Млинці на кефірі з окропом тонкі з дірочками — покроковий рецепт

Добрий день дорогі читачі, хочу розповісти про рецепті домашніх, смачних, тонких млинців. Це блюдо в нашій сім’ї користується великою популярністю. Особливо любимо тонкі з дірочками. У цьому рецепті тісто робиться на кефірі з окропом. Млинці виходять з хрусткими краєчками – це дуже смачно!

Існує маса рецептів тесту для млинців і ще більше варіантів начинки. Чим хороший цей спосіб приготування — млинці зручно фарширувати начинкою. Найбільше любимо з сиром та м’ясом.

Для любителів такої випічки у мене є кілька рецептів, які можуть зацікавити

  • 5 простих рецептів тонких млинців на кефірі
  • Заварні млинці з окропом
  • Тонкі з дірочками млинці на молоці
  • 6 рецептів млинців, фаршированих м’ясом

Покроковий рецепт тонких млинців з дірочками на кефірі з окропом

У кожної господині свій рецепт, але я хочу з вами поділитися незрівнянним рецептом тонко – ажурні млинці на кефірі.

Необхідні продукти дуже прості. Процес приготування млинцевого тіста швидкий, тому краще підготувати всі потрібні продукти і поставити поблизу, щоб вони були під рукою.

Ингредиенты:

  • Кефір – 2 склянки (об’ємом 250мл)
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – чайна ложка (без гірки).
  • Ванілін – пакетик.
  • Сода –половина чайної ложки.
  • Борошно – 300 гр.
  • Окріп – 1,5 склянки
  • Рослинна олія – 3 столових ложки.
  • Цукор – 4 столових ложки.

Бажано, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури, тому краще заздалегідь дістати продукти з холодильника, хоча б за 30 хвилин до приготування.

Приготування тонких млинчиків на кефірі

Крок 1. Яйця у шкаралупі миємо й обсушуємо. Потім вбиваємо їх у глибоку чашу.

Крок 2. Додаємо чайну ложку солі без гірки.

Крок 3. Додаємо 4 столові ложки цукру і збиваємо.

Крок 4. Висипаємо пакетик ваніліну, він додасть незрівнянний аромат млинців при смаженні. Збиваємо.

Крок 5. Тепер треба вилити кефір з пакету в склянку. Якщо кефір холодний, його треба підігріти (можна в мікрохвильовці) до теплого стану.

Крок 6. Висипаємо соду в теплий кефір і перемішуємо.

Кефір відразу стане взаємодіяти з содою і почне збільшуватися.

Відразу додаємо кефір в чашу. У нас рецепт на 2 склянки кефіру, тому ще додаємо склянку кефіру без соди.

Крок 7. Все перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 8. Борошно просіваємо через сито, поступово додаючи в тісто невеликими порціями.

Відразу акуратно перемішуємо. Тісто виходить густе, як на оладки.

Крок 9. Та ось прийшло застосувати секретний інгредієнт, який не дасть рватися млинців.

Це просто окріп! Здивовані! Так – так просто окріп!

Крок 10. Відповідальний момент: необхідно тонкою цівкою влити окріп в миску, постійно перемішуючи тісто. Тим самим ми заварюємо борошно і тісто стає більш пластичним. Не забудьте у нас в рецепті 1,5 склянки окропу.

Все тісто готове!!! Тісто стає досить рідким, для того щоб добре розтікається по сковороді. Можна в готове тісто додати трохи рослинного масла.

Крок 11. Млинцеву розігріваємо сковороду до гарячого стану і змащуємо олією.

Крок 12. Наливаємо на неї трохи млинцевого тесту і швидко розподіляємо його по всій поверхні. Повинні з’явитися невеликі дірочки в тесті.

Крок 13. Печемо млинці на середньому вогні по хвилині з кожної сторони, до золотистого кольору.

Заварні млинці на кефірі з окропом

Готові млинці знімаємо на плоску тарілку. Я не встигав піч, як млинці розхапували і наминали з задоволенням!

Млинці вийшли відмінні. Дуже смачні, ніжні і прості в приготуванні. Не рвуться, тому приготувати може кожен. Незрівнянний рецепт!!!

