Вітаю на моєму сайті! Млинці – ідеальний початок (ну, або продовження) дня. У нашій родині їх обожнюють все. Є кожен день хоч і смачно, але не зовсім корисно. А ось раз в тиждень побалувати себе і близьких млинцями на кефірі відмінна ідея.
Одне і те ж приїдається, тому раджу чергувати рецепти млинців. На моєму сайті опубліковані такі рецепти.
- Млинці на молоці тонкі
- Смачні млинці з дірочками
- Товсті і пишні млинці
А зараз нова порція – млинці на воді. Вони будуть тоненькими, в дірочку, такі, як в селі у бабусі.
Вибирайте з сьогоднішніх рецептів. Тут варіанти, на будь-який набір продуктів. На дріжджах, бездріжджові, заварні, пісні і так далі.
Тонкі млинці на воді з дірочками — рецепт приготування млинців на окропі
Я просто обожнюю млинці на заварному тісті. Вони виходять повітряними, ажурними і еластичними! А якщо в склад додати ще й газовану минеркалку – дірочок буде двічі більше. Цей рецепт перевірений мною і не раз! Тому, раджу всім!
Нам знадобиться:
- 350 гр. борошна (2,5 склянки)
- 2-3 ст. л. цукрового піску
- Газована мінералка – півлітра (2 склянки)
- 250 мл окропу (1 склянка)
- 5 ч. л. солі
- Ванілін – пакетик
- 2 ст. л. рослинного масла
Рецепт приготування:
У суху чисту миску для замісу тіста просіваємо борошно. Дуже важливо пропускати її через сито, щоб борошно насичується киснем. Тоді й основа для наших млинців буде більш легким, а значить і вироби вийдуть дырчатыми.
Сюди ж додаємо цукровий пісок, ванілін і трохи солі.
Цукор регулюйте на смак. Але зловживати ним не варто. Адже надто багато його в складі приведе до того, щоб млинці будуть завчасно підгоряти.
Вливаємо в суху суміш газовану мінералку. Звичайним ручним віночком перемішуємо все в однорідний гладкий складу. Обов’язково розчиніть всі борошняні грудочки і вкраплення. В результаті консистенція повинна нагадувати класичне тісто на оладки.
Але у нас заплановані не оладки, а млинці. Та й зробити їх ми хочемо ажурними. Тому, беремо окріп, заливаємо його в загальну посуд. Зараз потрібно якомога швидше перемішати. При цьому дійте обережно, щоб не обпектися.
Готове тісто виходить досить рідким. На завершення вмішуємо сюди рослинне масло.
Отже, суху сковороду промазуємо тонким шаром рослинного масла. Його сюди не потрібно лити, а лише трохи змастити дно. Це необхідно зробити тільки зараз, перед першою порцією. Потім вже додатково промасливать не потрібно.
Максимально нагріваємо сковороду, щоб ваш перший млинець не вийшов, як у відомій приказці. І лише коли над поверхнею утворюється легкий димок, можна вливати перший черпачок тесту. Відразу ж розподіляємо його по всій окружності сковороди. Чим менше тесту ви наллє, тим тонше вийде.
Зверніть увагу, як швидко починають тріскати бульбашки. Саме вони згодом і залишаться пікантними дірочками.
Коли зверху тісто підсохне, а знизу блін схопиться скоринкою, перевертайте.
Весь процес займає мало часу, все робиться швидко. Тому, не залишайте плиту надовго, а залишайтеся поруч з нею весь період смаження.
Готові млинці можна додатково змащувати вершковим маслом, відразу зі сковороди. Складаємо їх стопкою і несемо до столу. Подавати можна з будь-яким підходящим соусом або просто так. А якщо хочеться, можете використовувати їх для фарширування.
Рецепт тонких млинців з дірочками на окропі з яйцями
Дуже ніжні, еластичні і надзвичайно смачні млинці. Я їх готую досить часто і завжди успішно. Адже процес не складний. І все, що нам потрібно, зазвичай вже чекає вас на кухні.
Нам знадобиться:
- 1,5 склянки борошна (220 гр.)
- 1 склянку окропу (200 мл)
- 2 склянки молока (400 мл)
- 3 ст. л. цукрового піску
- 3 сирих курячих яйця
- 5 ч. л. солі
- 3 ст. л. рослинного масла без запаху
Рецепт приготування:
насамперед, подбайте про те, щоб всі продукти з холодильника були теплими. Тобто молоко і яйця дістаньте і поставте на стіл за пару годин до приготування.
Яйця розбиваємо в миску для замісу. Додаємо сюди щіпку солі і збиваємо до однорідного стану білка і жовтка. Чим ви будете це робити – віночком або міксером – неважливо.
Вливаємо сюди 1 склянку теплого молока, тобто половину від загальної кількості.
Поступово, у кілька етапів, вводимо просіяне борошно. Після кожного внесення ретельно перемішуємо. Далі вливаємо склянку молока і рослинне масло. Ретельно все перемішуємо.
