні і дуже смачні, а якщо зверху полити кленовим сиропом — просто смак!

Калорійність — 390 ккал. Всього жирів — 14 гр. Насичені жири — 2,5 гр. Вуглеводи — 51 гр. Білок — 13 гр. Холестерин — 125 мг. Натрій — 870 мг. Калій — 390мг. Харчові волокна — 2 гр. Цукор — 4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти

  • 2 склянки борошна для млинців
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 2 яйця
  • 1 склянку молока
  • 2 столові ложки рослинного масла
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі

Приготування

  1. Висипаємо ложку кориці в борошно. Збиваємо вінчиком у великій мисці до однорідного стану.
  2. Додаємо в суміш яйця, дві ложки масла, молоко і ванілін. Продовжуємо збивати, поки тісто не стане однорідним, без грудочок.
  3. Розігріваємо сковороду з товстим дном. Змащуємо маслом дно і наливаємо тісто ополоником, злегка розрівнюючи.
  4. Готуємо 1-2 хвилини з кожного боку, до тих пір, поки поверхні млинців не стануть золотистого кольору.
  5. Подавати млинці з кленовим або ягідним сиропом.

Поради по випічці смачних млинців

1. Використовуйте для випічки сковороду з товстим дном або спеціальну, млинцеву. Переконайтеся, що вона нагрівається рівномірно. Приступайте до приготування, коли сковорода нагріється. Найпростіший спосіб перевірити, чи готова ваша сковорода, це бризнути на неї трохи води. Якщо вона готова до роботи, вода тут же закипить.

2. Помірне нагрівання. Не надто сильний, щоб вони горіли, але і не надто слабкий, будуть довго пропікається. У кожного своя піч, тому якщо ви новачок, то вам може знадобитися декілька спроб, щоб млинці були не «комом».

3. Ще одна порада, який слід використовувати — використовувати мірний стакан або ємність (ополоник). Щоб млинці вийшли однакового розміру і товщини. Наливайте акуратно з центру круговими рухами, щоб тісто рівномірно розтеклося в красивий коло.

4. А ви знаєте, що можна відразу наготувати таких смачних млинців на тиждень вперед? Так! Вони ідеально підходять для заморожування і після розігріву не втрачають своїх смакових якостей. Щоб заморозити їх, після випічки викласти одним шаром на деко. Помістіть деко в морозильну камеру на 20-30 хвилин (або поки вони не затвердіють). Потім розкладіть по пакетах для заморозки, поклавши між ними аркуш пергаменту або вощеного паперу (щоб вони не прилипали один до одного). Для розігріву використовуйте мікрохвильову піч або духовку. В мікрохвильову піч помістіть їх на тарілку і поставте в мікрохвильову піч на 20 секунд для одного млинця або трохи довше для кількох. Щоб розігріти в духовці, упакуйте їх у фольгу, потім помістіть в духовку при 180 градусах приблизно на 10 хвилин.

Ось такі прості рецепти, думаю, кожен зможе їх приготувати. Спробуйте, вам сподобається! Приємного апетиту!