Складемо стопкою, зверху, кожен змащуємо шматочком вершкового масла.

Якщо подати їх з варенням або джемом, гарячим чаєм або холодним молоком, виходить просто чудовий десерт.

Обов’язково спробуйте цей простий рецепт тонких з дірочками млинці на кефірі. Вам точно сподобається!!!

Приємного апетиту!

І ще два простих рецепти випічки з дріжджового тіста без дріжджів.

Заварні тонкі з дірочками млинці на кефірі з окропом

Заварне тісто надає готовому блюдо легкість, млинці виходять повітряними, тонкими і з великою кількістю дірочок.

Ингредиенты:

  • 2 склянки кефіру
  • 1 склянку окропу
  • 2 курячих яйця
  • 2 склянки борошна
  • по 0,5 ч. л. солі і соди
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 ст. л. рослинного масла
  • Шматочок вершкового масла

Приготування:

1. У миску для приготування тіста вбити курячі яйця, додати сіль, цукор.

2. Збити до однорідності суміші віночком вручну або блендером.

3. Продовжуючи збивати, влити підігріте до теплого стану кефір.

4. Додати 1 склянку просіяного борошна.

5. Ретельно розмішати, щоб яєчна суміш змішалася з борошном без грудочок.

6. Акуратно всипати другий стакан борошна.

7. Збити до однорідної густого стану.

8. Налити склянку окропу, всипати половину чайної ложки соди, щоб пройшла вируюча реакція гасіння.

9. Влити його в тісто, знову добре перемішати.

10. Продовжуючи помішування, влити рослинне масло тонким струменем.

11. Залишити тісто приблизно на годину в теплому місці.

12. Ретельно перемішати, влити невелику порцію на розпечену сковороду. Розподілити тісто по всій поверхні тонким шаром.

13. Обсмажуємо близько 1 хвилини до золотавості нижній частині, перевертаємо млинець і випікаємо ще близько хвилини.

Змащувати сковороду не потрібно, в тесті досить масла для випічки. Готові млинці скласти стопкою на плоску тарілку, кожен зверху змастити шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!

Заварні тонкі ажурні млинці на кефірі на дріжджах

На дріжджах тісто виходить легким, з бульбашками повітря. При випічці млинці виходять ажурні, з великою кількістю дрібних дірочок. Вони гарні фаршировані різною начинкою або з варенням, джемом, сиропами, сметаною або соусами.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру
  • 200 гр. пшеничного борошна
  • 2 великих яйця
  • 1 ст. ложка сухих дріжджів
  • 2 ч. ложки цукру
  • 0,5 склянки окропу
  • 2 ст. ложки рослинного масла

Спосіб приготування:

1. Насамперед потрібно поставити опару. Взяти глибоку миску, нагріти в ній кефір до теплого стану, висипати сухі швидкодіючі дріжджі, додати дві ложки цукру, і обов’язково просіяне борошно. Ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою, залишити підніматися приблизно на 1 годину.

2. Окремо збити до піни два яйця, перелити в піднялася опару. Змішати віночком до однорідної маси без грудочок.

3. Розігріти воду до кипіння. Тонкою цівкою влити в тісто, перемішуючи віночком.

4. Влити рослинне масло, це дозволити не змащувати при випічці сковороду.

5. Добре розігріти сковороду, для першого млинця змастити дно шматочком вершкового масла або шматочком сала.

6. Налити трохи тіста, повертаючи сковороду, дати йому розтектися по всій поверхні тонким шаром.

7. Випікати близько хвилини, до рум’яного кольору нижньої поверхні і появи сухих країв млинця.

8. Кулінарної лопаткою перевернути млинець на іншу сторону, випікати ще близько хвилини.

9. Таким способом спекти всі інші, змащувати сковороду більше немає необхідності.

10. Спечені млинці скласти стопкою на плоску тарілку.

Кожен, зверху змастити шматочком вершковим маслом.

Можна подавати на стіл з варенням, сметаною, солодкими соусами. Дуже смачно з гарячим чаєм або холодним молоком.

Приємного апетиту!