Стакан крутого окропу вводимо до складу тонкою цівкою. При цьому, її потрібно безперервно замішувати, щоб вода розходилося по текстурі рівномірно і не подварила яйця.
Наше тісто готове. Тепер йому потрібно трохи відпочити від температурного шоку. Тому, накриваємо його рушником і залишаємо на столі хвилин на 20-30.
Паперову або кухонну серветку просочуємо рослинним маслом. Нею промазуємо дно млинцевої сковороди. Нагріваємо посуд на високій потужності до максимуму.
Це єдиний раз, коли ми промасливали сковороду. Для всіх наступних виробів цього вже не потрібно. Адже у складі тесту вже є масло, яке не дасть млинців згоріти.
Вливаємо в розпечену посуд трохи тіста. Даємо йому розтектися, повертаючи сковороду за ручку.
Смажимо з двох сторін до легкого рум’яного кольору. Вогонь повинен бути середнім. У будь-якому разі слідкуйте за потужністю плити по факту. Якщо швидко пригорає, то трохи зменшіть.
Тонкі смачні млинці на воді з дірочками без яєць
Якщо під рукою не виявилося ні молока, ні яєць – не журіться! Необов’язково бігти в магазин за відсутніми інгредієнтами. Адже завжди можна приготувати млинці по даному рецепту. Результат вас обов’язково порадує. А головне, що склад продуктів простий і готуються млинці буквально «з нічого».
Нам знадобиться:
- 600 мл. води
- Третину ч. л. солі
- 300 гр. борошна
- 2 ст. л. цукрового піску
- 3 ст. л. рослинного масла
- 1 ч. л. соди (погасити її оцтом або лимонним соком)
- Ванілін за смаком – опціонально
Рецепт приготування:
В миску наливаємо воду. Вона обов’язково повинна бути теплою, кімнатної температури. До неї додаємо сіль та цукровий пісок.
Звичайним ручним віночком перемішуємо до тих пір, поки піщинки повністю не розчиняться.
Борошно просіваємо. Краще навіть зробити це два рази. Адже борошно під впливом сита збагачується киснем. З таким продуктом тісто буде ще легшим, а млинці набагато смачніше.
Якщо хочете, до складу можна додати ванілін. Перемішуємо, поки всі компоненти не з’єднуватися в рівномірному складі.
Соду гасимо в невеликій кількості кислоти. Це може бути столовий оцет або свіжий лимонний сік. Шипучі суміш вводимо в тісто.
Знову все перемішуємо. Накриваємо серветкою, відставляємо в сторону приблизно на півгодини. Масі треба настоятися, щоб борошно виділила клейковину.
За цей час текстура стане більш густий. Однак воно все одно буде рідкуватим – так і повинно бути.
Щоб кожен раз не змащувати сковорідку, зараз в тісто нам потрібно додати рослинне масло. Перемішуємо, щоб новий компонент повністю розійшовся.
Для першого млинця ми все ж промаслим дно сковороди, але зовсім трохи. Тримаючи її за ручку, наливаємо сюди трохи тіста і даємо йому рівномірно розтектися по всій площі.
Смажаться вони дуже швидко. Як тільки зверху зникнуть всі ознаки сирого тіста, а знизу виріб підрум’яниться, відразу перевертаємо. З іншого боку він посмажитися в 2 рази швидше.
Готові сонечка можна подавати до чаю або загорнути в них що-небудь смачненьке!
Пісні тонкі млинці на воді на окропі
Без яєць і молока можна приготувати фантастично смачні млинці. Вони дуже м’які, ажурні і дірчасті. Їх ніжність в першу чергу обґрунтована дріжджовий основою тесту.
Але не лякайтеся! Якщо ви вперше готуєте дріжджові млинці, то все одно впораєтеся. Адже тут вашій увазі покроковий рецепт.
Що нам знадобиться:
- 2 склянки борошна
- 2 ст. л. цукрового піску
- 200 мл води
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. масла рослинного
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів
- Гаряча вода – на-віч
Обсяг склянки – 230 мл
Рецепт приготування:
Беремо посуд, де будемо замішувати тісто. Сюди просіваємо борошно – це обов’язкова умова. Адже таким чином вона стає легшим і позбавляється від можливого сміття, який міг потрапити сюди при виробництві та упаковці.
Всипаємо до борошна сіль, цукровий пісок. Можна, до речі, додати трохи ваніліну.
Тепер дріжджі. Ми використовуємо швидкодіючі. Якщо у вас на озброєнні тільки свіжі, то їх беріть в 3 рази більше. Їх також пересипаємо в загальний склад.
Додаємо теплу воду і рослинну олію. Замішуємо вручну або міксером. Тісто виходить досить густим, як звичайне хлібне. Його накриваємо дихаючим рушником. Залишаємо в теплі до тих пір, поки маса не «підросте» в 2-3 рази.
