Фаршировані млинці з фаршем і рисом – покроковий рецепт

Всім привіт! Ми вирішили приготувати м’які млинці на кефірі з начинкою з рису і м’ясного фаршу. Для тесту було вибрано кефір з жирністю 2,5% і домашні яйця. Для того щоб млинці були міцніші, в тісто додали кип’ячену воду. Вам може знадобитися трохи більше або трохи менше води, орієнтуйтеся на певну густоту тіста.

Млинці з начинками – ситні вироби для всієї родини і відмінна ідея для святкування Масляної. Яких тільки варіантів рецептів тесту і видів начинок не існує. Вибір величезний. Тому вибір припав на млинцеве тісто без дріжджів, а не з дріжджами — це швидше. В холодильнику була пляшка кефіру, хоча для такої страви відмінно підійде тісто, приготоване на молоці, воді чи сироватці. З начинкою теж довго не мудрували. Був змішаний фарш зі свинини з яловичиною та вечері залишався варений рис.

Фаршировані млинчики з начинкою з м’ясного фаршу з рисом на кефірі

Начинка готується з сирого фаршу і відвареного рису. Допускається використовувати залишки рису від вечері або обіду. Щоб начинка залишалася соковитою і ніжною, в неї можна ввести трохи вершкового масла або сметани.

Складання млинців — це особливе мистецтво. Якщо не хочете морочитися, просто складіть вироби конвертиком. Ми вирішили показати вам наш улюблений спосіб складання – рулетами.

На 100 грам: Калорії — 219.0 ккал. Білки — 7.6 гр. Жири — 15.4 гр. Вуглеводи — 12.6 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

  • борошно – 80 г
  • кефір – 120 мл
  • вода – 80 – 100 мл
  • фарш 250 г
  • рослинна олія – 20 мл в тісто + 30 мл для обсмажування
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • відварений рис – 100 г
  • кріп – 2 гілочки
  • сметана – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • цукор – 1 ч. л.
  • паприка, коріандр – по щіпці.

Приготування.

Крок 1. Уб’ємо яйце в миску. Додамо сіль і цукор. Перемішати масу до однорідності.

Крок 2. Додамо теплий кефір кімнатної температури. Змішаємо компоненти.

Крок 3. Всиплемо борошно.

Для рецепта краще всього підійде біле борошно вищого гатунку, яку перед приготуванням найкраще просіяти.

Крок 4. Зіб’ємо тягучу масу блендером. У нас вийшло тісто по густоті як сметана.

Крок 5. Частинами додамо кип’ячену воду, доб’ємося консистенції киселя. Залишимо тісто на 10 хвилин.

Крок 6. Займемося начинкою. Обсмажимо цибулю на рослинній олії.

Крок 7. Додамо фарш, будемо обсмажувати, розбиваючи лопаткою грудочки.

Фарш може бути будь-яким за вашим смаком.

Крок 8. Додамо сіль, паприку, коріандр. Змішаємо вміст сковороди з рисом і сметаною.

Для аромату в начинку додаються спеції, смажену цибулю, сухі або свіжі трави.

Крок 9. Сковороду для випікання млинців нагріємо, змастимо рослинним маслом. Виллємо половину ополоника тіста, розподілимо його по поверхні. Підсмажимо млинець до рум’яного краю.

Смажити млинці краще всього на спеціальній сковороді з низькими бортами і з антипригарним покриттям.

Крок 10. Перевернемо його, будемо готувати також.

Крок 11. Готовий млинець викладемо на плоску тарілку. По центру розташуємо начинку.

Підверну два краї з протилежних сторін.

Звернемо млинець в рулет.

Укладемо блін швом вниз. Аналогічно готуємо інші вироби.

Крок 12. Сковороду повторно змастимо маслом, обсмажимо млинці з двох сторін до золотистого кольору.

Смачні фаршировані млинці з фаршем і рисом

Виходять ніжні і дуже смачні з приємним ароматом.

Готові фаршировані млинці викладемо на тарілку для подачі гіркою. Прикрасимо свіжою зеленню, доповнимо подачу соусами на основі сметани або томата.

Млинці виходять поживними, з м’якою структурою і соковитою начинкою. Готові можна зберігати в холодильнику в закритому судочки і розігрівати в міру необхідності. Відмінний сніданок, перекус, так і на вечерю підійдуть чудово. Приємного апетиту!

Начинки для млинців роблять солодкі і солоні. У десертних варіантах використовуються сир, джем, сухофрукти, фрукти, ягоди або горіхи. Фарш для закусочних млинців роблять з різного м’яса, пташиного фаршу. Дуже смачно виходить з рибою, печінкою, грибами, з додаванням круп, овочів, сиру і зелені в різних, часом дивних поєднаннях. Пробуйте!