Тепер беремо гарячу воду. Вона не повинна бути окропом, а охолодженої приблизно до 90 градусів. Тонкою цівкою вливаємо його в опару, постійно замішуючи міксером або віночком. Якщо влити всю воду відразу, то тісто звариться і перетвориться на один великий пельмень.
Знову накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин. За цей час маса знову «оживе», стане пишнішим.
Дно млинцевої сковороди змащуємо олійною серветкою. Розігріваємо до максимальної температури.
Тісто вже більше не перемішуємо, щоб не порушувати його пористість. Беремо зверху один невеликий черпак маси і вливаємо на розпечену поверхню. Розподіляємо в тоненький млинець.
Коли знизу він подхватится скоринкою, перевертаємо і румяним з другої сторони.
Таким чином, випікаємо цілу стопку смачненького. Ну а далі те, що ні одним рецептом не побачене – подача. Тут, як мовиться, справа смаку. Можете подати зі згущеним молоком, сметаною, медом, джемом або зовсім нафарширувати.
Пісні тонкі млинці з дірочками на воді без яєць
Це цікавий рецепт млинців з таким красивим відтінком. Справа в тому, що для замішування тіста використовуємо заварений чай і без єдиного яйця.
Вам будуть потрібні:
- 500 мл води
- 1 чайний пакетик
- 10 ст. л. борошна пшеничного
- 2 ст. л. цукру
- 1 щ. солі
- 3 ст. л. рослинного масла
- 0, 5 ч. л. соди харчової
- 1 ст. л. лимонного соку
Спосіб приготування:
У склянку наливаємо окріп, заварюємо пакетик з чаєм близько 5 хвилин.
Наливаємо заварений чай у глибоку чашу, додаємо близько склянки води.
Висипаємо ложку цукру і дрібку солі, перемішуємо.
Далі висипаємо борошно, перед цим не забудьте її просіяти. Перемішуємо, розбиваючи грудочки.
Наливаємо олію.
Тепер у ложці гасимо соду лимонним соком і змішуємо її з тестом.
Суміш повинна трохи постояти близько 15 хвилин, тісто готове — приступаємо до випікання млинців.
Наливаємо трохи тесту на прогріту сковороду, змащену маслом.
Коли млинець зверху підсохне, а низ підрум’яниться, перевертаємо його на іншу сторону.
Укладаємо їх стопкою один на одного, зверху, накриваємо рушником, щоб не охолоджувались.
Подаємо на стіл з медом, варенням або фаршируємо сиром.
Приємного апетиту!
Рецепт тонких і смачних млинців з дірочками на воді
За цим рецептом у Вас вийдуть смачні млинці, які ми спечемо на воді, замість молока.
Вам будуть потрібні:
- 500 мл води
- 2 ст. борошна пшеничного
- 1 ч. л. солі
- 3 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. ванільного цукру
- 1 ст. л. масла вершкового
Спосіб приготування:
- Змішати в мисці вбиті яйця, сіль, цукор і ванільний цукор, збити віночком до однорідної маси.
- Влити воду і перемішати.
- Просіяти борошно і поступово, частинами додаючи, замісити тісто, щоб не залишилося грудочок.
- Додати ложку, попередньо розтопленого вершкового масла.
- Готове тісто повинне вийти у вигляді рідкої сметани.
- Розігріти сковороду на середньому вогні, змастити поверхню тонким шаром вершкового масла.
- Налити трохи тіста на дно сковороди, розподілити по всій поверхні. Випікати з одного боку.
- Коли одна сторона зарум’яниться, перевернути млинець лопаткою або кулінарним шпателем на іншу сторону.
- Продовжити випікати інші млинці, поки не закінчиться тісто.
Скласти стопкою, накрити рушником до охолодження.
Подавати на стіл з будь-яким ягідним варенням, медом. Приємного апетиту!
Відео про те, як приготувати тонкі млинці на окропі
Після того, як моя знайома спробувала млинці по цьому рецепту. Готує їх мало не щодня! А все тому, що виходить дуже смачно. Мені цей варіант теж шалено сподобався, тому ділюся ним з вами!
Нам знадобиться:
- борошно – 180 гр.
- вода – 250 мл
- окріп – 250 мл
- яйце куряче – 2 шт.
- цукор – 1 ст. ложка
- сіль – 1/3 ч. ложка
- сода – 0,5 ч. ложка
- масло рослинне – 2 ст. ложки + 1 ст. ложки для змазування форми
Подробиці дізнаєтесь з відео! Приємного перегляду!
Млинці – це улюблене блюдо багатьох. Мені здається, що не любити їх неможливо. Особливо, якщо вони такі легкі, м’які та ніжні. Однак, деякі господині не беруться за цю справу, отримавши гіркий досвід з першим млинцем грудкою. Я хочу вас заспокоїти – справа не у вас! Просто ви слідували неправильного рецептом.
Обов’язково спробуйте млинці по моїм варіантами. Тут впорається навіть новачок. А результат не гірше, ніж у дорогих ресторанах! Переконайтеся самі!